Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια... αγορασα ενα σκληρο  δισκο WD caviar blue 500gb, τον συνδεσα στην μητρικη, ρευμα SATA κτλ, μπουταρω τα wιndows απο cd και οταν ειναι να κανω install τα windows, μου λεει οτι δεν βρισκει μεσω αποθηκευσης για να τα εγκαταστησει... κοινως δεν αναγνωριζει καν το νεο μου σκληρο... ο δισκος ειναι καινουριος αδειος και ειναι ο μοναδικος επανω στο συστημα... η μητρικη μου ειναι intel DP45SG extreme series... μπαινω και στο bios και στο SATA PORT που ειναι επανω ο δισκος μου γραφει 0.0 γιγα... :/ καμια ιδεα?? πως θα κανω σεταπ το δισκο? τι μπορει να φταιει... ευχαριστω...!

Δημοσ.

δεν φταει το καλωδιακι...το αλλαξα με του dvd και το dvd παιζει παλι κανονικα me to καλωδιο που ειχα πριν επανω στο σκληρο... τους δισκους του διαβαζει ΑΤΑ/IDE και ειναι στο native...

Δημοσ.

Αν δεν τον βλέπει σωστά στο bios τοτε πιθανόν να θέλει καποιο update το bios σε καινούργια έκδοση αν υπάρχει.... για ψάξε παντως για μια επιλογή στους δίσκου στα sata που και βλέπουν τον δίσκο σαν IDE η AHCI αν ειναι το 2ο βάλε τον IDE και δοκίμασε ξανα να κανεις την εγκατάσταση

Δημοσ.

ειναι IDE... τα καλωδια ειναι σωστα βαλμενα το sata της μητρικης ειναι σωστο με του σκληρου ειναι συμβατα και παλι δεν δουλευει... ... θα προσπαθησω να κανω ενα update στη μητρικη αλλα δεν εχω ιδεα πως γινεται... μπορειτε να με κατατοπησετε???

Δημοσ.

τα καλωδια ειναι σωστα βαλμενα το sata της μητρικης ειναι σωστο με του σκληρου ειναι συμβατα και παλι δεν δουλευει.

Όταν λες πως το SATA της μητρικής είναι σωστό, τι εννοείς;

Βλέπω από φωτογραφία πως η μητρική σου έχει συνολικά 5 SATA θύρες. Η μια ωστόσο είναι σε άκυρο σημείο σε σχέση με τις άλλες. Αν βάζεις εκεί το δίσκο, έλεγξε μήπως και η συγκεκριμένη θύρα ανήκει σε άλλο SATA controller. Γενικά, δοκίμασε να δοκιμάσεις το δίσκο και σε άλλες θύρες.

Όσο για το BIOS update, ξεκίνα διάβασμα από εδώ και ό,τι απορία έχεις την συζητάμε.  :)

Δημοσ.

Αν βάζεις εκεί το δίσκο, έλεγξε μήπως και η συγκεκριμένη θύρα ανήκει σε άλλο SATA controller. 

Σε Intel μητρική δυσκολο έως απιθανο να παιξει αλλος controller. 

Δημοσ.

sorry μαγκες δεν ειχα ιντερνετ... αυτη η μια που λες η ξεκαρφωτη την εχει ως e-SATA... και τελικα πρεπει να την πατησα ο δισκος ειναι SATA 3 και η mother πρεπει να ειναι SATA2... για το δισκο ειμαι σιγουρος ο γραφει και επανω...

Δημοσ.

sorry μαγκες δεν ειχα ιντερνετ... αυτη η μια που λες η ξεκαρφωτη την εχει ως e-SATA... και τελικα πρεπει να την πατησα ο δισκος ειναι SATA 3 και η mother πρεπει να ειναι SATA2... για το δισκο ειμαι σιγουρος ο γραφει και επανω...

Δεν έχει σημασία αυτό,είναι συμβατά μεταξύ τους.

Το να βγάζει τον δίσκο σαν 0gb πάντως προς θέμα Bios κάνει,μπορεί να θέλει μόνο ρυθμίσεις,μπορεί να θέλει update,μπορεί και το Bios(firmware) του δίσκου να φταίει.

Δημοσ.

εκανα update... με τις οδηγιες που μου εδωσε το παλικαρι σε ενα λινκ πιο πανω και δεν εγινε τιποτα... τωρα απο ρυθμισεις του BIOS η αληθεια ειναι οτι εχω μαυρα μεσανυχτα ξερω κατι τις αλλα καπου το χανω και για αυτο δεν πειραζω παραπερα...

Δημοσ.

εκανα update... με τις οδηγιες που μου εδωσε το παλικαρι σε ενα λινκ πιο πανω και δεν εγινε τιποτα... τωρα απο ρυθμισεις του BIOS η αληθεια ειναι οτι εχω μαυρα μεσανυχτα ξερω κατι τις αλλα καπου το χανω και για αυτο δεν πειραζω παραπερα...

Χμμμμ....

Σε άλλες SATA θύρες τον δοκίμασες τελικά;

Κανένα φιλαράκι με διαθέσιμο PC για δοκιμή του δίσκου παίζει; Αν δε δουλέψει σωστά ούτε σε άλλο μηχάνημα, νομίζω ότι πρέπει να ψαχτείς για RMA...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...