Προς το περιεχόμενο

Freeze All

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν είπα πως φταίνε οι μνημες.. ούτε πως δεν είναι καλή η μάρκα.

αλλά για τον επεξεργαστή που έχει, που μπορεί αντί 1600 να έχει 3000mhz (υποθετικά) είναι κρίμα..

Link.png Site: http://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/datasheets/xmp-memory-for-intel-core-processors-datasheet.xlsx">http://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/datasheets/xmp-memory-for-intel-core-processors-datasheet.xlsx

ανάλογα με τα χρηματα που διαθέτεις, άλλαξε τες (γνώμη μου).

Δεν πιστευω οτι ειναι κριμα, ισα ισα που πανω απο 1600 ειναι λιγο λαχειο το αν θα δουλεψουν απροβληματιστα. Δεν λεω οτι δεν θα δουλεψουν, ισα ισα εχουν προχωρησει αρκετα τα θεματα συμβατοτητας (ή μηπως και οχι?). Θα πω ομως οτι εφοσον ο memory controller υποστηριζει 1600, και εφοσον τα gains απο την συχνοτητα της μνημης ειναι απειροελαχιστα, αυτο το κριμα που λες γυριζει αναποδα. Η λογικη λεει "αγορασε 1600". Αρα η δικη μου γνωμη ειναι οτι απο μνημη δεν υπαρχει προβλημα, αγοραστηκαν δε με την λογικη του low-profile για την ψυκτρα.

Οπως εχω ηδη πει στον xSlender, το προβλημα ειναι:

α) ιος/διεργασια που κανει το pc να σερνεται

β) σκληρος/εγκατασταση των windows

γ) γεμισμα ραμ (αποκλειστηκε το ενδεχομενο κατευθειαν, το ελεγξαμε)

δ) unstable overclocking

Περα απ αυτα δεν μου ερχεται κατι αλλο στο μυαλο, ειδικα με τις περιορισμενες γνωσεις software που εχω.

Δημοσ.

Ο καθένας έχει τη δική του άποψη για τις μνήμες. μου έτυχε μία περίπτωση που κάποιος τεχνικός είχε βάλει 1gb με μικροτερη συχνότητα και έπεσε η ταχύτητα του υπολογιστή στο μισό. όχι απο άποψη επεξεργαστή.. γενικά. Μόλις την έβγαλα, έτρεχε μια χαρά.

Το συμπέρασμα που έβγαλα, είναι πως παίζει ρόλο η συχνότητα.. και οι χρονισμοί φυσικά.

Να βάλεις 70 ευρώ μνήμες σε μηχάνημα 1000 ευρώ νομίζω πως είναι λάθος.

Το advanced format είναι σχετικά καινούριο, και υποθέτω πως θα είναι κλασικό λάθος που θα κάνουν παλιοί τεχνικοί.

Δημοσ.

Δεν πιστευω οτι ειναι κριμα, ισα ισα που πανω απο 1600 ειναι λιγο λαχειο το αν θα δουλεψουν απροβληματιστα. Δεν λεω οτι δεν θα δουλεψουν, ισα ισα εχουν προχωρησει αρκετα τα θεματα συμβατοτητας (ή μηπως και οχι?). Θα πω ομως οτι εφοσον ο memory controller υποστηριζει 1600, και εφοσον τα gains απο την συχνοτητα της μνημης ειναι απειροελαχιστα, αυτο το κριμα που λες γυριζει αναποδα. Η λογικη λεει "αγορασε 1600". Αρα η δικη μου γνωμη ειναι οτι απο μνημη δεν υπαρχει προβλημα, αγοραστηκαν δε με την λογικη του low-profile για την ψυκτρα.

Οπως εχω ηδη πει στον xSlender, το προβλημα ειναι:

α) ιος/διεργασια που κανει το pc να σερνεται

β) σκληρος/εγκατασταση των windows

γ) γεμισμα ραμ (αποκλειστηκε το ενδεχομενο κατευθειαν, το ελεγξαμε)

δ) unstable overclocking

Περα απ αυτα δεν μου ερχεται κατι αλλο στο μυαλο, ειδικα με τις περιορισμενες γνωσεις software που εχω.

Για ιό τσέκαρα και διεργασία έχω κάνει ήδη 2 4mat στον SSD λόγο motherboard καινούργια.(win 7 ultimate 64bit)

το overclock θα πάει η default 3,5 ή 3,8 θα δούμε πάντως σήμερα δεν έχει γίνει κάτι γενικά είναι σπάνιο φαινόμενο να συμβεί απλά χτες έγινε 2 φορές σε 1 ώρα και τα έπαιξα....

Δημοσ.

Εγώ πάντως έτσι όπως τα λέει, το 1ο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να ελέγξω το δίσκο.

Θα έκανα εκκίνηση με ένα ultimate boot cd (ή κάτι τέτοιο) και θα τον τσέκαρα.

Όχι μέσα από τα windows.

Μπορεί να είναι κάποιο τμήμα του δίσκου προβληματικό και να το κάνει όταν προσπαθεί να το προσπελάσει (access για τους ελληνομαθείς :-D ). Γι' αυτό και δεν το κάνει πάντα.

Για μνήμη μάλλον δύσκολο γιατί εάν δεν μπορούσε να διαβάσει κάποια περιοχή της μάλλον θα πέταγε blue screen.

Δημοσ.

Ειχα παρομοιο προβλημα οταν ειχα κανει overclock.. Δεν ειχα ανεβασει ταση (δεν χρειαζοταν) και κατεβασα την συχνοτητα των μνημων . Το παθενε μονο σε πολυ χαλαρες καταστασεις... σε βαρια ζορισματα ηταν οκ... υστερα κατεβασα την συχνοτητα μολις κατα 200mhz και ενα χρονο αργοτερα (σημερα) χαιρει ακρας υγειας!

Δημοσ.

Ειχα παρομοιο προβλημα οταν ειχα κανει overclock.. Δεν ειχα ανεβασει ταση (δεν χρειαζοταν) και κατεβασα την συχνοτητα των μνημων . Το παθενε μονο σε πολυ χαλαρες καταστασεις... σε βαρια ζορισματα ηταν οκ... υστερα κατεβασα την συχνοτητα μολις κατα 200mhz και ενα χρονο αργοτερα (σημερα) χαιρει ακρας υγειας!

Δηλαδή τι προτείνεις να κάνω να κατεβάσω την συχνότητα των μνήμων και να ανεβάσω τάση στον επεξεργαστή ή να κατεβάσω το overclock στα 3,8?

Δημοσ.

Oχι απαραιτητα στα 3.8 πειραματισου μεχρι να δεις που ειναι πιο σταθερο, (οι μνημες μπορει να φταινε αν εχεις κατεβασει ηδη πολυ την συχνοτητα τους ή αν τις εχεις ανεβασει πολυ χωρις την απαραιτητη ταση)  αλλα για να βαιβαιωθουμε οτι ειναι αυτο το προβλημα επανεφερε το στην αρχικη κατασταση πριν το oc, κανε ενα reset δλδ και δες αν θα στο ξανακανει...

Δημοσ.

Θα φερεις τεχνικο? Οκ, πεστου να το επαναφερει στις αρχικες ρυθμισεις να δεις αν θα το ξανακανει... Αν δεν το ξανακανει τοτε πες του οτι δεν ειναι stable το οc ξερει αυτος τι να κανει, αν το ξανακανει με τις αρχικες ρυθμισεις τοτε φταιει κατι αλλο. (Πρωσοπικα πιστευω οτι δεν χρειαζεται overclock τετοια cpu)

Δημοσ.

Θα φερεις τεχνικο? Οκ, πεστου να το επαναφερει στις αρχικες ρυθμισεις να δεις αν θα το ξανακανει... Αν δεν το ξανακανει τοτε πες του οτι δεν ειναι stable το οc ξερει αυτος τι να κανει, αν το ξανακανει με τις αρχικες ρυθμισεις τοτε φταιει κατι αλλο. (Πρωσοπικα πιστευω οτι δεν χρειαζεται overclock τετοια cpu)

Οκ , εάν το ξανά κάνει όμως τι μπορεί να είναι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...