vlachaquito Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Καλημέρα σε όλους. Αγόρασα αυτό το μοντέλο της LG και είμαι πολύ ικανοποιημενος. Έχω όμως ένα πρόβλημα. Όταν προσπαθώ να παίξω ταινίες HD (συνήθως) με ήχο DTS (που έχουν οι περισσότερες) μου βγάζει ένα μήνυμα unknown audio format και η ταινία παίζει χωρίς ήχο. Φαντάζομαι ότι δεν παίζει το συγκεκριμένο είδος αρχείου λόγω κάποιου codec. Έχετε κάποια ιδέα πως μπορώ να το λύσω αυτό;;; Εν το μεταξύ έχει βγάλει η LG ένα τεράστιο update στο επίσημο site το οποίο για κάποιο λόγο δεν γίνεται. τους έγραψα στο Live chat αλλά δεν ξέρουν και το ψάχνουν. Καμία ιδέα;;; Ευχαριστώ.
stamatinho Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Έχετε κάποια ιδέα πως μπορώ να το λύσω αυτό;;; Αγορα ενος media player του 50ευρου.
vlachaquito Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 έχεις δίκιο, δεν μου φτάνουν τα 500 ευρώ που έδωσα, να δώσω αλλά50 εευρώ για ένα Player της πλάκας που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα παίζει τπτ περισσότερο από αυτά που παίζει η τηλεόραση. Πολύ καλή ιδέα, thanx
stamatinho Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 (επεξεργασμένο) έχεις δίκιο, δεν μου φτάνουν τα 500 ευρώ που έδωσα, να δώσω αλλά50 εευρώ για ένα Player της πλάκας που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα παίζει τπτ περισσότερο από αυτά που παίζει η τηλεόραση. Πολύ καλή ιδέα, thanx Τοτε διαλεξες λαθος μαρκα τηλεορασης. Αν θες καλο media player στην tv και να παιζει τα παντα επρεπε να παρεις samsung τηλεοραση, Και αν θες σε παρακαλω να ειρωνευτεις ζητα καποια γνωμη απο αλλου και οχι στο φορουμ η στο φορουμ αλλα σε πμ,μπηκα στην διαδικασια να σου απαντησω και οφειλεις να σεβαστεις την αποψη μου. υ.γ1 500 ευρω δεν ειναι και μια περουσια για τηλεοραση.μικρη κατηγορια θεωρειτε,μη περιμενεις να κανει παπαδες. υ.γ2 Μια χαρα ειναι τα media player του 50ευρου σε πληροφορω και παιζουν τα παντα και θα ειναι πολυ καλυτερος απο το πραμα που ονομασε η lg media player στην τηλεοραση σου. υ.γ3 Ριξε και μια ματια στην τηλεοραση σου τη αρχεια παιζει αν και αυτο θα επρεπε να το κανεις πριν την αγορασεις.Σε λιγο θα μου πεις οτι ειναι και 100hz επειδη λεει 100hz mci. http://www.lg.com/in/tvs/lg-42LA6130/technical-specifications Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2013 από stamatinho 2
vlachaquito Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Σε ευχαριστώ πολύ που μπήκες στην διαδικασία να μου απαντήσεις. βλέπεις, δεν είχα σκεφτεί να αγοράσω extra media player με 50 ευρώ και απλά δεν είχα τι να κάνω και είπα να φτιάξω ένα Topic στο ινσομνια. ΥΓ 1 έχεις δίκιο, τι είναι 500 ευρώ την σήμερον ημέρα. Έχεις καμιά ιδέα που να βρω 500 για να πουλήσω αυτή τη μάπα LG που πήρα για να πάρω την Samsung που όπως λες έχει τον καλύτερο media pplayer? έλα πες μου, είμαι σίγουρος ότι έχεις φανταστικές ιδέες, κοτζάμ media player μου πρότεινες! ΥΓ τρέχω να αγοράσω media player. Φυσικά μόνο μέχρι 50 ευρώ, σε ακούω εσένα. ΥΓ 3 Τι, δεν είναι 100hz? Πλάκα κάνεις έτσι;;; θα τρελαθώ! Τέλος, σε ευχαριστώ για το λινκ. Το ότι φυσικά το είχα διαβάσει και λέει ότι υποστηρίζει DTS αλλά εμένα δεν μου παίζει είναι άλλο θέμα, αλλά εγώ σε ευχαριστώ
stamatinho Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστώ πολύ που μπήκες στην διαδικασία να μου απαντήσεις. βλέπεις, δεν είχα σκεφτεί να αγοράσω extra media player με 50 ευρώ και απλά δεν είχα τι να κάνω και είπα να φτιάξω ένα Topic στο ινσομνια. ΥΓ 1 έχεις δίκιο, τι είναι 500 ευρώ την σήμερον ημέρα. Έχεις καμιά ιδέα που να βρω 500 για να πουλήσω αυτή τη μάπα LG που πήρα για να πάρω την Samsung που όπως λες έχει τον καλύτερο media pplayer? έλα πες μου, είμαι σίγουρος ότι έχεις φανταστικές ιδέες, κοτζάμ media player μου πρότεινες! ΥΓ τρέχω να αγοράσω media player. Φυσικά μόνο μέχρι 50 ευρώ, σε ακούω εσένα. ΥΓ 3 Τι, δεν είναι 100hz? Πλάκα κάνεις έτσι;;; θα τρελαθώ! Τέλος, σε ευχαριστώ για το λινκ. Το ότι φυσικά το είχα διαβάσει και λέει ότι υποστηρίζει DTS αλλά εμένα δεν μου παίζει είναι άλλο θέμα, αλλά εγώ σε ευχαριστώ Μπαινεις μεσα να ζητησεις μια γνωμη και σου απανταω και εσυ καθεσαι και με ειρωνευσαι. 2 λυσεις υπαρχουν στο προβλημα σου.Η παιρνεις media player η αλλαζεις τηλεοραση και σου βρηκα την πιο φθηνη λυση,δεν μπορω να καταλαβω τι εκανα λαθος σε αυτα που ειπα. Αν υπηρχε αλλη λυση χωρις κοστος πιστεψεμε θα στην ελεγα. Ο λογος ειναι οτι οι εταιριες στις τηλεορασεις ειδικα στις φθηνες βαζουν media player της πλακας,χειροτερο απο αυτον του 50ευρου. Και εγω 500 ευρω πηρα την δικη μου τηλεοραση,δεν υποτιμαω τα 500 ευρω αλλα απο καπου κοβεις αναλογα τις προτιμησεις σου π.χ(εμενα παιζει τα παντα αλλα ειναι hd ready plasma) Τελος παντων ακομα δεν εχω καταλαβει τη προσπαθεις να πετυχεις με αυτο το τροπο ομιλιας,απλα οταν μπαινεις μεσα σε ενα φορουμ να σεβεσαι της γνωμες των αλλων εφοσον τους ζητας να σου πουν τι δικη τους αποψη. Αν οντως παιζει dts η τηλεοραση kαι δε λεει οτι να ναι η lg υπαρχει και το service αφου εισαι εντος εγγυησης.Το πιο πιθανο ειναι να θελει καμια αλλαγη πλακετας. Και τελος δε γνωριζω ποσο χρονων εισαι αλλα εκτος οτι εισαι αγενης οσο δε παει η ειρωνια και εξυπναδα που πουλας δε παιζετε πραγματικα,εχω δει και αλλου αλλα αυτο με σενα ξεπερναει καθε οριο. Και να πω οτι ειχαμε καποια διαμαχη για κατι?Τη γνωμη μου ειπα. Αν μιλας ετσι και στα φιλαρακια σου (αν εχεις) πραγματικα τους λυπαμαι. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2013 από stamatinho
