VitamineQ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 καλησπέρα. η γάτα μου έμεινε χθες βράδυ έξω όπως κάνει πάντα τώρα το καλοκαίρι. Κάθε μέρα που ξυπνάω με το που ανοίγω τα πατζουρια αυτή είναι έξω και περιμένει να μπει μέσα να φάει. Εκτός απο σήμερα. Σήμερα ήταν εξαφανισμένη. Τη φώναζα αλλά τίποτα. Περίμενα μια ώρα και μετά βγήκα έξω και άρχισα να τη ψάχνω, και τελικά τη βρήκα κρυμμένη στη πίσω αυλή κάτω απο τη δεξαμενή πετρελαίου για το καλοριφέρ. Ήταν όλο το κεφάλι της καλυμμένο απο ιστούς αράχνης (προφανώς κόλλησαν όταν πήγε να χωθεί απο κάτω). Τη βρήκα να κάθετε με κλειστα μάτια και της μίλησα και ούτε καν κουνήθηκε να με κοιτάξει. Αφού είπα το όνομά της καμιά 10ρια φορές γύρισε το κεφάλι με κοίταξε και ξαναγύρισε απο την άλλη. Με το που έγινε αυτό πήρα ένα πιάτο και ενα μπολ και πήγα πάλι εκεί και τις έβαλα νερό και φαγητό. Με το που της έβαλα το φαΐ εκεί κοντά βγήκε κάτω απο τη δεξαμενή και άρχισε να τρώει, αλλά οι ιστοί που είχε στη μούρη της έμπαιναν στο στόμα της όπως το άνοιγε να φάει, και κόλλαγαν και πάνω στη τροφή της (κονσέρβα). Μου έκανε εντύπωση που δεν έκανε καν τον κόπο να σηκώσει το πόδι της να βγάλει τους ιστούς. Πήγα να την καθαρίσω εγω και με το που άπλωσα το χέρι μου αυτή κρύφτηκε κάτω απο τη δεξαμενή πάλι και έμεινε εκεί να με κοιτάζει. Χωρίς καν ενα νιαούρισμα ένα ανοιγοκλειμα ματιών, τίποτα. Καθάρισα το υπολοιπο φαγητό απο ιστούς που είχαν κολλήσει πάνω του και το άφησα εκεί και έφυγα. Μετά απο λίγη ώρα πήγα και το πιάτο ήταν άδειο. Πήγα να μιλήσω στη γατούλα και αυτή απλά μου έριξε ένα βλέμμα, και μετά γύρισε το κεφάλι της απο την άλλη μεριά! Το μεσημέρι ξαναπήγα και τις έβαλα πάλι φαΐ. αυτη τη φορά έχει φάει το μισό μόνο, και της ανανέωσα το νερό. Πάλι η γάτα μου γύρναγε το βλέμμα σαν να μη θέλει να τη βλέπω (ή να με βλέπει τι να πω). Τι συμπεριφορά είναι αυτή; Με έχει σαλτάρει απο τη στεναχώρια μου απο το πρωί. Την έκανε εκεί για να πεθάνει; :/ Να το πάρω απόφαση; Η γάτα είναι 15 χρονών και 1 μηνά, μέχρι χθες βράδυ έμπαινε και έβγαινε όποτε ήθελε απο το παράθυρο. Ερχόταν μέσα για να φάει και πάλι έξω μετά. όταν άκουγε το όνομά της ή τον ήχο που κάνουν τα παράθυρα όταν ανοίγουν, ακόμα και πίσω να ήταν ερχόταν τρέχοντας σε μας. Τι μπορώ να κάνω για να είναι πιο άνετα πέρα απο το φαΐ και το νερό; Όταν βγήκε απο κάτω τη πρώτη φορά που της έβαλα φαγητό δεν την είδα χτυπημένη ή να κουτσαίνει να πω ότι δε μπορεί να πάρει τα πόδια της να έρθει σπίτι sorry αν κούρασα αλλά είμαι έτοιμος να πάω να πάρω lexotanil μπας και ηρεμήσω απο το πρωί έχω φρικάρει απο στεναχώρια. Είναι που είναι και γιαγιά, και φοβάμαι μην είναι στα τελευταία της και αυτός είναι ένας τρόπος να μου το δείξει.
Lucifer Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Ή φοβερά χεσμένη από το φόβο της είναι με κάτι που συνέβη, ή όντως την κάνει σιγά-σιγά, είναι και 15. Το ότι τρώει πάντως είναι από τα καλά σημάδια.
Swimmer21 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δεν ξερω απο γατες, σκυλο εχω.. αλλα μηπως την τσιμπησε καμια αραχνη η κάτι αλλο απο κει κατω?
linkin Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Πολλα γατακια εχουν την ιδια συμπεριφορα οταν νιωθουν οτι "κατι παει στραβα"... Μακαρι να ειμαι λαθος. Καλα κουραγια.
VitamineQ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Lucifer μακάρι να είναι χεσμένη μου δίνεις ελπίδες. Τώρα είναι και το θέμα οτι δε ξέρω αν αυτή όντος το έφαγε όλο το φαΐ, γιατί μια γιαγιά απο πίσω έχει έξι γάτες και ίσως πήγε καμιά απο αυτές και της το άρπαξε. Όσο ήμουν εκεί απο τη στιγμή που άπλωσα το χέρι μου στη δικιά μου για να της βγάλω τους ιστούς απο το κεφάλι και μπήκε πάλι απο κάτω δε ξαναβγαινε με τίποτα. Κάθισα πάνω απο μισή ώρα κριμένος να παρακολουθώ και δε ξαναβγήκε όσο ήμουν εκεί. swimmer τι να πω δε ξέρω. Τόσα χρόνια εξω τη βγάζει μέσα σπίτι είναι για φαγητό και όταν έχει κρύο μόνο. linkin αυτό φοβάμαι οτι έχει μπει σε survival mode τουλάχιστον πέρα απο το φαΐ μπορώ να κάνω τίποτα; Ίσως να έβαζα κανα αναβράζον ντεπον στο νερό μπας και έχει τίποτα και τι βοηθήσει;
Adon1s Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Γιατί δεν την πάς ( ή έστω να τηλεφωνήσεις ) στον Κτηνίατρο που παρακολουθεί τη γάτα ; Sent from my iPhone using Insomnia
Swimmer21 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Την ειδες καθολου ολοκληρη? Μηπως μπλεχτηκε σε κανενα καυγα και ειναι τραυματισμενη? Πηγαινε της την αγαπημενη της τροφη/λιχουδια ή καποιο παιχνιδι να δεις τι θα κανει.. Μπορει ομως αφου ειναι και γερικη οπως λες, να εχει διαλεξει το μερος της για να ειναι ησυχη εκει..
akpe Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Ίσως να έβαζα κανα αναβράζον ντεπον στο νερό μπας και έχει τίποτα και τι βοηθήσει; ΟΧΙ! Η παρακεταμόλη είναι εξαιρετικά τοξική για τις γάτες! ps: δεν το λέω επιθετικά, για να το τονίσω το έγραψα έτσι. 2
Swimmer21 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Ελπιζω παντως απλα να εχει τρομαξει απο κατι.. να μας ενημερωσεις αν υπαρξει κατι καινουριο!
giorgos147 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να τη πας σε ένα γιατρό. Τουλάχιστον, άμα φύγει, να είσαι εντάξει με τον εαυτό σου. /Δε το λέω από την άποψη "εδώ είμαστε τεχνολογικό φόρουμ, δε ξέρουμε από αυτά" όπως παίζεται σε άλλα θρεντ, αλλά όντως το λέω για να είσαι εντάξει εσύ μετά. 1
VitamineQ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις δυστυχώς πέρα του οτι δε μπορώ να τη πιάσω για να τη πάω σε γιατρό, και να μπορούσα θα έπρεπε να φοράω πανοπλία για να τη βάλω σε κλουβί. Μόνο ναρκωμενη με χάπια έχω καταφέρει να τη παω όσες φορές χρειάστηκε :l πήγα πάλι πίσω και με το που έφτασα είδα οτι είχε βγάλει έξω το κεφάλι αλλά με το που με είδε κρύφτηκε πάλι.. τι να πω μακάρι να είναι τρομαγμένη μόνο εμένα με έχει τρομάξει περισσότερο πάντως . Θα της πάω φαι πάλι και βλέπουμε αύριο νοιώθω λες και έχω κάποιον στην οικογένεια πολύ βαριά άρρωστο
giorgos147 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Ε, αν έχεις κατοικίδιο 15 χρόνια, λογικό να νιώθεις άσχημα. Ίσως αν μπορούσε να έρθει ο κτηνίατρος σπίτι σου; Απλά να τη τσεκάρει έστω και από μακρυά, μήπως απλά είναι στρεσαρισμένη με κάτι.
Blues_singer Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Ή αρρωστούλα είναι ή κάποιος την κακομεταχειρίστηκε. Αν είναι το δεύτερο, σιγά σιγά θα επανέλθει.
VitamineQ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 για να δούμε Θα δω αύριο πως θα παει και θα προσπαθήσω να βρω κανέναν να έρθει σπίτι ή να δώσει καμιά συμβουλή απο το τηλέφωνο Αλλά τι στρεσαρισμένη να είναι τόσα χρόνια μια χαρά τσαμπουκαλού είναι μέχρι και με σκύλους τα έβαζε δε μασάει. Μόνο το Πάσχα την ανάσταση κρυβόταν απο φόβο
giorgos147 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 [Κρυαδα] Μπορεί να μην ηταν κοτα τελικα. [/κρυαδα]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα