Προς το περιεχόμενο

Βρέθηκε ο τάφος του Αλεξάνδρου ή και πάλι όχι?

funbreaker

230 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιος πιστεύετε ότι θάφτηκε στον τύμβο;

• Μέγας Αλέξανδρος
      66
    • Ρωξάνη & Αλέξανδρος Δ'
      11
    • Ολυμπιάδα
      13
    • Ηρακλής, γιος του Αλεξάνδρου
      4
    • Θεσσαλονίκη, αδερφή του Αλεξάνδρου
      4
    • Κλεοπάτρα, αδερφή του Αλεξάνδρου
      2
    • Φίλιππος Β' (για όσους αμφισβητούν την έρευσή του)
      1
    • Φίλιππος ο Αριδαίος
      0
    • Ηφαιστίωνας
      26
    • Κάσσανδρος
      17
    • Αντίπατρος
      3
    • Αντίγονος ο μονόφθαλμος
      2
    • Νέαρχος
      11
    • Λαομέδων
      2
    • Κενοτάφιο φτιαγμένο για το Μέγα Αλέξανδρο
      33
    • Πολυάνδρειο στρατιωτών
      12
    • Άλλο (πείτε ποιος)
      23
  2. 2. Τι θεωρείτε πιθανότερο σχετικά με τη σύληση του τύμβου;

• Ο τύμβος δεν είναι συλημένος.
      36
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πριν πολλούς αιώνες.
      93
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς στη σύγχρονη εποχή.
      10
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πολλές φορές σε διάφορες περιόδους.
      49
    • Ο τύμβος έχει συληθεί ολοκληρωτικά ως αποτέλεσμα μίας ή πολλών διαφορετικών συλήσεων.
      27
    • Ο τύμβος έχει λεηλατηθεί και καταστραφεί.
      6
    • Άλλο (εξηγείστε).
      9
  3. 3. Από που προέρχεται η άμμος;

• Η άμμος προέρχεται από φυσικά αίτια.
      59
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε από την αρχή αμέσως μετά την ταφή του νεκρού.
      67
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε αργότερα.
      85
    • Άλλο (εξηγείστε).
      19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 8,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Να ρωτήσω κάτι. Ο 1ος, εξωτερικός, τοίχος σφράγισης είχε κάποια τρύπα ή μόνο ο 2ος και 3ος;

Ο 1ος δεν ειχε.. Τουλαχιστον ετσι ειπαν

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ρωτήσω κάτι. Ο 1ος, εξωτερικός, τοίχος σφράγισης είχε κάποια τρύπα ή μόνο ο 2ος και 3ος;

Δεν πρέπει να είχε. Η αριστερή σφίγγα ήταν καλυμμένη μέχρι πάνω.

Και με δεδομενο οτι το υψος του ταφου μεχρι το ταβανι ειναι 6,5 μετρα, φανταστειτε ποσο χωμα ακομα ειναι πανω απο το ταφο. Ολος ο λοφος ουσιαστικα..

Εγω θεωρω οτι ο ταφος ειναι ασυλητος.. Βανδαλισμενος εξωτερικα, αλλα ασυλητος

• Like 1

Δεδομένου ότι πίσω από τις σφιγγες υπήρχε μια τόσο δα μικρούλα οπή, που με το ζόρι χωράει ένα μικρο παιδί και μάλιστα σε ύψος 4 μέτρων , με κάνει να πιστεύω ότι από την μέρα που δημιουργήθηκε αυτός ο τοίχος κανένας δεν μπήκε μέσα... Άρα οποιαδήποτε σύληση  αν έγινε θα έγινε νωρίτερα... και μετά κάποιοι αποφάσισαν να σφραγίσουν τελείως τον τάφο, όπως και το έκαναν με επιτυχία...

-Πάντως όσο και αν δεν μας αρέσει το ότι λείπει ο μόλυβδος από τα χέρια των καρυάτιδων, δείχνει ότι τα ένθετα χέρια αφαιρέθηκαν. Όλα τα μέταλλα έχουν την ιδιότητα ελαστικής παραμόρφωσης, οπότε και να έσπαγαν τα χέρια λόγω βάρους, το ένθετο μέταλο θα έμενε εκεί και μέρος μου θα προεξήχε έστω και στραβομένο. Επίσης αυτό πόυ λέτε για κάθετη τάση (στο πρόσωπο της δεξιάς καρυατιδας) συμφωνώ ότι είναι πιθανό, αλλά σε αυτήν την περίπτωση ή θα έπρεπε να υπάρχει εμφανές τραύμα λόγω κρούσης στο σημείο του στήθους ή αν καλύπτονταν από χώμα θα έπρεπε ήδη να είχαν βρεθεί τα υπολοίματα ...

• Like 2

Και με δεδομενο οτι το υψος του ταφου μεχρι το ταβανι ειναι 6,5 μετρα, φανταστειτε ποσο χωμα ακομα ειναι πανω απο το ταφο. Ολος ο λοφος ουσιαστικα..

Εγω θεωρω οτι ο ταφος ειναι ασυλητος.. Βανδαλισμενος εξωτερικα, αλλα ασυλητος

Ειναι καποιοι αρχαιοκαπηλοι ή απλα βανδαλοι και βρισκουν τις Σφιγγες φυλακες του ταφου και τις κοβουν τα κεφαλια, υπηρχε περιπτωση να μην καταλαβουν οτι βρισκονταν μπροστα σε εναν βασιλικο ταφο (δεν νομιζω οτι υπαρχει κανενας που πιστευει οτι υπαρχει περιπτωση να ανηκει σε κανεναν καρμιρη ενας ταφος με δυο πελωριες Σφιγγες στην εισοδο του ταφου του) και να τους εμποδισει η κατασκευη του ταφου ετσι ωστε να φτασουν στο εσωτερικο του?

Αντε εκεινη την στιγμη δεν ειχανε τα μεσα για να τα καταφερουν,ομως δεν θα κελαηδουσαν την ανακαλυψη τους σε καποιον αλλο που θα ειχε τα μεσα για να το καταφερει?

Να ρωτήσω και κάτι άλλο εγώ παιδιά.

Υπάρχουν 2 είσοδοι?

Δηλαδή όπως λένε μερικοί, μπορεί να μπήκαν από αλλού οι τυμβοτέτοιοι? :P

Έλα, τυμβωρύχοι εντάξει...πλάκα κάνω :P

Εγω πιστευω οτι ο ταφος ΑΝ εχει συληθει, αυτο θα εγινε τα αρχαια χρονια και ΠΡΙΝ ΣΦΡΑΓΙΣΤΕΙ.. Και αυτο διοτι:

1. Ο ταφος μπροστα απο τις σφιγγες εχει τοιχο ο οποιος δεν ειχε καμια οπη.

2. Οι σφιγγες απο πισω τους ειχαν τονους χωμα και γενικα ολος ο ταφος ειναι γεματος με αμμο που δεν προηλθε απο καπου αλλου πχ τρυπα στην οροφη.

3. Σκιτσα απο το 1800 δειχνουν τον λοφο Καστα χωρις το λεοντα στην οροφη οποτε θεωρω οτι ο ταφος θα ηταν ξεχασμενος εδω και παρα πολλα χρονια.

4. Οι συγχρονοι αρχαιοκαπηλοι εβρισκαν ταφους νεοτερης εποχης στο λοφο αλλα δεν ηξεραν τι υπηρχε κατω απο τοσους τονους χωματος.

5. Οι τρυπες μεσα στο ταφο θεωρω οτι εγιναν απο κατασκευης για την σφραγιση του ταφου με αμμο και διαφυγης των εργατων με τα αιγυπτιακα προτυπα.

6. Απο τις φωτογραφιες η γνωμη μου ειναι πως οτι ζημια εχει γινει μεσα στο ταφο εχει προκληθει απο σεισμους και διαβρωση χιλιαδων ετων εκτος απο τα κεφαλια των Σφιγγων και τα χερια των Καρυατιδων, που πιστευω οτι αν συληθηκαν αυτο εγινε τα αρχαια χρονια και ΠΡΙΝ συληθει, καθως τοτε ηθελαν τον μολυβδο στις ενωσεις.

7. Επισης οι αρχαιολογοι κατι θα εχουν βρει, δεν νομιζω να ζητησαν αυξηση της αστυνομευσης και του φωτισμου περιμετρικα χωρις λογο..

Τωρα ο καθε αρχαιολογος μπορει να λεει οτι θελει.. Εδω δεν συμφωνουν σε βασικα πραγματα και ο καθενας κοιταει την προσωπικη του επιτυχια και καταξιωση, δεν εμπιστευομαι κανεναν τριτο μεχρι να ανοιξει ο ταφος. Εγω απλα παρακολουθω και με σοβαρα επιχειρηματα λεω τη γνωμη μου.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...