Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Θα ήθελα να μαζέψω τα αρχεία που έχω στο λαπτοπ και στον σταθερό(ssd και ένας σταθερός στο laptop, 4 σκληροί στον σταθερό) και να τα αποθηκεύσω κάπου όπου θα το χρησιμοποιώ ως αποθήκη...Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω ποιος τρόπος είναι ο πιο αξιόπιστος. Έχω ακούσει για nas server για raid (0 για αξιοπιστία, 1 για ταχύτητα αν δεν κάνω λάθος) αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα. Για κάποιον εξωτερικό σκληρό η εμπειρία που έχω(και από ότι έχω διαβάσει εδώ μέσα) είναι ότι κάποια μέρα τα φτύνουν και πάνε περίπατο τα δεδομένα. Μπορεί κάποιος που γνωρίζει το αντικείμενο να με διαφωτίσει? Θα ήθελα να έχω ένα χώρο των 2 TB για την ώρα και αν γίνεται να τον αναβαθμίσω στο μέλλον καλό θα ήταν. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Το είχα διαβάσει αυτό το θέμα χθες. Από ότι κατάλαβα δεν αξίζει να πάω για nas εκτός και αν τα σκάσω χονδρά!!! Με βλέπω για raid 1...

Δημοσ.

Μπορεις να πας σε D link 320 , 320L εχει και αλλα μοντελα + 2 σκληρους σε raid 1 και να εχεις προσβαση απο οπου θες ακομα και απο iphone ipad να κανεις download και upload.

Δημοσ.

ShareCenter τα λεει Dlink, ναι μπορεις να πεις οτι ειναι και Nas (Network attached storage) με διαφορα οτι δεν ειναι κατι επαγγελματικο αλλα θα κανει την δουλεια που θες και με το παραπανω .

Δημοσ.

Το raid, το nas, το backup είναι γενικότερες έννοιες που έχουν πιο ευρεία σημασία. Εσένα σε ενδιαφέρει να έχεις τα δεδομένα σου ασφαλή.

Για να το πετύχεις αυτό το ιδανικό είναι :

1) να τα έχεις αποθηκευμένα παράλληλα σε δύο διαφορετικούς φυσικούς χώρους (ώστε σε περίπτωση φυσικής καταστροφής ή κλοπής να μην έχεις πρόβλημα).

2) τουλάχιστον σε έναν από τους δύο χώρους να έχεις ένα απλό ή σύνθετο τρόπο αποθήκευσης που να μπορεί να σώσει τα δεδομένα σου ακόμη σε περίπτωση μερικής αστοχίας υλικού (π.χ. καταστροφή ενός δίσκου). Εδώ έρχεται ο όρος του raid

3) κάποια δεδομένα (μικρά σε όγκο, που να σε ενδιαφέρουν ιδιαίτερα όμως) μπορούν να αποθηκευτούν και στο cloud (σε υπηρεσίες online, δωρεάν ή με συνδρομή).

Όλα εξαρτώνται από δύο πράγματα: τον όγκο των δεδομένων και το διαθέσιμο χρηματικό ποσό.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...