Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος.

Τον περασμένο Μάρτιο όποτε ο υπολογιστής βρισκόταν σε full load δηλαδή κατά την διάρκεια παιχνιδιών μετά από περίπου 20 λεπτά η οθόνη πάγωνε και εκείνη τη στιγμή ακουγόταν στα ηχεία ενα ΄΄ξξξτ΄΄. Έπειτα ο υπολογιστής παρέμενε παγωμένος και μπορούσε να γίνει επαναφορά μόνο με το κουμπί reset. Με τα πολλά άλλαξα τροφοδοτικό μιας και είχα ένα παλιό και αγόρασα το τροφοδοτικό της υπογραφής μου. Πράγματι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και μπορούσα να παίζω με τις ώρες χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τον περασμένο μήνα μου έκαναν δώρο την 7950 και έτσι αποφάσισα να αλλάξω κουτί τσιμπώντας το Haf X μέσω της γνωστής προσφοράς αφού στο παλιό δεν θα χωρούσε η νέα κάρτα. Με την εγκατάσταση όμως όλων των parts στο νέο κουτί (με την ίδια κάρτα την 6870) άρχισε πάλι να εμφανίζεται το ίδιο πρόβλημα σε καταστάσεις full load. Η εγκατάσταση της νέας κάρτας που έγινε λίγες μέρες αργότερα (7950) δεν έλυσε το πρόβλημα, ούτε και η αλλαγή σκληρού δίσκου που μου έδωσε ένας φίλος. 

Αναγκάστηκα λοιπόν να πάω το pc στο Πλαίσιο μιας και όλα τα parts (εκτός κουτιού και σκληρού) ήταν αγορασμένα από εκεί αφού είχαν ίδιες τιμές με τα skroutzoμαγαζα. Έγινε αντικατάσταση του κάθε part ξεχωριστά (τουλάχιστον έτσι μου είπαν) όμως το πρόβλημα δεν λύθηκε καθώς έτρεχαν το everest και το pc κρέμαγε μετά από λίγη ώρα. Για να μην πολυλογώ μιας και πήρα το pc πίσω για λίγες μέρες για περαιτέρω δοκιμές παρατήρησα οτι με το bios της κάρτας στα 850mhz μπορούσα να παίξω το Batman Arkham City για 2-3 ώρες και παραπάνω χωρίς να παρουσιάσει το ίδιο πρόβλημα ενώ πριν δεν μπορούσα πάνω από μισάωρο. Δοκιμάζοντας όμως το 2ο bios που χρόνιζε την κάρτα στα 950 το πρόβλημα εμφανίστηκε πάλι μέσα στο 20λεπτο. Επαναφέροντας στα 850 πάλι μπορούσα να παίξω για ώρα, όμως κάποια στιγμή μου εμφάνισε το πάγωμα και δοκιμάζοντας πάλι το παιχνίδι αμέσως μετά το restart μου ξαναέγινε πάγωμα στο 20λεπτο ενώ την επόμενη μέρα έπαιξα 2 ώρες non stop χωρίς θέμα. 

Ξαναπήγα λοιπόν το pc στο Πλαίσιο και με τα πολλά έχει παρατηρηθεί το εξής κουφό: Με τροφοδοτικά Turbo-X 850w και Turbo-X 750w το pc τρέχει για ώρες το everest απροβλημάτιστα ενώ με το τροφοδοτικό μου και με άλλο τροφοδοτικό ίδιας μάρκας και τύπου κρεμάει. Κανένα emoticon δεν μπορεί να περιγράψει τη συγκεκριμένη κατάσταση. Είναι δυνατόν να θυμήθηκε το σύστημα μου να παρουσιάσει τέτοια περίεργη ασυμβατότητα; 

Αύριο θα παραλάβω τον υπολογιστή χωρίς επισκευή κτλ οπότε είπα να ρωτήσω εδώ τα τζιμάνια του forum αν έχουν κάποια παραπάνω ιδέα.

Επίσης να σημειώσω τις θερμοκρασίες: Σε Witcher 2 και Batman Arkham City η κάρτα δεν πήγε πάνω από 60 βαθμούς ενώ και σε Furmark με το ζόρι έφτασε τους 67 βαθμούς, οπότε θέμα υπερθέρμανσης της κάρτας δεν υφίσταται από την στιγμή που το ίδιο πρόβλημα παρουσιαζόταν και με την παλιά κάρτα.

Ο επεξεργαστής σε full load αγγίζει τους 70 βαθμούς με stock ψύκτρα. Μήπως τελικά υπάρχει κάπου εκεί το πρόβλημα παρ όλο που δεν είναι δραματικά υψηλή η θερμοκρασία; Σε αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα 1-2 περιπτώσεις με ανάλογο πρόβλημα και παρόμοιες θερμοκρασίες που το πρόβλημα τους διορθώθηκε με αλλαγή ψύκτρας. Μήπως όταν η κάρτα παίζει σε υψηλότερο χρονισμό αυξάνει περισσότερο την θερμοκρασία του και ο επεξεργαστής; 

ΥΓ. Οι μνήμες περνάνε memtest για ώρες κανονικότατα ενώ και τα format σε 32bit και 64bit Windows 8 δεν έχουν δώσει λύση στο πρόβλημα.

ΥΓ2. Συγγνώμη για το σεντόνι και ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον το διαβάσει. Οποιοδήποτε Screenshot θα μπορώ να το έχω από αύριο το απόγευμα που θα παραλάβω το pc. 

Δημοσ.

ακου θα ειμαι ειλικρινης .. βαριομουν να διαβασω ολο το μνμ σου !

..μετά από περίπου 20 λεπτά η οθόνη πάγωνε και εκείνη τη στιγμή ακουγόταν στα ηχεία ενα ΄΄ξξξτ΄΄. Έπειτα ο υπολογιστής παρέμενε παγωμένος και μπορούσε να γίνει επαναφορά μόνο με το κουμπί reset...

μεχρι εδω που διαβασα  ενημερωσε τους οδηγους της καρτας  γραφικων σου και θα εισαι μαλλον οκ

Δημοσ.

ακου θα ειμαι ειλικρινης .. βαριομουν να διαβασω ολο το μνμ σου !

..μετά από περίπου 20 λεπτά η οθόνη πάγωνε και εκείνη τη στιγμή ακουγόταν στα ηχεία ενα ΄΄ξξξτ΄΄. Έπειτα ο υπολογιστής παρέμενε παγωμένος και μπορούσε να γίνει επαναφορά μόνο με το κουμπί reset...

μεχρι εδω που διαβασα  ενημερωσε τους οδηγους της καρτας  γραφικων σου και θα εισαι μαλλον οκ

Εννοείται οτι έχουν γίνει αλλεπάλληλες ενημερώσεις στους οδηγούς της κάρτας και με safe mode, driver sweeper κτλ. Δυστυχώς ή ευτυχώς  δεν φαίνεται να είναι θέμα κάρτας γραφικών. Το ξέρω οτι πολλοί θα βαρεθούν να το διαβάσουν όλο αλλά ήθελα να είμαι αναλυτικός στο τι έχει δοκιμαστεί και τι έχει διαπιστωθεί.  :)

Δημοσ.

απλα ακριβως το προβλημα που  ειπες (παγωμα οθονης κολλημα ηχου κ επαναφορα μονο απ το κουμπι) μπορει να το παρουσιασουν καρτες χωρις ενημερωμενους οδηγους .. ακριβως αυτο μου εκανε σε μια φαση !  παρακαλουσα να τα παιξε η καρτα επειδη ηταν σε εγγυηση να την αλλαξω , αλλα (δυστυχως) μετα απο ενημερωση στους οδηγους δε μου το ξανακανε ποτε ..

Δημοσ.

Θέλω να σε ρωτήσω, o/c έχεις κάνει; Εάν ναι, γύρισε όποια συσκευή έχεις κάνει σε stock ρυθμίσεις.

Επίσης βάλε και στο BIOS τις default ρυθμίσεις.

Τώρα για την κάρτα γραφικών τι driver έχεις περάσει; Κανονικό ή beta;

Δημοσ.

Θέλω να σε ρωτήσω, o/c έχεις κάνει; Εάν ναι, γύρισε όποια συσκευή έχεις κάνει σε stock ρυθμίσεις.

Επίσης βάλε και στο BIOS τις default ρυθμίσεις.

Τώρα για την κάρτα γραφικών τι driver έχεις περάσει; Κανονικό ή beta;

Δεν έχω κάνει oc στον επεξεργαστή ενώ και το Bios είναι σε default ρυθμίσεις. Ίσως μια αναβάθμιση του bios να χρειαζόταν αν και περιμένω το pc αύριο για να αποφασίσω τι θα κάνω τελικά.

Στην κάρτα γραφικών το έκανε και με 13.4 και με 13.8beta με clean install. Άλλωστε όπως έγραψα το πρόβλημα το παρουσίασε όταν είχα την 6870 και δεν διορθώθηκε ούτε με την αλλαγή της σε 7950 και τις εκ νέου ενημερώσεις.

Δημοσ.

Τη τροφοδοτικό έχεις;

Μήπως είναι λίγα watt και δεν αντέχει;

επίσης, τσέκαρε την υγεία του καινούργιου και το παλιού σκληρού και άσε μόνο την μια ραμ πάνω και δοκίμασε να δεις αν θα δουλέψει.

Δημοσ.

Εγώ θα προτιμούσα stable drivers και όχι beta, για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο τυχόν λαθών.

Αφού έχεις στο BIOS τις default ρυθμίσεις δεν νομίζω ότι η αναβάθμιση θα κάνει κάτι.

Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω ποιο τροφοδοτικό χρησιμοποιείς αυτή τη στιγμή και πόσα Watt είναι;

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ το Corsair 750w TXM 80+ είναι απίθανο να μην μπορεί να αντέξει μια 6870 ή μια 7950. Τα ρεύματα έδειχναν φυσιολογικά που τα είχα ελέγξει από hw monitor. Από το Πλαίσιο μου είπαν οτι δοκίμασαν κι άλλο τροφοδοτικό ίδιο με το δικό μου και παρουσίασε πάλι το πρόβλημα ενώ με τα turbo-x 850w και με turbo-x 750w δεν παρουσίασε πρόβλημα. Τα δύο τελευταία τροφοδοτικά είναι απίθανο να βγάζουν περισσότερα w από τα Corsair. Είναι εντελώς κουφό.

Το πρόβλημα τον Μάρτιο είχε παρουσιαστεί και με τους 13.2. Σε stable εκδόσεις δηλαδή παρουσιαστηκε. Απλά μέσα στην απελπισία μου δοκίμασα και τους 13.8 beta.

H υγεία του παλιού και του καινούργιου σκληρού δίσκου είναι 100 τοις 100 σύμφωνα με το hd sentinel και με 0 bad sectors.

Δημοσ.

750 watt είναι αρκετά  δοκίμασε ένα άλλο τροφοδοτικό μήπως το δικό σου είναι στα τελευταία του,

μπας στο είπαν για να παρεις καινούργιο τροφοδοτικό απο εκεί γιατι εγώ απίθανο το βλέπω να βγάζει πρόβλημα ενα corsair παρά ενα turbo x

Δημοσ.

Η το pc σου ειναι σαβουρογάμης και γουστάρει σαβουροτροφοδοτικα ή το πλαισο έχει πεσει σε προβληματική παρτίδα ΤΧ750Μ... διαλεξε ποια επιλογη σου αρεσει περισσοτερο ....

Βασικα πανε στο πλαισιο και πες τους να δουλεψουν το συστημα με ενα δικο τους τροφοδοτικο καθως και ένα αλλο ΤΧ μπροστά σου για να δουμε αν ευσταθουν αυτά που λενε. Αν οντως ευσταθουν ή μιλαμε για προβληματικη σειρα ΤΧ ή για μια πιθανοτητα 1 στο τρισεκατομμυριο να μην αρεσει στην μητρική σου το ρευμα απο το ΤΧ.   

Δημοσ.

Ξέρω οτι το μήνυμα ήταν μεγάλο αλλά να σας έγραφα οτι απλά κολλάει δεν γινόταν αφού έχουν δοκιμαστεί πολλές λύσεις και έπρεπε να αποκλειστούν κάποιες περιπτώσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω πως 3 μήνες σχεδόν το pc έπαιζε απροβλημάτιστα για ώρες και με το που πήρα το νέο κουτί ξαναεμφάνισε το πρόβλημα. Σκέφτομαι μήπως κάνω τράμπα ένα 650άρι τροφοδοτικό ενός φίλου και του δώσω το 750άρι μπας και... ξεκολλήσει. Και 650w αρκετά είναι για το σύστημα. Έχω φτιάξει ένα ικανοποιητικό pc και δεν μπορώ να το χαρώ.

Επειδή γενικά το pc στο Πλαίσιο το κράτησαν αρκετές μέρες δεν μπορώ να πω οτι δεν ασχολήθηκαν μιας και είχα σχεδόν καθημερινή ενημέρωση. Να παίρνεις τροφοδοτικό 80+ και να σου λένε οτι λειτουργεί με τη σαβούρα πάνω. Δεν τους αμφισβητώ, απλά είναι κουλό. Ούτε ευρώ για turbo-x δεν θα ξόδευα.

Δημοσ.

Ξέρω οτι το μήνυμα ήταν μεγάλο αλλά να σας έγραφα οτι απλά κολλάει δεν γινόταν αφού έχουν δοκιμαστεί πολλές λύσεις και έπρεπε να αποκλειστούν κάποιες περιπτώσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω πως 3 μήνες σχεδόν το pc έπαιζε απροβλημάτιστα για ώρες και με το που πήρα το νέο κουτί ξαναεμφάνισε το πρόβλημα. Σκέφτομαι μήπως κάνω τράμπα ένα 650άρι τροφοδοτικό ενός φίλου και του δώσω το 750άρι μπας και... ξεκολλήσει. Και 650w αρκετά είναι για το σύστημα. Έχω φτιάξει ένα ικανοποιητικό pc και δεν μπορώ να το χαρώ.

Επειδή γενικά το pc στο Πλαίσιο το κράτησαν αρκετές μέρες δεν μπορώ να πω οτι δεν ασχολήθηκαν μιας και είχα σχεδόν καθημερινή ενημέρωση. Να παίρνεις τροφοδοτικό 80+ και να σου λένε οτι λειτουργεί με τη σαβούρα πάνω. Δεν τους αμφισβητώ, απλά είναι κουλό. Ούτε ευρώ για turbo-x δεν θα ξόδευα.

η δεν ανέφερες στο πρώτο ποστ ότι πήρες καινούργιο κουτί, η δεν το πρόσεξα

για δες μήπως ακουμπά η μητρική στο κουτί και γίνετε κάποιο βραχυκύκλωμα!

• Like 1
Δημοσ.

Πλέον συμβαίνει το μοναδικό φαινόμενο: Με το που μπαίνω στα windows αν δοκιμάσω να παίξω ένα παιχνίδι (Batman Arkham City ή Witcher 2 ή Metro 2033 που έχω διαθέσιμα) μπορώ να παίξω απροβλημάτιστα για πολλές ώρες χωρίς κανένα πάγωμα. Αν δοκιμάσω να παίξω μετά από ώρα που το pc είναι ανοιχτό κάνοντας διάφορα άλλα, τότε οποιοδήποτε παιχνίδι θα κολλήσει μέσα στο 10λεπτο. :shock:

Περιμένω να γυρίσει ενας φίλος από διακοπές για να δοκιμάσουμε το τροφοδοτικό του για να επιβεβαιώσουμε όσα μου είπαν από το Πλαίσιο αλλά ήθελα να καταθέσω αυτό το τρελό... συμβάν. Τουλάχιστον προσωρινά μπορώ να παίζω οποιοδήποτε παιχνίδι χωρίς να αγχώνομαι για πάγωμα με τον τρόπο που προανέφερα. :shock:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...