Προς το περιεχόμενο

Βρέθηκε ο τάφος του Αλεξάνδρου ή και πάλι όχι?

funbreaker

230 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιος πιστεύετε ότι θάφτηκε στον τύμβο;

• Μέγας Αλέξανδρος
      66
    • Ρωξάνη & Αλέξανδρος Δ'
      11
    • Ολυμπιάδα
      13
    • Ηρακλής, γιος του Αλεξάνδρου
      4
    • Θεσσαλονίκη, αδερφή του Αλεξάνδρου
      4
    • Κλεοπάτρα, αδερφή του Αλεξάνδρου
      2
    • Φίλιππος Β' (για όσους αμφισβητούν την έρευσή του)
      1
    • Φίλιππος ο Αριδαίος
      0
    • Ηφαιστίωνας
      26
    • Κάσσανδρος
      17
    • Αντίπατρος
      3
    • Αντίγονος ο μονόφθαλμος
      2
    • Νέαρχος
      11
    • Λαομέδων
      2
    • Κενοτάφιο φτιαγμένο για το Μέγα Αλέξανδρο
      33
    • Πολυάνδρειο στρατιωτών
      12
    • Άλλο (πείτε ποιος)
      23
  2. 2. Τι θεωρείτε πιθανότερο σχετικά με τη σύληση του τύμβου;

• Ο τύμβος δεν είναι συλημένος.
      36
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πριν πολλούς αιώνες.
      93
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς στη σύγχρονη εποχή.
      10
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πολλές φορές σε διάφορες περιόδους.
      49
    • Ο τύμβος έχει συληθεί ολοκληρωτικά ως αποτέλεσμα μίας ή πολλών διαφορετικών συλήσεων.
      27
    • Ο τύμβος έχει λεηλατηθεί και καταστραφεί.
      6
    • Άλλο (εξηγείστε).
      9
  3. 3. Από που προέρχεται η άμμος;

• Η άμμος προέρχεται από φυσικά αίτια.
      59
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε από την αρχή αμέσως μετά την ταφή του νεκρού.
      67
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε αργότερα.
      85
    • Άλλο (εξηγείστε).
      19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από οτι κατάλαβα λοιπόν, κάτω από το δάπεδο έχει 1.5μ χώμα και μέχρι χτές έσκαψαν τα 0.5μ.

Μου κάνει εντύπωση που είπαν οτι κομμάτια του ψηφιδωτού που είναι στον δεύτερο θάλαμο βρέθηκαν στον τρίτο. Δεν ξέρω αλλά κάτι μου βρωμάει. Λογικά αν τον επίχωσαν για προστασία, τα κομμάτια του ψηφιδωτού θα τα πετούσαν εκεί που είναι το ψηφιδωτό και όχι σε άλλο θάλαμο. Τεσπα. Άντε από οτι φαίνεται οτι βρούν θα είναι στο 1 μέτρο αυτό χώματος μετά ΤΕΛΟΣ.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Φασόλι φάγαμε.

Ίσως να φτιάχτηκε για τον Αλέξανδρο και μόλις ανέλαβε ο Κάσσανδρος διέταξε τη βεβήλωση και σφράγισή του

Εδώ δεν άφησε ζωντανό για ζωντανό συγγενή του Αλεξάνδρου, στο μνημείο θα κώλωνε? 

Βάζω πιθανότητα 5% να υπάρχει καμιά μυστική κρύπτη κάτω από το χώμα ή θάλαμος.

Είδα και το βίντεο που βρήκαν το ψηφιδωτό, πολύ ωραίο! Βγάζεις την άμμο με αυτά τα μαραφέτια και ξεπροβάλλει αχνά αχνά το πρόσωπο της Περσεφώνης και του Ερμή. Εγώ θα τα είχα παίξει εκείνη την στιγμή αν ήμουν στην θέση τους.

• Like 2

Σπαζοκεφαλιά είναι.

Γιατί να φτιάξουν δάπεδο αφού θα το σφραγίζανε με χώμα.Το δάπεδο σίγουρα έγινε με την σφράγιση γιατί από κάτω βρέθηκαν τα  φτερά ,κομμάτι από το ψηφιδωτό και ο λαιμός της σφίγγας.

Αναλυτικά, θα δοθεί το πρόγραμμα των εργασιών στην επόμενη ενημέρωση, καθώς και ο χρόνος εντός του οποίου θα υλοποιηθούν οι δράσεις, που μπορεί να επιτρέψουν την ελεγχόμενη και ασφαλή επισκεψιμότητα στον χώρο

Ποσο πιο λιανά να το κανουν ότι τελείωσε. .. :-(

• Like 2

παιδια να προσθεσω και κατι που μου ηρθε στο μυαλλο..

σε οσα αρχαιολογικα μουσεια εχω παει στην ελλαδα παρατηρησα οτι τουλαχιστον μεχρι την κλασικη εποχη πρεπει να ηταν πολυ μικροκαμωμενοι. γιατι το λεω αυτο? αν παρατηρησετε λαβες απο τα σπαθια και εργαλεια θα καταλαβετε. εχουν σχεδον ολα πολυ μικρες, αν προσπαθησετε να το κρατησετε με τα χερια σας θα δυσκολευοσταν οι περισσοτεροι.

οποτε οι διαστασεις και τυχον στοες η τρυπες μπορει να ειναι πολυ μικρες για εμας αλλα οκ για αυτους

Σκαλιά δεν έχει;.Ανοιγες την πόρτα και έπεφτες 1,50 μ κάτω ή ήταν πιο ψηλά η οροφή.

εύλογη η απορία. μήπως υποχώρησε το έδαφος από φυσικά φαινόμενα;

εγώ απορρίπτω πλέον τον βανδαλισμό και τείνω στην εκτεταμένη τυμβωρυχία που οδήγησε σε μεταγενέστερη σφράγιση. Κρατάω και μια μικρή πιθανότητα να μην χρησιμοποιήθηκε ποτέ

Η μεγαλύτερη απογοήτευση θα είναι να μην μάθουμε ποτέ για ποιον φτιάχτηκε και τι χρήση είχε

υγ πρέπει να μας διαβάζουν από το υπουργείο γιατί πλέον αναφέρονται και σε χώρο και θάλαμο με τη σωστή αρίθμηση

Τελικά παίζει να ήταν και ένα μνημείο για τις προσδοκίες του καθενός

.Ξεκινάς με δύο επιβλητικές σφίγγες,προχωράς και μένεις άναυδος από τις αγέρωχες καρυάτιδες συνεχίζεις  και φτάνεις μπροστά σε ένα αριστούργημα.Στέκεσαι με δέος στην τεράστια πόρτα .Την ανοίγεις και τίποτα .

Οντως. Πάντως ότι βρηκαν βρηκαν. Επιβεβαίωση της Μενδωνη. Θα συζητάνε για χρονια για την ανασκαφη αυτη.

Χωρις νσ ξερουν ποιος ηταν μεσα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...