ataraxi Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Καλησπέρα! Έχω πρόβλημα με τον υπολογιστή μου, που έχει Ubuntu 12.04 και windows 7. Ενώ χθες ήμουν στο ubuntu μου εμφάνισε να κάνω κάποιες ενημερώσεις, οι ενημερώσεις έγιναν και εκεί που πάω να κάνω restar αρχίζουν τα προβλήματα. Συγκεκριμένα, ανοίγει ξανά ο υπολογιστής και ενώ bootάρω στο Ubuntu εμφανίζεται μαύρη οθόνη που ελέγχει την εγκατάσταση των ενημερώσεων, μου βγάζει σε όλες ok, εκτός από μια που μου εμφανίζει starting load fallback graphics devices ,fail. Από εκεί και πέρα συνεχίζει να είναι σε μαύρη οθόνη, δεν ξεκινάει τη λειτουργία για να βάλω τον κωδικό και να μπω στο σύστημα, και επειδή δεν ήξερα τι να κάνω τον έκλεισα από το κουμπί (το ξέρω βλακεία μου αλλά δεν ήξερα τι άλλο να κάνω). Ξανανοίγω τον υπολογιστή και bootάρω πάλι στο ubuntu που τώρα μου έβγαζε μαύρη οθόνη πριν ζητήσει να βάλω τον κωδικό, και τον ξανακλείνω από την μπρίζα... Μπήκα σήμερα στα windows και ενώ λειτουργούσαν κανονικά για ώρες , ξαφνικά σταμάτησε να δουλεύει το πληκτρολόγιο και το ποντίκι! Δεν ανταποκρίνονται καθόλου... Τον έκλεισα πάλι από την μπρίζα και ξαναμπήκα στα windows, για 2-3 λεπτά όλα ήταν οκ, αλλά μετά πάλι εμφανίστηκε το ίδιο πρόβλημα στο πληκτρολόγιο και το ποντίκι.Τον υπολογιστή δεν τον έχω ξαναπειράξει από τότε, γιατί φοβάμαι ότι με τόσες απεγκαταστάσεις από το ρεύμα θα του βγάλω τα μάτια Έτσι, το μηχάνημα είναι ανοιχτό χωρίς πληκτρολόγιο και ποντίκι και η οθόνη έχει μείνει στάσιμη, δεν αλλάζει ούτε η ώρα... Έχετε καμιά ιδέα για το τι συμβαίνει και τι θα μπορούσα να κάνω για να διορθωθεί η κατάσταση? Σας ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το κατεβατό... :$
Universal Soldier Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Αυτό που αντιλαμβάνεσαι εσύ σαν πρόβλημα keyboard mouse etc είναι το pc που έχει κολλήσει, Αφού κολλάνε και τα Ubuntu και τα Windows πάει να πειi πως κάτι έχει το PC.Η μαύρη οθόνη τον Ubuntu που λες τι δείxνει ? είναι τελείως μαύρη ?? η είναι commands prompt ?
WalkerSW Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 starting load fallback graphics devices ,fail. Προβλημα με την καρτα γραφικών ισως?????? Την έχεις καθαρίσει ποτε? Πες μας αναλυτικά απο τι αποτελειται το συστημα σου συμπεριλαμβάνοντας μαρκα και μοντελο τροφοδοτικου.
ataraxi Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Η μαύρη οθόνη τον Ubuntu που λες τι δείxνει ? είναι τελείως μαύρη ?? η είναι commands prompt ? Ανοίγω το pc και ενώ bootάρω στο Ubuntu, αρχίζει να φορτώνει και μένει στο σημείο όπου εμφανίζει μαύρη οθόνη με την παύλα να αναβοσβήνει, δεν συνεχίζει για να εισάγω κωδικό κλπ. Επίσης επιχείρησα να μπω και από recovery mode και έκανε ακριβώς το ίδιο... Στα windows που μπήκα πάλι σήμερα το ποντίκι και το πληκτρολόγιο μέχρι στιγμής δουλεύουν... Προβλημα με την καρτα γραφικών ισως?????? Την έχεις καθαρίσει ποτε? Πες μας αναλυτικά απο τι αποτελειται το συστημα σου συμπεριλαμβάνοντας μαρκα και μοντελο τροφοδοτικου. Και εμένα κάτι τέτοιο μου περνάει από το μυαλό, ότι μάλλον κάτι παίζει με την κάρτα γραφικών. Την έχω καθαρίσει 1-2 φορές, σε διάστημα 3 χρόνων περίπου που έχω τον υπολογιστή. Λοιπόν, από χαρακτηριστικά τώρα: Το τροφοδοτικό είναι hp, και το μοντέλο του: DPS-300AB-49A. Επίσης ο επεξεργαστής είναι Intel Pentium Dual Core E5700, RAM 4 GB DDR3, σκληρός στα 500 GB και η κάρτα γραφικών Geforce G210 (512 MB - 2303 MB). Έχετε καμιά παραπάνω ιδέα για το πως μπορώ να αντιμετωπίσω το πρόβλημα? Και αν υπάρχει τρόπος να ανακτήσω κάποια δεδομένα που έχω στο ubuntu? Ευχαριστώ πολύ και πάλι!
WalkerSW Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Δες αν η μητρική σου έχει onboard καρτα γραφικών.... αν έχει ενεργοποιησε την μεσα απο το bios και βγαλε εντελως την 210.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα