kep Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 ποιο από τα 3 καταναλώνει περισσότερη μπαταρία; πως πάει η σειρά; (από το μεγαλύτερο στο μικρότερο) wifi - 3G - 2G έστω ότι θέλω να μπω με το κινητό στο νετ για απλό chat, τι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσω για να καταναλώσω καλύτερη μπαταρία; θεωρούμε ότι δε μας ενδιαφέρει η ταχύτητα.
stamatinho Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 3g(ειδικα αν αν δεν εχει καλο σημα) wifi 2g Το καλυτερο για μενα ειναι 2g+wifi+χαμηλη φωτεινοτητα οθονης 1
andreapaog328 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 χαλαρα το 3g. το wifi με κάποια app το κάνεις να εκπεμπει και λιγοτερη ισχυ μερικες φορες όταν εχεις οπτικη επαφη ξερω γω, οποτε γλυτώνεις κάτι...με το 3g δε σε σωζει τιποτα...
kep Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 ήξερα ότι το 3G τρώει... αλλά πίστευα ότι το wifi τρώει περισσότερο, έστω με μικρή διαφορά. υπάρχουν apps που μειώνουν τη δύναμη του δέκτη wifi του κινητού αν είσαι κοντά στο router; αν ναι με ενδιαφέρει αυτό.
mphxths Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 για μενα το wifi τρωει περισσοτερη μπαταρια. το 3g αν δεν βρει καλυψη θα γυρισει σε edge , σε gprs...και αυτο τσεκαρει ανα χρονικα διαστηματα για σημα...αλλα αν κοζαρεις το wifi σκαει scan-αρισματα ανα μερικα δευτερολεπτα για δικτυα ακομα και οταν ειναι συνδεδεμενο σε καποιο. Εγω προσωπικα οταν ειμαι εκτος σπιτιου κλεινω wifi και παιζω με το 3g . Ισως υπαρχουν προγραμματα που τροποποιουν την συμπεριφορα του wifi , σιγουρα εχω δει να πειραζουν καποια αρχεια στο ανδροιδ για να σκαναρει για δικτυα ανα περισσοτερα δευτερολεπτα/λεπτα..σιγουρα ο προκαθορισμενος τροπος που λειτουργουν τα wifi στα σμαρτφονς..τρωει ουκ ευκαταφρονητο ποσο μπαταριας...
kep Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 είμαστε σε ένα μέρος που έχει άψογο σήμα wifi. άψογο 3G. άψογο 2G τι προτιμάμε για λιγότερη κατανάλωση; (δε μας ενδιαφέρει κάποια άλλη παράμετρος)
stamatinho Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Ολα κλειστα με 2g και φωτεινοτητα οθονης στο 50%. Αν χρειαστω κατι το ανοιγω.
mphxths Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 σε ενδιαφερει τι ειδους χρηση θα γινει... αν ειναι κατι απλο..σερφινγκ , τσατ... χτυπα 3g αν ειναι κατι πιο απαιτητικο σε mbytes προφανως wifi γνωμη μου.... EDIT : διαβαζω σε σαιτς οτι ολοι λενε οτι το wifi καταναλωνει λιγοτερη μπαταρια απο το 3g διοτι πολυ απλα αν πιασει σημα δεν το πολυπαλευει οπως κανει το 3g οταν δεν εχει καλο σημα και παλευει να βρει καλυτερο. Πολλοι επισης λενε -αυτο που κανω στην ουσια και γω- οτι δεν εχει νοημα να εχεις wifi ανοιχτο σε περιοχη που δεν εχεις προσβαση σε wifi (ενω υπαρχουν δικτυα δηλ αλλα δεν μπορεις να συνδεθεις σε καποιο) γιατι απλα το wifi θα σκαναρει για νεα δικτυα..θα βρισκει..θα σκαναρει ...θα βρισκει και παει λεγοντας...θαναι περιττη καταναλωση πορων... Αλλοι λενε οτι μιας και το wifi ειναι γρηγοροτερο απο το 3g (οχι στην περιπτωση μου..εχω δει 12-15mbps/4-5mbps στο 3g μου και 10/1 στο wifi μου)...κανεις την δουλεια σου γρηγοροτερα αρα το χρειαζεσαι λιγοτερο..αρα λιγοτερη μπαταρια....ειναι και αυτο μια σκεψη
kep Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Βασικά μου γεννήθηκε η απορία διότι ήμουν σε μέρος που είχε και τα 3 (wifi, 3G, 2G) και ήθελα απλά να συνομιλήσω στο chat του fb μέσω του app. προτίμησα το 2G. για απλό chat κειμένου ήταν αρκετό. και 1 sec να είχε καθυστέρηση δε το αντιλαμβάνεσαι. αλλά μετά λέω.. wifi ή 3G; όταν όμως ήθελα να ακούσω internet radio το 2G δεν αρκούσε. οπότε εκεί τι επιλέγεις; έβαλα 3G. σίγουρα παίζουν πολλοί παράμετροι και ίσως δε βγαίνει ένα απλό συμπέρασμα. δε ξέρω και πόσο επηρεάζει το φτωχό σήμα 3G την κατανάλωση.
killmelater Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 παιδες το 2g ειναι σαν να μην εχεισ ιντερνετ σερνετε για να ανοιξκει μια σελιδα η fb πχ.. wifi δεν τρωει σχεδον καθολου οπως κ το 2g ακομη λιγοτερο.. αλλαααα οταν εχεισ 3g κ εισαι στο ιντερνετ καταπινει την μπαταρια για πλακα σε ολα τα κινητα..
stroumfita1995 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 νομίζω γράφω στο σωστό θέμα. στο περίπου δηλαδή. θέλω να έχω συνέχεια ιντερνετ στο κινητό μου μόνο και μόνο για να λαμβάνω τα μηνύματα που μου στέλνουν μέσω νετ. εννοω fb και τέτοια. κυρίως fb δηλαδή. αν έχω συνέχεια ανοιχτά τα δεδομένα στο κινητό (2G) είναι καλύτερο από άποψη μπαταρίας από το να έχω το wifi; (σε πολλά σημεία που είμαι έχω wifi). 200MB το μήνα θα μου φτάνουν γι αυτό το λόγο; (αν έχω συνέχεια ενεργά τα δεδομένα 24/24) όταν θέλω να σερφάρω ή να κατεβάσω κάτι ανοίγω το wifi. ποιο πρόγραμμα ανταλλαγής μηνυμάτων τρώει λιγότερα MB; (facebook, viber......) απαντήστε μουυυυυυυυυυυυ
Universal Soldier Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Σου απανταμμεεεεε,Tο πιο δημοφιλές πρόγραμμα που έχει σχεδόν όλος ο κόσμος είναι το whatsapp σου στέλνει μήνυμα τα και σου έρχονται στο κινητό περίπου σαν sms. ποιος τρόπος για να paris internet είναι πιο οικονομικός στην μπαταρία είναι πολύ μεγάλη συζήτηση γιατί έχει να κάνει με πολλά διαφορετικά πράγματα. Δεν νομίζω πως τρώει πολλά MB καθώς είναι μονο test δεν είναι ας πούμε fb που θα μπει από τον browser η το application και θα dis το profile σου με ότι έχει γράψει ο "κετηενα" την εικόνες etc etc 200mb το μηνα άμα προσεχεις και δεν μπαίνεις στο πειρασμό να κανεις και τίποτα άλλο, μονο για text chat λογικά πρέπει να φτάνουν και περισσεύουν. βρε στρουμφίτα από ποτε έχει κάλυψη το στρουμφοχωριό ? :P 1
MasterX Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 τα πραγματα ειναι απλα και φαινονται στη πραξη,,, το 3G καταπινει τη μπαταρια! στο S2 μου αν το αφησω ανοιχτο θα μου αδειασει τη μπαταρια σε λιγοτερο απο μερα.. ισως και σε 10 ωρες..γι αυτο συνηθως ειναι κλειστα τα "Δεδομενα μεσω κινητης" και τα ανοιγω μονο οταν ειμαι καπου που δεν εχω προσβαση σε WiFi κανω τη δουλεια μου και το ξανακλεινω..το WiFi το αφηνω ανοιχτο συνεχεια και η μπαταρια δεν εχει θεμα..παω στη μιαμιση μερα.. ειναι τρομερη η διαφορα.. 3G ανοιγουμε μονο οταν χρειαζεται..
stroumfita1995 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 εγώ χρησιμοποιώ τον μεσεντζερ του fb. μ αρέσει που δε χρειάζεται να τον ανοίξω και τρέχει συνέχεια. έτσι όποτε έχω internet τα μηνύματα έρχονται αμέσως χωρίς να κάνω κάτι. σα να είναι sms. μ αρέσει και ο τρόπος που εμφανίζονται τα νέα μηνυματα. (υπάρχει άλλο να δουλεύει έτσι; να μη χρειάζεται να το ανοίγεις έχω και το σκαιπ αλλά πρέπει να το ανοίγω κάθε φορά. θα δοκιμάσω και το viber τώρα. άρα απ ότι μου λες για τη μπαταρία πρέπει να κάνω δοκιμές για να βγάλω συμπέρασμα. αφού μου φτάνουν τα 200mb ok. ευχαριστώ. η εικόνα που έχεις δε μ αρέσει. μας έβαλε κεραία ο μπαρμπα στρουμφ. ειναι τρομερη η διαφορα.. 3G ανοιγουμε μονο οταν χρειαζεται.. δε λέω για 3G. ξέρω ότι τρώει μπαταρία. το έχω απενεργοποιημένο στο κινητό μου. μόνο 2G. εξάλλου μόνο γραπτά μηνύματα θέλω να δέχομαι και να στέλνω. με 2G δεν έχω πρόβλημα έχει αρκετή διαφορά στην κατανάλωση 3G- 2G;
mphxths Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 εγω προσωπικα εχω συνεχεια ανοιχτο το 3g (σημα Η+ στις καλες περιπτωσεις , Η σκετο σε μετριο σημα... κανα edge αν ειμαι στην μεση του πουθενα) και δεν βλεπω σοβαρη επιπτωση στην μπαταρια...δεν το χρησιμοποιω συνεχεια ομως..απλα ειναι ανοιχτο , η χρηση του απο μενα ειναι ελαχιστη (να μπω λιγο στο γοογλε..να τσεκαρω κανα εμαιλ κλπ)..και ο,τι χρηση κανουν τα προγραμματα στο background...ξερετε κανας καιρος κλπ.η μπαταρια μου κραταει 2 μερες +κατι ωρες...μεχρι να πεσει κατω του 20%ααα το wifi το χω κλειστο ακομα και μεσα στο σπιτι..εκτος και αν ειναι να κατεβασω κανα μεγαλο προγραμμα/παιχνιδι στο κινητο..τοτε ναι θα το ανοιξω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα