doa5 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Αυτό ακριβώς ήθελα να γράψω και εγω..ΟΚ ωραίες οι συμβουλές απο τα διάφορα forums όμως σίγουρα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους "επαγγελματίες" του κάθε είδους, είτε αυτοί είναι τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών είτε κτηνίατροι είτε οτιδήποτε, άλλωστε δε νομίζω ότι όσοι γράφουν τα σχετικά με τον κτηνίατρο θέλουν το "κακό" της γάτας του ή το δικό του...ίσα ίσα είναι η απολύτως απαραίτητη συμβουλή!!
VitamineQ Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 για την ιστορία μίλησα με ένα γιατρό απο το τηλέφωνο, και μέσες άκρες μου είπε οτι ή γενικά κάτι τρέχει με την υγεία της ή κάτι τι έχει τρομάξει, αλλά χωρίς να την εξετάσει δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Από κοντά απλά να έρθει να την δει δεν έχει νόημα δε θα καταλάβει κάτι αφού η εμφάνισή της δεν έχει κάτι που να δείχνει οτι χτύπησε κλπ. Όπως και ναχει η γάτα επέστρεψε βγήκε από την κρυψώνα της σήμερα. Πρέπει να βγήκε και να ήρθε μπροστά μόλις σκοτείνιασε γιατί πριν ήμουν έξω και δεν την είχα δει. Τώρα αν πάει πάλι να κρυφτεί ποιος ξέρει. Πάντως δείχνει καλά . Μόνο εγώ έχω φάει σκάλωμα και σηκώνομαι και την τσεκάρω αν είναι εκεί κάθε λεπτό σχεδόν χεχε ευχαριστώ για το ενδιαφέρων που δείξατε 2
Star_Light Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Κανονισε να εισαι υπευθυνος αμα συμβει κατι στην γάτα. Ηδη εχεις καθυστερησει και ο γιατρος επρεπε να εχει έρθει. Ο Γιατρος ειναι ο μοναδικος αρμοδιος που ξερει να σου πει κατι με σιγουρια. Δεν ξερεις εσυ τι μπορει να καταλαβει ο γιατρος ή τι δεν μπορει γιατι ως προς την κτηνιατρικη αυτος ειναι ο ειδικος.
Atlas1988 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Θα συμφωνησω με οσους ειπανε περι του γιατρου.Το φορουμ απλα ειναι για ανταλλαγη αποψεων και μερικες επιφανειακες λυσεις κτλ. Εαν η γατα ειναι αρρωστη , ΠΗΓΑΙΝΕ σε γιατρο.Δεν καταλαβαινεις οτι με την συμπεριφορα σου , βασανιζεις το ζωο ?Μπορει να εχει αναγκη ιατρικης φροντιδας.Δεν ξερεις τι μπορει να εχει.Τι καθεσαι και χανεις 2-3 μερες εδω μεσα οπου ο καθενας λεει τα δικα του ?
VitamineQ Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 atlas ίσως σου φαίνεται παράξενο αλλά ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗ ΠΙΑΣΩ για να τη πάω σε γιατρό.Μακάρι να μπορούσα το εξήγησα πιο πριν. 1
CROM271 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Οπότε εσύ την επόμενη φορά που θα αρρωστήσεις, δεν θα πας στον γιατρό για να σε εξετάσει, αλλά θα καλέσεις τους Πανεπιστήμονες του insomnia να πραγματοποιήσουν e-διάγνωση! Αυτό ακριβώς ήθελα να γράψω και εγω..ΟΚ ωραίες οι συμβουλές απο τα διάφορα forums όμως σίγουρα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους "επαγγελματίες" του κάθε είδους, είτε αυτοί είναι τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών είτε κτηνίατροι είτε οτιδήποτε, άλλωστε δε νομίζω ότι όσοι γράφουν τα σχετικά με τον κτηνίατρο θέλουν το "κακό" της γάτας του ή το δικό του...ίσα ίσα είναι η απολύτως απαραίτητη συμβουλή!! Χαιρω πολυ χαιροπουλος οτι πρεπει να πας σε γιατρο ή κτηνιατρο ή γεωπονο ή λογιστη ή μηχανικο ή δικηγορο ή ..... για μια τεκμηριωμενη και σωστη αποψη και να μην στηριχτεις απολυτα σε ενα ανωνυμο φορουμ. Για να ρωταει εδω ο φιλος θα εχει τους λογους του. Μπορει να μην αντεχει οικονομικα να παει σε κτηνιατρο ή να βαριεται ή να μην μπορει ή χιλια δυο ακομα. Το να πει καποιος σαν συμβουλη πηγαινε στον κτηνιατρο και τελος το δεχομαι. Το να κραζει ομως γιατι γραφει εδω και δεν παει σε κτηνιατρο κλπ μου γυρνανε τα λαμπακια. Με αυτη την λογικη το κλεινουμε το φορουμ. Ειναι περιττο... 2
Cryptic Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Όσον αφορά τα σχόλια γιατί δεν πας σε κτηνίατρο και ρωτάς εδω θα απαντησω. Αν είναι έτσι ρε παιδιά να το κλείσουμε το φόρουμ. Για ζωα να παμε να ρωτάμε σε κτηνίατρο, για υπολογιστές σε τεχνικούς υπολογιστών, για αμάξια σε συνεργεία αυτοκινήτων, για γυμναστική σε γυμναστές, για φυτά σε γεωπόνους, για εργασία κλπ σε συμβούλους εργασίας, για φορολογικά σε λογιστές, για νομικά σε δικηγόρους, για διακοπές σε τουριστικά γραφεια και μπορώ να συνεχίσω να γράφω μέχρι αύριο... Ενα άχρηστο φόρουμ είναι το ινσομνια. Ας το κλείσουν οι υπεύθυνοι παρακαλώ... Όσον αφορά τους υπολογιστές, πολλά από τα προβλήματα που έχουν είναι αρκετά συνηθισμένα για να βρεθεί κάποιος εδώ που να τα έχει συναντήσει. Και αν είναι κάτι πιο περίεργο, κάποιος θα σου πει να δοκιμάσεις κάποια x/y διαδικασία troubleshooting. Με τη γάτα ποιο troubleshooting θα σου πουμε; Να της κάνεις εξέταση κοπράνων στην καφετιέρα της μαμάς; Από τη στιγμή που έγινε φανερό πως το πρόβλημα δεν είναι προφανές (ακόμα και ο γιατρός το είπε), το παρόν forum παύει να είναι χρήσιμο στη συγκεκρημένη περίπτωση, και από ένα σημείο και μετά απλά σχολιάζουμε και κάνουμε εικασίες. PS. Πάντως στρώσε κάνα ύφασμα εκεί που κοιμάται αν δεν το έχεις κάνει ήδη.
CROM271 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Εγω δεν ειπα ποτε να μην παει σε κτηνιατρο ουτε να μην το προτεινει καποιος. Πιστευω καταλαβες τι ειπα. Κατηγορω αυτους που λενε μην ρωτας εδω τραβα σε κτηνιατρο. Οπως ειπα πριν ο ανθρωπος μπορει να μην εχει χρηματα να παει σε κτηνιατρο, να μην εχει χρονο, να μην μπορει (οπως ειπε), ή ακομα να βαριεται ή να μην θελει να ξοδευτει ή οτιδηποτε αλλο. Ε απο τα να μην ρωτησει καθολου οπως λενε καποιοι ας ρωτησει εδω. Καποιοι ειναι γνωστες ασε που μπορει να υπαρχει και κτηνιατρος εδω... Το ειπαμε μια φορα πηγαινε σε κτηνιατρο. Το διαβασε και ειπε δεν μπορει να παει. Τελος! Αν μπορει καποιος να βοηθησει απο εδω καλως... 2
Atlas1988 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Χαιρω πολυ χαιροπουλος οτι πρεπει να πας σε γιατρο ή κτηνιατρο ή γεωπονο ή λογιστη ή μηχανικο ή δικηγορο ή ..... για μια τεκμηριωμενη και σωστη αποψη και να μην στηριχτεις απολυτα σε ενα ανωνυμο φορουμ. Για να ρωταει εδω ο φιλος θα εχει τους λογους του. Μπορει να μην αντεχει οικονομικα να παει σε κτηνιατρο ή να βαριεται ή να μην μπορει ή χιλια δυο ακομα. Το να πει καποιος σαν συμβουλη πηγαινε στον κτηνιατρο και τελος το δεχομαι. Το να κραζει ομως γιατι γραφει εδω και δεν παει σε κτηνιατρο κλπ μου γυρνανε τα λαμπακια. Με αυτη την λογικη το κλεινουμε το φορουμ. Ειναι περιττο... Με συγχωρεις αλλα εισαι σοβαρος ?Το φορουμ ειναι για μια ανταλλαγη αποψεων σε ερασιτεχνικο επιπεδο.Τι σου αναβουνε τα λαμπακια ?Να τα σβησεις ρε φιλε !Το φορουμ τι ειναι υποκαταστατο του γιατρου κτλ ?Λες την αποψη σου , λεει ο αλλος την αποψη του και τελος.Εσυ δηλαδη εαν παθει κατι ο οποιοσδηποτε και εχεις πει την αποψη σου και ειναι μπαρουφα , θα αναλαβεις και την σχετικη ευθυνη των λεγομενων σου μετα ?Το φορουμ τι ειναι δηλαδη ?Επαγγελματικο ιατρικο (και οτι αλλο) site οπου μιλανε ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ιατροι ?Μη λεμε οτι θελουμε...Ημαρτον. Και εαν δεν εχει χρονο η βαριεται ΤΟΤΕ ΚΑΚΩΣ εχει ενα ζωο στην κατοχη του.Ας το αφησει ΕΛΕΥΘΕΡΟ. Τοσο απλο ειναι , και πιστεψε με οχι δεν ειμαι ο κλασσικος ζωοφιλος που βαζω τα ζωα πανω απο τον ανθρωπο. Ειναι κοινη λογικη , απο τη στιγμη που εχεις στη κατοχη σου ενα ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΛΑΣΜΑ το οποιο δεν μπορει να παρει τετοιες αποφασεις μονο του , και απο τη στιγμη που ανελαβες την ευθυνη να το φροντιζεις , ταιζεις κοκ , οφειλεις να το φροντισεις οσο το δυνατον καλυτερα.Αλλιως δεν κανεις για κατοικιδιο και εισαι στα ορια του βασανιστη.Σκεψου πχ οταν ησουν 5 ετων να εχεις 40 πυρετο και η μανα σου να βαριεται να σε παει στο γιατρο. Στη τελικη ας φωναξει τον κτηνιατρο σπιτι η καποιο αλλο ειδικο. ΥΓ : το τελευταιο δεν παει στον γραφων του θεματος , το λεω γενικα. 1 1
johnbond Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δεν ξέρω αν έχει καμια σχέση,αλλά πριν καιρο που ο γάτος μου ηταν στα τελευταια του έψαχνε ιστους αράχνης και τους ετρωγε. Ίσως έχει καποια σχέση με τους ιστους που είχε η γάτα σου στο στόμα της.
Adon1s Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Χαιρω πολυ χαιροπουλος οτι πρεπει να πας σε γιατρο ή κτηνιατρο ή γεωπονο ή λογιστη ή μηχανικο ή δικηγορο ή ..... για μια τεκμηριωμενη και σωστη αποψη και να μην στηριχτεις απολυτα σε ενα ανωνυμο φορουμ. Για να ρωταει εδω ο φιλος θα εχει τους λογους του. Μπορει να μην αντεχει οικονομικα να παει σε κτηνιατρο ή να βαριεται ή να μην μπορει ή χιλια δυο ακομα. Το να πει καποιος σαν συμβουλη πηγαινε στον κτηνιατρο και τελος το δεχομαι. Το να κραζει ομως γιατι γραφει εδω και δεν παει σε κτηνιατρο κλπ μου γυρνανε τα λαμπακια. Με αυτη την λογικη το κλεινουμε το φορουμ. Ειναι περιττο... Με συγχωρεις αλλα εισαι σοβαρος ?Το φορουμ ειναι για μια ανταλλαγη αποψεων σε ερασιτεχνικο επιπεδο.Τι σου αναβουνε τα λαμπακια ?Να τα σβησεις ρε φιλε !Το φορουμ τι ειναι υποκαταστατο του γιατρου κτλ ?Λες την αποψη σου , λεει ο αλλος την αποψη του και τελος.Εσυ δηλαδη εαν παθει κατι ο οποιοσδηποτε και εχεις πει την αποψη σου και ειναι μπαρουφα , θα αναλαβεις και την σχετικη ευθυνη των λεγομενων σου μετα ?Το φορουμ τι ειναι δηλαδη ?Επαγγελματικο ιατρικο (και οτι αλλο) site οπου μιλανε ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ιατροι ?Μη λεμε οτι θελουμε...Ημαρτον. Και εαν δεν εχει χρονο η βαριεται ΤΟΤΕ ΚΑΚΩΣ εχει ενα ζωο στην κατοχη του.Ας το αφησει ΕΛΕΥΘΕΡΟ. Τοσο απλο ειναι , και πιστεψε με οχι δεν ειμαι ο κλασσικος ζωοφιλος που βαζω τα ζωα πανω απο τον ανθρωπο. Ειναι κοινη λογικη , απο τη στιγμη που εχεις στη κατοχη σου ενα ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΛΑΣΜΑ το οποιο δεν μπορει να παρει τετοιες αποφασεις μονο του , και απο τη στιγμη που ανελαβες την ευθυνη να το φροντιζεις , ταιζεις κοκ , οφειλεις να το φροντισεις οσο το δυνατον καλυτερα.Αλλιως δεν κανεις για κατοικιδιο και εισαι στα ορια του βασανιστη.Σκεψου πχ οταν ησουν 5 ετων να εχεις 40 πυρετο και η μανα σου να βαριεται να σε παει στο γιατρο. Στη τελικη ας φωναξει τον κτηνιατρο σπιτι η καποιο αλλο ειδικο. ΥΓ : το τελευταιο δεν παει στον γραφων του θεματος , το λεω γενικα. Ο ΜΟΝΟΣ ειδικός σχετικά με την υγεία του γατιπύ και του όποιου ζώου , είναι ο Κτηνίατρος και μόνο . Ούτε π γείτονας ούτε οι κυράτσες απο τος φιλοζωικές .Και το να αφησει ελεύθερο ενα ζώο ελλογχεύχει επίσης κινδύνους διότι αυτομάτως μπαίνει ατο παιχνίδι το ασύστολο ζευγάρα και η εκθετική αύξηση των αδεσπότων .Εκτως και αν είναι στειρωμένη ( πράγμα αυτονόητο για κάθε κατοικίδιο ) αλλα και πάλι το να αφεθεί ελεύθερο Δεν αποτελεί λύση που σηκώνει παρεταίρω ανάλυση .Sent from my iPhone using Insomnia
~mxls~ Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Να δω πόσες φορές θα γράψει το παιδι ότι δεν μπορει να την πιάσει. 15 χρόνια πάντως είναι πολλά. .ΟΚ ωραίες οι συμβουλές απο τα διάφορα forums όμως σίγουρα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους "επαγγελματίες" του κάθε είδους, είτε αυτοί είναι τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών είτε κτηνίατροι είτε οτιδήποτε, άλλωστε δε νομίζω ότι όσοι γράφουν τα σχετικά με τον κτηνίατρο θέλουν το "κακό" της γάτας του ή το δικό του...ίσα ίσα είναι η απολύτως απαραίτητη συμβουλή!! Γι'αυτους αμφιβάλλω. 2
Adon1s Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Ξαναλέω υπάρχεουν παγίδες για γάτες . Υπάρχουν και DIY λύσεις πχ απόχη . Στη τελική είπε οαλαιότερα ετεωγε ενα χάπι και ηρεμούσε και την έπιανε . Πόσο δύσκολο να το ξανακάνει ........... Sent from my iPhone using Insomnia
CROM271 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 (επεξεργασμένο) Με συγχωρεις αλλα εισαι σοβαρος ?Το φορουμ ειναι για μια ανταλλαγη αποψεων σε ερασιτεχνικο επιπεδο.Τι σου αναβουνε τα λαμπακια ?Να τα σβησεις ρε φιλε !Το φορουμ τι ειναι υποκαταστατο του γιατρου κτλ ?Λες την αποψη σου , λεει ο αλλος την αποψη του και τελος.Εσυ δηλαδη εαν παθει κατι ο οποιοσδηποτε και εχεις πει την αποψη σου και ειναι μπαρουφα , θα αναλαβεις και την σχετικη ευθυνη των λεγομενων σου μετα ?Το φορουμ τι ειναι δηλαδη ?Επαγγελματικο ιατρικο (και οτι αλλο) site οπου μιλανε ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ιατροι ?Μη λεμε οτι θελουμε...Ημαρτον. Και εαν δεν εχει χρονο η βαριεται ΤΟΤΕ ΚΑΚΩΣ εχει ενα ζωο στην κατοχη του.Ας το αφησει ΕΛΕΥΘΕΡΟ. Τοσο απλο ειναι , και πιστεψε με οχι δεν ειμαι ο κλασσικος ζωοφιλος που βαζω τα ζωα πανω απο τον ανθρωπο. Ειναι κοινη λογικη , απο τη στιγμη που εχεις στη κατοχη σου ενα ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΛΑΣΜΑ το οποιο δεν μπορει να παρει τετοιες αποφασεις μονο του , και απο τη στιγμη που ανελαβες την ευθυνη να το φροντιζεις , ταιζεις κοκ , οφειλεις να το φροντισεις οσο το δυνατον καλυτερα.Αλλιως δεν κανεις για κατοικιδιο και εισαι στα ορια του βασανιστη.Σκεψου πχ οταν ησουν 5 ετων να εχεις 40 πυρετο και η μανα σου να βαριεται να σε παει στο γιατρο. Στη τελικη ας φωναξει τον κτηνιατρο σπιτι η καποιο αλλο ειδικο. ΥΓ : το τελευταιο δεν παει στον γραφων του θεματος , το λεω γενικα. Σοβαροτατος ειμαι. Τωρα αν εσυ δεν μπορεις να καταλαβεις αυτα που λεω ειναι δικο σου προβλημα. Ποτε ειπα εγω πως το forum ειναι υποκαταστατο του γιατρου? Και ποτε ειπα πως μπορεις να στηριχτεις απολυτα στις αποψεις ενος ανωνυμου forum? Ποτε τα φανταστηκες στην τελικη αυτα ρε αδερφε? Ημουν ξεκαθαρος. Και ενα δεκαχρονο θα ειχε καταλαβει τι λεω. Μπορει να υπαρχουν ενα σωρο λογοι που δεν μπορει να το παει στον κτηνιατρο. Η συμβουλη σου ποια ειναι? Μην γραφεις εδω και πηγαινε κτηνιατρο? ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΛΕΜΕ! Πρεπει να το ειπε δεκα φορες ο ανθρωπος... Και να πω και ενα θεωρητικο παραδειγμα για να καταλαβετε τις κοτσανες που λετε. Ο φιλος εχει την γατα 15 χρονια. Ηταν σωστοτατος ιδιοκτητης μεχρι τωρα αλλα τον βαρεσε η κριση και τωρα δεν εχει να φαει αυτος και η οικογενεια του. Η συμβουλη σου ποια ειναι? Πηγαινε στον κτηνιατρο και μην γραφεις εδω? Τωρα οσον αφορα για το αν εχει χρονο ή βαριεται (τα οποια δεν αφορουν τον συγκεκριμενο φιλο βεβαια) και τις υποχρεωσεις του ιδιοκτητη απεναντι στο ζωο εσυ μπορεις να ζεις στον ιδεατο κοσμο σου αλλα εγω ζω στην πραγματικοτητα. Και η πραγματικοτητα ειναι πως μεγαλος αριθμος ανθρωπων που κατεχει ζωα δεν θα αγχωθει και ιδιαιτερα αν εχει κατι το ζωο του και δεν ειναι προθυμος να ξοδεψει λεφτα για να το τρεχει στον κτηνιατρο. Και για να μην αρχισετε τα μπαρμπουτσαλα παλι να το κανω πενηνταρακια και να διευκρινησω πως δεν λεω πως αυτη ειναι η σωστη συμπεριφορα. Αλλα ειναι δυστυχως η πραγματικοτητα. Οσο και να τους πρηξεις τους συγκεκριμενους κτηνιατρο δεν προκειται να πανε. Και ενα σχολιο για το οτι δεν εισαι κλασικος ζωοφιλος. Αν δεν εισαι σβησε το παραδειγμα-κοτσανα που εγραψες για την μανα και το παιδι. Αυτους τους παραλληλισμους-καραγκιοζιλικια μονο κλασικοι ''ζωοφιλοι'' τους γραφουν... Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2013 από CROM271 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα