Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα

ετυχε να δω Link.png Site:

το βιντεο στο youtube και μου δημιουργηθηκαν καποιες αποριες.  καταλαβα οτι πειραζει την μεγυστη και ελαχιστη λειτουργια του cpu αλλα δεν καταλαβα αν αυτο βοηθηαει πολυ στο να κατεβει η θερμοκρασια

πειτε μου και εσεις την γνωμη σας

(πρεπει να ''ξεσκονισω'' και τα αγγλικα μου)

ευχαριστω  εκ των προτερων

Δημοσ.

Βεβαίως και επηρεάζει. Ουσιαστικά υποχρονίζει τον επεξεργαστή οπότε και πέφτει η θερμοκρασία του. Μια φορά έβαλα, κατά λάθος, στον φορητό μου την ελάχιστη στο 100% και όντως ο επεξεργαστής ανέβαζε για πλάκα 70-80αρια. Μια άλλη φορά στον desktop μου, άλλαξα επεξεργαστή και έβαλα την παλιά στοκ ψύκτρα. Ο καινούριος είχε όμως πολύ υψηλότερο TDP (60-->90), οπότε και "καιγόταν". Έριξα την μέγιστη λειτουργία στο 10% και όντως οι θερμοκρασίες έπεσαν σε φυσιολογικά επίπεδα. Ήταν βέβαια μια λύση ανάγκης και σε μια δύο μέρες, αναγκαστικά, άλλαξα ψύκτρα.

Γενικά, δηλαδή, αυτό που περιγράφεται στο βίντεο, πιστεύω πως είναι μια λύση προσωρινή ή λύση ανάγκης. Προτεραιότητα είναι να βρεθεί τι φταίει.

Δημοσ.

Kανει διαφορα αλλα οχι τεραστια... Νομιζω ομως οτι τα win. εχουν ηδη ρυθμισμενο στο 5 % το ελαχιστο... Τωρα αν δεν κανεις σκληρη χρηση μπορεις να βαλεις ως μεγιστο το 70% αλλα μην φανταστεις τεραστια διαφορα γιατι αν δεν κανεις σκληρη χρηση δεν θα το χτυπαει συχνα... Παντως η καλυτερη λυση για ψυξη ειναι μια βαση ή καπακια απο νερο κατω απο τις γωνιες του λαπτοπ για καλυτερο airflow...

Δημοσ.

εχω βαση απο κατω αλλα οπως εχω γραψει και σε αλλο μου post δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος

και κατι αλλο, αν παιζω ελαφρια παιχνιδια στην ''εξισορροπηση'' αντι για ''υψηλες επιδοσες'' θα βοηθησει εστω και λιγο να ειναι πιο κατω η θερμοκρασια?

Δημοσ.

Notebook cooler M300.δεν βοηθαει σχεδον καθολου

δεν πιανει πολους βαθμους γτ ειναι καινουργιο.72-73 o cpu μετα απο 1 ωρα και κατι παιχνιδιου

Δημοσ.

εε μια χαρα εισαι τι παραπονιεσαι? Η διαφορα θερμοκρασιας με και χωρις βαση φαινεται σε ζορια... σε idle δεν θα δεις διαφορα... Δλδ με βαση μπορει 72 βαθμους και χωρις 80-85 Παντως την επομενη φορα να κοιταξεις η βαση να εχει καμυλη οπως αυτη http://www.aboutgadget.org/wp-content/uploads/2012/11/Laptop-Cooling-Pad.jpg Ετσι εχει airflow ο κρυος αερας απο τον ανεμηστηρα διωχνει τον ζεστο απο το λαπτοπ μεσα απο τα κενα

• Like 1
Δημοσ.

αυτο που εκανε ο τυπος στο βιντεο στην ουσια ειναι οτι εκλεισε το turbo του επεξεργαστη,και δεν αφηνει τον επεξεργαστη να περασει την ονομαστικη του συχνοτητα.

σε επιδοσεις παντως να ξερεις οτι θα χασεις,ελαχιστα μεν αλλα κατι χανεις μονο στην περιπτωση που τρεχει στο 100% ο επεξεργαστης.

• Like 1
Δημοσ.

εε μια χαρα εισαι τι παραπονιεσαι? Η διαφορα θερμοκρασιας με και χωρις βαση φαινεται σε ζορια... σε idle δεν θα δεις διαφορα... Δλδ με βαση μπορει 72 βαθμους και χωρις 80-85 Παντως την επομενη φορα να κοιταξεις η βαση να εχει καμυλη οπως αυτη http://www.aboutgadget.org/wp-content/uploads/2012/11/Laptop-Cooling-Pad.jpg Ετσι εχει airflow ο κρυος αερας απο τον ανεμηστηρα διωχνει τον ζεστο απο το λαπτοπ μεσα απο τα κενα

η  συγκεκρυμενη βαση κατα την διαρκεια παιχινδιου κατεβασει μονο 1-2 βαθμους

Δημοσ.

Ναι ξερει. η ενεργητικη ειναι οταν δουλευει ο ανεμιστηρας, η παθητικη ειναι χωρις ανεμιστηρα που δε προτεινεται.

Εγω ακομη και με μπαταρια...... ενεργητικη βαζω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...