Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν ειναι τι εχεις καταλαβει εσυ , εγω η ο καθενας φιλε μου  , ειναι δεδομενα που μπορεις να τα βρεις πχ σε αρθρο του pc magazine αν γκουγκλαρεις λιγο !

μεγαλυτερο τροφοδοτικο ισον μεγαλυτερη καταναλωση οταν χρειαστει να χρησιμοποιησει  την ισχυ του !

ουτε οι ''ασυναρτησιες'' χρειαζονται δε σε βλεπω να το αναφερεις ομως ...

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

δεν ειναι τι εχεις καταλαβει εσυ , εγω η ο καθενας φιλε μου  , ειναι δεδομενα που μπορεις να τα βρεις πχ σε αρθρο του pc magazine αν γκουγκλαρεις λιγο !

μεγαλυτερο τροφοδοτικο ισον μεγαλυτερη καταναλωση οταν χρειαστει να χρησιμοποιησει  την ισχυ του !

ουτε οι ''ασυναρτησιες'' χρειαζονται δε σε βλεπω να το αναφερεις ομως ...

Προφανώς αν χρειαστεί το 750w θα καταναλώσει περισσότερο απο ένα 650w.Αλλά αυτό είναι θετικό, καθώς τότε το 650 δε καλύπτει το σύστημα.

Τις ασυναρτησίες μπορείς να τις χαρακτηρισεις και λάθη.Μια συζήτηση προσπαθώ να κανουμε να μάθουμε 2 πράγματα παραπανω.

Δημοσ.

Όντως sir ImPeCaBIE έτσι είναι τα πράγματα. Ότι ρεύμα είναι να κάψει το σύστημα, τόσο ρεύμα θα τραβήξει από το psu. Και ανάλογα το efficiency του psu και το load του συστήματος, προκύπτει και η κατανάλωση. Επειδή έχω χρόνο, θα γράψω εγώ ένα παράδειγμα για να το δουν και τα παιδιά που ήταν καλοί μαθητές στο δημοτικό.

Ας υποθέσουμε πως έχουμε ένα σύστημα που σε full load καταναλώνει 350 Watt, ενώ σε idle 150 Watt και θα είναι αναμένο για 10 ώρες. Και το τροφοδοτούμε με δύο διαφορετικά τροφοδοτικά, ένα 650άρι xfx, κι ένα 750άρι xfx με ίδιο efficiency. Το σύστημα στο 20% του χρόνου (2 ώρες) θα βρίσκεται σε full load και το 80% (8 ώρες) σε idle. Τα ποσοστά του efficiency υπό το ανάλογο load που θα χρησιμοποιήσω είναι παρμένα από το review του jonnyguru και υπάρχουν αναλυτικά στο Hot/Cold testing. (Xρησιμοποιώ τον μέσο όρο μεταξύ hot/cold testing): http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=216

Με το 650αρι:

Όταν το σύστημα είναι σε idle (στα 150W) το psu έχει 82,4% efficiency, που σημαίνει πως για να τροφοδοτήσει το σύστημα με 150watt, θα καταναλώσει 182Watt. 182Watt επί 8 (για το 80% του χρόνου) = 1456Watt. 

Όταν το σύστημα είναι σε full load (στα 350W) το psu έχει efficiency 85,2%, που σημαίνει πως για να τροφοδοτήσει το σύστημα με 350watt, θα καταναλώσει 411Watt. 411Watt επί 2 (για το 20% του χρόνου) = 822Watt. 

1456 + 822 = 2278 Watt για σύστημα με το 650άρι. 

Με το 750άρι:

Όταν το σύστμα είναι σε idle (στα 150W) το psu έχει 83,5% efficiency, που σημαίνει πως για να τροφοδοτήσει το σύστημα με 150watt θα καταναλώσει 180Watt. 180Watt επί 8 (για το 80% του χρόνου) = 1440Watt. 

Όταν το σύστημα είναι σε full load (στα 350W), το psu έχει efficiency 86%, που σημαίνει πως για να τροφοδοτήσει το σύστημα με 350watt, θα καταναλώσει 407Watt. 407Watt επί 2 (για το 20% του χρόνου) = 814Watt. 

1440 + 814 = 2254 Watt για το σύστημα με το 750άρι. 

Όπως βλέπουμε η κατανάλωση είναι ανεπαίσθητα καλύτερη με το 750άρι. Και το συμπέρασμα είναι πως όποιο και να διαλέξεις, την ίδια κατανάλωση θα έχεις.

Και συγνώμη για το σεντόνι.. :P

• Like 2
Δημοσ.

εν ολιγης .. αν το συστημα σου το καλυπτει ανετα ενα 350 αρι δε πας σε 1000αρι επειδη το βρηκες σε προσφορα !

το σεντονι σου δε μπαινω καν στην διαδικασια να το διαβασω , βρες γρηγορα το αθρο του pc magazine (σοβαρο περιοδικο απο τα καλυτερα) και δες την αφιερωση στα τροφοδοτικα , αυτοι ειναι επαγγελματιες κατι ξερουν !

να εσαι πιο ευγενικος με τις ''ασυναρτησιε'ς'' ειδικα απο την στιγμη που τις λες εσυ ..

Δημοσ.

<p>εν ολιγης .. αν το συστημα σου το καλυπτει ανετα ενα 350 αρι δε πας σε 1000αρι επειδη το βρηκες σε προσφορα !</p>

<p>το σεντονι σου δε μπαινω καν στην διαδικασια να το διαβασω , βρες γρηγορα το αθρο του pc magazine (σοβαρο περιοδικο απο τα καλυτερα) και δες την αφιερωση στα τροφοδοτικα , αυτοι ειναι επαγγελματιες κατι ξερουν !</p>

<p>να εσαι πιο ευγενικος με τις ''ασυναρτησιε'ς'' ειδικα απο την στιγμη που τις λες εσυ ..</p>

Εε όχι και επαγγελματίες αυτοί στα περιοδικά... Μην λέμε και ότι θελουμε. Καποιος που ξέρει τι παίζει απο ημιμαθεια εκει έξω και απο τεχνικούς και γνωστές του κ@λου δεν ασχολείται με αυτα. Τα pc magazine και τα αντίστοιχα ειναι για γυμνασιοπαιδα.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

εν ολιγης .. αν το συστημα σου το καλυπτει ανετα ενα 350 αρι δε πας σε 1000αρι επειδη το βρηκες σε προσφορα !

το σεντονι σου δε μπαινω καν στην διαδικασια να το διαβασω , βρες γρηγορα το αθρο του pc magazine (σοβαρο περιοδικο απο τα καλυτερα) και δες την αφιερωση στα τροφοδοτικα , αυτοι ειναι επαγγελματιες κατι ξερουν !

να εσαι πιο ευγενικος με τις ''ασυναρτησιε'ς'' ειδικα απο την στιγμη που τις λες εσυ ..

Τί ωραία επιχειρήματα! Και δεν μπορείς να ξέρεις αν είμαι κι εγώ επαγγελματίας ή όχι. Οπότε καλό θα ήταν να αρχίσεις να φέρεσαι όπως πρέπει σε ένα forum σαν κι αυτό.

Δημοσ.

Τί ωραία επιχειρήματα! Και δεν μπορείς να ξέρεις αν είμαι κι εγώ επαγγελματίας ή όχι. Οπότε καλό θα ήταν να αρχίσεις να φέρεσαι όπως πρέπει σε ένα forum σαν κι αυτό.

παρε απ την αρχη τα μηνυματα κ θα δεις ποιος πρεπει να μαθει να φερεται οντως σε αυτο το φορουμ ..

Δημοσ.

Υπάρχει πάντα και αυτο το τρφοδοτικό  http://www.syncom.gr/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%91/560W-750W/THERMALTAKESMART730W71042.html το οποίο το εχω και εγώ και για τα λευτά του είναι πρόκληση και semi modullar με 3 χρόνια εγγύηση. Το κατάστημα το έβαλα σαν παράδειγμα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλό και το Smart με 630w (τo 730w βλέπω κάνει 75 ευρώ και σε αυτά τα λεφτά είναι καλύτερο το ocz).Με προβληματίζουν μόνο τα 2 χρόνια εγγυηση που βλέπω στα μαγαζιά.Καλό φαίνεται πάντως και αυτό.Θα το κοιτάξω.

@MauMaus έχεις link για το άρθρο του pc magazine?Θα ήθελα να το διαβάσω αλλά δε το βρήκα στο google.

Δημοσ.

Υπάρχει πάντα και αυτο το τρφοδοτικό  http://www.syncom.gr/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%91/560W-750W/THERMALTAKESMART730W71042.html το οποίο το εχω και εγώ και για τα λευτά του είναι πρόκληση και semi modullar με 3 χρόνια εγγύηση. Το κατάστημα το έβαλα σαν παράδειγμα.

Το Thermaltake που ανεφερε ο Storm1978 σε ολα τα μαγαζια δινουν μονο 2 χρονια εγγυηση,εκτως του VisionStudio που το εχει 88ευρο και δινει 3 αρα δεν ξερω τι παιζει με αυτο.

Δημοσ.

@MauMaus έχεις link για το άρθρο του pc magazine?Θα ήθελα να το διαβάσω αλλά δε το βρήκα στο google.

δε το διαβασα στο νετ αλλα στο περιοδικο ! νομιζω ομως πως ολα τους τα τευχη υπαρχουν  στο ιντερνετ !

θα ψαξω να βρω ποιο ειναι κ θα σου πω ..

• Like 1
Δημοσ.

Το πηρα απο eshop στα 74 και δίνει 3 χρόνια!

Το 630w το έχει στα 63 αλλά με μόνο 1 χρόνο εγγύηση.Θα τους πάρω ένα τηλέφωνο μήπως εχουν κάνει λάθος και αν τελικά έχει 3 χρόνια εγγύηση, θα το πάρω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...