Προς το περιεχόμενο

Αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα για την E Ink

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το μέλλον των ηλεκτρονικών αναγνωστών ίσως τεθεί σε αμφισβήτηση αν κρίνουμε τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας E Ink Holdings.Η συγκεκριμένη εταιρεία, δημιουργός της τεχνολογίας e-ink η οποία βρίσκεται πίσω από τη συντριπτική πλειοψηφία των συσκευών e-book readers όπως της Amazon, της Sony και της Barnes & Nobles, παρουσίασε το χειρότερο οικονομικό της τρίμηνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Με ζημιές 33.7 εκατομυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο και τα έσοδα να σημειώνουν πτώση 35% (98 εκατομύρια) από το αντίστοιχο περσινό διάστημα, η Ταιβανέζικη εταιρεία αναμένεται να διαθέσει στην αγορά 10-15 εκατομμύρια e-book readers, ίδιος αριθμός σε σχέση με πέρσι.

Οι εταιρείες ερευνών εδώ και αρκετό καιρό προβλέπουν το "θάνατο" των e-book readers, όσο οι καταναλωτές προτιμούν την αγορά tablets για ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων. Πάντως η E Ink Holdings περιμένει σημαντική αύξηση των αριθμών για το δεύτερο μισό του 2013 όσο οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες παρουσιάζουν αύξηση πωλήσεων στην Ευρώπη ενώ οι εταιρείες ετοιμάζουν την κυκλοφορία των νέων μοντέλων τους για το ίδιο διάστημα.

Με την αναμενόμενη κυκλοφορία των Kindle στην Κίνα και την Ινδία, η E Ink ερευνά νέους τομείς ανάπτυξης για την δημιουργία εφαρμογών e-paper όπως οθόνες για ψηφιακά περιοδικά, έξυπνα ρολόγια καθώς και ετικέτες βαλιτσών. Όμως μέχρι το τέλος του έτους, οι παραπάνω τομείς αναμένεται να καλύψουν το 5% του συνολικού τζίρου, με τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες να καλύπτουν το 70% των συνολικών εσόδων της εταιρείας.

Link.png Site: GigaOM

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Αντίθετα με τα tablet οι χρήστες των reader κάνουν την δουλειά τους άνετα και 3 και 4 χρόνια μετά την αγορά μιας συσκευής.

Πάρα πολλοί είναι με συσκευές του 2008 ακόμη και δεν προβλέπεται να τις αντικαταστήσουν.

Το καλό για τους αγοραστές(μεγάλο vfm)είναι κακό για τους πωλητές που δεν μπορούν να σπρώξουν νέες συσκευές κάθε χρόνο όπως γίνεται με τα κινητά και τα tablet.

• Like 10

και εγώ σκεφτόμουν να αγοράσω. αλλά όταν το είχα κοιτάξει κόστιζαν αρκετά λεφτά η αγορά τους, και όπως προείπατε τα βιβλία έχουν ίδια τιμή με τα κανονικά βιβλία. οπότε .....

αν ρίχνανε λίγο την αρχική τιμή το συζητάγαμε

• Like 1

Αν και είμαι fun της συγκεκριμένης τεχνολογίας, δεν έχει παρουσιάσει τίποτα καινούριο. Ακόμη περιμένω ένα υψηλότερης ανάλυσης από το Kindle 3 που έχει, η να γίνουν έγχρωμα.

Σε αυτό που έχω, για βιβλία είναι καλό. Αλλά ότι πέρασα από pdf (a5 μέγεθος) απλά δεν διαβάζονται. Και τα comic ίδιο πρόβλημα.

ειναι πιο ξεκουραστο απο το tablet και με μεγαλυτερη αυτονομια αλλα μεγαλο μειονεκτημα ειναι η ασπρομαυρη απεικονιση... Ας βγαλουν σε προσιτη τιμη το εγχρωμο e-ink που ειχα διαβασει πριν καιρο... η τεχνολογια στο e-reader εχει παραμενει στασιμη απο τοτε που βγηκε...

Δεν υπάρχει κάτι πλησιέστερο στη φυσική μορφή του βιβλίου από τους e-readers. Τα μάτια δεν κουράζονται, είναι πραγματικά σαν να έχεις το hardcopy στα χέρια σου. Και όπως είπε πολύ σωστά ένας φίλος πιο πάνω τον e-reader δεν χρειάζεται να τον αντικαταστήσεις για πολλά χρόνια.

• Like 2

Η καλύτερη λύση είναι οι διπλές οθόνες που έχουν και e-paper ενσωματωμένο. Το να διαβάζεις για πολλή ώρα σε κανονική οθόνη είναι αρκετά κουραστικό. Για να μην πούμε για τη μπαταρία που καταναλώνει..

Παιδιά θεωρώ ότι όντως τα e readers είναι ξεκούραστα. Όμως ό,τι και να γίνει, το hard paper δεν αντικαταστείται. Είναι άλλη η αίσθηση του πραγματικού βιβλίου και άλλη του e-reader. Είναι αλλιώς όταν έχεις το βιβλίο στο χέρι και να ξεφυλλίζεις τις σελίδες ή να ανατρέχεις σε όποια σελίδα θες άμεσα. Επίσης η αίσθηση του να υπογραμμίζεις σημαντικά σημεία είναι αναντικατάστατη. Και έγχρωμο να γίνει το e reader αυτά δεν θα τα αντικαταστήσει ποτέ. Επίσης πολλά άτομα βλέποντας την τιμή των ebooks να είναι 3-4 ευρώ φθηνότερη, προτεινούν όπως κι εγώ τα πραγματικά βιβλία.

Sent from my iPhone using Insomnia

Παιδιά θεωρώ ότι όντως τα e readers είναι ξεκούραστα. Όμως ό,τι και να γίνει, το hard paper δεν αντικαταστείται. Είναι άλλη η αίσθηση του πραγματικού βιβλίου και άλλη του e-reader. Είναι αλλιώς όταν έχεις το βιβλίο στο χέρι και να ξεφυλλίζεις τις σελίδες ή να ανατρέχεις σε όποια σελίδα θες άμεσα. Επίσης η αίσθηση του να υπογραμμίζεις σημαντικά σημεία είναι αναντικατάστατη. Και έγχρωμο να γίνει το e reader αυτά δεν θα τα αντικαταστήσει ποτέ. Επίσης πολλά άτομα βλέποντας την τιμή των ebooks να είναι 3-4 ευρώ φθηνότερη, προτεινούν όπως κι εγώ τα πραγματικά βιβλία.

Γούστα είναι αυτά.Προσωπικά δεν μπορώ άλλο να κουβαλάω κιλά βιβλίων όταν πάω κάπου ή να δίνω 10ευρα για βιβλία που είναι εκτός copyright.

Τέλος μπορείς και στο reader να πας σε οιαδήποτε σελίδα άμεσα -_- .

• Like 1

Αγόρασα kindle και το ψιλό μετάνιωσα. Καλό δεν λέω. Αξίζει τα λεφτά του αλλά άλλη η αίσθηση του βιβλίου. Ίσως να σαραντάρισα και να έχω εθιστεί στα παραδοσιακά βιβλία για πάντα. 

Από θέμα βάρους και ευκρίνειας χρειάζεται πολύ δουλεία ακόμη. Ακόμα είναι στην φάση του γκάτζετ και όχι της πραγματική ανάγκης όπως τα κινητά. 

Ένα e-book reader δεν είναι κινητό να ασχοληθείς με μία κλήση για 20 λεπτά ή να τουιτάρεις για μισή ώρα. 

To βιβλίο είναι απόλαυση, συνήθεια. Ασχολείσαι μαζί του με τις ώρες. Με το Kindle μετά την μιάμιση ώρα κουράστηκαν τα μάτια μου και ο αντίχειρας. Το κλασικό βιβλίο για μένα είναι μακρά πιο εργονομικό. 

Παντως υπογραμμιση και σχολια κανεις και στο kindle . Μαλιστα τα σχολια και οι υπογραμμισεις που κανεις σε ενα βιβλιο, αυτοματα συγχρονιζονται με ολες τις συσκευες που εχεις το kindle app . (απο την συσκευη kindle που εχεις αυτοματα εμφανιζονται οι υπογραμμισεις και στο ipad/iphone/android που εχεις το kindle app για να διαβαζεις οταν δεν εχεις μαζι σου την συσκευη kindle)

Επισης μου ειναι πιο ευκολο να παω σε μια σελιδα ή αρχη κεφαλαιου με το kindle απο οτι με το κανονικο βιβλιο.

Αγόρασα kindle και το ψιλό μετάνιωσα. Καλό δεν λέω. Αξίζει τα λεφτά του αλλά άλλη η αίσθηση του βιβλίου. Ίσως να σαραντάρισα και να έχω εθιστεί στα παραδοσιακά βιβλία για πάντα. 

Από θέμα βάρους και ευκρίνειας χρειάζεται πολύ δουλεία ακόμη. Ακόμα είναι στην φάση του γκάτζετ και όχι της πραγματική ανάγκης όπως τα κινητά. 

Ένα e-book reader δεν είναι κινητό να ασχοληθείς με μία κλήση για 20 λεπτά ή να τουιτάρεις για μισή ώρα. 

To βιβλίο είναι απόλαυση, συνήθεια. Ασχολείσαι μαζί του με τις ώρες. Με το Kindle μετά την μιάμιση ώρα κουράστηκαν τα μάτια μου και ο αντίχειρας. Το κλασικό βιβλίο για μένα είναι μακρά πιο εργονομικό. 

Γιατι κουραστηκε ο αντιχειρας με το kindle και οχι με το κανονικο βιβλιο?

Το kindle ειναι ελαφρυτερο αισθητα απο ενα βιβλιο και δεν θελει κ ιδιαιτερο κρατημα οπως ενα βιβλιο, στηριγμα/μπλοκαρισμα των σελιδων για να μην γυριζουν, μπορεις να διαβαζεις κ οταν εχει αερα κλπ κλπ

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...