Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ούτε η gigabyte θα σου μένε στο χέρι ούτε και κάποια asrock.

Εσύ βέβαια προτιμάς Asus και η συγκεκριμένη που διάλεξες έχει και CF και σηκώνει και πολύ OC.Είναι καλή επιλογή την οποία πληρώνεις και κάτι παραπάνω.

φιλε μου με αυτα τα parts πιστευεις αξιζει η asus η ειναι υπερβολη??θα εχει αντοχη στο χρονο σαν μητρικη??

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αναλόγως τι εννοείς αντοχή στον χρόνο.Επαναλαμβάνω αν θες πολύ OC και ασχοληθείς με αυτό αλλά και CF η επιλογή της μητρικής είναι καλή.Ζύγισε ο ίδιος τι θέλεις περισσότερο.Ψύκτρα έχεις ήδη ή θα πάρεις;

Δημοσ.

Αναλόγως τι εννοείς αντοχή στον χρόνο.Επαναλαμβάνω αν θες πολύ OC και ασχοληθείς με αυτό αλλά και CF η επιλογή της μητρικής είναι καλή.Ζύγισε ο ίδιος τι θέλεις περισσότερο.Ψύκτρα έχεις ήδη ή θα πάρεις;

εννοω να μπορω ανετα να κανω crossfire ωστε οταν μπει κ δευτερη gpu να εχει καλους χρονισμους,oc οσο μπορω σε φυσιολογικα πλαισια.multitasking-internet  και gaming full.

γι αυτο εχω φαει λιγο σκαλωμα καλη μεν..ακριβη λιγο δε....αλλα αμα ειναι οντως τουμπανο δε θα τα λυπηθω...σκεψου η αλλη asus 6 χρονια ειναι σκυλος!!!

ψυχτρα οχι θα βαλω αργοτερα οταν βαλω και την gpu με το καλο σε 1,5 μηνα...προς το παρων θα τρεξει με 1gb καρτα

ψυχτρα πχ coolermaster evo 212 βλεπω οτι προτεινετε αρκετα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω θα προτεινα να τα βρειτε λιγακι στην τιμη με το εν λογο παλικαρι που δινει τον 8350 και την sabertooth και να τα παρεις. Αν δεν τα βρειτε και κοιταξεις σε καινουργια μην παρεις φτηνη μητρικη αν σκεφτεσαι το o.c (κοιτα ποσα vrm phases εχει και προτιμησε 8+) Οτιδηποτε λιγοτερο απο 8 vrm phases ειναι αρκετο για να δεις προβληματα. Ο 8350 με μια καλη ψυχτρα + καλη μητρικη τα 4.6 - 4.7  τα εχει. Για καρτα γραφικων αφου εχεις την ανεση να περιμενεις κοιτα για την καινουργια σειρα 9xxx που θα βγαλει η AMD οπως σε συμβουλεψαν και παραπανω. Με τις ram μπορεις να κανεις οτι ακριβως θελεις (εννοειται κοιτας οσα περισσοτερα mhz με μικροτερα cl στα λεφτα που μπορεις να διαθεσεις) οποιες και να παρεις τις προσαρμοζεις στα μετρα σου οταν τον κανεις o.c, σφιγγεις η χαλαρωνεις τα timmings καταλληλα.

Επεξ/σία από cliobaccarra
Δημοσ.

Εγω θα προτεινα να τα βρειτε λιγακι στην τιμη με το εν λογο παλικαρι που δινει τον 8350 και την sabertooth και να τα παρεις. Αν δεν τα βρειτε και κοιταξεις σε καινουργια μην παρεις φτηνη μητρικη αν σκεφτεσαι το o.c (κοιτα ποσα vrm phases εχει και προτιμησε 8+) Οτιδηποτε λιγοτερο απο 8 vrm phases ειναι αρκετο για να δεις προβληματα. Ο 8350 με μια καλη ψυχτρα + καλη μητρικη τα 4.6 - 4.7  τα εχει. Για καρτα γραφικων αφου εχεις την ανεση να περιμενεις κοιτα για την καινουργια σειρα 9xxx που θα βγαλει η AMD οπως σε συμβουλεψαν και παραπανω. Με τις ram μπορεις να κανεις οτι ακριβως θελεις (εννοειται κοιτας οσα περισσοτερα mhz με μικροτερα cl στα λεφτα που μπορεις να διαθεσεις) οποιες και να παρεις τις προσαρμοζεις στα μετρα σου οταν τον κανεις o.c, σφιγγεις η χαλαρωνεις τα timmings καταλληλα.

δεν ειπα οτι πεζει 8350+sabertooth.....καποιοι δινουνε sabertooth με τον 8320...μαλιστα με το ενα παλικαρι μιλησα μονο για την μητρικη...ανεφερα οτι μου προτεινε καποιος 8350+https://www.skroutz.gr/s/2355083/Asus-M5A99X-EVO-R2-0.html στα 270...

αλλα δε με συμφερει τελικα.....καλυτερα new parts αν ειναι για 30 ευρο.

μνημες πηρα αυτες τις βρηκα πολυ φτηνα

https://www.skroutz.gr/s/369745/Kingston-4GB-1600MHz-DDR3-Non-ECC-CL9-DIMM-HyperX-Blu.html χ2

αυτες ανεβενουνε παραπανω???αν και απο οτι ακουω δεν βλεπεις διαφορες αν κλοκαρεις τις μνημες στα παιχνιδια...

θα βγει νεα σειρα amd 9xxx??οποτε θα περιμενουμε αρκετα....

αυτο με τα phases δεν ξερω ποιες ειναι 8+2 η 6+2.....κολλησαμε με την μητρικη..αυτη με τρεναρει...και για την asus M5A99FX PRO R2.0 στα 138 απο digitalmaster ειναι το max σε λεφτα που θα δωσω παραπανω δε μπορω.

οποιος την εχει την συγκεκριμενη κ ειναι ευχαριστημενος ας μας πει . :)

αλλιως να δω καμια gigabyte πιο φτηνη.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα και παλι..μου ηρθανε οι μνημες 2x4gb, 1 tb black caviar και το κουτακι coolermaster storm scout 2 advanced gunmetal grey!!!

και ξανα μανα στα δυσκολα....τελευταια μου μπηκανε ιδεες για intel i5 4670k vs amd 8350.

αν δεν παω σε πακετο amd 8350 μαζι με μομπο asus sabertooth 
αναλογο πακετο για oc,crossfire/sli με ιντελ i5 4670k τι μητρικη θα προτεινατε??

post-223559-0-30264300-1378239919_thumb.jpg

post-223559-0-66291500-1378240201_thumb.jpg

Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/s/3445906/Asus-Z87-A.html

http://www.skroutz.gr/s/3445801/Asus-Gryphon-Z87.html

http://www.skroutz.gr/s/3445747/Asus-Z87-Plus.html

http://www.skroutz.gr/s/3588153/MSI-Z87-G45-Gaming.html?from=recommendation

Μια απο αυτες θα ελεγα στα λεφτα αυτα.Συγκρινεις τα χαρακτηριστικα και διαλεγεις.

• Like 1
Δημοσ.

εγώ από αυτές θα διάλεγα την Asus Gryphon Z87. Απλά να την πάρεις από μαγαζί που της δίνει 5 χρόνια εγγύηση , δεν θα κάνω διαφήμιση μπορείς να τα βρεις και μόνος σου. Και να τους πεις να είναι C2 revision , καθώς βγήκαν από οτι βλέπω, αν τελικά αποφασίσεις να πας σε intel. Αλλά με intel ξεφεύγεις στο οικονομικό την στιγμή που με amd νομίζω θα είσαι μια χαρά. M5A99FX PRO R2.0 είναι μια χαρα μητρική , το ίδιο και η Asrock 990FX Extreme4 , το ίδιο όμως και η φθηνή Asus M5A97 EVO R2.0 αν δεν σκέφτεσαι να βάλεις πάνω από μια κάρτες γραφικών.

• Like 1
Δημοσ.

ειλικρινα πολλες επιλογες..το μονο σιγουρο ειναι οτι θα παω σε asus...οτι εχω παρει προιον asus δεν καταλαβενει χριστοο!!
κ μενα μου φενεται πολυ καλη η gryphon αλλα ειδα ειναι micro...αν κ δεν νομιζω να ειναι θεμα η να στερειται προδιαγραφων.

i54670k + gryphon z87 βγενει 362 η

amd 8350 + sabertooth fx  στα 339 δηλαδη ενα 20ευρο διαφορα...πολυ μικρη θα ελεγα και τα 2 πακετα απο digitalmaster.

και επιλεγω sabertooth mobo και για την 5ετη εγγυηση μετραει πιστευω.
Vtester δεν θα παω σε πιο φτηνη μητρικη λογω οτι θελω να κανω αργοτερα και sli.
εχω  μπει σε διλημα γιατι απο τη μια η ιντελ ειναι νεο σοκετ οποτε σε μερικα χρονακια σηκωνει αναβαθμιση κ απο την αλλη amd δε ξερουμε αν θα συνεχισει τους fx.

Δημοσ.

ειλικρινα πολλες επιλογες..το μονο σιγουρο ειναι οτι θα παω σε asus...οτι εχω παρει προιον asus δεν καταλαβενει χριστοο!!

κ μενα μου φενεται πολυ καλη η gryphon αλλα ειδα ειναι micro...αν κ δεν νομιζω να ειναι θεμα η να στερειται προδιαγραφων.

i54670k + gryphon z87 βγενει 362 η

amd 8350 + sabertooth fx  στα 339 δηλαδη ενα 20ευρο διαφορα...πολυ μικρη θα ελεγα και τα 2 πακετα απο digitalmaster.

και επιλεγω sabertooth mobo και για την 5ετη εγγυηση μετραει πιστευω.

Vtester δεν θα παω σε πιο φτηνη μητρικη λογω οτι θελω να κανω αργοτερα και sli.

εχω  μπει σε διλημα γιατι απο τη μια η ιντελ ειναι νεο σοκετ οποτε σε μερικα χρονακια σηκωνει αναβαθμιση κ απο την αλλη amd δε ξερουμε αν θα συνεχισει τους fx.

Ούτε οι μητρικές της INTEL θα σηκώνουν αναβάθμιση και όπως ακούγεται ούτε οι μητρικές της AMD .

Η INTEL θα βγάλει άλλες μητρικές 1150 με άλλο κύκλωμα τροφοδοσίας ακόμα και για την ανανέωση των ίδιων επεξεργαστών HASS ...

Η AMD αν και δεν έχει ακόμα πει τίποτα φαίνεται να μην κάνει ανανέωση των FX επεξεργαστών τουλάχιστον προς το παρόν και να βγάζει τους νέους STEAMROLLER μόνο σε APU ( επεξεργαστής 4-πύρηνος + κάρτα γραφικών) ....

Για εμένα ψάχνεις λάθος ... 

Δεν χρειάζεσαι 990FX CHIP το οποίο είναι ανάλογο του X79 Chip της intel s2011 πλατφόρμας ! 

Χρειάζεσαι μια μητρική με 970Α ή 990Χ CHIP . Μια τέτοια μητρική είναι υπεραρκετή. 

Ο 990FX chip δίνει απλά πολλά LANES διασύνδεσης με περιφερειακά και κάρτες γραφικών , όμως δεν νομίζω να βάλεις πολλαπλές κάρτες γραφικών στο pc σου για να το χρει΄ζεσαι !

Από εκεί και πέρα, είτε 6+2 φάσεις είτε 8+2 φάσεις , μια χαρά θα σηκώσουν overclock στο CPU !! Εξάλλου δεν θα σε σταματήσουν οι φάσεις της μητρικής αλλά η ψύξη που θα έχεις !

Δημοσ.

Ούτε οι μητρικές της INTEL θα σηκώνουν αναβάθμιση και όπως ακούγεται ούτε οι μητρικές της AMD .

Η INTEL θα βγάλει άλλες μητρικές 1150 με άλλο κύκλωμα τροφοδοσίας ακόμα και για την ανανέωση των ίδιων επεξεργαστών HASS ...

Η AMD αν και δεν έχει ακόμα πει τίποτα φαίνεται να μην κάνει ανανέωση των FX επεξεργαστών τουλάχιστον προς το παρόν και να βγάζει τους νέους STEAMROLLER μόνο σε APU ( επεξεργαστής 4-πύρηνος + κάρτα γραφικών) ....

Για εμένα ψάχνεις λάθος ... 

Δεν χρειάζεσαι 990FX CHIP το οποίο είναι ανάλογο του X79 Chip της intel s2011 πλατφόρμας ! 

Χρειάζεσαι μια μητρική με 970Α ή 990Χ CHIP . Μια τέτοια μητρική είναι υπεραρκετή. 

Ο 990FX chip δίνει απλά πολλά LANES διασύνδεσης με περιφερειακά και κάρτες γραφικών , όμως δεν νομίζω να βάλεις πολλαπλές κάρτες γραφικών στο pc σου για να το χρει΄ζεσαι !

Από εκεί και πέρα, είτε 6+2 φάσεις είτε 8+2 φάσεις , μια χαρά θα σηκώσουν overclock στο CPU !! Εξάλλου δεν θα σε σταματήσουν οι φάσεις της μητρικής αλλά η ψύξη που θα έχεις !

το σιγουρο ειναι οτι καποια στιγμη θελω πανω στην μητρικη να κανω sli/crossfire,θα μπει καμια καρτα ηχου και κανενας controller σιγουρα ολα αυτα δεν ξερω αν επαρκει να βαλω 970Α η 990x chip.

για ψυξη τωρα πρεπει να ψαξω τι χωραει κ στο κουτι μου(coolermaster storm scout 2 advanced) γιατι οι καλες αεροψυχτρες ειναι τερατα αλλιως πρεπει να καταφυγουμε σε λυση τυπου corsair h80-h100i για καλο oc.

οσο για τους apu δεν με πειθουνε προς το παρων.για multitasking-gaming-oc ποιο ειναι το ιδανικοτερο αυτη τη στιγμη σε επιδοσεις?

Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/s/3445906/Asus-Z87-A.html

http://www.skroutz.gr/s/3445801/Asus-Gryphon-Z87.html

http://www.skroutz.gr/s/3445747/Asus-Z87-Plus.html

http://www.skroutz.gr/s/3588153/MSI-Z87-G45-Gaming.html?from=recommendation

Μια απο αυτες θα ελεγα στα λεφτα αυτα.Συγκρινεις τα χαρακτηριστικα και διαλεγεις.

καλησπερα κ παλι μηπως ξερεις ποιες απο τις παραπανω τρεχουνε sli/crossfire x16??

απλα θελω να ξερω ποια ειναι καλυτερη στις επιδοσεις οταν μπει δευτερη καρτα πανω.

Δημοσ.

παραδειγμα asus gryphon z87
expansion slots :2 x PCie 3.0/2.0 x 16(x 16 or dual x 8)

αυτο τι σημαινει οτι εχει 2  υποδοχες 3.0 χ16??? 
οταν λεει dual x8??
σορρυ αλλα δεν γνωριζω τις λεπτομερειες.
βλεπω στην υπογραφη σου οτι εχεις την msi z87??την gd 45 η καποια αλλη??εισαι ευχαριστημενος??

αν εχεις αυτην που σου ειπα τρεχει ετσι 3 x PCI-Express 3.0 x 16??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...