Sordnaxela Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Μετα απο χρηση του fedup για upgrade της fedora απο την 18 στην 19, λαμβανω αυτη την εικονα κατα την εκκινηση και κολλαει εκει. Τι μπορω να κανω για να το διορθωσω; Δεν εχω γραφικο περιβαλλον [ATTACH]342523[/ATTACH]
mphxths Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 αν θυμαμαι καλα με το fedup δημιουργειται ενα επιπλεον option στο grub , ειδικο για την αναβαθμιση....κλικαρεις αυτο και δεν μπουταρει στην ουσια , απλα βγαζει μια μπαρα και κανει την αναβαθμιση...μετα το σβηνει και εχει τις κλασικες επιλογες εμενα δεν μου παρουσιασε κανενα προβλημα..απο τις πιο απροβληματιστες αναβαθμισεις που εχω ζησει.... αν τα χεις κανει ολα αυτα.δεν ξερω τι σου εφταιξε...απο οτι βλεπω σκαει ο plymouth που ειναι υπευθυνος για το splash screen κατα το μπουτ και ο dkms για το αυτοματο update των modules....γιατι ομως..δεν μπορω να ξερω.
Sordnaxela Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Κανονικα το εκανα το fedup. Το εκανα και απο 17 στη 18 και λειτουργησαν ολα, που θεωρειται και και πιο "δυσκολο" upgrade. Καμια ιδεα πως να διορθωσω τα σφαλματα και να μπουταρει;
jim_p Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Ποια καρτα γραφικων εχεις και ποιον driver εχεις για αυτη?
Sordnaxela Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2013 nvidia 9500gt και drivers τους kmod-nvidia
cyberrobot Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Για κοίτα εδω πέρα https://ask.fedoraproject.org/question/27956/why-does-my-fedora-19-system-not-boot-after-a-kernel-update/ και εδώ https://ask.fedoraproject.org/question/9072/f16-how-to-disable-plymouth/ άμα σε βοηθήσει ρίξε ένα respond... Ποιόν πυρήνα έχει περάσει;
Sordnaxela Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Εκανα clean install τελικα το mate spin. Πολυ καλο. Δοκιμαστε το.
cyberrobot Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Είσαι σίγουρος ότι έτσι θα λύσεις το πρόβλημα σου; Εγώ όποτε τα βρίσκω σκούρα γυρνάω στον 3.9. Πάντως εγώ ξενέρωσα λιγάκι με το fedora. Ο ίδιος κώδικας τρέχει στο Ubuntu 12.04 με τον 3.2 k. και στο fedora 19 με 3.10 τρώω kernel panic. Σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο κομμάτι κώδικα που έχω γράψει αλλά τόσο μεγάλη διαφορά δεν το περίμενα! Κρίμα και με είχε ψήσει το electronic lab spin που έχω βάλει.
Sordnaxela Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Μόλις προέκυψε άλλο πρόβλημα. Έχω κάνει clean install τη Fedora 19 και μόλις έκανα ένα yum update. Μπήκε ο καινούριος kernel 3.11 και μετά από restart... κόλλησε. Ποτέ δεν μπούταρε σε γραφικό περιβάλλον. Μπήκα με ctrl+alt+f2 στο τερματικό, έκανα πάλι ένα update μπας και ήταν οι drivers της nvidia αλλά τίποτα. Παίρνω αυτό το λάθος το οποίο επαναλαμβάνεται, στην παρακάτω εικόνα. Καμιά ιδέα;
capthookb Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Ο σκληρός σου δίσκος είναι οκ; Αυτά είναι σφάλματα που αφορούν στο sata Είτε καποιο καλώδιο δε δουλεύει σωστά, είτε ο σκληρός τα παίζει. Το να φταίει ο controller ή κάποιος οδηγός του μου φαίνεται πολύ δύσκολο.
Sordnaxela Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Μια χαρά δουλεύει. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι. Με τον 3-10.11 kernel μπουτάρει κανονικά. Κάτι χάλασε με το update νομίζω. Αλλά δεν ξέρω τι. Κολλάει πάλι σε κάτι Plymouth Screen. Μου τα βγλαζει όλα [ΟΚ] αλλά μετά από το plymouth κολλάει. Επίσης, ξέχασα να σας πω κάτι, και μαζί με αυτό θέλω να ρωτήσω και κάτι που δεν θυμάμαι πως λειτουργεί. Η εικόνα που είδατε έιναι στην αρχή πριν σβήσω όλα τα kmod-nvidia πακέτα που είχα. Τώρα κολλάει απλά μετά το plymouth και μένει εκεί. Ρωτάω το εξής. Εγώ είχα εγκαταστήσει τους akmod-nvidia drivers. Σε κάποιο update μου ζήτησε να κάνω install τους kmod-nvidia και τους έκανα. Πρώτον, γιατί μου το ζήτησε. Άλλο πράγμα δεν είναι το ένα με το άλλο; Δεύτερον, γιατί άλλαξε το πρόβλημα στο μπουτάρισμα όταν έσβησα τους kmod για τους δυο προηγούμενους kernels, δηλ. το kmod-nvidia-3.10.11 και kmod-nvidia-3.10.10. Εννοείται στο μπουτάρισμα με τον 3.11 Τρίτον. Οι akmod δεν φτάχνουν κάθε φορά, με τον εκάστοτε kernel, τον driver που χρειάζεται η κάρτα γραφικών, ΕΝΩ οι kmod είναι συγκεκριμένοι για κάθε kernel; Αν ναι, σβήνοντας τους kmod, μπούταρα με τον 3.10 κανονικά και όταν έκανα update μου ζήτησε πάλι να εγκαταστείσω τον kmod (δεν το έκανα) και τώρα είμαι μπουταρισμένος με 3.10 και X έχω κανονικά προφανώς. Γιατί δεν μπουτάρω με τον 3.11; Αυτά τα μπερδέματα.
capthookb Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Μια υποψία είναι το πακέτο akmod-nvidia να έχει εξάρτηση π.χ. , kernel<=3.10.10 ενώ το kmod να υπάρχει έτοιμο για τον 3.10.11 Για τσέκαρέ το.
Sordnaxela Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Να περιμένω δηλαδή το kmod-nvidia-3.11.1 για να στρώσει; Μα τότε, ποιά η ουσία του akmod αν εξαρτάται από τον εκάστοτε πυρήνα; Η υποψία σου μου φαίνεται πολύ λογική, αλλά πως να το τσεκάρω; Τα akmod πακέτα δεν είναι σαν τα kmod, δηλαδή kmod-nvidia-3.X.X-fc19 όπου 3.Χ.Χ ο εκάστοτε πυρήνας. Συγκεκριμένα είναι akmod-nvidia-319.2-2.fc19. Κλασσικό πρόβλημα fedora με τους νέους kernels είναι αυτό. Πως το ξεπερνάμε θέλω, τη μεθοδολογία.
capthookb Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν εχω ιδέα από τα εργαλεία του/της Fedora. Μήπως έτσι; #yum deplist akmod-nvidia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα