Προς το περιεχόμενο

Βρέθηκε ο τάφος του Αλεξάνδρου ή και πάλι όχι?

funbreaker

230 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιος πιστεύετε ότι θάφτηκε στον τύμβο;

• Μέγας Αλέξανδρος
      66
    • Ρωξάνη & Αλέξανδρος Δ'
      11
    • Ολυμπιάδα
      13
    • Ηρακλής, γιος του Αλεξάνδρου
      4
    • Θεσσαλονίκη, αδερφή του Αλεξάνδρου
      4
    • Κλεοπάτρα, αδερφή του Αλεξάνδρου
      2
    • Φίλιππος Β' (για όσους αμφισβητούν την έρευσή του)
      1
    • Φίλιππος ο Αριδαίος
      0
    • Ηφαιστίωνας
      26
    • Κάσσανδρος
      17
    • Αντίπατρος
      3
    • Αντίγονος ο μονόφθαλμος
      2
    • Νέαρχος
      11
    • Λαομέδων
      2
    • Κενοτάφιο φτιαγμένο για το Μέγα Αλέξανδρο
      33
    • Πολυάνδρειο στρατιωτών
      12
    • Άλλο (πείτε ποιος)
      23
  2. 2. Τι θεωρείτε πιθανότερο σχετικά με τη σύληση του τύμβου;

• Ο τύμβος δεν είναι συλημένος.
      36
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πριν πολλούς αιώνες.
      93
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς στη σύγχρονη εποχή.
      10
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πολλές φορές σε διάφορες περιόδους.
      49
    • Ο τύμβος έχει συληθεί ολοκληρωτικά ως αποτέλεσμα μίας ή πολλών διαφορετικών συλήσεων.
      27
    • Ο τύμβος έχει λεηλατηθεί και καταστραφεί.
      6
    • Άλλο (εξηγείστε).
      9
  3. 3. Από που προέρχεται η άμμος;

• Η άμμος προέρχεται από φυσικά αίτια.
      59
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε από την αρχή αμέσως μετά την ταφή του νεκρού.
      67
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε αργότερα.
      85
    • Άλλο (εξηγείστε).
      19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι εξέδρες είναι γεμάτες με τις μπάλες περί Ανδρόνικου. Σου απάντησε ο GMod, απαντώ και εγώ διαφορετικά. Η κυρία είτε δε μπορεί να εκφραστεί σωστά, άρα το σχόλιό μου είναι "γλωσσολογικό", είτε κρύβει κάτι, άρα το σχόλιό μου είναι πολιτικό. Διάλεξε.

Εγω αφήνω τα πολιτικά και ολα αυτά στην άκρη.

Εσυ προχθές μετα στόμφου,ειπες οτι κατι κατάλαβες απο το μνημείο(το οποιο είναι κιτσαριο σύμφωνα με εσένα,αλήθεια,ειναι κιτς για ποιον λογο ακριβώς; εχεις κάποια ειδίκευση στον τομέα; Η δημητρα πχ,ειναι αρχαιολόγος και ολοι κρεμόμαστε απο αυτη καμιά φορά.)και συμφωνούσες με την παλαγγια.

Πες μας λοιπον,ποιες αποδείξεις παρουσίασε η παλαγγια και η κάθε παλαγγια και το μνημείο,ειναι κατι διαφορετικό,απο αυτο που δήλωσε η υπεύθυνη ανασκαφής.

Εμπρός λοιπόν,δείξε μας το φως!

και μην αρχίσουμε τα πολιτικά τερτίπια και τις παπαριες της ελευθεροτυπίας.....

Αποδείξεις παρακαλώ.

Το όλο "κράξιμο" (αναφέρομαι στους διαφόρους "ειδικούς" που εμφανίζονται στα ΜΜΕ) φοβάμαι ότι έχει πολιτικό υπόβαθρο, οπότε ότι και να γίνει, δεν πρόκειται να σταματήσει.

Σαφώς και εχει πολιτικό υπόβαθρο.

Εχουμε ξαναπεί,υπαρχει αυτη η καθυστερημένη εντελώς αντίληψη,οτι σε καιρους κρίσεων,οτι θετικο λαμβάνει δημοσιότητα,ειναι αυτοματα για να κοιμηθεί ο λαός.Μιλαμε για τον απόλυτο εξεφτελισμο και κατάντια ορισμένων,οι οποιοι Ω του θαύματος,εχουν πολυ συγκεκριμένες απόψεις και αλλεργίες.

Ω ρε πάλι γκρίνια απ το πουθενά. Νομίζω πως κάποιοι προσπαθούν να πιαστούν απ την κάθε λέξη μια προφορικής δήλωσης για να βρουν την ευκαιρία να κράξουν.

"Γιατί είπε πιστεύω ή φρονώ και δεν είπε ξέρω ή γιγνώσκω" την στιγμή που αυτό που θέλει να μεταδώσει είναι ξεκάθαρο :

Μας λέει λοιπόν πως διαθέτει "ακράδαντα στοιχεία" που οι άλλοι δεν γνωρίζουν επειδή ούτε είδαν την ανασκαφή από κοντά ούτε μίλησαν μαζί της, και τα στοιχεία αυτά την κάθιστούν την πεποίθηση της σχεδόν σίγουρη. Πώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσει κανείς το ρήμα ξέρω σε μια επιστήμη σαν την αρχαιολογία και ακόμη και σίγουρος 100% να είναι πόσο αλαζονικό θα φαινόταν αυτό?

Αν έλεγε ξέρω, το πιθανότερο είναι να την έκραζαν οι ίδιοι που την κράζουν τώρα επειδή είπε πιστεύω.

Οχι ρε παιδί μου,δεν ειναι ξεκάθαρο!

Εισαι τσακωμένος με τη λογική;

Μήπως εισαι δεξιός;

Φασίστας;

Η γυναίκα,έπρεπε να βγει ξεκάθαρα και να πει εχω ταμπέλα,με το όνομα του νεκρού,το ΑΦΜ και πιστοποιητικό ληξιαρχικής πράξης θανάτου.Α μα πια...Δε καταλαβαίνετε...Ελληναρες...

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εδω ρε παιδιά για τον Φιλιππο που ΞΕΡΟΥΜΕ οτι ειναι αυτός εκει πλέον, ακόμα και τωρα οι επισημες πηγές λένε "το πιθανότερο". Ε εντάξει. Καλός χρησιμοποίησε το ρήμα "πιστεύω" κατά την άποψή μου. Και ο Ανδρόνικος γαμω τα στοιχεία ειχε. Και ακομα και τωρα τον αμφισβητουν.

Αν και οπως έχει πει ο fire για τον Αλέκο, ακομα και ο Φιλιππος με μπλουζάκι "αγαπάω Ελλάδα" να ηταν στον τάφο, πάλι αμφιβολίες θα ειχαμε.

• Like 5

Ω ρε πάλι γκρίνια απ το πουθενά. Νομίζω πως κάποιοι προσπαθούν να πιαστούν απ την κάθε λέξη μια προφορικής δήλωσης για να βρουν την ευκαιρία να κράξουν.

"Γιατί είπε πιστεύω ή φρονώ και δεν είπε ξέρω ή γιγνώσκω" την στιγμή που αυτό που θέλει να μεταδώσει είναι ξεκάθαρο :

Μας λέει λοιπόν πως διαθέτει "ακράδαντα στοιχεία" που οι άλλοι δεν γνωρίζουν επειδή ούτε είδαν την ανασκαφή από κοντά ούτε μίλησαν μαζί της, και τα στοιχεία αυτά την κάθιστούν την πεποίθηση της σχεδόν σίγουρη. Πώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσει κανείς το ρήμα ξέρω σε μια επιστήμη σαν την αρχαιολογία και ακόμη και σίγουρος 100% να είναι πόσο αλαζονικό θα φαινόταν αυτό?

Αν έλεγε ξέρω, το πιθανότερο είναι να την έκραζαν οι ίδιοι που την κράζουν τώρα επειδή είπε πιστεύω.

Σωστά, γιατί η ελληνική γλώσσα είναι εξαιρετικά φτωχή. Όσο για εκείνους που έχουν διαφορετική άποψη, δεν εκφράστηκαν με επιφύλαξη, αλλά με προσβλητική και προκλητική απολυτότητα, τόση που ένιωσε την ανάγκη να τους κράξει δημοσίως και μάλιστα, ονομαστικά. Έτσι...

Ευχαριστώ τον Θεό και τον Πρωθυπουργό!

Εγω αφήνω τα πολιτικά και ολα αυτά στην άκρη.

Εσυ προχθές μετα στόμφου,ειπες οτι κατι κατάλαβες απο το μνημείο(το οποιο είναι κιτσαριο σύμφωνα με εσένα,αλήθεια,ειναι κιτς για ποιον λογο ακριβώς; εχεις κάποια ειδίκευση στον τομέα; Η δημητρα πχ,ειναι αρχαιολόγος και ολοι κρεμόμαστε απο αυτη καμιά φορά.)και συμφωνούσες με την παλαγγια.

Πες μας λοιπον,ποιες αποδείξεις παρουσίασε η παλαγγια και η κάθε παλαγγια και το μνημείο,ειναι κατι διαφορετικό,απο αυτο που δήλωσε η υπεύθυνη ανασκαφής.

Εμπρός λοιπόν,δείξε μας το φως!

και μην αρχίσουμε τα πολιτικά τερτίπια και τις παπαριες της ελευθεροτυπίας.....

Αποδείξεις παρακαλώ.

Σαφώς και εχει πολιτικό υπόβαθρο.

Εχουμε ξαναπεί,υπαρχει αυτη η καθυστερημένη εντελώς αντίληψη,οτι σε καιρους κρίσεων,οτι θετικο λαμβάνει δημοσιότητα,ειναι αυτοματα για να κοιμηθεί ο λαός.Μιλαμε για τον απόλυτο εξεφτελισμο και κατάντια ορισμένων,οι οποιοι Ω του θαύματος,εχουν πολυ συγκεκριμένες απόψεις και αλλεργίες.

Οχι ρε παιδί μου,δεν ειναι ξεκάθαρο!

Εισαι τσακωμένος με τη λογική;

Μήπως εισαι δεξιός;

Φασίστας;

Η γυναίκα,έπρεπε να βγει ξεκάθαρα και να πει εχω ταμπέλα,με το όνομα του νεκρού,το ΑΦΜ και πιστοποιητικό ληξιαρχικής πράξης θανάτου.Α μα πια...Δε καταλαβαίνετε...Ελληναρες...

Να σου πω, μην βρίζεις όποιον δεν συμφωνεί μαζί σου, έλεος! Κι αυτά τα δεξιός, κλπ είναι σκέτες ταμπέλες -δεν σημαίνουν τίποτα. Ξέρω ήπιους, ανεκτικούς και δημοκρατικούς ανθρώπους στην Αριστερά και στη Δεξιά και, ταλιμπάν, φανατικούς ψεκασμένους και τραμπούκους και στα δυο μέρη επίσης.

Να σου πω, μην βρίζεις όποιον δεν συμφωνεί μαζί σου, έλεος! Κι αυτά τα δεξιός, κλπ είναι σκέτες ταμπέλες -δεν σημαίνουν τίποτα. Ξέρω ήπιους, ανεκτικούς και δημοκρατικούς ανθρώπους στην Αριστερά και στη Δεξιά και, ταλιμπάν, φανατικούς ψεκασμένους και τραμπούκους και στα δυο μέρη επίσης.

δε βρίζω...

Οπότε καταλαβαίνεις πως μιλάω.

αλλοι βρίζουν και αμέσως μιλάνε για ψεκασμένους,τσακωμένους με τη λογική,κάργα δεξιούς,κουκλίτσες κοκ.

Να ψεξεις αυτούς λοιπόν.

http://www.youtube.com/watch?v=IJyDsNybZ2M#t=113

δηλώσεις περιστέρη στο 1:53 : πιστεύω ακράδαντα ότι το μνημείο είναι του τελευταίου τετάρτου του 4ου πχ αιώνα και έχουμε όλες τις αποδείξεις για αυτό.

όμως επειδή χρησιμοποίησε το ρήμα πιστεύω αγνοούμε όλα τα υπόλοιπα και με ένα λογικό άλμα επιπέδου michael jordan συμπεραίνουμε ότι κάποιοι συνωμοτούν για να χρονολογήσουν το μνημείο όπως θέλουν. live your myth in greece

"Γιατί αυτή η ανασκαφή δε γίνεται μόνο για το καλό της αρχαιολογίας, γίνεται και για το καλό αυτού του τόπου σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο και την παρακολουθεί όλος ο κόσμος"... Τα είπε όλα.

• Like 1

http://www.youtube.com/watch?v=IJyDsNybZ2M#t=113

δηλώσεις περιστέρη στο 1:53 : πιστεύω ακράδαντα ότι το μνημείο είναι του τελευταίου τετάρτου του 4ου πχ αιώνα και έχουμε όλες τις αποδείξεις για αυτό.

όμως επειδή χρησιμοποίησε το ρήμα πιστεύω αγνοούμε όλα τα υπόλοιπα και με ένα λογικό άλμα επιπέδου michael jordan συμπεραίνουμε ότι κάποιοι συνωμοτούν για να χρονολογήσουν το μνημείο όπως θέλουν. live your myth in greece

Με το επίρρημα ακράδαντα, το ρήμα πιστεύω αλλάζει εντελώς νόημα... Ας μην του κουράσω άλλο, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

Απο σχόλιο αναγνώστη στο ΒΗΜΑ:

Κυρία Περιστέρη, σαν αρχαιολόγος ίσως να θυμάστε ποιος αρχαίος είπε ότι ο φθόνος είναι γηγενές φυτό στην Ελλάδα...Κάντε την δουλειά σας. Είμαστε μαζί σας

απάντα σε αυτό που σε ρωτάω περί αποδείξεων κουκλε μου κ άσε τα μπαλάκια στις εξέδρες που βρίσκονται.

Επίσης μιας κ μιλάμε περί αποδείξεων.

Παρέθεσε μας και τις αποδείξεις παλαγγια και του καθένα που έχει δική του άποψη.

Κούκλε μου, εδώ δεν είμαι για να πάρω το μέρος της κάθε Παλαγγια ή της κάθε Περιστέρη. Εσύ πάρε το μέρος όποιου θες.

Εγώ βλέπω την υπεύθυνη της ανασκαφής να βγαίνει και να κάνει μια πολιτική δήλωση για μεσημεριανάδικο και πρέπει τώρα εγώ να συνεχίσω να την παίρνω στα σοβαρά. Σοβαρά;

...την στιγμή που αυτό που θέλει να μεταδώσει είναι ξεκάθαρο :

Μας λέει λοιπόν πως διαθέτει "ακράδαντα στοιχεία" που οι άλλοι δεν γνωρίζουν επειδή ούτε είδαν την ανασκαφή από κοντά ούτε μίλησαν μαζί της, και τα στοιχεία αυτά την κάθιστούν την πεποίθηση της σχεδόν σίγουρη.

Ε ναι από τα τεσσεράμισι λεπτά, μόλις τα (περίπου) 15 δευτερόλεπτα μιλάει για αποδείξεις που την κάνουν να πιστεύει λέει :X :P για την χρονολόγηση. Τα υπόλοιπα είναι για καμιά εκπομπή της Τατιάνας.

Κούκλε μου, εδώ δεν είμαι για να πάρω το μέρος της κάθε Παλαγγια ή της κάθε Περιστέρη. Εσύ πάρε το μέρος όποιου θες.

Εγώ βλέπω την υπεύθυνη της ανασκαφής να βγαίνει και να κάνει μια πολιτική δήλωση για μεσημεριανάδικο και πρέπει τώρα εγώ να συνεχίσω να την παίρνω στα σοβαρά. Σοβαρά;

Ε ναι από τα τεσσεράμισι λεπτά, μόλις τα (περίπου) 15 δευτερόλεπτα μιλάει για αποδείξεις που την κάνουν να πιστεύει λέει :X :P για την χρονολόγηση. Τα υπόλοιπα είναι για καμιά εκπομπή της Τατιάνας.

το έχουμε υπεραναλυσει και δεν εχει νόημα.

Γιατι να μη περιμένουμε; Υπάρχει περίπτωση να θάψει κάναν άλλο μέσα,αν ειναι ρωμαϊκός ο τάφος;

Οχι..Οποτε ας περιμενουμε.

Ας κάνουμε τις εικασίες μας αλλα να μη καιμε στη πυρά τους ανασκαφείς,γιατι ετσι.

Και επαναλαμβάνω,η υπόθεση παλαγγια,ειναι ΑΠΕΙΡΩΣ σημαντικότερη απο τον κομπλεξικό Κάσσανδρο ή τη φουκαριάρα Ρωξάνη.

Η Μακεδονία,ειναι ελληνική και δεν εχει ανάγκη αποδείξεων.-  

Η μάχη των Φιλίππων ομως,έφερε κοσμοϊστορικές αλλαγές.Μιλάμε για τεράστιο γεγονός

Kirileman θα κάνεις report τον φίλο που σου λέει πως προσφέρεις γέλιο αλλά εσύ μπορείς να αναφέρεσαι στην Περιστέρη ως κουκλίτσα και να υποδεικνύεις πως πρέπει να μιλάει κτλ.

Makes sense (not).

Ε, ας γραφτεί η Περιστέρη στο φόρουμ να με κάνει report... Τί άλλο θα διαβάσω!!!

Τέρμα αντιδεοντολογική, αντιεπαγγελματική, οριακά εθνικιστική και με κάργα μικροπολιτική χροιά και ύφος.

• Like 3

Ε, ας γραφτεί η Περιστέρη στο φόρουμ να με κάνει report... Τί άλλο θα διαβάσω!!!

Τέρμα αντιδεοντολογική, αντιεπαγγελματική, οριακά εθνικιστική και με κάργα μικροπολιτική χροιά και ύφος.

Και που το πρόβλημα; Δεν εχει δικαίωμα να εκφραστεί οπως αυτή νομίζει;

Πρεπει να εκφραζόμαστε και να φέρουμε συγκεκριμένες μόνο απόψεις;

Την ανακοίνωση του ΣΕΑ,γιατι την άφησες στο απυρόβλητο;

Της κόρης Λαζαρίδη; Τα άρθρα ελευθεροτυπίας;

ας αφήσουμε τα ευρήματα να μιλήσουν.

ας αφήσουμε τα ευρήματα να μιλήσουν.

Δε ξέρεις πόσο συμφωνώ μαζί σου σε αυτό το τελευταίο. Βλέπεις, όμως, να γίνεται κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...