thanosfotn Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Γεια σας,προσπαθώ να αναπτύξω μια εφαρμογή σε java με το netbeans και χρησιμοποιω το java DB που τρεχει τον derby apache.Το θέμα είναι ότι για να χρησιμοποιήσω την βάση δεδομένων πρέπει να κάνω start τον server χειροκίνητα.Ειδικά όταν δημιουργώ executable jar αρχειο και το τρέχω(χωρίς να έχω ανοικτο το netbeans,επομένως ουτε και ο derby τρεχει) δεν μπορεί να συνδεθεί.Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω start τον server μεσα απο την java ή να την κάνω εξαγωγή σε μορφή που να μπορεί να την διαβάσω μέσα απο το πρόγραμμα? Επίσης θέλω η βάση θέλω να μην είναι read-only,θέλω να μπορώ να εκχωρεί τιμές ο χρήστης στην βάση.Έψαξα αρκετά στο google αλλα δεν βρήκα άκρη.Πώς ακρίβως δουλέυουν τέτοιου είδους εφαρμογές με βάση δεδομένων??Δεν έχω ξανασχολήθει με αυτό το θέμα και είμαι τελείως άσχετος..
Wise_One Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Θες να δουλέψεις οπωσδήποτε με JavaDB ή δε σε πειράζει η βάση; Σε μια εφαρμογή που φτιάχνω, δουλεύω με SQLite, ουσιαστικά η βάση είναι ένα αρχείο όλο κι όλο κι ο χειρισμός της γίνεται με JDBC. Γλιτώνεις έτσι όλο το θέμα των servers κλπ Μετά έχεις και MySQL, Oracle, Postgres που αν δεν κάνω λάθος έχουν κι επιλογή να ξεκινούν με τo λειτουργικό σύστημα. Βασικά δεν ξέρω τι παίζει με το Derby server, δε το έχω δουλέψει καθόλου, οι παραπάνω λύσεις όμως δουλεύουν στάνταρ.
thanosfotn Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δεν έχω κάποιο πρόβλημα να χρησιμοποιήσω άλλη βάση.Μπορώ δηλαδή με την sqlite απλά να βάλω το αρχείο .sqlite στον φάκελο του project και να εκτελώ από την java select,insert,delete κτλ?
Wise_One Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Ακριβώς, και είναι εύκολο να κάνεις backup μιας και είναι ένα μόνο αρχείο. Έχει κι ένα plugin o Firefox (SQLite Manager λέγεται νομίζω) για να διαχειρίζεσαι τις βάσεις σου (η SQLite είναι command line μόνο). Κατέβασε από εδώ το JDBC driver για την SQLite κι είσαι έτοιμος. 1
djcat Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Και η derby έχει embedded έκδοση, αν δε θες να αλλάξεις. http://db.apache.org/derby/papers/DerbyTut/embedded_intro.html
ZAKKWYLDE Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Αν θέλεις να ξεκινάει η βάση μέσα απο την εφαρμογή πρέπει να κάνεις κάτι αντίστοιχο με αυτό: http://stackoverflow.com/questions/792024/how-to-execute-system-commands-linux-bsd-using-java Εντάξει εκεί τρέχει Linux αλλά κάτι αντίστοιχο θα κάνεις για windows. Απλά θα βάλεις το full path της εντολής που θέλεις να τρέξεις. π.χ C:\Derby\start.bat. (εφόσον φυσικά δεν είναι ήδη στο path). Καλό είναι να το τρέξεις σε ξεχωριστό Thread. Δες και JPA αντί για JDBC μπορεί να σε βολέψει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα