Zimbroghie Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Γεια σας φίλοι insomniacs, ήμουν χτες με έναν φίλο, πίναμε τα κρασάκια μας(έπαιζε η Βαζέλα στην TV οπότε είχαμε φρίξει στη βαρεμάρα) και πιάσαμε την κουβέντα. Κάποια στιγμή πήγε και στους υπολογιστές. Αυτός είναι τέρμα κολλημένος με την apple. Και iSkata να λάνσαρε η apple θα τα αγόραζε με την δικαιολογία: "Μα είναι τα καλύτερα skata που κυκλοφορούν" ή "Μα είναι της apple, άρα είναι τα καλύτερα". Και μπήκε η εξής διαμάχη. Ποιο είναι καλύτερο ποιοτικά από άποψης hardware, software και δυνατοτήτων(εφαρμογές-αναβαθμίσεις) 1) Macbook ή κάποιο λάπτοπ(κυρίως ultrabook πιστεύω) στην ίδια τιμή 2) iMac ή κάποιος σταθερός φτιαχτός κομμάτι-κομμάτι(ή και από τους προκατασκευασμένους) 3) iphone ή smartphone(samsung etc.) Μεγάλο ποστ αλλά θέλω την γνώμη σας τεκμηριωμένη Προς staff team: (Αν υπάρχει ήδη τέτοιο ποστ συγγνώμη. Από το λίγο που έψαξα δεν βρήκα κάτι παρόμοιο. Επίσης συγγνώμη για το αν ανήκει σε άλλη κατηγορία, αλλά είναι πολλές που ταιριάζουν ως ένα σημείο)
shooterg Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 κοιταξε να δεις..η apple επειδη βγαζει 1 φορα τον χρονο πχ laptop σαφως και να βγαζουν οι χ εταιριες καλυτερα διοτι βγαζουν συνεχεια..το iphone πχ το καινουριο που θα βγει ΙΣΩΣ να ειναι καλυτερο απο το s4..(Αν και δεν νομιζω) Αυτη ειναι η αποψη μου..
Zimbroghie Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 κοιταξε να δεις..η apple επειδη βγαζει 1 φορα τον χρονο πχ laptop σαφως και να βγαζουν οι χ εταιριες καλυτερα διοτι βγαζουν συνεχεια..το iphone πχ το καινουριο που θα βγει ΙΣΩΣ να ειναι καλυτερο απο το s4..(Αν και δεν νομιζω) Αυτη ειναι η αποψη μου.. Αυτήν την περίοδο όμως?
shooterg Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Αυτη την περιοδο στα κινητα πχ η samsung ειναι καλυτερη απο την apple.
tolis_01 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει απάντηση Είναι καθαρά θέμα γούστου. Το hardware σε όλες τις περιπτώσεις είναι το ίδιο, στο software είναι ανάλογα το τι βολεύει τον καθένα. Τώρα, σε κάθε κατηγορία: 1) Βρίσκεις φτηνότερα και δυνατότερα λαπτοπς από το Macbook. Το μειονέκτημα; Πολύ πλαστικούρα, και πολύ πιθανόν να έχουν ανάλυση 1366x768. Υπάρχουν laptops με αλουμίνιο και υψηλή ανάλυση, αλλά το κόστος τους πλησιάζει πια του Macbook pro. Συμπέρασμα; Ανάλογα τις ανάγκες. Αν διατίθεσαι να δώσες πολλά λεφτά, είναι ισοπαλία, θα βρεις και καλό macbook και καλό λαπτοπ. Αν διατίθεσαι να κάνεις μερικές μικρές υποχωρήσεις, θα πάρεις λαπτοπ γρηγορότερο από ένα ακριβό Macbook Pro και θα έχεις δώσει ίσως και λιγότερα από τα μισά λεφτά. 2) Εδώ είναι θέμα γούστου. Αν σου αρέσει το στυλ των iMac, καλώς. Αλλιώς, με πολύ λιγότερα χρήματα θα φτιάξεις και γρηγορότερο και ποιοτικότερο desktop σε όλους τους τομείς. 3) Πάνω κάτω το ίδιο με τα λαπτοπς. Τα android κινητά νικάνε με διαφορά το iphone σε επιδόσεις, αλλά και πάλι πολύ πλαστικούρα. Αν μπορείς να ανεχτείς την χαμηλή ποιότητα πλαστικών, παίρνεις με κανα 200ευρω κινητό με τις δυνατότητες του iphone των 700 ευρώ. 3
Antwni Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 1)Macbook 2)iMac 3)iPhone Μας τρέλανες με τα επιχειρήματά σου 2
Demon Lord Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Και σε κάθε περίπτωση, ένας υπολογιστής κομμάτι κομμάτι είναι πάντα καλύτερος από ένα έτοιμο σύνολο... Είτε αυτό λέγεται mac pro είτε λέγεται allienware Μας τρέλανες με τα επιχειρήματά σου Άντε να αρχίσουν σιγά σιγά να σκάνε μύτη οι apple fans, Αντώνη μου... 1
Zimbroghie Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 1)Macbook 2)iMac 3)iPhone Γιώργο, εσύ είσαι αγόρι μου??? Έλα το ξέρω ότι είσαι εσύ Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει απάντηση Είναι καθαρά θέμα γούστου. Το hardware σε όλες τις περιπτώσεις είναι το ίδιο, στο software είναι ανάλογα το τι βολεύει τον καθένα. Τώρα, σε κάθε κατηγορία: 1) Βρίσκεις φτηνότερα και δυνατότερα λαπτοπς από το Macbook. Το μειονέκτημα; Πολύ πλαστικούρα, και πολύ πιθανόν να έχουν ανάλυση 1366x768. Υπάρχουν laptops με αλουμίνιο και υψηλή ανάλυση, αλλά το κόστος τους πλησιάζει πια του Macbook pro. Συμπέρασμα; Ανάλογα τις ανάγκες. Αν διατίθεσαι να δώσες πολλά λεφτά, είναι ισοπαλία, θα βρεις και καλό macbook και καλό λαπτοπ. Αν διατίθεσαι να κάνεις μερικές μικρές υποχωρήσεις, θα πάρεις λαπτοπ γρηγορότερο από ένα ακριβό Macbook Pro και θα έχεις δώσει ίσως και λιγότερα από τα μισά λεφτά. 2) Εδώ είναι θέμα γούστου. Αν σου αρέσει το στυλ των iMac, καλώς. Αλλιώς, με πολύ λιγότερα χρήματα θα φτιάξεις και γρηγορότερο και ποιοτικότερο desktop σε όλους τους τομείς. 3) Πάνω κάτω το ίδιο με τα λαπτοπς. Τα android κινητά νικάνε με διαφορά το iphone σε επιδόσεις, αλλά και πάλι πολύ πλαστικούρα. Αν μπορείς να ανεχτείς την χαμηλή ποιότητα πλαστικών, παίρνεις με κανα 200ευρω κινητό με τις δυνατότητες του iphone των 700 ευρώ. Από θέμα λειτουργικού που είχαμε μεγάλη διαφωνία τώρα ποιο είναι καλύτερο; σε κάθε περίπτωση 1,2,3 1
Federer Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 3) Πάνω κάτω το ίδιο με τα λαπτοπς. Τα android κινητά νικάνε με διαφορά το iphone σε επιδόσεις, αλλά και πάλι πολύ πλαστικούρα. Αν μπορείς να ανεχτείς την χαμηλή ποιότητα πλαστικών, παίρνεις με κανα 200ευρω κινητό με τις δυνατότητες του iphone των 700 ευρώ. 200ευρω? Και πολλα εβαλες! ΖΤΕ Minosa Mini στα 59ευρω και το ξεπερασες το αιφόνι!
Technology fan Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Πραγματικά δεν υπάρχει αντικειμενική άποψη, χτίσε την άποψη σου μόνος σου.... Δοκιμάζεις και βλέπεις! Δεν υπάρχει καλύτερο, υπάρχει διαφορετικό. Είναι σαν να κάνεις σύγκριση ενός πορτοκαλιού και μιας μπανάνας και να ρωτάς ποιο είναι καλύτερο φρούτο.... Ε λοιπόν δεν υπάρχει κάποιο καλύτερο. Επίσης, στοιχηματίζω ότι μέχρι το βράδυ θα χει κλείσει το θέμα... 2
tolis_01 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Από θέμα λειτουργικού που είχαμε μεγάλη διαφωνία τώρα ποιο είναι καλύτερο; σε κάθε περίπτωση 1,2,3 Σήμερα δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο λειτουργικό. Ίσως να είχε νόημα να το συζητάμε το 2000 σχολιάζοντας τα Windows Me. Είτε μιλάμε για desktop/laptop λειτουργικό (Windows 7/8 και OSX) είτε για Mobile λειτουργικό (Android, iOS) έχουν αποδειχτεί όλα σταθερά και με πολλούς developers να αναπτύσουν εφαρμογές για αυτά. Είναι καθαρά θέμα γούστου, ή ακόμα και αισθητικής, η απόφαση.
JasonChart Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Το Σύνθημα:Mac0s. Κανένα πρόβλημα. Ποτέ. Ούτε μπλε οθόνες, ούτε φορμάτ, ούτε fragmentation, ούτε trojan, αυτόματο backup-όλο το σύστημα, κλπ Και το παρασύνθημα:Hardware. Χαλάει κάτι. Oτιδήποτε. Απο κάρτα γραφικών, mobo, τροφοδοτικό, οθόνη κλπ. Τον ήπιες. Ούτε σκληρό δίσκο δε μπορείς να αλλάξεις σαν άνθρωπός. Τα μηχανήματα είναι 3 φορές ακριβότερα και τα components 4-5 φορές ακριβότερα. Αυτά έχουν φτιαχτεί για σοβαρές αγορές, που εξυπηρετούν τις βλάβες σχεδόν αυτόματα. Στην Ελλαδα χωρίς καν επίσημο κατάστημα apple, όσο και να το κάνεις είναι τζόγος... 1
Demon Lord Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Το Σύνθημα: Mac0s. Κανένα πρόβλημα. Ποτέ. Ούτε μπλε οθόνες, ούτε φορμάτ, ούτε fragmentation, ούτε trojan, αυτόματο backup-όλο το σύστημα, κλπ Ούτε καν όμως... και trojan έχουν και ιούς έχουν και απ'όλα έχουν
tolis_01 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Το Σύνθημα: Mac0s. Κανένα πρόβλημα. Ποτέ. Ούτε μπλε οθόνες, ούτε φορμάτ, ούτε fragmentation, ούτε trojan, αυτόματο backup-όλο το σύστημα, κλπ - Οι μπλε οθόνες είναι (πλέον) μόνο λόγω hardware failure. Δεν έχεις μπλε οθόνες, έχεις kernel panic, σιγά τη διαφορά. - Δεν έχεις λόγο να κάνεις φορματ (τουλάχιστον από Vista και μετά). Εκτός αν σου αρέσει από χόμπυ να στήνεις μηχάνημα απ'το μηδέν Η registry δεν βαραίνει πια το σύστημα, αν δεν έχεις malware ή bloatware στο startup δεν είναι φυσιολογικό να νιώθεις πιο αργό το σύστημά σου με τον καιρό (τουλάχιστον από vista και μετά ξανά). - Στα windows vista/7/8 το defragmentation γίνεται αυτόματα στο παρασκήνιο (διακριτικά για να μην σε εμποδίζει από τις εργασίες σου). Έχω τα windows 7 μου εδώ με μήνες/χρόνια (δεν θυμάμαι πόσο), δεν έχω κάνει defrag ποτέ, τσέκαρα πρόσφατα το fragmentation μέσω του utility των Windows, 1% (I can live with that). - Trojan και γενικά Malware κολλάς σε όλα τα συστήματα, τις περισσότερες φορές με ευθύνη του χρήση (που νομίζει ότι το .exe είναι αρχείο μουσικής). Σε Windows μηχανήματα, θεωρώ αρκετό μέτρο ασφαλείας το UAC στο μέγιστο επίπεδο, κλειστό το autorun για τις USB θύρες και περιορισμός της javascript στον browser (πχ noscript για Firefox). Ένα ενημερωμένο δωρεάν antivirus (MSE, AVG, Avast, Avira) είναι ένα ακόμα plus. - Με αυτόματο backup δεν έχω ασχοληθεί ποτέ, αλλά νομίζω τα Windows 7/8 έχουν. Προτιμώ το χειροκίνητο backup σε ότι πραγματικά χρειάζομαι. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα