VitamineQ Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι μια χαρά μέχρι και πουπουλα βρήκα στην αυλή πριν λίγες μέρες πράγμα που σημαίνει οτι έφαγε κυνήγι πάλι 2
DORAT Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Χάθηκε η Μελίνα μου, γατούλα 4,5 χρόνον.Την άφησα Σάι φίλη,για να μην είναι μόνη έπρεπε να φύγω στο εξωτερικό για 15 μέρες......Δεν έχει ζήσει έξω ούτε μια ώρα.....Την. Ψάχνουν 5 μέρες... Τίποτα..... Βοήθεια παρακάλω,Μάι συμβουλές, Μάι θετική ενέργεια..... Οποίος έχει ζωάκια καταλαβενει..... 1
washcloud Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, DORAT είπε Χάθηκε η Μελίνα μου, γατούλα 4,5 χρόνον.Την άφησα Σάι φίλη,για να μην είναι μόνη έπρεπε να φύγω στο εξωτερικό για 15 μέρες......Δεν έχει ζήσει έξω ούτε μια ώρα.....Την. Ψάχνουν 5 μέρες... Τίποτα..... Βοήθεια παρακάλω,Μάι συμβουλές, Μάι θετική ενέργεια..... Οποίος έχει ζωάκια καταλαβενει..... ...σαν τί να πούμε όμως Ντόρα μου, όταν δεν ξέρουμε λεπτομέρειες; Ούτε αν έχεις επιστρέψει εσύ δεν ξέρουμε, ούτε την περιοχή, ούτε τίποτα...Δυστυχώς απλά πρέπει να σφίξεις τα δόντια αν είσαι ακόμη εξωτερικό ("να γυρίσεις κουμπί σα ρομποτάκι"...), να ΜΗΝ το σκέφτεσαι ΚΑΘΟΛΟΥ (μην πάθεις και η ίδια το οτιδήποτε, το οποίο θα είναι έμμεσα σε βάρος και της Μελίνας), και ψύχραιμα όταν γυρίσεις, να ψάχνεις και η ίδια...Στο λέω επειδή ΑΚΡΙΒΩΣ έχω και καταλαβαίνω κι έχω περάσει άπειρα σκηνικά με γάτες. Όσο για αυτούς που ήδη ψάχνουν, το πολύ να σου πούμε τα αυτοννόητα : όσο μπορούν εκκλήσεις μέσω social media, να τυπώσουν πολλές φωτογραφίες (ΕΣΤΩ ασπρόμαυρες, καμμιά εκατοστή) με εμφανή χαρακτηριστικά, γράφοντας λεπτομέρειες όπως πότε και από πού και πού είναι πιθανό να τριγυρίζει, "χαρακτήρα", τηλέφωνα/μέιλ επικοινωνίας, και οπωσδήποτε την λέξη "αμοιβή" (αν έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό, πες να το γράψουνε. Πχ "100€"...), ακόμη και για πληροφορίες απλώς που θα οδηγήσουν στην ανεύρεση και να τις κολλήσουν ξεκινώντας έξω από το σπίτι (ιδανικά σε στύλους ΔΕΗ, τυλίγοντάς τες με ταινία για πακέτα, στο ύψος ενός ενήλικα), και "στοχεύοντας" σε σημεία που "λογικά" θα τις δει αρκετός κόσμος (έξω από σουπερμάρκετ, στάσεις, άλλα μαγαζιά κτλ, με μια σχετική πυκνότητα μεταξύ τους, πχ κάθε 50 μέτρα). Διαδικασία που δεν είναι κι εύκολη - ιδανικά θέλει δύο άτομα σε παπάκι, ο ένας να κατεβαίνει κάθε τόσο και να κολλάει φωτογρφίες. Ανάλογα τώρα την περιοχη και τις δυνατότητες των δικών σου ατόμων, πρέπει να ψάχνουν συνεχώς, σε μια ακτίνα τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου, να μπαίνουν σε αυλές (αφού το ζητήσουν και τους επιτρέψουν), να τσεκάρουν ό,τι κάδο σκουπιδιών (και απ' έξω και μέσα) υπάρχει σε αυτή την ακτίνα, να χτυπάνε κουδούνια σε "πιθανές μονοκατοικίες" (ίσως με γάτες στην αυλή πχ)... Επειδή όμως μάλλον εννοείς για "βοήθεια από άλλους" ("φορείς"/ομάδες σχετικές), κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει κάτι (εκτός κι αν γκουγκλάρεις για την περιοχή σου και σχετικές ομάδες και παίξει τύχη). Εδώ πάντως (Insomnia) το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να δώσεις την περιοχή και να ζητήσεις αν μπορεί κάποιος που τυχόν είναι εκεί να βοηθήσει στο ψάξιμο (ή στην καλύτερη να γνωρίζει κάποια σχετική τοπική ομάδα που ασχολείται με αδέσποτα, σίτισή των, περίθαλψη). Καλύτερα μάλιστα ν' ανοίξεις και νέο thread. Kατά τ' άλλα κουράγιο, και μην σκέφτεσαι ούτε θετικά, αλλά ούτε και αρνητικά, καθώς ό,τι είναι να προκύψει, θα προκύψει. [...οκ, 3 θετικά, δεν πειράζει να τα έχεις στο μυαλό : 1) ευτυχώς δεν είναι πια χειμώνας 2) παρ' ό,τι άμαθη με το "έξω" είναι αρκετά μεγάλη για να της "κόβει" 3) αντέχει για αρκετό καιρό - αν ΗΤΑΝ καλοταϊσμένη - χωρίς τροφή : πάνω από 2 βδομάδες (νερο πιθανώς θα είναι πιο εύκολο να βρει) σίγουρα, και παραπάνω - θέλω να πω, προλαβαίνεις να γυρίσεις και η ίδια για να ψάχνεις)] Επεξ/σία 2 Μαΐου 2022 από washcloud
filip123go Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, DORAT είπε Χάθηκε η Μελίνα μου, γατούλα 4,5 χρόνον.Την άφησα Σάι φίλη,για να μην είναι μόνη έπρεπε να φύγω στο εξωτερικό για 15 μέρες......Δεν έχει ζήσει έξω ούτε μια ώρα.....Την. Ψάχνουν 5 μέρες... Τίποτα..... Βοήθεια παρακάλω,Μάι συμβουλές, Μάι θετική ενέργεια..... Οποίος έχει ζωάκια καταλαβενει..... Κατα 90% είναι κάπου εκεί γύρω κρυμμένη και κατατρομαγμένη. Όταν χάνονται οι σπιτίσιες γάτες, πολύ σπάνια απομακρύνονται. Anyway, και μια φίλη μου είχε χάσει τον γάτο της για 3 μέρες και ήταν σε έναν ακάλυπτο δίπλα απο το σπίτι κρυμμένος. Τον βρήκανε επειδή τους ειδοποίησε μια γειτώνισσα που είδε τις αφήσες. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2022 από filip123go
washcloud Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) γσξδασγδξαηγδ Επεξ/σία 2 Μαΐου 2022 από washcloud 2
filip123go Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 16 λεπτά πριν, washcloud είπε ...μπορεί ο όποιος γνωστός που θα ΗΘΕΛΕ να αναλάβει την ευθύνη "επισκέψεων", να μένει αρκετά μακρυά πχ. Το θέμα όμως είναι ΝΑ ΜΗΝ της κάνουμε σχόλια για πιθανά λάθη της ρε συ. Δεν το καταλαβαίνεις ότι δεν θα της κάνουν καλό; Πρεπει (ειδικά αφού είναι εκτός χώρας κι όλας) να μην ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ, όχι να την επιφορτίζουμε ΚΑΙ με ενοχές (που κατά πάσα πιθανότητα ήδη έχει). Yep, έχεις δίκιο. Θα κάνω edit την απάντηση... 1
SabotazNic Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Στην αδερφη μου προσφατα της εφυγε ο γατος, και τον βρηκαν 3 τετραγωνα πιο κατω κανα 3 μερες πιο μετα Περιοχη? Εχεις ταβερνες/ψαροταβερνες? Ψαξε κοντα Επεξ/σία 2 Μαΐου 2022 από SabotazNic
washcloud Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 14 λεπτά πριν, filip123go είπε Yep, έχεις δίκιο. Θα κάνω edit την απάντηση... ...κάνε όμως και στο προηγούμενο, που έχεις παράθεση αυτού που σου έλεγα (και έσβησα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα