nomisteraki Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 15 χρονων. η γατα πεθαινει . παρτο αποφαση
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Kαλα, 15 χρονων μπορει να μην λεει και τιποτα, ή μπορει και να αυξανει καπως τις πιθανοτητες να ετοιμαζεται να πει το ποιημα. Εδω που μενω ειναι μια γειτονισα με γατα (κεραμυδογατα για την ακριβεια)ετων 23. Η οποια (γατα) ειναι τυφλη στο ενα ματι και 80% στο αλλο. Αλλα περπαταει, τρωει κλπ, μια χαρα γενικως, ζει και βασιλευει. Καθε καλοκαιρι που επιστρεφω Ελλαδα, γειτονες μπορει να εχουν πεθανει, αλλοι να εχουν φυγει, η γατα ομως στη θεση της. Εδω η γατα του φιλου τρεχει λεει στα 15 της, οποτε ξερω-γω ελπιζω να μην ερθει ετσι αποτομα το μοιραιο, καθως ειναι αρκετα "fit" για 15ρα H συμπεριφορα της πιο πολυ για φοβο μου κανει. Θα εγινε τιποτα το βραδυ και θα τρομαξε. Το οτι τρωει/πινει δειχνει οτι ειναι μαλλον οκ με την υγεια της και το τραλαλα ειναι ψυχολογικο, αν και απτην αλλη δεν εχει τραυματισμο καπου, οποτε ειναι και λιγο περιεργο να την φοβισε κατι τοσο πολυ, χωρις να την εχει τραυματισει. Τετοια συμπεριφορα ειχε και ο δικος μου γατος με τη διαφορα οτι ελειπε 7 μερες και επεστρεψε με σακαταμενα/σπασμενα/πληγιασμενα τα δυο πισω του ποδια, τα οποια και εσερνε. Χωθηκε κατω απο ενα κρεβατι να κρυφτει και δεν εδινε σημασια σε κανεναν μας. Ηταν φοβισμενος, αλλα υπηρχε προφανης λογος.
nomisteraki Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 τι να πω μακαρι. εμενα η δικια μου παλια.. 15 ηταν και εκανε ακριβως τα ιδια, μετα απο μια εβδομαδα απλα δεν ξυπνησε..
pavlinara Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 που ακριβώς ζει η γάτα που είναι 23; ο μέσος όρος ζωής τους είναι τα 13
Silverage Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Ε σιγά εδω είχαμε έναν σκύλο που ζούσε πάνω απο 20 χρόνια.Φέτος πέθανε.
ultrobyr Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Ε σιγά εδω είχαμε έναν σκύλο που ζούσε πάνω απο 20 χρόνια.Φέτος πέθανε. ζορικο...
Silverage Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Άμα σου λέω.Το σπίτι που μένω έχει 20 χρόνια που φτιάχτηκε. Ο σκύλος ήταν πιο πριν απ'ότι ξέρω.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 που ακριβώς ζει η γάτα που είναι 23; ο μέσος όρος ζωής τους είναι τα 13 Αθηνα
nomisteraki Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 νταξει μη το ξεφτιλισετε. η γατα εχει μεσο ορο ζωης 13 ετη.. αντε 14.. γατα που θα ξεπερασει τα 20 χρονια ειναι πολυ σπανιο και παιζει ρολο η διατροφη, το περιβαλλον και γενικα ο τροπος ζωης της οποτε δεν εχει νοημα η συζητηση πανω σε αυτο αυτα τα συμπτωματα που περιεγραψε , για μενα οδηγουν στο σβησιμο της γατας..
SOADNICK Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 Ε σιγά εδω είχαμε έναν σκύλο που ζούσε πάνω απο 20 χρόνια.Φέτος πέθανε. Ειχα και γω γειτονες με (μικροσωμο) σκυλο, ετων 19! Παντα υπαρχουν εξαιρεσεις.
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 Βασικά αυτό που θέλω να τονίσω για ένα κατοικίδιο ζώο είναι πώς ειδικά για την γάτα για να έχει ένα ασφαλές περιβάλλον πρέπει να μένει μέσα στο σπίτι συνέχεια, και άμα το σπίτι έχει αυλή να υπάρχει κάποιο πλέγμα για να μην μπορεί να φύγει ποιό έξω. Τώρα αν έχεις τέτοια γάτα που γενικά είτε μένει στον δρόμο είτε στο σπίτι είτε both of them και έρχεται σπίτι μόνο για φαγητό (όπως μια δική μας κάποτε) τότε πολλά παίζουν, μπορεί να πήγε να της κάνει κάποις κάτι κακό μπορεί να έγινε κάποια μόλυνση, υπάρχουν ένσ σωρό μπορεί. Η γάτα της θείας μου που έμενε συνεχώς στο σπίτι, άντεξε 16 χρόνια. Όταν πήγαινε στον κτηνίατρο για εμβόλια και τα κλασσικά, το πρώτο πράγμα που ρωτούσε ο κτηνίατρος ήταν αν έρχεται η γάτα σε επαφή με άλλα ζώα στον δρόμο, και όταν του έλεγε πώς ήταν μόνο στο σπίτι δεν της έκανε κανένα εμβόλιο. Έλεγε μάλιστα ο κτηνίατρος πως μια γάτα μεγαλύτερη των 10 ετών, περισσότερο κινδυνεύει να κολλήσει κάτι από τους ανθρώπους στο σπίτι παρά από άλλα ζώα στον δρόμο.
GoDRiC- Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 Καλέ γιατί ρωτάς τέτοιο θέμα εδώ και δε μιλάς σε έναν κτηνίατρο;
nomisteraki Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 γιατι εδω μεσα ειμαστε και γαμω τα ατομα 1
CROM271 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 Βασικά αυτό που θέλω να τονίσω για ένα κατοικίδιο ζώο είναι πώς ειδικά για την γάτα για να έχει ένα ασφαλές περιβάλλον πρέπει να μένει μέσα στο σπίτι συνέχεια, και άμα το σπίτι έχει αυλή να υπάρχει κάποιο πλέγμα για να μην μπορεί να φύγει ποιό έξω. Τώρα αν έχεις τέτοια γάτα που γενικά είτε μένει στον δρόμο είτε στο σπίτι είτε both of them και έρχεται σπίτι μόνο για φαγητό (όπως μια δική μας κάποτε) τότε πολλά παίζουν, μπορεί να πήγε να της κάνει κάποις κάτι κακό μπορεί να έγινε κάποια μόλυνση, υπάρχουν ένσ σωρό μπορεί. Η γάτα της θείας μου που έμενε συνεχώς στο σπίτι, άντεξε 16 χρόνια. Όταν πήγαινε στον κτηνίατρο για εμβόλια και τα κλασσικά, το πρώτο πράγμα που ρωτούσε ο κτηνίατρος ήταν αν έρχεται η γάτα σε επαφή με άλλα ζώα στον δρόμο, και όταν του έλεγε πώς ήταν μόνο στο σπίτι δεν της έκανε κανένα εμβόλιο. Έλεγε μάλιστα ο κτηνίατρος πως μια γάτα μεγαλύτερη των 10 ετών, περισσότερο κινδυνεύει να κολλήσει κάτι από τους ανθρώπους στο σπίτι παρά από άλλα ζώα στον δρόμο. Εγω θα διαφωνησω εδω. Η γατα ειναι ζωο ''αγριο''. Το να την περιορισεις στο σπιτι ή την αυλη ειναι χειροτερο πιστευω. Ας ζησει και 5 ή 10 χρονια λιγοτερα αλλα ας τα ζησει οπως πρεπει να τα ζησει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα