funbreaker Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Έκανα backup το σύστημα που είχα σε κάποιον δίσκο. Έκανα restore το αρχείο σε έναν άλλο δίσκο. Ο 2ος δίσκος τώρα δεν κάνει boot. Τί μπορεί να φταίει? Πείτε ιδέες.
TheELF Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Όταν δεν κάνεις αντιγραφή sector to sector τότε δεν γράφεται και ο boot sector οπότε ο δίσκος δεν είναι εκκινήσιμος. Κοινός βάλε μέσα το δισκάκι τον windows που αντιστοιχεί στην έκδοση που είναι το image (xp/7/8 ... ) και κάνε fixboot fixmbr κτλ. Δες εδώ για τα 7 http://support.microsoft.com/kb/927392/el
funbreaker Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Οι δύο δίσκοι δεν είχαν ίδιο όγκο άρα ίσως γι αυτό δεν έγινε αντιγραφή sector to sector ε? Θα δοκιμάσω αυτό που είπες. thanks edit: Μόλις δοκίμασα να κάνω extract το image σε έναν μεγαλύτερο δίσκο 500GB SATA και δούλεψε. Ο δίσκος στον οποίο δεν δουλεύει είναι ένας 40άρης IDE. Το αρχικό image προερχόταν από έναν δίσκο 60GB στον οποίο όμως τα αρχεία είχαν όγκο 30GB κι έτσι μπήκε κανονικά στον 40άρη. Μήπως το πρόβλημα προέρχεται από κάποια άλλη ρύθμιση? πχ το jumper του δίσκου που δεν κάνει boot, τα master και slave που ποτέ δεν κατάλαβα τι είναι ή κάτι άλλο παρόμοιο? Ξαναλέω πως ο δίσκος στον οπόιο δούλεψε το image είναι 500GB SATA και αυτός στον οποίο δεν δουλεύει και μου βγάζει μια τελείως κενή μαύρη οθόνη με μια παύλα είναι 40GB IDE.
TheELF Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Οι δύο δίσκοι δεν είχαν ίδιο όγκο άρα ίσως γι αυτό δεν έγινε αντιγραφή sector to sector ε? Επιλογή στο πρόγραμμα είναι,και αναλόγως και το πρόγραμμα,γενικά αν έχει disk to disk σχεδόν σίγουρα είναι sector to sector αν έχει disk to image μπορεί να είναι και τα δύο.
funbreaker Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Επιλογή στο πρόγραμμα είναι,και αναλόγως και το πρόγραμμα,γενικά αν έχει disk to disk σχεδόν σίγουρα είναι sector to sector αν έχει disk to image μπορεί να είναι και τα δύο. Στο acronis δεν είδα να υπάρχει κάποια τέτοια επιλογή. Ίσως δεν την είδα, δεν ξέρω. Σε windows Xp γίνεται αυτό που έστειλες στο link? γιατί βλέπω λέει μόνο για 7 και vista. Σχετικά με τις άλλες πιθανότητες που λέω παραπάνω έχεις κάτι στο μυαλό σου? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Επίσης μόλις παρατήρησα τώρα που έτρεξα το σύστημα με τον μεγάλο δίσκο με τον οποίο bootάρει πως ο όγκος τους είναι διαφορετικός ενώ τους έκανα restore το ίδιο ακριβώς image. [εικόνα] Γιατί να συμβαίνει αυτό?
TheELF Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Μήπως το πρόβλημα προέρχεται από κάποια άλλη ρύθμιση? πχ το jumper του δίσκου που δεν κάνει boot, τα master και slave που ποτέ δεν κατάλαβα τι είναι ή κάτι άλλο παρόμοιο? Ξαναλέω πως ο δίσκος στον οπόιο δούλεψε το image είναι 500GB SATA και αυτός στον οποίο δεν δουλεύει και μου βγάζει μια τελείως κενή μαύρη οθόνη με μια παύλα είναι 40GB IDE. Ε,ναι,χώρια που χρειάζεται διαφορετικούς driver στα xp όπου ξεκινάει μεν από τον δίσκο αλλά κολλάει και δεν μπαίνει στα windows,αλλά σε άλλη θέση είναι τα ide με τους sata, αν το boot.ini δηλαδή λέει για τον πρώτο δίσκο και αυτός για το Bios σου είναι ο sata όταν τον βάλεις σε ide τον δίσκο δεν θα τον βλέπει και θα ψάχνει διάφορα αρχεία (π.χ. ntloader.exe / hal.dll ... ) Γίνεται και στα xp,αν ψάξεις fixmbr xp θα βρεις μπόλικα. Τώρα για το μέγεθος μιας και στο ένα ξεκινάει και στο άλλο όχι ίσως να γράφτηκαν κάποια αρχεία όσο τον τρέχεις ή απλά να έχει διαφορετικό block size που επηρεάζει το μέγεθος τον αρχείων,πάντως είναι μικρή η διαφορά και δεν χρειάζεται ανησυχία.
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 νομιζω οτι δεν ειναι θεμα driver η mbr, νομιζω οταν εκανες το restore δεν επελεξες το partition να ειναι primary active παρα μονο primary θα πρεπει να ελεγξεις με καποιο boot live διαχειρισης δισκου πχ easeus partition master να δεις αν ειναι active ο σκληρος, αν οχι κανε τον active και θα bootαρει, την εχω παθει και εγω ετσι και το ελυσα με αυτο
funbreaker Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Ε,ναι,χώρια που χρειάζεται διαφορετικούς driver στα xp όπου ξεκινάει μεν από τον δίσκο αλλά κολλάει και δεν μπαίνει στα windows,αλλά σε άλλη θέση είναι τα ide με τους sata, αν το boot.ini δηλαδή λέει για τον πρώτο δίσκο και αυτός για το Bios σου είναι ο sata όταν τον βάλεις σε ide τον δίσκο δεν θα τον βλέπει και θα ψάχνει διάφορα αρχεία (π.χ. ntloader.exe / hal.dll ... ) Γίνεται και στα xp,αν ψάξεις fixmbr xp θα βρεις μπόλικα. Τώρα για το μέγεθος μιας και στο ένα ξεκινάει και στο άλλο όχι ίσως να γράφτηκαν κάποια αρχεία όσο τον τρέχεις ή απλά να έχει διαφορετικό block size που επηρεάζει το μέγεθος τον αρχείων,πάντως είναι μικρή η διαφορά και δεν χρειάζεται ανησυχία. Για το μέγεθος κάτι από αυτά που λες θα συμβαίνει. Ως προς τα άλλα, κι εγώ πιστεύω πως επειδή το image ήταν από sata δίσκο και τον έβαλα σε ide κάτι παίζει με τους drivers. Οπότε πρέπει να προσπαθήσω να το στρώσω με αυτά τα fix. νομιζω οτι δεν ειναι θεμα driver η mbr, νομιζω οταν εκανες το restore δεν επελεξες το partition να ειναι primary active παρα μονο primary θα πρεπει να ελεγξεις με καποιο boot live διαχειρισης δισκου πχ easeus partition master να δεις αν ειναι active ο σκληρος, αν οχι κανε τον active και θα bootαρει, την εχω παθει και εγω ετσι και το ελυσα με αυτο Επέλεξα active, δεν είναι αυτό αλλά thanks.
TheELF Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 νομιζω οτι δεν ειναι θεμα driver η mbr, νομιζω οταν εκανες το restore δεν επελεξες το partition να ειναι primary active παρα μονο primary θα πρεπει να ελεγξεις με καποιο boot live διαχειρισης δισκου πχ easeus partition master να δεις αν ειναι active ο σκληρος, αν οχι κανε τον active και θα bootαρει, την εχω παθει και εγω ετσι και το ελυσα με αυτο Βασικά αυτό είναι σκέφτηκα αρχικά,το active ουσιαστικά δεν είναι τίποτα άλλο από το mbr,οπότε αν δεν το κάνεις από πριν μπορείς να το κάνεις με το να περάσεις mbr. Για το μέγεθος κάτι από αυτά που λες θα συμβαίνει. Ως προς τα άλλα, κι εγώ πιστεύω πως επειδή το image ήταν από sata δίσκο και τον έβαλα σε ide κάτι παίζει με τους drivers. Οπότε πρέπει να προσπαθήσω να το στρώσω με αυτά τα fix. Επέλεξα active, δεν είναι αυτό αλλά thanks. Ως προς τα άλλα, κι εγώ πιστεύω πως επειδή το image ήταν από sata δίσκο και τον έβαλα σε ide κάτι παίζει με τους drivers. Οπότε πρέπει να προσπαθήσω να το στρώσω με αυτά τα fix. Μπορεί και με τους driver αλλά δεν θα είναι το μόνο,σίγουρα θα πρέπει να αλλάξεις και το boot.ini έτσι ώστε το rdisk να δείχνει τον σωστό σε σειρά δίσκο(όπως τα βλέπει το bios). http://www.computerhope.com/issues/ch000492.htm
funbreaker Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Τελικά τα κατάφερα χρησιμοποιώντας αυτόν τον οδηγό. Χρησιμοποίησα μόνο την εντολή fixmbr, την fixboot που επιδιωρθώνει το boot.ini δεν χρειάστηκε να την τρέξω. Του έκανα μια εκκίνηση τώρα και bootαρε κανονικά. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια γιατί μόνος μου θα έβγαζα άκρη σε 10 χρόνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα