Προς το περιεχόμενο

Αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα για την E Ink

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παντως υπογραμμιση και σχολια κανεις και στο kindle . Μαλιστα τα σχολια και οι υπογραμμισεις που κανεις σε ενα βιβλιο, αυτοματα συγχρονιζονται με ολες τις συσκευες που εχεις το kindle app . (απο την συσκευη kindle που εχεις αυτοματα εμφανιζονται οι υπογραμμισεις και στο ipad/iphone/android που εχεις το kindle app για να διαβαζεις οταν δεν εχεις μαζι σου την συσκευη kindle)

Επισης μου ειναι πιο ευκολο να παω σε μια σελιδα ή αρχη κεφαλαιου με το kindle απο οτι με το κανονικο βιβλιο.

Γιατι κουραστηκε ο αντιχειρας με το kindle και οχι με το κανονικο βιβλιο?

Το kindle ειναι ελαφρυτερο αισθητα απο ενα βιβλιο και δεν θελει κ ιδιαιτερο κρατημα οπως ενα βιβλιο, στηριγμα/μπλοκαρισμα των σελιδων για να μην γυριζουν, μπορεις να διαβαζεις κ οταν εχει αερα κλπ κλπ

Επειδή το να κάνεις συνέχεια κλικ είναι πολύ πιο αφύσικο για το χέρι από το να γυρνάς σελίδες. Αλώστε το να διαβάζεις ένα κλασικό  βιβλίο είναι κάτι που του συνηθίζεις από μικρή ηλικία.  

Ρίξε μια ματιά στο βίντεο του BBC και θα καταλάβεις. 

http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/click_online/9756391.stm']http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/click_online/9756391.stm

Τα κινητά , οι ταμπλέτες και τα e-book reader είναι λεπτά λόγω μάρκετινγκ και ντιζάιν και όχι λόγω εργονομίας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Είναι τέλεια για να διαβάζεις μυθιστόρημα! Δεν χρειάζεται να ανάβεις φως το καλοκαίρι στο μπαλκόνι (κουνούπια) και δεν κουράζεται το χέρι κρατόντας ένα βιβλίο 1000 σελίδων. Πήρα ένα kindle δώρο για τους γονείς μου και τελικά το κράτησα για μένα.

Sent from my iPod touch using Insomnia

• Like 1

Φοβερά τα e-readers. Το γιατί δεν πάνε οι πωλήσεις όπως θα ήθελαν είναι άλλο θέμα, και μην κρίνετε από τα ελληνικά δεδομένα όπως ύπαρξη τίτλων ή τιμές.

Εμένα είναι από τις καλύτερες αγορές μου. Πολλά βιβλία, το παίρνω παντού. Ασύγκριτη ευκολία, ξεκούραστη ανάγνωση και σε ξενόγλωσσα, η λειτουργία του λεξικού δεν παίζεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή το να κάνεις συνέχεια κλικ είναι πολύ πιο αφύσικο για το χέρι από το να γυρνάς σελίδες. Αλώστε το να διαβάζεις ένα κλασικό  βιβλίο είναι κάτι που του συνηθίζεις από μικρή ηλικία.  

Ρίξε μια ματιά στο βίντεο του BBC και θα καταλάβεις. 

http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/click_online/9756391.stm']http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/click_online/9756391.stm

Τα κινητά , οι ταμπλέτες και τα e-book reader είναι λεπτά λόγω μάρκετινγκ και ντιζάιν και όχι λόγω εργονομίας.

Με ακριβως 3 αγγιγματα στην οθονη παω απευθειας ΑΚΡΙΒΩΣ σε οποιο κεφαλαιο του βιβλιου θελω.Οποτε οχι, δεν κανω συνεχεια κλικ.

Κατω απο 3 δευτερολεπτα μου παιρνει για να παω στην αρχη συγκεκριμενου κεφαλαιου.

Σε κανονικο βιβλιο θελει παραπανω ψαξιμο και ξεφυλλισμα.

To video που παρεθεσες ειναι ασχετο με το θεμα μας, μιλαει για tablets κ κινητα, οπου η επαφη με την οθονη γινεται συνεχεια. Στα ebook readers δεν γινεται αυτο,παρα μονο 1 φορα καθε ενα λεπτο (για αλλαγη σελιδας) , οπως γινεται και σε ενα κανονικο βιβλιο.

-------------

Το θεμα παχος κ βαρος ειναι απο τα μεγαλυτερα πλεονεκτηματα του  ebook reader. Ειναι απιστευτα πιο εργονομικο να μην χρειαζεται να κρατας το βιβλιο στη μεση που δενει για να μην γυρνανε οι σελιδες.

Oπως ειναι απιστευτα πιο ξεκουραστο να κρατας κατι 200gr απο οτι ενα βιβλιο που ειναι αισθητα βαρυτερο(πανω απο 50% συνηθως).

Και πραγματι οπως λες εχουμε συνηθισει απο μικρη ηλικια τα κανονικα βιβλια, αλλα τα ebook ηρθαν και εχουν σοβαρα πλεονεκτηματα εργονομιας σε σχεση με τα βιβλια:

ελαφρυτερα, λεπτοτερα, πιο ξεκουραστα για το χερι, διαβαζεις οταν φυσαει, δεν χρειαζεται να βαζεις δυναμη για να μενει ανοιχτο το βιβλιο κ να μην γυρνανε οι σελιδες, μπορεις να το ακουμπας καπου κ να διαβαζεις(ενω τα περισσοτερα βιβλια μαλλον θα εκλειναν ή θα αλλαζαν σελιδα) κλπ κλπ.

Με λιγα λογια ειναι πιο ευκολο να διαβασεις μια κολλα Α4( λογω παχους κ οτι δεν χρειαζεται να βαζεις δυναμη για να το κρατας ανοιχτο) απο οτι ενα βιβλιο 700 σελιδων κ βαρους 300+ γραμμαριων.

Εδω ακριβως ποσο πιο αντιεργονομικο ειναι να κρατας ενα βιβλιο:

Without-the-Thumb-thing1.jpg

και οτι θελει να βαζεις δυναμη:

Holding-a-book-using-gravity.jpg

ή συχνα να απασχολεις και τα δυο χερια σου και να βαζεις δυναμη στον αντιχειρα για να το κρατησεις ανοιχτο:

Two-handed-book-holding-1.jpg

Αντιθετα, το να κρατας ενα ebook reader ειναι πολυ πιο απλο και ξεκουραστο:

kindle-reviewdsc00388lead.jpg

Τοσο πιο ξεκουραστο, που μπορεις να το κανεις οπου και αν βρισκεσαι ,με το ενα χερι ,χωρις καν να βαζεις δυναμη :

kindle1.jpg

Αντε τωρα να εκανε η κοπελα απο πανω το ιδιο πραγμα (χαλαρη, με ενα χερι, χωρις να βαζει δυναμη στον αντιχειρα κ χωρις να στηριζει καπου το βιβλιο) με ενα κανονικο βιβλιο:

ra-hold-book-400x400.jpg

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1

Άσε που αν δεν έχεις σωστό φωτισμό δεν υπάρχει πιο κουραστικό πράγμα απο το χαρτί. π.χ. αμα θέλω να διαβάσω στο κρεβάτι, αφ'ενός με τυφλώνει η λάμπα, απο την άλλη αν δεν το έχω παράλληλα με το έδαφος  δεν φωτίζεται σχεδόν καθόλου.

• Like 1

Με ακριβως 3 αγγιγματα στην οθονη παω απευθειας ΑΚΡΙΒΩΣ σε οποιο κεφαλαιο του βιβλιου θελω.Οποτε οχι, δεν κανω συνεχεια κλικ.

Κατω απο 3 δευτερολεπτα μου παιρνει για να παω στην αρχη συγκεκριμενου κεφαλαιου.

Σε κανονικο βιβλιο θελει παραπανω ψαξιμο και ξεφυλλισμα.

To video που παρεθεσες ειναι ασχετο με το θεμα μας, μιλαει για tablets κ κινητα, οπου η επαφη με την οθονη γινεται συνεχεια. Στα ebook readers δεν γινεται αυτο,παρα μονο 1 φορα καθε ενα λεπτο (για αλλαγη σελιδας) , οπως γινεται και σε ενα κανονικο βιβλιο.

-------------

Το θεμα παχος κ βαρος ειναι απο τα μεγαλυτερα πλεονεκτηματα του  ebook reader. Ειναι απιστευτα πιο εργονομικο να μην χρειαζεται να κρατας το βιβλιο στη μεση που δενει για να μην γυρνανε οι σελιδες.

Oπως ειναι απιστευτα πιο ξεκουραστο να κρατας κατι 200gr απο οτι ενα βιβλιο που ειναι αισθητα βαρυτερο(πανω απο 50% συνηθως).

Και πραγματι οπως λες εχουμε συνηθισει απο μικρη ηλικια τα κανονικα βιβλια, αλλα τα ebook ηρθαν και εχουν σοβαρα πλεονεκτηματα εργονομιας σε σχεση με τα βιβλια:

ελαφρυτερα, λεπτοτερα, πιο ξεκουραστα για το χερι, διαβαζεις οταν φυσαει, δεν χρειαζεται να βαζεις δυναμη για να μενει ανοιχτο το βιβλιο κ να μην γυρνανε οι σελιδες, μπορεις να το ακουμπας καπου κ να διαβαζεις(ενω τα περισσοτερα βιβλια μαλλον θα εκλειναν ή θα αλλαζαν σελιδα) κλπ κλπ.

Με λιγα λογια ειναι πιο ευκολο να διαβασεις μια κολλα Α4( λογω παχους κ οτι δεν χρειαζεται να βαζεις δυναμη για να το κρατας ανοιχτο) απο οτι ενα βιβλιο 700 σελιδων κ βαρους 300+ γραμμαριων.

Εδω ακριβως ποσο πιο αντιεργονομικο ειναι να κρατας ενα βιβλιο:

Without-the-Thumb-thing1.jpg

και οτι θελει να βαζεις δυναμη:

Holding-a-book-using-gravity.jpg

ή συχνα να απασχολεις και τα δυο χερια σου και να βαζεις δυναμη στον αντιχειρα για να το κρατησεις ανοιχτο:

Two-handed-book-holding-1.jpg

Αντιθετα, το να κρατας ενα ebook reader ειναι πολυ πιο απλο και ξεκουραστο:

kindle-reviewdsc00388lead.jpg

Τοσο πιο ξεκουραστο, που μπορεις να το κανεις οπου και αν βρισκεσαι ,με το ενα χερι ,χωρις καν να βαζεις δυναμη :

kindle1.jpg

Αντε τωρα να εκανε η κοπελα απο πανω το ιδιο πραγμα (χαλαρη, με ενα χερι, χωρις να βαζει δυναμη στον αντιχειρα κ χωρις να στηριζει καπου το βιβλιο) με ενα κανονικο βιβλιο:

ra-hold-book-400x400.jpg

Είσαι διαφημιστής ή τίποτα τέτοιο; :Ρ

Γούστα είναι αυτά.Προσωπικά δεν μπορώ άλλο να κουβαλάω κιλά βιβλίων όταν πάω κάπου ή να δίνω 10ευρα για βιβλία που είναι εκτός copyright.

Τέλος μπορείς και στο reader να πας σε οιαδήποτε σελίδα άμεσα -_- .

Να στο θέσω αλλιώς. Πες ότι θες να διαβάζεις ταυτόχρονα δύο ή ακόμη και τρία σημεία ενός βιβλίου σε διαφορετικές σελίδες. Αυτό δεν θα γίνει σε ένα λογοτεχνικό βιβλίο αλλά γίνεται πολύ συχνά σε πανεπιστημιακά βιβλία κτλ. Στο κανονικό βιβλίο βάζεις το χέρι ανάμεσα στις σελίδες και γυρνάς στο δευτερόλεπτο. Σίγουρα και στο ereader πας στη σελίδα που θες γρήγορα αλλά όχι τόσο γρήγορα όταν αυτό πρέπει να γίνεται συνέχεια. Επίσης πες ότι διαβάζεις ταυτόχρονα σχετικό περιεχόμενο από 2 διαφορετικά βιβλία. Στο κανονικό βιβλίο έχεις και τα δύο βιβλία ανοιγμένα στη σελίδα που θες και διαβάζεις. Στο ereader τι κάνεις; Κλείνεις το ένα βιβλίο και ανοίγεις το άλλο. Εκτός του ότι είναι σχετικά χρονοβόρο, δεν μπορείς να τα διαβάσεις παράλληλα.

Παντως υπογραμμιση και σχολια κανεις και στο kindle . Μαλιστα τα σχολια και οι υπογραμμισεις που κανεις σε ενα βιβλιο, αυτοματα συγχρονιζονται με ολες τις συσκευες που εχεις το kindle app . (απο την συσκευη kindle που εχεις αυτοματα εμφανιζονται οι υπογραμμισεις και στο ipad/iphone/android που εχεις το kindle app για να διαβαζεις οταν δεν εχεις μαζι σου την συσκευη kindle)

Επισης μου ειναι πιο ευκολο να παω σε μια σελιδα ή αρχη κεφαλαιου με το kindle απο οτι με το κανονικο βιβλιο.

Γιατι κουραστηκε ο αντιχειρας με το kindle και οχι με το κανονικο βιβλιο?

Το kindle ειναι ελαφρυτερο αισθητα απο ενα βιβλιο και δεν θελει κ ιδιαιτερο κρατημα οπως ενα βιβλιο, στηριγμα/μπλοκαρισμα των σελιδων για να μην γυριζουν, μπορεις να διαβαζεις κ οταν εχει αερα κλπ κλπ

Γνωρίζω ότι και στα ereader γίνεται να υπογραμμίσεις. Έχω iPhone και υπογραμμίζω συνέχεια στο iBooks σε διάφορα βιβλία που έχω.

Αυτό που εννοούσα είναι και πάλι η αίσθηση. Είναι αλλιώς να κρατάς το μολύβι ή το στυλό στο χέρι και να υπογραμμίζεις τα σημαντικά σημεία. Η άποψή μου για τα ereaders είναι η εξής. Είναι καλά και πολύ χρήσιμα αλλά όχι για όλους αλλά ούτε και για κάθε είδους βιβλίο. Αν πχ διαβάζεις ένα λογοτεχνικό βιβλίο, ένα περιοδικό, μια εφημερίδα, ένα μυθιστόρημα κτλ, το ereader βολεύει απίστευτα. Όταν όμως ας πούμε έχεις να διαβάσεις βιβλία για ένα δύσκολο αντικείμενο όπως μαθηματικά για τη σχολή, ένα επιστημονικό βιβλίο κτλ εκεί το ereader δεν βολεύει καθόλου. 

• Like 2

Γνωρίζω ότι και στα ereader γίνεται να υπογραμμίσεις. Έχω iPhone και υπογραμμίζω συνέχεια στο iBooks σε διάφορα βιβλία που έχω.

Αυτό που εννοούσα είναι και πάλι η αίσθηση. Είναι αλλιώς να κρατάς το μολύβι ή το στυλό στο χέρι και να υπογραμμίζεις τα σημαντικά σημεία. Η άποψή μου για τα ereaders είναι η εξής. Είναι καλά και πολύ χρήσιμα αλλά όχι για όλους αλλά ούτε και για κάθε είδους βιβλίο. Αν πχ διαβάζεις ένα λογοτεχνικό βιβλίο, ένα περιοδικό, μια εφημερίδα, ένα μυθιστόρημα κτλ, το ereader βολεύει απίστευτα. Όταν όμως ας πούμε έχεις να διαβάσεις βιβλία για ένα δύσκολο αντικείμενο όπως μαθηματικά για τη σχολή, ένα επιστημονικό βιβλίο κτλ εκεί το ereader δεν βολεύει καθόλου. 

Δεν μπορω παρα να συμφωνησω.

τα πράγματα έιναι πιο απλά από ότι φαίνονται.. Για ναπάρεις ένα καλό και άνετο e-reader  θελεις κανα κατοστάρικο μέσα στο κ΄ρυο το νερό, αλλά με τα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις ένα μέτριο τάμπλετ , από 60 ευρω και πάνω 7'' και εκτός από το να διοαβάζεις βιβλία να κάνεις και 10 άκόμη πράγματα..

Δεν συγκρίνεται βέβαια ούτε καν, αλλά έτσι σκέφτονται οι πιο πολοί μαζί και εγώ... Γιατί να δώσω 100 ευρώ για να πάρω ένα e-book reader που θα το χρησιμοποιώ μια στο τόσο και γιατί να μν πάρω ένα tablet που και πιο λίγο κάνει και θα μπορώ να μπάινω και στο ίντερνετ..

Προσωπικα που δεν ειμαι κανενας βιβλιοφαν, το 8αρι ταμπλετ με βολευει χιλιες φορες περισσοτερο απο οποιοδηποτε βιβλιο. Απλα πολλες φορες βαριεμαι κι εκει που διαβαζω, ξαφνικα το γυρναω σε virtua tennis, angry birds κτλ. :P

. Απλα πολλες φορες βαριεμαι κι εκει που διαβαζω, ξαφνικα το γυρναω σε virtua tennis, angry birds κτλ. :P

Nα αλλος ενας λογος που υπερτερει  ενα e-reader σε σχεση με ενα tablet , σε σχεση παντα με τον σκοπο για τον οποιο φτιαχτηκε, δηλαδη την αναγνωση . 

Δεν σου αποσπα την προσοχη απο το βιβλιο που διαβαζεις. 

• Like 1

τα πράγματα έιναι πιο απλά από ότι φαίνονται.. Για ναπάρεις ένα καλό και άνετο e-reader  θελεις κανα κατοστάρικο μέσα στο κ΄ρυο το νερό, αλλά με τα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις ένα μέτριο τάμπλετ , από 60 ευρω και πάνω 7'' και εκτός από το να διοαβάζεις βιβλία να κάνεις και 10 άκόμη πράγματα..

Δεν συγκρίνεται βέβαια ούτε καν, αλλά έτσι σκέφτονται οι πιο πολοί μαζί και εγώ... Γιατί να δώσω 100 ευρώ για να πάρω ένα e-book reader που θα το χρησιμοποιώ μια στο τόσο και γιατί να μν πάρω ένα tablet που και πιο λίγο κάνει και θα μπορώ να μπάινω και στο ίντερνετ..

Η μεγαλύτερη διαφορά για μένα είναι στην οθόνη. Σε ένα tablet, ειδικά σε ένα tablet των 60 ευρώ, η οθόνη για πολύωρο διάβασμα είναι ό,τι χειρότερο. Κουράζονται πολύ εύκολα τα μάτια. Ενώ η οθόνη σε ένα ereader είναι έτσι κατασκευασμένη να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πραγματικό βιβλίο. Έχει ταιράστια διαφορά η μία οθόνη με την άλλη. Αν θες να διαβάζεις αρκετά, τότε το ereader είναι μονόδρομος. Αν πάλι διαβάζεις μια στο τόσο από κανένα δεκάλεπτο, δεν θα δεις διαφορά και με το tablet. Επίσης όπως ειπώθηκε ήδη, στο ereader δεν μπορείς να κάνεις άλλα πράγματα και επομένως δεν σε αποσπάει από το διάβασμα. Ενώ στο tablet χαλαρά το γυρνάς σε ένα παιχνιδάκι, λίγο στο ίντερνετ κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...