Προς το περιεχόμενο

Βρέθηκε ο τάφος του Αλεξάνδρου ή και πάλι όχι?

funbreaker

230 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιος πιστεύετε ότι θάφτηκε στον τύμβο;

• Μέγας Αλέξανδρος
      66
    • Ρωξάνη & Αλέξανδρος Δ'
      11
    • Ολυμπιάδα
      13
    • Ηρακλής, γιος του Αλεξάνδρου
      4
    • Θεσσαλονίκη, αδερφή του Αλεξάνδρου
      4
    • Κλεοπάτρα, αδερφή του Αλεξάνδρου
      2
    • Φίλιππος Β' (για όσους αμφισβητούν την έρευσή του)
      1
    • Φίλιππος ο Αριδαίος
      0
    • Ηφαιστίωνας
      26
    • Κάσσανδρος
      17
    • Αντίπατρος
      3
    • Αντίγονος ο μονόφθαλμος
      2
    • Νέαρχος
      11
    • Λαομέδων
      2
    • Κενοτάφιο φτιαγμένο για το Μέγα Αλέξανδρο
      33
    • Πολυάνδρειο στρατιωτών
      12
    • Άλλο (πείτε ποιος)
      23
  2. 2. Τι θεωρείτε πιθανότερο σχετικά με τη σύληση του τύμβου;

• Ο τύμβος δεν είναι συλημένος.
      36
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πριν πολλούς αιώνες.
      93
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς στη σύγχρονη εποχή.
      10
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πολλές φορές σε διάφορες περιόδους.
      49
    • Ο τύμβος έχει συληθεί ολοκληρωτικά ως αποτέλεσμα μίας ή πολλών διαφορετικών συλήσεων.
      27
    • Ο τύμβος έχει λεηλατηθεί και καταστραφεί.
      6
    • Άλλο (εξηγείστε).
      9
  3. 3. Από που προέρχεται η άμμος;

• Η άμμος προέρχεται από φυσικά αίτια.
      59
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε από την αρχή αμέσως μετά την ταφή του νεκρού.
      67
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε αργότερα.
      85
    • Άλλο (εξηγείστε).
      19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παρόμοιο σενάριο υπήρχε στις αρχές όταν έβγαλαν τον 1ο εξωτερικό διαφραγματικό τοίχο και φάνηκαν οι ακέφαλες σφίγγες. Κάποιοι έλεγαν οτι μάλλον σχεδιάστηκαν λάθος τα αγάλματα από τον γλύπτη και για να μπούν έσπασαν τα κεφάλια. Οι πιθανότητες να έγινε αυτό είναι σχεδόν μηδενικές όμως, ένα τέτοιο μεγάλο μνημείο θα είχε και την δέουσα προσοχή κατά την κατασκευή. Ακόμα και λάθος αγάλματα να έκαναν θα έφτιαχναν καινούργια πάλι απ'την αρχή με τις σωστές προδιαγραφές.

δεν διαφωνώ, έχει πολλές τρύπες το σενάριο αυτό, απλώς δεν μου κολλάει η πόλος. Ιδιαίτερα τώρα που είδαμε και το κεφάλι που είναι και εξαιρετικής τεχνικής. Ένας τέτοιος καλλιτέχνης με τέτοια αισθητική θα ανεχόταν κάτι τέτοιο; Να το παίξω και λίγο εμπεδοτίμος; Οι original σφίγγες καταστράφηκαν και αυτές που βλέπουμε είναι οι αντικαταστάτες που τις πήραν από αλλού και τοποθετήθηκαν σε μεταγενέστερη εποχή γιατί δεν μπορούσαν να φτιάξουν αντίστοιχες :-) (δεν τις έφτιαξε και το ίδιο εργαστήριο με τις Καρυάτιδες από ότι είπαν).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το ίδιο έγινε και με το πρώτο κεφάλι. Το άκουσα σήμερα στο ραδιόφωνο που το έλεγε κάποιος δημοσιογράφος. Οπότε μπορεί να ισχύει αυτό που λέει ο Βελόπουλος (που συνήθως λέει παπαριές).

• Like 1

Γενικα συμφωνω με σουιμερ, πιθανο επισης οι σφιγκες να ηταν στον πρωτο - προσωρινο ταφο του μ.α. Φαινεται οτι δε πολυκολανε στο σημειο, ειδικα τωρα μαζι με τα κεφαλια.. καποια στιγμη πηραν τα ουσιωδη απο τον πρωτο ταφο, τα πηγαν στην αμφιπολη, τα βουλιαξαν στο χωμα/αμμο ισως πλυμηριζοντας και το μερος, ακομα και καποιος να το βρει φαινεται συλλημενος, και τα ξεχναμε ολα

ροδακες στο κεφαλι που ειδαν? γιατι εγω κοιταω την φωτο και δεν βλεπω τιποτα...

παντως εντυπωση μου κανει οτι δεν διαρρεει κατι πολυ σημαντικο απο τους εργαζομενους, απο οτι εχω καταλαβει ειναι αρκετα μεγαλη η ομαδα, δεν λενε τιποτα σε συγγενικα προσωπα,μπλογκς κτλπ να μαθουμε τιποτα ρε παιδι μου  :-D

παντως εντυπωση μου κανει οτι δεν διαρρεει κατι πολυ σημαντικο απο τους εργαζομενους, απο οτι εχω καταλαβει ειναι αρκετα μεγαλη η ομαδα, δεν λενε τιποτα σε συγγενικα προσωπα,μπλογκς κτλπ να μαθουμε τιποτα ρε παιδι μου  :-D

Μάλλον τους έχουν πείσει ότι αν ξεφύγει το παραμικρό, την επομένη θα περάσουν από τον ΟΑΕΔ.

Μου κάνει εντύπωση που όλα τα κανάλια και το ίντερνετ θαυμάζει τις σφίγγες και κανένας δε σχολίασε το κατεστραμμένο δάπεδο και το άθλιο ζουμ με τους πεσμένους πωρόλιθους.

Δεν προλαβαίνω να δω ταινία επιστημονικής φαντασίας σήμερα. Πάω να διαβάσω λίγο εμπεδότιμο πριν κοιμηθώ.

Για να επιτευχθεί αυτό διαλέχτηκε εκλεκτή ποταμίσια

άμμος Στρυμώνα που έχει και την ιδιότητα να καταπίνει και "περίεργους

ποντικούς" εκτός από την αντισεισμική της ιδιότητα .

Εκλεκτή ποταμίσια άμμος... ωραίο αυτό, και ο λουμίδης στους καφέδες.

ΚΑΘΑΡΟ PHOTOSHOP, φαινεται απο τις ιδιες πετρουλες αλλα και απο την ευθεια γραμμη της σκιας στα δεξια που εχει "ειδωλο"

Λέτε να βρήκαν κόκκαλα μαζί με την Σφίγγα?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...