Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Εχω εναν εξωτερικο δισκο segate(model:SRD00F2) ο οποιοσ ενω χθες ηταν μια χαρα και δουλευε κανονικοτατα σημερα δεν λειτουργει.

Δεν αναβει το λαμπακι ουτε κανει καποιο ηχο.

Στο bios και στη διαχειριση δισκων εμφανιζεται ως initio ini(φοτο παρακατω)

Εχει εγγυηση ακομα. Εχω καμια ελπιδα να τον επαναφερω?

τι μπορει να φταιει?

Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.

6fe5.jpg

Δημοσ.

Δοκίμασε τον και σε αλλο υπολογιστή και με αλλο καλώδιο και παλι σου κανει τα ίδια πήγαινε τον πισω για αλλαγή απο την στιγμή που εισαι σε εγγύηση

Δημοσ.

Σχεδον το ιδιο ειχα παθει και εγω με εναν εξωτερικο seagate 1ΤΒ, τον οποιο για κακη μου τυχη ειχα για Backup, καποια στιγμη (εντος 4μηνου απο την αγορα) επαψε να τον "βλεπει" το Laptop, το λαμπακι εν τω μεταξυ ανοιγε και ακουγοταν να δουλευει, απο εκεινη την φορα ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που το συνεδεα στην usb δουλευε για κανενα 5λεπτο ~ 20λεπτο και μετα απλα "χανοταν....", αφου τον δοκιμασα σε δυο διαφορετικα laptops και ενα desktop συμπερανα πλεον οτι "δεν", ενδιαμεσα ειχα εγκαταστησει και το το HD SENTINEL το οποιο μου εδινε "υπολοιπο ημερων" γυρω στο μηνα, ο δισκος ηταν εντος εγγυησης όμως το πανμεγιστο ελληνικο καταστημα απο το οποιο τον ειχα αγορασει αρνουνταν την αντικατασταση καθως ισχυριζονταν οτι ο δισκος μου ειχε πεσει (ακομα απορω πως το συμπεραναν αυτο.....χωρις να το ελενξουν), τελικα μετα απο πολλες προσπαθειες, εσωσα οσα αρχεια μπορουσα και απλα τα υπολοιπα "τα εκλαψα" απο τοτε αποφασισα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ SEAGATE.

Δημοσ.

Εντάξει, ο καθένας κρίνει αναλόγως τις εμπειρίες του. Εγώ πχ έχω κακή εμπειρία με την WD.

Πάντως όσον αφορά την seagate, http://www.insomnia.gr/_/articles/hardware/seagate/seagate-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CF%83-%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC-r4594

Δημοσ.

εφαγε καμια διακοπη ρευματος? η πεσιμο? δοκιμασετον και σε αλες θεσεις υσβ η αλαξε καλιοδιο η δοκιμασε να του κανεις ενα ελενχω με αντιβιοτικο προγραμα. αν εισαι αποφασισμενος να τον πας πισω και αυτο στο προτινω σαν τελεφτεο βιμα καντου ενα φορματ μιπος ξεκολισει αλιος αλαγη.

Δημοσ.

Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Αλλο καλωδιο λιγο δυσκολο να βρω γιατι εχει μια περιεργη υποδοχη ο δισκος.

Εξ αλου οταν βαζω τον δισκο ακουω το μπιπ απο το πσ απλα δεν εντοπιζει το δισκο.

εφαγε καμια διακοπη ρευματος? η πεσιμο? δοκιμασετον και σε αλες θεσεις υσβ η αλαξε καλιοδιο η δοκιμασε να του κανεις ενα ελενχω με αντιβιοτικο προγραμα. αν εισαι αποφασισμενος να τον πας πισω και αυτο στο προτινω σαν τελεφτεο βιμα καντου ενα φορματ μιπος ξεκολισει αλιος αλαγη.

Τιποτα ουτε πεσιμο ουτε χτυπημα.Δοκιμασα και σε αλλες θεσεις. Φορματ αν μπορουσα να κανω θα βλεπα και το δισκο οποτε δεν θα υπηρχε προβλημα.

Οποτε φευγει Seagate asap.

Δημοσ.

αν δεν εχεις αρχεια να ανακτησεις πισω αμεσως.

Καποτε μου ειπανε σε χαλασμενο δισκο που τελικα επεστρεψα οτι τα πολλα φορματ που εκανα τον "κουρασαν".

Δημοσ.

Σχεδον το ιδιο ειχα παθει και εγω με εναν εξωτερικο seagate 1ΤΒ, τον οποιο για κακη μου τυχη ειχα για Backup, καποια στιγμη (εντος 4μηνου απο την αγορα) επαψε να τον "βλεπει" το Laptop, το λαμπακι εν τω μεταξυ ανοιγε και ακουγοταν να δουλευει, απο εκεινη την φορα ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που το συνεδεα στην usb δουλευε για κανενα 5λεπτο ~ 20λεπτο και μετα απλα "χανοταν....", αφου τον δοκιμασα σε δυο διαφορετικα laptops και ενα desktop συμπερανα πλεον οτι "δεν", ενδιαμεσα ειχα εγκαταστησει και το το HD SENTINEL το οποιο μου εδινε "υπολοιπο ημερων" γυρω στο μηνα, ο δισκος ηταν εντος εγγυησης όμως το πανμεγιστο ελληνικο καταστημα απο το οποιο τον ειχα αγορασει αρνουνταν την αντικατασταση καθως ισχυριζονταν οτι ο δισκος μου ειχε πεσει (ακομα απορω πως το συμπεραναν αυτο.....χωρις να το ελενξουν), τελικα μετα απο πολλες προσπαθειες, εσωσα οσα αρχεια μπορουσα και απλα τα υπολοιπα "τα εκλαψα" απο τοτε αποφασισα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ SEAGATE.

μέσα από την ίδια την seagate δοκίμασες να βγάλεις άκρη;

έχει εργαλεία και οδηγίες για να βρείς αν έχει πρόνβλημα/ αν καλύπτεται από εγγύηση και πως θα τον στείλεις πίσω

θέλω να πω μην λές "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ SEAGATE" αλλά "ποτέ ξανά πανμεγιστο ελληνικο καταστημα"

αν δεν εχεις αρχεια να ανακτησεις πισω αμεσως.

Καποτε μου ειπανε σε χαλασμενο δισκο που τελικα επεστρεψα οτι τα πολλα φορματ που εκανα τον "κουρασαν".

ότι τον "κούρασαν" δεν είναι και τόσο αβάσιμο

το ότι χάλασε πάντως δεν δικαιολογείται

Καλησπερα.

Εχω εναν εξωτερικο δισκο segate(model:SRD00F2) ο οποιοσ ενω χθες ηταν μια χαρα και δουλευε κανονικοτατα σημερα δεν λειτουργει.

Δεν αναβει το λαμπακι ουτε κανει καποιο ηχο.

Στο bios και στη διαχειριση δισκων εμφανιζεται ως initio ini(φοτο παρακατω)

Εχει εγγυηση ακομα. Εχω καμια ελπιδα να τον επαναφερω?

τι μπορει να φταιει?

Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.

6fe5.jpg

πρέπει να διαλέξεις τι προέχει για σένα τα λεφτά του δίσκου ή τα αρχεία του;

αν π.χ. προέχουν τα αρχεία τότε τότε μπορείς να βγάλεις τον δίσκο από την θήκη του και να τον δοκιμάσεις σαν εσωτερικό μήπως παίξει και αν δεν παίξει μπορείς να βρεις πλακέτα που ίσως τον κάνει να παίξει

με όλα αυτά θα έχεις χάσει την εγγύηση

αν προέχουν τα χρήματα τον πας στο κατάστημα και αφού βρεθεί λύση τον ρωτάς πως μπορείς να πάρεις τα αρχεία σου μπας και σου τον ανοίξει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...