sir ImPeCaBlE Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Ήρθε η ώρα να πάρω και τα τελευταία κομμάτια του PC και θέλω λίγη βοήθεια για να διαλέξω τροφοδοτικό και κουτί.Το σύστημα αποτελείται απο τον 3770k, μητρική Asus p8z77-v le plus, 8gb ram, και αυτή τη 7970.Απο δίσκους θα έχει ένα ssd και 2 2tb. Ποιο τροφοδοτικό είναι το πιο φθηνό αλλά αρκετά δυνατό για να υποστηρίξει την 7970?Το sli δε με ενδιαφέρει.Κοίταζα το xfx 550w αλλά μου φαίνεται λίγο οριακό.Υπάρχει κάτι που να με καλύπτει γύρω στα 60 ευρώ ή αναγκαστικά θα δώσω 90+ για 750w? Για κουτί έλεγα να πάω στο 300r ή ίσως να κάνω την υπέρβαση και να παω στο fractal r4 ή το 330r.Μπορεί να έχω πρόβλημα με το μέγεθος της κάρτας σε κάποιο απο τα 3?Επίσης ποιο τα πάει καλύτερα σε θερμοκρασίες και θόρυβο, το r4 ή το 330r?
Caiden Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Αν το XFX σου φαινεται οριακο μια επιλογη στα 60 ευρω ειναι και το TT που ειναι και Semi-Modular
GiannisWalker Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Για κουτί μπορείς να πας για το 300r ή zalman z11 επίσης καλό . Για τροφοδοτικό αν είσαι οριακά με το xfx τότε πρέπει να κοιτάξεις για κανα 650
Millennium Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δεν θα είναι οριακά με το XFX 550 αν δε βάλεις τον παράγοντα oc.Αν δεν αισθάνεσαι άνετα πήγαινε σε ποιοτικό 600+
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Για τροφοδοτικό είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2: XFX ProSeries 750W XXX Edition Semi-Modular και OCZ ZT Series 750W Πόσο καλυτερο είναι το XFX?Αξίζει τα +15 ευρώ?
Millennium Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Και τα 2 πολύ καλά στα χρήματα τους.Μάλλον το XFX για την εγγύηση.Να ξέρεις οτι δεν χρειάζεσαι απαραίτητα 750ρι όπως σου πα. 1
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Νομίζω και τα 2 έχουν 5 χρόνια εγγύηση.Δε πάω σε 650 γιατί είναι ελάχιστα πιο φθηνά απο τα 750 (ειδκά τα modular).
Millennium Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 5 έχει από τον κατασκευαστή και το OCZ.My bad.Μια χαρά.
MauMaus Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Νομίζω και τα 2 έχουν 5 χρόνια εγγύηση.Δε πάω σε 650 γιατί είναι ελάχιστα πιο φθηνά απο τα 750 (ειδκά τα modular). δε χρειαζεται να ανεβεις μονο και μονο επειδη ειναι μικρη η διαφορα στα λεφτα οταν σε καλυπτει ανετα το 650αρι ! θα πρεπει να λαβεις υποψην σου πως οταν ανεβαινεις σε watts ανεβαινεις και σε θορυβο , περισσοτερη καταναλωση ρευματος κτλ
GP7 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 δε χρειαζεται να ανεβεις μονο και μονο επειδη ειναι μικρη η διαφορα στα λεφτα οταν σε καλυπτει ανετα το 650αρι ! θα πρεπει να λαβεις υποψην σου πως οταν ανεβαινεις σε watts ανεβαινεις και σε θορυβο , περισσοτερη καταναλωση ρευματος κτλ Από που προκύπτει αυτό; Που ούτε σε θόρυβο θα ανέβει μεταξύ 650W και 750W.. Εκτός κι αν έχει βιονικό αυτί ο TS..
MauMaus Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 ρευμα προκυπτει ? απο μαθηματα δημοτικου προκυπτει .. 1
GP7 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Θα έπρεπε να ξέρεις ότι το σύστημα θα τραβήξει ακριβώς το ίδιο ρεύμα είτε με 650άρι είτε με 750άρi psu (δεδομένου ότι έχουν το ίδιο efficiency). Η κατανάλωση ενός συστήματος δεν προκύπτει από την μέγιστη ισχύ που μπορεί να προσδώσει ένα psu, αλλά από το άθροισμα της κατανάλωσης των υπόλοιπων εξαρτημάτων του υπολογιστή (cpu + gpu + hdd +....κ.λ.π.). Οπότε άσε την ειρωνία, και μη λες ασυναρτησίες αν δεν γνωρίζεις κάτι. 3
Fulgore1 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Ήρθε η ώρα να πάρω και τα τελευταία κομμάτια του PC και θέλω λίγη βοήθεια για να διαλέξω τροφοδοτικό και κουτί.Το σύστημα αποτελείται απο τον 3770k, μητρική Asus p8z77-v le plus, 8gb ram, και αυτή τη 7970. Απο δίσκους θα έχει ένα ssd και 2 2tb. Ποιο τροφοδοτικό είναι το πιο φθηνό αλλά αρκετά δυνατό για να υποστηρίξει την 7970?Το sli δε με ενδιαφέρει.Κοίταζα το xfx 550w αλλά μου φαίνεται λίγο οριακό.Υπάρχει κάτι που να με καλύπτει γύρω στα 60 ευρώ ή αναγκαστικά θα δώσω 90+ για 750w? Για κουτί έλεγα να πάω στο 300r ή ίσως να κάνω την υπέρβαση και να παω στο fractal r4 ή το 330r.Μπορεί να έχω πρόβλημα με το μέγεθος της κάρτας σε κάποιο απο τα 3?Επίσης ποιο τα πάει καλύτερα σε θερμοκρασίες και θόρυβο, το r4 ή το 330r? Ναι υπαρχει το http://www.skroutz.gr/s/410171/Thermaltake-Berlin-630W.html?keyphrase=berlin+630 με 3 χρονια εγγυηση αλλα και να παθει κατι κοστιζει σχεδον τα μισα απο τα παρακατω τροφοδοτικα που ανεφερες . 1
DigitaLeme Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Θα έπρεπε να ξέρεις ότι το σύστημα θα τραβήξει ακριβώς το ίδιο ρεύμα είτε με 650άρι είτε με 750άρi psu (δεδομένου ότι έχουν το ίδιο efficiency). Η κατανάλωση ενός συστήματος δεν προκύπτει από την μέγιστη ισχύ που μπορεί να προσδώσει ένα psu, αλλά από το άθροισμα της κατανάλωσης των υπόλοιπων εξαρτημάτων του υπολογιστή (cpu + gpu + hdd +....κ.λ.π.). Οπότε άσε την ειρωνία, και μη λες ασυναρτησίες αν δεν γνωρίζεις κάτι. δηλαδη ρε μεγαλε το τροφοδοτικο δεν ειναι μερος του συστηματος ? οσο μεγαλωνει η τροφοδοτικη ισχυς του δεν μεγαλωνει και η καταναλωση ? οτι ναναι λετε ..
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Απο ότι έχω καταλάβει η κατανάλωση θα είναι διαφορετική με ένα 650w (όχι αναγκαστκά μικρότερη) αλλά όχι σημαντικά.Το σύστημα θα τραβήξει απο το τροφοδοτικό το ρεύμα που θέλει και ανάλογα με το efficiency και το ποσοστό load του PSU θα μετρηθεί η κατανάλωση. Αν βρω λίγο χρόνο αργότερα θα γράψω ένα παράδειγμα με αριθμούς.Θα ήταν ωραίο να γίνει μια συζήτηση για αυτό το θέμα (σε κατάληλο topic).Τα "ότι ναναι λέτε" και "μαθηματικά δημοτικού" δε χρειάζονται πάντως. @Fulgore1 ευχαριστώ για τη πρόταση, θα το κοιτάξω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα