Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα ειμαι καινουργιος στο φορουμ! εχω το toshiba nb200 και τον τελευταιο καιρο εχω το εξης προβλημα! Το νετμπουκ ανοιγει οποτε θελει π.χ στις 20 προσπαθειες εκινησης θα ανοιξει την μια! Το πηρα σε εναν ''ειδικο'' και μου ειπε οτι το προβλημα ειναι στην μητρικη του και οτι δεν κυκλοφορει στην αγορα παρα μονο σε ενα αμερικανικο σαιτ(μη αξιοπιστο) με κοστος 45 δολαρια ! Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης. 1) αξιζει να το φτιαξω? 2)Μηπως το προβλημα ειναι αλλου? Γιατι εχω διαβασει οτι το συγκεκριμενο νετμπουκ εχει αυτο το προβλημα και η λυση ειναι κατι με αναβαθμιση τ bios !

Δημοσ.

Άσε τον "ειδικό", μπες στο site υποστήριξης της Toshiba (http://www.toshiba.eu/innovation/download_bios.jsp?service=EU

) και κατέβασε την τελευταία έκδοση bios για το NB200 που διαθέτεις (τον αριθμό μοντέλου θα τον βρεις στο αυτοκόλλητο, στο κάτω μέρος του υπολογιστή σου). Νομίζω πως η πιο πρόσφατη έκδοση είναι η v. 2.2. 

Ξεκινάς τον υπολογιστή σου, έχοντας τον συνδεδεμένο στο ρεύμα, και κάνεις την εγκατάσταση του νέου bios. Λογικά μέσα σε 5 λεπτά το πολύ θα έχει ολοκληρωθεί. Θα ήταν καλό να απενεργοποιήσεις antivirus κλπ. 

Ορισμένοι που είχαν το πρόβλημα σου (φαίνεται να είναι το πιο συχνό στους κατόχους NB200), για να καταφέρουν να κάνουν τον υπολογιστή να ανοίξει, τον τοποθετούσαν για λίγο στο ψυγείο!

Είμαι και εγώ κάτοχος του NB200, αλλά ευτυχώς το πρόβλημα δεν μου έχει εμφανιστεί. Την αναβάθμιση του bios την έκανα την προηγούμενη εβδομάδα μήπως και μου λύσει το πρόβλημα με τις υψηλές θερμοκρασίες που έχει από την πρώτη ημέρα που το αγόρασα (μέχρι και 80o C). Το πρόβλημα δεν λύθηκε, οπότε θα δοκιμάσω να αλλάξω fan μπας και διορθωθεί. 

Το δικό σου πως τα πάει από θερμοκρασίες; Να ξέρω τουλάχιστον αν είναι κοινό το πρόβλημα ή αν το εμφανίζει μόνο το δικό μου...

Καλή επιτυχία!

ΥΓ. Αν δεν ξεκινούν τα Windows μετά την αναβάθμιση bios, ίσως να χρειάζεται αλλαγή η ρύθμιση για τον HDD (έχει δύο επιλογές, ACHI και Compatibility, εμένα μου δούλεψε η δεύτερη). 

Δημοσ.

Άσε τον "ειδικό", μπες στο site υποστήριξης της Toshiba (http://www.toshiba.eu/innovation/download_bios.jsp?service=EU

) και κατέβασε την τελευταία έκδοση bios για το NB200 που διαθέτεις (τον αριθμό μοντέλου θα τον βρεις στο αυτοκόλλητο, στο κάτω μέρος του υπολογιστή σου). Νομίζω πως η πιο πρόσφατη έκδοση είναι η v. 2.2. 

Ξεκινάς τον υπολογιστή σου, έχοντας τον συνδεδεμένο στο ρεύμα, και κάνεις την εγκατάσταση του νέου bios. Λογικά μέσα σε 5 λεπτά το πολύ θα έχει ολοκληρωθεί. Θα ήταν καλό να απενεργοποιήσεις antivirus κλπ. 

Ορισμένοι που είχαν το πρόβλημα σου (φαίνεται να είναι το πιο συχνό στους κατόχους NB200), για να καταφέρουν να κάνουν τον υπολογιστή να ανοίξει, τον τοποθετούσαν για λίγο στο ψυγείο!

Είμαι και εγώ κάτοχος του NB200, αλλά ευτυχώς το πρόβλημα δεν μου έχει εμφανιστεί. Την αναβάθμιση του bios την έκανα την προηγούμενη εβδομάδα μήπως και μου λύσει το πρόβλημα με τις υψηλές θερμοκρασίες που έχει από την πρώτη ημέρα που το αγόρασα (μέχρι και 80o C). Το πρόβλημα δεν λύθηκε, οπότε θα δοκιμάσω να αλλάξω fan μπας και διορθωθεί. 

Το δικό σου πως τα πάει από θερμοκρασίες; Να ξέρω τουλάχιστον αν είναι κοινό το πρόβλημα ή αν το εμφανίζει μόνο το δικό μου...

Καλή επιτυχία!

ΥΓ. Αν δεν ξεκινούν τα Windows μετά την αναβάθμιση bios, ίσως να χρειάζεται αλλαγή η ρύθμιση για τον HDD (έχει δύο επιλογές, ACHI και Compatibility, εμένα μου δούλεψε η δεύτερη). 

Εγινε φιλε σημερα θα το προσπαθησω και θα σου πω τι εγινε! Για τις θερμοκρασιες που αναφερθηκες ο δικος μου δουλευε σε κανονικα πλαισια.Δεν ειχα προβλημα!

Δημοσ.

Φιλε το εκανα οπως μου ειπες και το λαπτοπ λειτουργει κανονικα! Σ ευχαριστω πολυ ! :D

Δημοσ.

Χαίρομαι! :-) 

Σιγά την βοήθεια, έτσι και αλλιώς και μόνος σου είχες βρει πως η λύση ήταν στο bios.

Θα μπορούσες μόνο να μου πεις αν και το δικό σου ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες κατά την χρήση του, όπως το δικό μου;

Δημοσ.

Οχι δεν εχω προβλημα με την θερμοκρασια..ειναι σε κανονικα πλαισια δλδ το λειτουργω κ πανω στα ποδια μου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...