Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια ,ετσι οπως ειχα εχθες αναμενο το MBP ξαφνικα σβεινει η οθονη και δεν αναβει με τιποτα ! κανει τον ηχο κανονικα αλλα η οθονη καταμαυρη !

20 μερες το εχω ειναι 15 αρι to 2.4 !!

Εχω κανει τα ρεσετ ραμ και τετοια αλλα τιποτα !

καμια ιδεα καποιος παιδια γιατι κοντευω να τρελαθω !!!

Δημοσ.

Κατ' ευθείαν στο service, δεν γνωρίζω τι ακριβώς ισχύει αλλά  ίσως μπορείς να ζητήσεις αλλαγή του μηχανήματος !. 

• Like 1
Δημοσ.

Συνφνωνώ με την παραπάνω απάντηση.Εφόσον το έχεις 20 μέρες τότε θα έχεις και εγγύηση.Αν έχεις τότε χωρίς 2η σκέψη παντο πίσω στο κατάστημα απο το οποιο το πείρες για αλλαγη.

Δημοσ.

Προφανώς πάει στο service, αλλά επειδή πολλά συμβαίνουν κι εχθές έπεσα πάνω σε μια τέτοια περίπτωση. Αν κατά λάθος πιεσθεί παρατεταμένα το πλήκτρο F1 η οθόνη σκοτεινιάζει. Για πάτα λοιπόν παρατεταμένα το F2 μήπως συντρέχει κάτι τέτοιο και γλιτώσεις το πήγαινε-έλα. :)

Δημοσ.

Μπα,δεν νομιζω να εχει το προβλημα με το πληκτρο f1  επειδη λεει πως ξαφνικα δεν του αναβε η οθονη. Αμα καταιβαζε την φωτηνοτητα οθονης θα το καταλαβαινε  :-)  

Δημοσ.

Τελευταία όλο και περισσότερες Apple συσκευές χαλάνε. «Μάπα» το καρπούζι περι μικρής αστοχίας υλικών.

Δεν νομίζω ότι το "μάπα" είναι εύστοχος χαρακτηρισμός. Σε τόσες εκατοντάδες χιλιάδες retina που κυκλοφορούν, ή σε όσα κυκλοφορούν στην Ελλάδα αν θέλεις, σε πόσα αναφέρθηκαν βλάβες ;. Νομίζω ότι σε έναν πολύ μικρό αριθμό, στατιστικά αποδεκτό.

Όσο αφορά στο μηχάνημα του φίλου, δεν σημαίνει ότι υποχρεωτικά συντρέχει βλάβη της οθόνης, μπορεί να έχει λασκάρει ο σχετικός κονέκτορας προς την μητρική. 

Επίσης, ας μην παραβλέπουμε ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί χωρίς δεύτερη κουβέντα !.

Μπα,δεν νομιζω να εχει το προβλημα με το πληκτρο f1  επειδη λεει πως ξαφνικα δεν του αναβε η οθονη. Αμα καταιβαζε την φωτηνοτητα οθονης θα το καταλαβαινε  :-)  

Μην το λες, αρκεί ο φίλος να ήταν αφηρημένος και η "ζημιά" έγινε ! :)

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ήμουν σαφής και ξεκάθαρος στα ελληνικά.

Μίλησα για αύξηση βλαβών σε συσκευές Apple. Δεν έκανα ούτε σύγκριση με άλλους κατασκευαστές ούτε μίλησα για λίγες ή για πολλές.

Το «μάπα» το καρπούζι ήταν επίσης ξεκάθαρο. Παλιά είχαν φήμη ότι δεν χαλούσαν και όντως δεν χαλούσαν. Τώρα πλέον χαλάνε όλο και πιο πολλά, οπότε γίνεται περισσότερο μύθος η φήμη παρά πραγματικότητα.

Δημοσ.

Κοιτα μεχρι τωρα δεν νομιζω να εχει βγει υπολογιστης που δεν χαλαει. ΟΛΟΙ οι υπολογιστες χαλανε. Ομως μην ξεχναμε πως αυτο πολλες φορες εχει σχεση και με αυτον που εχει το λαπτοπ ( δεν μιλαω για τον ιδιοκτητη του  συγκεκριμενου  μακ)

Μίλησα για αύξηση βλαβών σε συσκευές Apple. Δεν έκανα ούτε σύγκριση με άλλους κατασκευαστές ούτε μίλησα για λίγες ή για πολλές.

Το «μάπα» το καρπούζι ήταν επίσης ξεκάθαρο. Παλιά είχαν φήμη ότι δεν χαλούσαν και όντως δεν χαλούσαν. Τώρα πλέον χαλάνε όλο και πιο πολλά, οπότε γίνεται περισσότερο μύθος η φήμη παρά πραγματικότητα.

Δημοσ.

H κλασική πλατφόρμα Wintel δεν είχε ποτέ τη φήμη ότι δεν χαλούσαν τα μηχανήματα. Σαφώς έχουν υψηλότερο ρυθμό βλαβών.

Εδώ ξαναλέω δεν κάνω σύγκριση, εκτός αν έχουμε πρόβλημα κατανόησης ελληνικών.

Μιλάω αποκλειστικά για την τωρινή Apple σε σύγκριση με τον καλύτερο εαυτό της. Ψαχτείτε και θα δείτε ανθρώπους που λειτουργούσαν απροβλημάτιστα με Apple με διάφορες συσκευές για πολλά χρόνια, να μη λειτουργούν και τόσο απροβλημάτιστα πλέον ...

Δημοσ.

Συνομιλητές μου λένε ότι χειρίζομαι πολύ καλά την γλώσσα μας.

Αν λοιπόν διάβασες προσεκτικά το σχόλιο μου θα πρέπει να έχεις διαπιστώσει ότι αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο στο retina MacBook, που άλλωστε είναι το θέμα του νήματος. 

Γιατί εμπλέκεις άλλους κατασκευαστές, ενώ δεν αναφέρω κάτι τέτοιο ;. 

Λέγοντας λοιπόν "τελευταία όλο και περισσότερες Apple συσκευές χαλάνε", όπου αναφέρεσαι προφανώς αν όχι σε όλη την γραμμή της Apple, σίγουρα στα Mac's, που αναμφίβολα κι αυτά χαλάνε.

Όσο αφορά στο "μάπα" το καρπούζι κλπ., είναι αναμενόμενο οι βλάβες να αυξάνονται αριθμητικά αφού με κάθε χρονιά κυκλοφορούν κατά κανόνα όλο και περισσότερα Mac's και τα παλιότερα υφίστανται την φθορά του χρόνου. 

Ότι παλιότερα δεν χαλούσαν, δεν νομίζω, και τα Mac's χαλάνε αργά ή γρήγορα, όπου καμιά φορά μπορεί να είσαι εσύ ο "τυχερός". Ευτυχώς, κατά την γνώμη μου, το ποσοστό βλαβών επί τοις % των μηχανημάτων είναι χαμηλό, μέσα στα στατιστικά όρια θα έλεγα.

Για την ιστορία, είμαι χρήστης Mac για κοντά 25 χρόνια, εκτιμώ ότι έχουν περάσει από τα χέρια μου επαγγελματικά και ιδιωτικά γύρω στα τριάντα πέντε Mac's, σε  διαβεβαιώ ότι κανένα τους δεν παρουσίασε την παραμικρή μηχανική βλάβη.

Δημοσ.

Αυτό με την ατομική εμπειρία του καθενός δεν βγάζει συμπέρασμα αξιόπιστο στατιστικά.

Κι εγώ είμαι χρήστης PC 28 χρόνια και έχουν περάσει από τα χέρια μου επαγγελματικά και ιδιωτικά 150 μηχανήματα χωρίς πρόβλημα, και κάτι λάπτοπ φίλων από χτυπήματα φύγανε για service. Τα δικά μου δε, ποτέ δεν έπαθαν τίποτα και η πρώτη φορά που πήγα κάτι για service, ήταν πριν 1 εβδομάδα η πρώτη μου συσκευή Apple, iPAD mini 3 μηνών, με άριστη χρήση.

Να βγάλουμε συμπεράσματα από αυτό; Όχι φυσικά. :PPPP

Αντιθέτως ξέρω αρκετούς Apple φανατικούς που οι ίδιοι περιγράφουν για αυξημένο rate βλαβών με τα χρόνια εμπειρίας τους μέσα στο οικοσύστημα.

Δημοσ.

Τα νεα ειναι καλα. Μου το κάνουν αντικατασταση γιατι ειναι μεσα στις 30 ημέρες απο τότε που το πήραμε , οπότε ολα καλα !

Πάλι καλα γιατι ήτανε καινουργιο και δεν θα θέλαμε επισκευή. Μολις θα παραλάβω το καινουργιο θα σας ενημερώσω. Ευχαριστω

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αυτό με την ατομική εμπειρία του καθενός δεν βγάζει συμπέρασμα αξιόπιστο στατιστικά.

Κι εγώ είμαι χρήστης PC 28 χρόνια και έχουν περάσει από τα χέρια μου επαγγελματικά και ιδιωτικά 150 μηχανήματα χωρίς πρόβλημα, και κάτι λάπτοπ φίλων από χτυπήματα φύγανε για service. Τα δικά μου δε, ποτέ δεν έπαθαν τίποτα και η πρώτη φορά που πήγα κάτι για service, ήταν πριν 1 εβδομάδα η πρώτη μου συσκευή Apple, iPAD mini 3 μηνών, με άριστη χρήση.

Αντιθέτως ξέρω αρκετούς Apple φανατικούς που οι ίδιοι περιγράφουν για αυξημένο rate βλαβών με τα χρόνια εμπειρίας τους μέσα στο οικοσύστημα.

Ενώ οι αναφορές στα φορουμς ας πούμε είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη  ότι υπάρχει πρόβλημα... 

Και γω είμαι χρήστης Μακ χρόνια και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κανένα προϊόν της Apple. Αντίθετα φίλοι με PC τρέχουν συνεχώς στα service.

:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...