Προς το περιεχόμενο

Καλύτερη LCD Price-wise των ~300€

Koritsi_Gia_PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να πάρω ένα 32ρι μονιτόρι για τον νταντή μου. Αυτός μόνο για Nova το έχει, και προέρχεται από σχεδόν ασπρόμαυρη CRT TV (είναι ο τύπος standards, άσε με).

Και σκεφτόμουν.

Η δική μου πριν 3-4 έτη έκανε approx. 500€, τα χαρακτηριστικά της τα παρακάτω.

Philips 32'' 32PFL5403D
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ LCD

Φωτεινότητα 500 cd/m2
Αντίθεση 30000:1 
Μέγιστη ανάλυση 1366x768 
Χρόνος Απόκρισης 6 ms
Δέκτης DVB-T , PAL , Secam 
Διαγώνιος 32 in
Full HD Όχι
HD Ready Ναι

Συνδέσεις 2x Scart,3x HDMI,S-Video,Headphones,USB,1x Coaxial,1x Common Interface Slot,YPbPr

Έχω 3 επιλογές όπως τα βλέπω μπας και σώσω να κάνω Trade αυτήν για 250€ και με μια μικρή διαφορά μεταφερθώ σε απλά περισσότερα Hz ή/και FullHD. Το βλέπω λογικότατο, ακόμα και αν δεν έχω παράπονο σε τίποτα από την εικόνα (και τα Hz τα πολλαπλασίασα στην αναπαραγωγή 1080p με πρόγραμμα και βοήθεια της ίδιας της CPU).

1. Μια Philips στα ~250€, HDReady 100hz που είναι σε προσφορά στα Media.
  2. Samsung UE32F5000
  3. Panasonic TX-L32S20

Τώρα επειδή δεν έχω φτάσει να μαθαίνω και για τα Panel τους, ή τις πιο χάρντκορ λεπτομέριες των LCD, χρειάζομαι την βοήθεια σας.

Αξίζει να πληρώσω την διαφορά τους, ή κάποιας άλλης δικής σας πρότασης και να δώσω ξαφνικά την δική μου στα 250€;
Αναλογιστείτε την γενική ποιότητα, το Panel, το χρώμα ΜΑΥΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ, και τα λοιπά τα γνωρίζεται καλύτερα από μένα. 

Notes: Μην ρωτήσετε τι χρήση την θέλω. Για ζωή ολόκληρη (Desktop/1080p/Gaming). Δεν με ενδιαφέρει το σήμα της, ή ο ήχος της. Αρκετά με ενδιαφέρει να έχει αρκετές HDMI, και ότι άλλο έχει και η δική μου από θύρες.

Ειδικοί, αναλάβετε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πάς για την Panasonic λόγω IPS-Alpha Panel, παρόλο που είναι καλή και δελεαστική και η τιμή της Philips (250 vs 300 των άλλων 2).

Συν ότι με μια γρήγορη ματία η Panasonic λέει εγγύηση 2 έτη αντιπροσωπείας (κάτι που σε γλυτώνει από το ενδεχόμενο η Philips να είναι εισαγωγή του MM και να έχεις να κάνεις μόνο με αυτούς μετά).

Το κύριο θέμα δεν είναι για το ποια είναι καλύτερη.. αλλά για το ποια είναι καλύτερη συγκριτικά με τη δική μου και σε τι.

Το κύριο θέμα δεν είναι για το ποια είναι καλύτερη.. αλλά για το ποια είναι καλύτερη συγκριτικά με τη δική μου και σε τι.

Ρώτησες αυτό:

Αναλογιστείτε την γενική ποιότητα, το Panel, το χρώμα ΜΑΥΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ, και τα λοιπά τα γνωρίζεται καλύτερα από μένα.

Σου απάντησα αυτό:

Πάς για την Panasonic λόγω IPS-Alpha Panel

Okay. Βέβαια το άρχισα με το παρακάτω:

Αξίζει να πληρώσω την διαφορά τους, ή κάποιας άλλης δικής σας πρότασης και να δώσω ξαφνικά την δική μου στα 250€;

To οποίο με ανησυχεί και περισσότερο διότι δεν γνωρίζω ακόμη αν πρέπει να πάρω μια τέτοια απόφαση. Δεν σου λέω, απάντησες στο ερώτημα ποια είναι καλύτερη εάν προβώ σε αγορά.. απλά με όλο το σεβασμό επειδή δείχνεις να είσαι γνώστης γιατί δεν μου απαντάς και αυτό εφόσον ενδιαφέρθηκες.

Υ.Γ: Μάγκες πάντως θα με ενδιέφερε και πολύ αν μου εξηγούσατε μερικές ουσιαστικές διαφορές τους στην άξουαλ εικόνα σε ένα 1080p ή ένα next gen παιχνίδι. Στο μάτι, πρακτικά.

Σου είπα τη γνώμη μου. Θα πήγαινα στη θέση σου για την Panasonic.

Σε αυτά τα λεφτά δεν υπάρχει κάποια άλλη από όσο νομίζω με IPS-Alpha panel.

Η Philips που λες είναι αυτή:

http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/PHILIPS-32PFL3008H-12,99452,430510,696908.html?langId=-18

Δεν είναι 1080p οπότε κατ'εμέ δεν αποτελεί προσφορά...

Στη θέση σου θα πήγαινα να τις δω σε demo και παράλληλα να διάβαζα και αντίστοιχα reviews.

Παρόλα αυτά οι διαφορές είναι παραπάνω από ξεκάθαρες.

Οπότε έχουμε και λέμε υπερ της Panasonic:

1) IPS-Alpha Panel

2) Full HD 1080p

3) Εγγύηση 2 έτη Ελληνικής αντιπροσωπείας (του MM δε ξέρουμε αν είναι δική του εισαγωγή ή όχι).

Κατά τα ανωτέρω μεταξύ 250 και 300 ευρώ, αξίζει σαφώς να δώσεις τα 50 ευρώ παραπάνω.

Το πόσο θα κοστολογήσεις την παλιά δικιά σου είναι δικό σου θέμα. Αντικειμενικά πάνω από 170 δεν πιάνει.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

• Like 1

Άρα μου λες πως η Panasonic αυτή, είναι απλά καλύτερη από την Philips που ήδη έχω. Και στα μαύρα της, και στις ζωές τις, και στα panel τις κτλπ

Φακ εγγύηση και FullHD αυτά τα περίμενα. Το θέμα που με καίει είναι εκτός θεωρίας, κατάλαβες.

Ε, topic closed αν δεν διαφωνεί κανείς.. και ευχαριστώ πολύ-πολύ για το χρόνο σου Πάνο (αν δε κάνω λάθος;),

Η Philips που έχεις είναι σειρά 5. Κατά συνέπεια το panel που φοράει δεν είναι όπως στις σειρές 7 και 9 που εκεί θα είχαμε ένα κρητήριο σύγκρισης ίσως (παρά τα έτη διαφοράς τεχνολογικά).

Οι οικονομικές Samsung φοράνε πάνελ απλό. Πράγμα που σημαίνει ότι ίσως να είσαι πάνω κάτω στα ίδια χρώματα με τηn ήδη υπάρχουσα TV που έχεις (με τη διαφορά ότι η TV σου είναι CCFL και όχι LED). Πάντως και αυτό που προτάθηκε (να δείς live demo) είναι σωστό, αρκεί να προσέξεις με ποιές TV θα είναι δίπλα.

Καλό είναι αν έχεις την ευκαιρία και στην Panasonic να δείς demo, αλλά η εμπειρία μου έδειξε ότι ένα από τα ωραιότερα μαύρα σε TV το είδα σε IPS-Alpha panel (σε Hitachi CCFL LCD TV), προ τριετίας. Έκτοτε πήγα σε Bravia 46HX 3D series, αλλά εκεί μιλάμε για άλλη κατηγορία χρημάτων.

Μιλάμε για τηλεόραση και όχι για οθόνη υπολογιστή. Συμφωνώ στο υπέρ των PVA για τα μαύρα, όμως μεταξύ ΤΝ και IPS και για γωνίες θέασης αλλά και για ποιότητα χρωμάτων προτιμώνται τα IPS. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για IPS-Pro ή IPS-Alpha panel.

Oι σημερινές οικονομικές τηλεοράσεις συνήθως φοράνε TN panel με εξαίρεση ορισμένες με IPS από όσο γνωρίζω (τουλάχιστον για τα οικονομικά μοντέλα).

Έχεις κάποια λίστα με οικονομικές τηλεοράσεις που φοράνε PVA panel και να κοστίζουν μάλιστα και ώς 300 ευρώ?

Αν ναι, θα ήταν ενδιαφέρον να την ποστάρεις.

Έχεις κάποια λίστα με οικονομικές τηλεοράσεις που φοράνε PVA panel και να κοστίζουν μάλιστα και ώς 300 ευρώ?

Αν ναι, θα ήταν ενδιαφέρον να την ποστάρεις.

Έχω, Samsung UE32EH5000. Δεν ξέρω τι πάνελ φοραει (σίγουρα οχι ips). Λογικά μαλλον καποιο AIO ταϊβανέζικο, μπορεί ομως και απλό pva απο την ιδια την samsung. Η UE32EH5000, πρόκειται για LED LCD TV αλλα τεχνολογίας full array back light. Αυτο της χαρίζει την αξιοπρεπέστατη απόδοση των 0.035 cd/m2!! Βεβαία απο αποπλεκτη και επεξεργαστή ροης κίνησης κλαφτα Χαραλαμπε.

H TX-L32S20  ειναι LCD TV με ccfl τεχνολογία. Αρχικα ειναι καταργημένο μοντέλο (οπως και  EH5000) και πολυ δυσεύρετο. Τα ccfl ανέκαθεν ειχαν πλεονέκτημα στο μαυρο. Υπάρχει μάλιστα περίπτωση και η philips που ηδη εχει να ειναι στα ιδια επίπεδα μαύρου (πριν τα κινέζικα PTV πανελ). Τοτε σε αυτές τις CCFL οι εταιρείες κυνηγούσαν την απόδοση και οχι την πιο λεπτή και ντιζαινατη tv

Μια τηλεόραση ομως δεν κρίνεται μονο απο το μαύρο, αλλα και απο τον αποπλεκτη, επεξεργαστή κινησης, ακρίβεια παλέτας rgb 705, δυναμικά, ομοιομορφία λευκου - μαυρου κτλ. Η TX-L32S20  για την ιστορία βγαζει περιπου 0.17 cd/m2 μαυρο στα τυπικα settings και 0.04 cd/m2  σε ιδανικές ρυθμίσεις με τα δυναμικά πολυ χαμηλά (θεαση σε σκοτεινοί χωρο μόνον). Απο αποπλεκτη και ροη κίνησης κλαφτα Χαράλαμπε και εδω...

Αρα δεν κάνουμε κατι. Η μενει εκει που ειναι η ανεβαίνει σε λεφτα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενδιαφέρουσα άποψη συν ότι στην Panasonic με πιάνεις στον ύπνο η αλήθεια είναι για το ότι τελικά είναι CCFL.

Σε μια γρήγορη ματία στο Internet νόμισα πως είδα να είναι LED κάπου και γι αυτό δεν ασχολήθηκα περαιτέρω να υποψιαστώ κάτι.

Το Samsung που έχεις πρέπει να φοράει panel AU Optronics (AUO) παρεπιπτόντως έτσι όπως το παρουσιάζεις.

(Κάπου χτές έτυχε και χαζεύα μια λίστα με το πώς κάνει κανείς identification το panel στις Samsung, αλλά πρέπει να τσεκάρω το history κλπ).

Επί της ουσίας, το θέμα που ρώτησε (αν το εξέλαβα σωστά) είναι ότι αν διαθέτει μέχρι 300 ευρώ και πρέπει να πάρει οπωσδήποτε μια νέα TV, τί κάνει?

Πάει για τη Philips που είναι HD Ready? Πάει για την Panasonic που είναι FHD και CCFL τελικά (αλλά με πολύ καλό panel δε)? Ή πάει στο Samsung που είναι LED kai FHD?

Προσωπικά μεταξύ των τριών θα έμενα πάλι στην Panasonic αν ηταν να επιλέξω με ταβάνι τα 300 ευρώ.

Ανεβαίνοντας 50 ευρώ παραπάνω, υπάρχουν και αυτές οι Panasonic οι οποίες είναι IPS LED (υποψιαζομαι κι εδώ να είναι IPS-Alpha panel):

http://www.skroutz.gr/s/3006929/Panasonic-TX-L32E6.html

http://www.skroutz.gr/s/441057/Panasonic-TX-L32E5.html

EDIT: Ένα γρήγορο googling σε διάφορα sites δείχνει τελικά ότι έχουν και αυτές IPS-Alpha panel. :)

EDIT2: Αν μπορείς να φτάσεις στα 388, ίσως να είναι αξιόλογη και αυτή η λύση στα χαρακτηριστικά που θές και σε ακόμη μεγαλύτερες (42) ίντσες (απλά έχε υπόψιν σου ότι είναι λιτή σε extra features και πολλά inputs):

http://www.skroutz.gr/s/3006106/Samsung-UE42F5000.html

Δε φαίνεται άσχημη κατά το review, δες την demo, θα τη βρείς πανεύκολα σε πολλά καταστήματα και στη μειωμένη αυτή τιμή από ό,τι βλεπω...

http://www.testproductreview.com/2013/05/samsung-ue42f5000-full-hd-led-tv-review.html

Επεξ/σία από plpapadopoulos

Κοιτάχτε. Πάνω από 300€ δε παίζει ούτε ευρώ.

Μπορείτε τουλάχιστον να βοηθήσετε επιλέγοντάς μου ποια είναι καλύτερη από τις δυο;

Panasonic

Samsung

Desktop. 1080p's. Gaming.
Μην εκτροχιαζόμαστε γιατί πρέπει να παραγγείλω και άμεσα. <3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...