bigN Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 Γειά σε όλους, σκέφτομαι να κάνω development σε iOs περιβάλλον, μπορεί κανεις να προτείνει το καλαλληλότερο μοντέλο, και πιο οικονομικό γιαυτή τη χρήση? Κοιτάω περισσότερο για laptop για μεγαλύτερη φορητότητα, μετά για iMac και σαν έσχατη λύση το mac mini Ευχαριστώ
xtraktor Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 Γειά σε όλους, σκέφτομαι να κάνω development σε iOs περιβάλλον, μπορεί κανεις να προτείνει το καλαλληλότερο μοντέλο, και πιο οικονομικό γιαυτή τη χρήση? Κοιτάω περισσότερο για laptop για μεγαλύτερη φορητότητα, μετά για iMac και σαν έσχατη λύση το mac mini Ευχαριστώ η απάντηση είναι πως ολα τα mac ιδιως τα νέα μοντελα μπορουν να υποστηριξουν τη αναπτυξη εφρμογων για iOS αρκετοι developers βρισκουν την λύση των mac mini ως την καλυτερη και ισως την πιο οικονομική οταν τα μοντελα αυτα φτανουν τους τετραπυρηνους επεξεργαστες και με μεγιστη μνημη 16gb καθως και SSD ειναι σιγουρα μια καλή λυση απο εκει και πέρα μπορείς να δεις για το θεμα φορητοτητας την αγορά ενός macbook retina και στις 2 περιπτώσεις θα είσαι κατι παραπάνω απο ΟΚ όμως
bigN Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Ευχαριστώ για την εκτενείς απάντηση... Ο μόνος περιοριστικός παράγοντας αυτή τη στιγμή είναι το κόστος, το οποίο θα ήθελα να ειναι ελάχιστο αλλά συγχρόνος να κάνω και τη δουλειά μου. Εξετάζω ακόμα και τη περίπτωση να πάρω κάτι μεταχειρισμένο, αν και απότι βλέπω οι διαφορές τιμών (new vs used) ειναι ελάχιστη. Ίσως θα πρέπει να ρωτήσω καλλύτερα από ποια χρονιά και μετά (π.χ. από 2009) ειναι προτιμότερο να ψάχνω για mac ώστε να κάνω την παραπάνω δουλειά?
xtraktor Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Ευχαριστώ για την εκτενείς απάντηση... Ο μόνος περιοριστικός παράγοντας αυτή τη στιγμή είναι το κόστος, το οποίο θα ήθελα να ειναι ελάχιστο αλλά συγχρόνος να κάνω και τη δουλειά μου. Εξετάζω ακόμα και τη περίπτωση να πάρω κάτι μεταχειρισμένο, αν και απότι βλέπω οι διαφορές τιμών (new vs used) ειναι ελάχιστη. Ίσως θα πρέπει να ρωτήσω καλλύτερα από ποια χρονιά και μετά (π.χ. από 2009) ειναι προτιμότερο να ψάχνω για mac ώστε να κάνω την παραπάνω δουλειά? Νομίζω μια καλη χρονια θα ήταν η γενιά του 2011 ετσι ώστε να το κρατήσεις για κάποια χρονια τουλάχιστον Είτε σε Mac mini ή σε macbook Στην περιοτωση βεβαια που δεν θέλεις να δώσεις λεφτα για τα τελευταία μοντέλα
tarantino2004 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Καλησπέρα και απο εμένα, επειδή ετέθη θέμα κόστους, το πρώτο που θα σκεφτόμουν αν ήμουν στην θέση σου, θα ήταν η ....μή ύπαρξη οθόνης! Με την λογική ότι όλο και κάποια οθόνη θα υπάρχει στο σπίτι απο κάποιο παλιό PC ή απο κάποιον φίλο που δέν του χρειάζεται πιά και την σκοτώνει σε συμφέρουσα τιμή, θα κοίταγα αυτή την λύση. Επειδή αναφέρθηκε κάπου και για retina, αυτό προϋποθέτει πώς "υπάρχουν λεφτά κάτω απο το στρώμα", οπότε αλλάζει η συζήτηση και τα δεδομένα. Καλύτερη λύση για απροβλημάτιστο πειραματισμό δέν θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι άλλο εκτός απο ένα mac mini απο 2011 και μετά. Υπάρχουν πολύ καλές ευκαιρίες και στις αγγελίες του ebay (γερμανικό, ιταλικό, αγγλικό άν και με προσοχή στο τελευταίο). Αξίζει το ρίσκο άν διασφαλιστούν κάποιες δικλείδες (καλό rating χρήστη, πληρωμή με PayPal, extra ασφάλεια απο ebay). Οθόνη μπορεί να αγοραστεί και αργότερα, όταν θά έχουν πάρει όλα τον δρόμο τους όπου εκεί μπορείς να χτυπήσεις και μία Apple 24-27 και να έχεις ένα αξιοπρεπέστατο iMac. Sent from my iPhone using Insomnia 1
basilis5 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 αν σε ενδιαφερει η φορητοτητα τοτε μπορεις να δεις και σε mbp 13 2011 + οπως προειπαν τα παιδια, και να παιζεις μπαλα και με εξωτερικη οθονη οταν εισαι σταθερος. Το 2011 εχει νοημα γιατι εβγαλε καλα mbp τοτε (πχ με 2* sata 3 ) και ξερεις πως θα παρει ακομα 1-2 γενιες OS. 1
bigN Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Ευχαριστώ καταρχήν για τις απόψεις σας, Όντως λεφτα κάτω από το στρώμα δεν υπάρχουν Άρα απότι κατάλαβα κοιτάω περίσσότερο για μοντέλα με i5 τουλάχιστον? Για mac Air δεν σχολίασε κανένας... δεν αξίζει? επίσης είδα στις αγγελίες κατι imac 2009 και άνω, καμιά άποψη? Ευχαριστώ
xtraktor Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Ευχαριστώ καταρχήν για τις απόψεις σας, Όντως λεφτα κάτω από το στρώμα δεν υπάρχουν Άρα απότι κατάλαβα κοιτάω περίσσότερο για μοντέλα με i5 τουλάχιστον? Για mac Air δεν σχολίασε κανένας... δεν αξίζει? επίσης είδα στις αγγελίες κατι imac 2009 και άνω, καμιά άποψη? Ευχαριστώ δεν ειναι σιγουρο πως μπορει να συμβει σε εσενα..αλλα συμβαινει σε αρκετους..υπαρχει ενα θεμα με σκιες "βρωμια" στο μεσα μερος της οθόνης το οποίο αν εισαι εκτος εγγυησης μπορεί αν σου κοστίσει συξη το γεγονός πως εκει δεν εχεις κανενα περιθώριο φορητότητας
basilis5 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 προσωπικα, αν εδινα 700-800+ για μεταχειρισμενο, θα προτιμουσα ενα μινι καινουργιο με εγγυηση. το air ειναι περιπτωση, καθως δεν αναβαθμιζεται, και τα πρωτα μοντελα ειχαν θεματα υπερθερμανσης, οποτε πριν προχωρησεις σε αγορα, ποσταρε εδω το μοντελο. για imac γενικα δν γνωριζω και πολλα 1
xtraktor Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 προσωπικα, αν εδινα 700-800+ για μεταχειρισμενο, θα προτιμουσα ενα μινι καινουργιο με εγγυηση. το air ειναι περιπτωση, καθως δεν αναβαθμιζεται, και τα πρωτα μοντελα ειχαν θεματα υπερθερμανσης, οποτε πριν προχωρησεις σε αγορα, ποσταρε εδω το μοντελο. για imac γενικα δν γνωριζω και πολλα ειμαι κατόχος του mini 2012 ;quad 2.6 16GB RAM 256 SSD και δεν εχω παρατηρησει "προβλημαυτισμο" σε καμια εφαρμογή με xcode, photoshop, itunes web και πολλά αλλα οπως ειπα και πιο πριν μοντελα ανω των 2011 θα εισαι μια χαρα (ισως και παραπανω απο μια χαρα!)
haHa Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 (επεξεργασμένο) Η λυση που προτιμανε οι περισσοτεροι ειναι ενα δυνατο quad core(δηλαδη με i7) mac mini ή ενα macbook retina ή σε περιπτωσεις που ειναι σημαντικη η φορητοτητα ενα macbook air 13". Tα απλα macbook pro τα ξεχνας. Αν δεν χρειαζεσαι φορητο, τοτε παρε ενα quad core mac mini που θα σε βγαλει για πολλα-πολλα χρονια. Τα mac mini εχουν και το πλεονεκτημα οτι μπορεις να συνδεσεις 2 πανομοιοτυπες οθονες και να εισαι αρχοντας. Κατι που δεν μπορεις να κανεις ουτε με το air ουτε με τον iMac. Ενδεικτικα με 280€ παιρνεις 2x23" full hd IPS οθονες και εισαι παραγωγικος. -------------- Πχ κατι τετοιο μου φαινεται λουκουμι: εντος εγγυησης, quad core, ssd, 16gb, πολυ-πολυ καλη τιμη, ετοιμο για χρηση πολλων ετων: http://www.insomnia.gr/classifieds/apple/macmini/182784-mac-mini-2012-i7-23ghz-ssd-hdd-16gb-ram/ Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2013 από haHa 2
bigN Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 To ειδα και εγω... όντως καλή περίπτωση... μονο που ξεφεύγω αρκετα από το budget:(
haHa Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 To ειδα και εγω... όντως καλή περίπτωση... μονο που ξεφεύγω αρκετα από το budget:( Το οποιο budget ειναι;; Οθονη εχεις;
bigN Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Οθόνη έχω ... διαθέτω προς το παρόν ~500 .. όπως είπα το θέλω για development και όχι κυρια χρήση ... είμαι windows man:)
basilis5 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Οθόνη έχω ... διαθέτω προς το παρόν ~500 .. όπως είπα το θέλω για development και όχι κυρια χρήση ... είμαι windows man:) offtopic: μολις πας σε mac ελα να κανεις edit το windows man :-D 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα