Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και ενα σχολιο για το οτι δεν εισαι κλασικος ζωοφιλος. Αν δεν εισαι σβησε το παραδειγμα-κοτσανα που εγραψες για την μανα και το παιδι. Αυτους τους παραλληλισμους-καραγκιοζιλικια μονο κλασικοι ''ζωοφιλοι'' τους γραφουν...

με λες καραγκιόζη ? τα ζώα μου ειναι παιδιά μου και όποιος πειράξει τα παιδιά μου θα τον θάψω με τα χέρια μου

και το ζωόφιλος ειναι κοτσάνα , αυτοί που ειναι "φίλοι" με τα ζώα ειναι φυσιολογικοί ,δεν χρειάζονται κατηγορία,  αυτοί που νομίζουν οτι η φύση ειναι εχθρός τους και μισούν τα ζώα ειναι αφύσικοι 

• Like 3
Δημοσ.

Και τα ζώα ζωντανά πλάσματα είναι. Πόσοι άνθρωποι που δεν μπόρεσαν/ήθελαν να κάνουν παιδιά πήραν ζωα; Αμέτρητοι!!!!

Δεν βλέπω γιατί λες κάποιον που ΔΕΝ ξέρεις καραγκιόζη ενώ εσύ μπορεί να είσαι χειρότερος. Και στην τελική κανένας δεν σου επιτέθηκε. Εσύ ξεκίνησες να βρίζεις κόσμο που απλά λέει την γνώμη του.

Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι αν βάλεις μαζί παιδιά και ζώα

ΑΛΛΑ

να συνειδητοποιήσεις οτι όπως και οι άνθρωποι , ΟΛΑ τα ζώα είναι ζωντανοί οργανισμοί , με ζωτικά όργανα , εγκέφαλο και συναισθήματα , που παρά τις αμφιβολίες που μπορεί να έχεις εσυ και ο οποιοσδήποτε , επίσης έχουν και αυτά συναισθήματα και αισθάνονται πόνο , ταλαιπωρία , αγάπη , μίσος , θυμό .

Απλά δεν μιλάνε .

Η κατανόηση του παραπάνω , παρά την όποια προσπάθεια του οποιουδήποτε ( πόσο μάλλον μέσω internet ) δεν είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτό , μιας και απαιτεί κάποια στοιχειώδη ψύγματα και θεμέλια στοιχειώδους παιδείας ( απο την οικογένεια κυρίως ) σχετικά με τους ζωντανούς οργανισμούς , και δη τα ζώα .

Κατάλαβες ;

karagkiozis.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ δεν είπα ποτέ πως τα ζωα δεν είναι ζωντανά και θέλουν αγάπη φροντίδα κλπ κλπ. Και φυσικά είναι απαράδεκτος οποίος τα παραμελεί κλπ.

Δεν μπαίνει όμως στην ίδια πρόταση ζώο και παιδί. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μπαινει. Δεν μπορείς να βάζεις στην ίδια κατηγορία παιδί και ζωο.

Αυτό χαρακτήρισα καραγκιοζιλικι και οχι γενικά την αγάπη προς τα ζωα.

Να διαβάζετε και μέτα να μιλάτε.

Αν είναι κάποιος που εξακολουθεί να διαφωνεί και να ισχυριζετε πως ζωο είναι ίσον παιδί ας το πει να του κανω 1-2 ερωτησουλες.

Δημοσ.

Δεν εννοώ αυτό αλλά για κανε...

Εγώ αυτο εννοουσα όμως. Και αυτο χαρακτήρισα καραγκιοζιλικι. Όχι την αγάπη προς τα ζωα.

Αρα συμφωνεις μαζί μου και δεν χριαζεται η ερώτηση που θα έκανα...

Γενικά ακουγεται πολύ αυτό για αυτό το επισήμανα. Αν ήταν το παιδί σου δεν θα το πήγαινες στο γιατρό; Ακου ερώτηση...

Δημοσ.

Γενικά ακουγεται πολύ αυτό για αυτό το επισήμανα. Αν ήταν το παιδί σου δεν θα το πήγαινες στο γιατρό; Ακου ερώτηση...

Επειδή χάθηκα κάπως 

Η τοποθέτησή σου σε αυτό , ποιά είναι ;

Εχουμε ενα παιδί και μια γάτα .

Αν αρρωστήσει το παιδί , είναι αυτονόητο το τι θα κάνει ο καθένας μας .

Αν αρρωστήσει η γάτα , τι θα κάνεις ;

Δημοσ.

Αν βάζεις στην ίδια κατηγορία τα ζωα με τα παιδιά ναι σε λέω...

αμα θα έχω παιδιά θα τα φροντίζω και θα τα ταΐζω όσο καλύτερα μπορώ , όπως κάνω και με τα ζώα μου

τι κατηγορίες και παπαριές λέμε τώρα?

είτε έχεις παιδί είτε έχεις ζώο κάνεις τα πάντα στο max των δυνατοτήτων σου για αυτό. Αλλιώς είσαι άχρηστος .  

Επειδή χάθηκα κάπως 

Η τοποθέτησή σου σε αυτό , ποιά είναι ;

Εχουμε ενα παιδί και μια γάτα .

Αν αρρωστήσει το παιδί , είναι αυτονόητο το τι θα κάνει ο καθένας μας .

Αν αρρωστήσει η γάτα , τι θα κάνεις ;

είπαμε δεν είναι καραγκιόζης , θα την αφήσει να ζήσει ή να ψοφήσει , που να τραβιέται πέρα δώθε ?

τα ζώα για μερικούς είναι ανακυκλώσιμα και μόδα.

• Like 1
Δημοσ.

Κανονικα αυτο που κανει ο τυπος αν το εκανε σε καποιον ανθρωπο θα λεγοταν ανθρωποκτονια με ενδεχομενο δολο δηλαδη ενω ξερει οτι μπορει να συμβει κατι κακο το αποδεχεται και δεν ειδοποιει καποιον γιατρο. Οσο για τις δικαιολογιες που γραφει τις ακουμε βερεσε. Δεν πειθει. Δεν μπορει να το παει σε γιατρο ή να φωναξει έναν? να μπορέσει εφοσον η κατασταση ειναι ιδιαιτερη.

Δημοσ.

Εγώ δεν είπα ποτέ πως τα ζωα δεν είναι ζωντανά και θέλουν αγάπη φροντίδα κλπ κλπ. Και φυσικά είναι απαράδεκτος οποίος τα παραμελεί κλπ.

Δεν μπαίνει όμως στην ίδια πρόταση ζώο και παιδί. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μπαινει. Δεν μπορείς να βάζεις στην ίδια κατηγορία παιδί και ζωο.

Αυτό χαρακτήρισα καραγκιοζιλικι και οχι γενικά την αγάπη προς τα ζωα.

Να διαβάζετε και μέτα να μιλάτε.

Αν είναι κάποιος που εξακολουθεί να διαφωνεί και να ισχυριζετε πως ζωο είναι ίσον παιδί ας το πει να του κανω 1-2 ερωτησουλες.

Διάβασα προσεκτικά το σχόλιό σου, και αυτό που έχω να πώ είναι πως μιλάμε για ένα υποκειμενικό θέμα για τον καθέναν.

Λές οτι δεν βάζεις στην ίδια κατηγορία ζώο και παιδί αλλά μετά λές δεν είσαι αντίθετος προς την αγάπη προς τα ζώα. Μα όταν αγαπάς κάτι όπως ένα ζώο δεν συνεπάγεται πως όταν πάθει κάτι θα το πάς στον κτηνίατρο ? Και το ίδιο θα έκανες αν πάθενε κάτι και το παιδί σου.

Επίσης ως τι νοείται η "κατηγορία" π.χ κατηγορία αγάπης / επίπεδο αγάπης συγκριτικά ως προς παιδί - ζώο, ή απλά εννοείς οτι άλλο είδος οργανισμού είναι το ζώο και άλλο ο άνθρωπος? Στο 2ο να συμφωνήσω.

Εγώ άμα έπαιρνα την ευθύνη να κρατήσω κάποιο κατοικίδιο στο σπίτι θα ήμουν υποχρεωμένος να το φροντίζω και αν αρρώστενε θα ήμουν υποχρεωμένος να το πάω στον κτηνίατρο. Άμα ήμουν πατέρας και είχα και παιδί και κατοικίδιο στο σπίτι και αρρώστεναν και τα 2. Πρώτα θα έτρεχα για το παιδί μου και μετά για το κατοικίδιο, αλλά δεν θα άφηνα το ζώο εντελώς στην τύχη του.

Τωρα οσον αφορα για το αν εχει χρονο ή βαριεται (τα οποια δεν αφορουν τον συγκεκριμενο φιλο βεβαια) και τις υποχρεωσεις του ιδιοκτητη απεναντι στο ζωο εσυ μπορεις να ζεις στον ιδεατο κοσμο σου αλλα εγω ζω στην πραγματικοτητα. Και η πραγματικοτητα ειναι πως μεγαλος αριθμος ανθρωπων που κατεχει ζωα δεν θα αγχωθει και ιδιαιτερα αν εχει κατι το ζωο του και δεν ειναι προθυμος να ξοδεψει λεφτα για να το τρεχει στον κτηνιατρο. Και για να μην αρχισετε τα μπαρμπουτσαλα παλι να το κανω πενηνταρακια και να διευκρινησω πως δεν λεω πως αυτη ειναι η σωστη συμπεριφορα. Αλλα ειναι δυστυχως η πραγματικοτητα. Οσο και να τους πρηξεις τους συγκεκριμενους κτηνιατρο δεν προκειται να πανε.

Αν δεν έχουν φράγκα να το δώσουν σε κάποια φιλοζωϊκή ή να το δώσουν σε κάποιον άλλον που να μπορεί να το φροντήσει, αυτά περί κρίσης μου ακούγονται τζάμπα και βερεσέ,

• Like 1
Δημοσ.

Αν βάζεις στην ίδια κατηγορία τα ζωα με τα παιδιά ναι σε λέω...

Kαι τα ζώα παιδιά των γονιών τους είναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...