vlachaquito Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Για να τελειωνουμε επειδή σήμερα έχει ζέστη και ιδρώνουν τα δάχτυλα μου να γράφω. Έχεις την μεγάλη ευκαιρία να πάρεις μαθήματα χρήσης φόρουμ, γι αυτό πιάσε χαρτί και μολύβι, κάτσε αναπαυτικά και πάρε σημειώσεις. -Όταν κάποιος ζητά μια βοήθεια σε φόρουμ γράφουμε μόνο όταν γνωρίζουμε πραγματικά την λύση του προβλήματος, και δεν γράφουμε έτσι γιατί θέλουμε να γράψουμε. - Προσπαθούμε να καταλάβουμε το πρόβλημα κάνοντας περαιτέρω ερωτήσεις - Δίνουμε λύσεις που βοηθάνε στο πρόβλημα, και όχι άσχετες με αυτό. Έτσι, η λύση "πάρε ένα media player" ΔΕΝ είναι λύση στο πρόβλημα. Δλδ αν είχα πρόβλημα με το φως στο αυτοκίνητο μου θα μου έλεγες"ππάρε ταινία και φακό και σώθηκες, αλλιώς άλλαξε αυτοκίνητο";; Άρα ανακεφαλαιωνουμε, γιατί σε βλέπω και τα περνεις με το ζόρι: 1,με ρωτάς αν έχω τσεκάρει τα χαρακτηριστικά της τηλεόρασης. 2 με συμβουλευεις να παρω τηλ την lg. Το καταλαβαμε τωρα;; Τελος μην ανησυχεις για τους φιλους μου μια και βρισκουν την ειρωνεια μου χιουμοριστικη. Την αμαθεια σου, οι δικοι σου, πως την βρισκουν;;
stamatinho Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Για να τελειωνουμε επειδή σήμερα έχει ζέστη και ιδρώνουν τα δάχτυλα μου να γράφω. Έχεις την μεγάλη ευκαιρία να πάρεις μαθήματα χρήσης φόρουμ, γι αυτό πιάσε χαρτί και μολύβι, κάτσε αναπαυτικά και πάρε σημειώσεις. -Όταν κάποιος ζητά μια βοήθεια σε φόρουμ γράφουμε μόνο όταν γνωρίζουμε πραγματικά την λύση του προβλήματος, και δεν γράφουμε έτσι γιατί θέλουμε να γράψουμε. - Προσπαθούμε να καταλάβουμε το πρόβλημα κάνοντας περαιτέρω ερωτήσεις - Δίνουμε λύσεις που βοηθάνε στο πρόβλημα, και όχι άσχετες με αυτό. Έτσι, η λύση "πάρε ένα media player" ΔΕΝ είναι λύση στο πρόβλημα. Δλδ αν είχα πρόβλημα με το φως στο αυτοκίνητο μου θα μου έλεγες"ππάρε ταινία και φακό και σώθηκες, αλλιώς άλλαξε αυτοκίνητο";; Άρα ανακεφαλαιωνουμε, γιατί σε βλέπω και τα περνεις με το ζόρι: 1,με ρωτάς αν έχω τσεκάρει τα χαρακτηριστικά της τηλεόρασης. 2 με συμβουλευεις να παρω τηλ την lg. Το καταλαβαμε τωρα;; Τελος μην ανησυχεις για τους φιλους μου μια και βρισκουν την ειρωνεια μου χιουμοριστικη. Την αμαθεια σου, οι δικοι σου, πως την βρισκουν;; Αφου εισαι δασκαλος στο φορουμ και κανεις μαθηματα θα πρεπε να ξερεις οτι εδω δε γραφουν υπολογιστες,γραφουν ανθρωποι με προσωπικοτητα και οφειλεις να σεβαστεις καποια πραγματα. Με ξερεις και απο χθες που αρχισες να με ειρωνευεσαι αρχικα?Ξερεις ποιος ειμαι? Επειδη εισαι πισω απο ενα pc δε σημαινει οτι θα λες οτι θελεις και οπως θελεις. Αν θεωρεις ασχετες τις γνωσεις μου μπορεις πολυ απλα να πεις οτι δεν ισχυει κατι τετοιο η απλα να το αγνοησεις και οχι να γραψεις ενα κατεβατο με ενα σωρο ειρωνικα σχολια και προσβολες. Το οτι εδωσες 500 ευρω και τα βλεπεις σαν μια περουσια δε σημαινει οτι αυτο κανει την τηλεοραση σου ανωτατη κατηγορια της lg. Kαι εμενα τα 200 ευρω μου περισσεουν δυσκολα αλλα δε σημαινει οτι αν παρω τηλεοραση με 200 ευρω θα νομιζω οτι πηρα την panasonic vt50 Στην επομενη αγορα σου αν θελεις media player οπως ειπα και πιο πανω και οπως θα σου πουν και αλλου ειναι να παρεις samsung. Και μενα οι φιλοι με ευγνωμονουν για ολες τις τηλεορασεις που τους εχω επιλεξει.Και ολο τυχαιως παιζουν τα παντα με πιο λιγα χρηματα απο 500.
kostas_dr Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 vlachaquito, ο πιο απλός τρόπος είναι όντως να αγοράσεις ένα απλό εξωτερικό media player και να ξεμπερδεύεις. Απ' την άλλη, αν δεν θες να ξοδέψεις άλλα χρήματα, υπάρχει η λύση της μετατροπής του ήχου απο DTS σε AC3. Εδώ, υπάρχει και σχετική αντίστοιχη συζήτηση http://www.insomnia.gr/topic/400950-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B7-dts-%CF%83%CE%B5-ac3-dolby-digital/ 1
graphist83 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Ας κρατήσουμε τους τόνους χαλαρούς.. Η LG από τα περσινά μοντελα, (στα φετινά δεν άλλαξε και τίποτε ουσιώδες), στα entry level μοντελα δεν υποστήριζε DTS playback μεσώ της θύρας USB. Η LA6130 ως entry level μοντέλο και αυτή δείχνει ότι δεν αποτελεί εξαίρεση. Για του λόγου το αληθές και η ίδια η LG το αναφέρει....(μην κατηγορηθώ και εγώ ότι δεν ξέρω τι λέω...) Με κόκκινο κύκλο έχω σημειώσει αυτά που πρέπει να προσέξεις Από οτι βλέπεις και η ίδια η LG διαχωρίζει κάποιες σειρές οι οποίες δεν παίζουν DTS τελικώς. Αυτο μάλιστα αποδεικνύεται εδω Δεν αναφέρει πουθενά οτι στα codec μεσώ usb οτι αναπαράγει DTS. Ενω σε ενα μεγαλύτερο μοντέλο όπως η la860 που αποδεδειγμένα παιζει dts,το αναφέρει ξεκάθαρα. Αρα λοιπον η συσκευή σου δεν υποστηρίζει επίσημα την αναπαραγωγή αυτού του φορματ. Η αναβάθμιση του λογισμικού συνήθως βελτιώνει προβλήματα σταθερότητας, αναβαθμίζει την πλατφόρμα smart για νεες εφαρμογές και πολύ σπάνια επεμβαίνει στο media player. Δεν προσθέτει όμως ολόκληρο codec. Μπορείς να κανεις και χειροκίνητη αναβάθμιση μεσω usb. Κατέβασε το firmware απο εδω: http://www.lg.com/gr/support-product/lg-42LA6130 στον τομεα ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ & DRIVERS.. Τωρα τον stamatinho κακώς τον άρπαξες απο τα μούτρα. Σε ολα σωστά απάντησε. Εφόσον η συσκευή δεν υποστηρίζει DTS δεν μπορείς να κάνεις τίποτε. Πατέντες δεν υπάρχουν, μονο να κάτσεις να μετατρέπεις τα αρχεια στο pc σου Από την αλλη ενα media player παιζει όντως πληθώρα αρχείων που στις TV ούτε το ενα τέταρτο δεν υποστηρίζεται.. Στα θετικά η ταχύτητα ανάγνωσης μεγάλων αρχείων αλλα και η ποιότητα επεξεργασίας. Πχ στις LG μερικά MKV κολλάνε μερικές φορες και ξεσυγχρονιζουν ηχο με εικόνα. Ισχύει οτι η samsung εχει καλύτερο Player. Ολα τα μοντελα τους ακομα και τα πιο φθηνά παίζουν DTS. Για του λόγου το αληθές, επίσημο έγγραφο απο το manual της F6100. Με 500€ έπαιρνες την 40F6100 η οποία ειναι και 200Hz (100Hz εγγενή) και παίζει και τα πάντα Και το τελευταίο, ετοιμάσου να τρελαθείς οπως ανέφερες και πιο πάνω. Η tv σου δεν ειναι 100HZ πραγματικά!!! Ειναι 100ΗΖ MCI (Motion Clarity Intex). Που σημαίνει οτι ο αριθμός αυτός ειναι αποτέλεσμα λογισμικού. Η καθε εταιρια το οναμαζει οπως θελει, πχ CMR (samsung), MotionFlow XR (sony), BLS (panasonic) κτλ.. Τα HZ προκαθορίζονται απο την ταχύτητα του πανελ. Τα πιο γρήγορα LCD TV πάνελ ειναι 200ΗΖ. (λόγω περιορισμου απο το χρόνο απόκρισης ms των υγρων κρυστάλλων) Απο εκει με την μεθοδολογία προσθήκης τεχνιτών ψευδοκαρε (τεχνολογία image interpolation) σε συνδυασμό με τον έλεγχο του οπίσθιου φωτισμού, προκύπτουν αυτά τα νούμερα, υποθετικής απόδοσης της TV. Εχει αποδειχτεί ομως οτι αυτές οι τεχνοτροπίες ενω εχουν αποτέλεσμα, δεν αποδίδουν αυτα που υπόσχονται. Στα 100HZ με image interpolation σημαίνει οτι εχεις πανελ 50HZ.... Το image interpolation αρχίζει να δινει σχετικά ομαλή κίνηση από τα 200HZ (100ΗΖ πραγματικής ροής κίνησης στο πάνελ). Ελπίζω να σε βοήθησα. 3
VasKag Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 το πιο πιθανο ειναι να μην υποστηριζει καποιο παρακλαδι του DTS. η ταινiα που πας να παιξεις τι τυπο εχει? DTS ή DTS ES ή καποιο αλλο? για να αποκλεισεις την πιθανοτητα δοκιμασε να κατεβασεις καποιο αρχειο με απλο ηχο DTS 5.1 edit μας προλαβε φιλος με το σεντονι
kostas_dr Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Μπράβο graphist, πολύ αναλυτική η απάντησή σου. 2
vlachaquito Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το θέμα με το DTS είναι παράξενο. Στο κεντρικό site το λέει κανονικά ότι το υποστηρίζει μέσω αναπαραγωγής usb. Στο screenshot που δίνει ο φίλος από πάνω λέει ότι υποστηρίζει DTS αλλά μέσω usb. Από ότι κατάλαβα, και για αυτό έγραψα το τοπικ αυτό υποστηρίζει DTS μέσω usb αλλά όχι μέσω κεραίας πχ. Τελος πάντων, έτσι και αλλιώς επικοινώνησε αμέσως η LG μαζί μου και θα έρθει λένε τεχνικός τις επόμενες μέρες για να δει για ποιο λόγο δεν κάνει το update. Θα επανέλθω μόλις έχω νέα. ΥΓ Το ξέρω για τα hz, thanx έτσι κι αλλιώς για την τεχνική ανάλυση
vlachaquito Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 ήρθε τελικά χθες ο τεχνικός. Το update είναι όντως τόσο μεγάλο γιατί όπως είπε αλλάζει όλο το λογισμικό της συσκευής, και μάλλον προσθέτει και codecs . Δυστυχώς δεν κατάφερε ούτε αυτός να το περάσει, και θα.. ξαναπεράσει αφού ακούσει τα κεντρικά. ειδωμεν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα