harisg7 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Μια μικρή βοήθεια παιδιά με ένα νέο laptop που μόλις αγόρασα.. Το μηχάνημα είναι το παρακάτω: http://www.cosmodata.gr/product/169319/notebook-fujitsu-lifebook-ah532-g52-me-epexergasti-intel-core-i5-2430m-skliro-500-gb-ke-karta-grafikon-geforce-gt640m-le Έχω εγκαταστήσει windows 7 και drivers, αλλά στις ρυθμίσεις στο display εμφανίζει μόνο την Intel HD 3000 και όχι την Geforce. Είναι φυσιολογικό αυτό; Μπορώ κάτι να κάνω για να επιλέξω αυτή και να μην κάνω καθόλου χρήση της ενσωματωμένης; Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Xristaras12 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 nvidia drivers εχεις περασει για την συγκεκριμενη; οταν δεν χρησιμοποιεις καποια βαρια εφαρμογη ο driver απενεργοποιει την καρτα και τρεχεις με την HD3000 επειδη το λινκ δεν δουλευει(η το site cosmodata)πες ποιο λαπτοπ ειναι για να την απενεργοποιησεις δεν γνωριζω αλλα δεν νομιζω οτι γινεται(δεν ειναι οπως στο desktop)που αναλογα σε ποια εξοδο θα συνδεσεις θα παρεις και εικονα απο την αντιστοιχη καρτα. Ισως να κλεινει απο τη διαχειριση συσκευων αλλα και παλι θα σου ελεγα να μην το δοκιμασεις. Οταν ανοιγει ο υπολογιστης μεχρι να φορτωσει τα παντα αυτα που βλεπεις ειναι απο την HD3000. τελος,τσεκαρε αν υπαρχει επιλογη απο το bios να την κλεισεις!
harisg7 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Είναι η NVIDIA GeForce GT 640M LE 2GB. Έχει κανονικά drivers και έχω δοκιμάσει ένα παιχνίδι που "έτρεχε" εξαιρετικά αλλά πως μπορώ να διαπιστώσω στα σίγουρα αν χρησιμοποιούσε αυτή και όχι την 3000; Ακόμα και το cpu-z αναφέρει μόνο την 3000 στο σύστημα. Μυστήριο..
Xristaras12 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 κατω δεξια σου εχει εμφανιστει ενα εικονιδιο της nvidia; μεσα στο control panel της εχει καπου μια επιλογη να σου λεει με ενα εικονιδιο δεξια διπλα απο την ωρα των windows ποια εφαργμογη χρησιμοποιει την καρτα. επισης να ξερεις η HD3000 δεν κανει για gaming σε καμια περιπτωση.Αν εβαλες κατι σχετικα βαρυ και το ετρεξε καλα 99,9% αναψε μονη της η 640M επισης για να εισαι ακομα πιο σιγουρος παλι μεσα απ το nvidia control panel εχει καπου να οριζεις εσυ ποιες εφαρμογες θες να τρεχουμε τη συγκεκριμενη καρτα προσωπικα θα σου ελεγα μην προσπαθησεις να απενεργοποιησεις την HD3000 για κανενα λογο,ο driver της nvidia ειναι για να δουλευουν οι 2 καρτες μαζι αρμονικα.Αυτο που θα καταφερεις ειναι να εχεις μεγαλυτερες θερμοκρασιες και αρκετα μικροτερη αυτονομια μπαταριας.
Σαϊνόμπι Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Mετα απο σωστη εγκατασταση οδηγων, επελεξε για σερφαρισμα και τα λοιπα να γινονται ολα απτην default (hd3000) και για ο,τι παιχνιδι παιζεις βαλε το .exe να ανοιγει απ'την 640Μ και ετσι θα πετυχεις το ακριβως αντιθετο απ'αυτο που σου πε να αποφυγεις ο Xristaras
harisg7 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Μια χαρά, τη βρήκα την άκρη! Το εικονίδιο εμφανίζεται κανονικά κάτω δεξιά και όντως το παιχνίδι έτρεμε Geforce. Το μόνο που με προβληματίζει προς το παρόν κάπως με το μηχάνημα είναι η οθόνη του, όπως είχαν επισημάνει ορισμένοι πριν την αγορά. Όχι τόσο λόγω των απωλειών εξαιτίας της γωνίας θέασης, αλλά έχει μια κάπως περίεργη χρωματική απεικόνιση και έχω την εντύπωση ότι δεν φαίνονται όλα τόσο έντονα όσο θα έπρεπε. Στα windows συγκεκριμένα κουράζει κάπως (ζαλίζει σαν να... φοράς γυαλιά χωρίς να έχεις μυωπία) και έλεγα μήπως αυτό οφείλεται λίγο και στην κάρτα. Αν κάνω αλλαγή με τη δεύτερη, λέτε να δω κάποια βελτίωση;
harisg7 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δεν παλεύεται και πολύ.. Δεν ξέρω αν είναι θέμα συνήθειας. Δοκιμάζω να αλλάξω και ανάλυση σε κάτι πιο μικρό από 1366x788 μήπως βελτιωθεί η κατάσταση αλλά αφήνει περιθώρια δεξιά και αριστερά. Αν δεν την παλέψω, είναι εφικτό να γίνει αλλαγή οθόνης σε laptop; Συμφέρει βασικά κιόλας;
Xristaras12 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 δοκιμασε μεσα απο τον πινακα ελεγχου της Intel να ρυθμισεις χρωματα κλπ μηπως και στρωσει! κ εγω στο dell της υπογραφης με την ιδια αναλυση δεν παρατηρω τα οσα γραφεις,εκτος κ αν ειναι οντως τοσο χαλια η οθονη σου.
harisg7 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Τι να πω, δεν ξέρω.. Μπορεί να είναι διαφορετική ποιότητα η οθόνη ή να χρειάζεται συνήθεια. Κατέβασα τον φωτισμό γιατί ήταν στο maximum και κάτι πάει να γίνει.
Antwni Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Τι να πω, δεν ξέρω.. Μπορεί να είναι διαφορετική ποιότητα η οθόνη ή να χρειάζεται συνήθεια. Κατέβασα τον φωτισμό γιατί ήταν στο maximum και κάτι πάει να γίνει. Εγώ στο 4 το έχω. Με ζαλίζει αν το φουλάρω. Με έπιανε πονοκέφαλος...
harisg7 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Εγώ στο 4 το έχω. Με ζαλίζει αν το φουλάρω. Με έπιανε πονοκέφαλος... Έχεις το ίδιο μηχάνημα ή την ίδια σειρά;
Antwni Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Την ίδια σειρά. Εσένα είναι με παλαιότερης γενιάς i5 (3210m) από μένα αλλά καλύτερη κάρτα γραφικών (620m)
harisg7 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Ξέρεις τι σκέφτομαι; Κυκλοφορούν στο εμπόριο κάτι ζελατίνες που μετατρέπουν την οθόνη από glossy σε ματ. Λέω να δοκιμάσω κάτι τέτοιο μήπως φταίει αυτή η γυαλάδα και διορθωθεί έτσι εύκολα το πρόβλημα.. Ελπίζω μόνο να λυθεί το θέμα και να μην πάει η μυωπία στο Θεό!! Δεν ξέρω για σένα, αλλά με κουράζει προς το παρόν η οθόνη μετά από κάνα μισάωρο χρήσης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα