Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

TheELF, λέει πως τις αλλάξανε επειδή «for Windows 8, the platform features a real-time clock that accommodates embedded or low-cost devices that do not have a hardware-based clock». Άρα το νέο εικονικό ρολόι των 8 εξυπηρετεί κάποιο σκοπό που δεν εξυπηρετούσαν οι προηγούμενες εκδόσεις Windows. Όπως περιγράφει, δε πρόκειται για bug αλλά για feature.

Το να παίζεις με το χρονισμό μέσω utility και να έχεις απαιτήσεις από αυτό δεν είμαι βέβαιος πως αποτελεί κάποιου είδους «απαιτούμενης συνθήκης» για ένα λειτουργικό, άρα δεν εντοπίζω τον όρο «στραβό».

Υ.Γ. Θα μπορούσανε βέβαια κατά την εγκατάσταση να έχουν δύο διαφορετικούς οδηγούς για το ρολόι κι εφόσον υπάρχει hardware clock να εγκαθιστούνε αυτόματα το «σίγουρο» hardware based RTC.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κάτι στραβό θα έχουν,γιατί και στα 7 μπορείς να πειράξεις τον χρονισμό με πρόγραμμα μέσα από τα win αλλά δεν αλλάζει κάτι στα bench, στα 8 όμως αλλάζει.

(όπως λέει αλλάξανε κάτι στης ρουτίνες)

Πωωω εχω να ακουσω αυτη την λεξη απο τοτε που ημουν νιος στο ΤΕΙ και εκανα Assembly στον  Motorola 86000!

Ευτηχως αυτες οι μερες περσαν χωρις να μου δημιουργησουν ψυχικα τραυματα  :lol: 

• Like 1
Δημοσ.

Πωωω εχω να ακουσω αυτη την λεξη απο τοτε που ημουν νιος στο ΤΕΙ και εκανα Assembly στον  Motorola 86000!

Παναγία μου.....

Πες μας ότι γινόταν και σε περιβάλλον amiga :)

(Ή είχατε κάνα linux mainframe στα 10mhz.)

• Like 1
Δημοσ.

Παναγία μου.....

Πες μας ότι γινόταν και σε περιβάλλον amiga :)

(Ή είχατε κάνα linux mainframe στα 10mhz.)

Οχι ρε εμεις ημασταν πολυ πολυ χαι τεκ, ειχαμε Η/Υ με Windows 95!!!!

Βεβαια μιλαμε για εποχη 2006 αλλα ασχετο :P

Δημοσ.

Κάτι στραβό θα έχουν,γιατί και στα 7 μπορείς να πειράξεις τον χρονισμό με πρόγραμμα μέσα από τα win αλλά δεν αλλάζει κάτι στα bench, στα 8 όμως αλλάζει.

(όπως λέει αλλάξανε κάτι στης ρουτίνες)

Από ότι καταλαβαίνω δεν χρησιμοποιούν το πατροπαράδοτο PIT ή RTC ή το νεότερο HPET (τέλος πάντων κάποια από αυτά - διότι στις νέες πλατφόρμες ARM ίσως δεν υπάρχουν κλπ) οπότε ο χρονισμός των χρονομέτρων τους εξαρτάται από νέες παραμέτρους που πριν τα W8 δεν μπορούσαν να τα επηρεάσουν καθώς ανεξαρτήτως πειράγματος ο χρονισμός του PIT/RTC/HPET παρέμενε πάντα σταθερός - αυτό καταλαβαίνω από το άρθρο.

Υ.Γ.

Το αν τα Benchmarks μπορεί να μην δουλεύουν αξιόπιστα μου είναι αδιάφορο - ανησυχώ όμως στην πιθανότητα σοβαρές εφαρμογές μέτρησης του χρόνου να παρουσιάσουν δυσλειτουργίες από πειραγμένες ρυθμίσεις που πριν από τα W8 δεν είχαν καμία συνέπεια στους Timers του λειτουργικού. Χμ..

Δημοσ.

Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι τώρα..;

Άμα σου πω ότι και γω χεσ...κα ; 

Δεν το περίμενα αυτό ...τώρα τι θα κάνω;

Πως θα συνεχίσω την ζωή μου;

τσαμπα μετεφραζα δηλαδη ? :P

Εσύ καλά κάνεις και μεταφράζεις και συνέχιζε να το κάνεις τόσο καλά όπως τώρα. 

Το θέμα είναι πόσο σοβαρό είναι αυτό που μετέφρασες .

Αλλά απ΄ ότι βλέπω πολλοί είναι αυτοί που τους ενδιαφέρει αν μπορούν να μετρήσουν το μηχάνημά τους και αν είναι ταχύτερο από κάποιο άλλο.

Τέλος πάντων εγώ τα διαβάζω όλα και κρίνω αν μ΄ενδιαφέρει κάτι ή όχι.

Δημοσ.

Εγώ από το παραπάνω άρθρο βγάζω το συμπέρασμα ότι τα αποτελέσματα από όλα τα benchmark utilities είναι αμφιλεγόμενα και παίζει τεράστιο ρόλο σ' αυτά το σύστημα του καθενός (software-hardware).

Με άλλα λόγια καταρρέει όλο αυτό που έχουν στήσει με τα benchmark για να πουλάνε καινούργιο hardware.

Πέρα απ΄την πλάκα πάντως το πρόβλημα με τον χρόνο για κάποιες εφαρμογές είναι σοβαρό.

Δημοσ.

Το ότι το ρολόι των windows 8 είναι δυνατόν να χάνει αρκετά δευτερόλεπτα σε κάποια λεπτά, δεν είναι ένα σοβαρό θέμα και εν δυνάμει πρόβλημα;

Δημοσ.

Το πρόβλημα αυτό υπάρχει μόνο σε intel cpus και οχι σε AMD το περιέργο είναι πως αντί να πέφτουν οι επιδόσεις με μικρότερο BCLK ,στην ίδια συχότητα η cpu πάντα, οι επιδόσεις σε κάποια γνωστά benchmarks αυξάνονται. Φαντάζεστε στο τέλος να βγεί κανα τρελό λαυράκι με "cheat" και ψεύτικες επιδόσεις σε intel cpu kai windows 8. Aν και δεν νομίζω αλλά για να δούμε ενδιαφέρον έχει πάντως.

Δημοσ.

Πωωω εχω να ακουσω αυτη την λεξη απο τοτε που ημουν νιος στο ΤΕΙ και εκανα Assembly στον  Motorola 68000!

fixed
Δημοσ.

Όσοι έχουν AMD πάντως δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα. Και το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί απο την MS λόγω της cross-platform αρχιτεκτονικής των 8.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...