Προς το περιεχόμενο

Όποιος έχει DVD-ROM Toshiba SD-M1712 παρακαλώ ας απαντήσει.

gdp77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον ... αποτελεσματα.

1η εικονα με το 1712 idle

Eδω παρατηρουνται ανα ΤΑΚΤΑ χρονικα διαστηματα (περιπου 35 sec) πτωσεις στην ταχυτητα εγγραφης.

Μπορειτε να δειτε οτι εχουμε ενα πολυ ωραιο P-CAV dvdwriter !!!! :shock:

και εικονα με το 1712 να εχει ενα cd μεσα

Εδω μπορειτε να παρατηρησετε καποιες μικροδιακυμανσεις .... δεν δημιουργουν ομως προβλημα ...

εικονα με το 1712 εκτως τροφοδοσιας ! :D

Εδω ολα ειναι μια χαρα ! :)

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τώρα με κούφανες. Θα κοιτάξω αύριο αν ισχύει και σε μένα το "trick" με το δισκάκι, γιατί μόλις έκλεισα το case τώρα (έβαλα το dvd πάλι μαζί με τον σκληρό) και δεν την παλέυω να το ανοίξω πάλι.

Δοκίμασες να στείλεις κανα mail στην toshiba να δούμε τι θα σου πούνε και σένα? Γιατί εμένα μου λέγανε ότι δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα σε άλλον... [email protected]

Μέχρι στιγμής το dvd αυτό δημιουργεί πρόβλημα στο δικό μου Nforce2, σε KT400 φίλου μου και στο δικό σου Intel. Άρα δε νομίζω να τίθεται και θέμα IDE CONTROLLER. Τέλος πάντων ας περιμένουμε και τον georgeadams να δουμε τι κάνει σε αυτόν.

Επίσης άσχετο: Για να ανεβάσεις τα αρχεία στην panafonet χρησιμοποίησες κάποιον ftp client? Αν ναι ποιο είναι το ftp address τους? Γιατί μόνο μέσω web έχω βρει τρόπο να το κάνω.

Δημοσ.

Εχω υποψιες οτι ειναι γενικο το προβλημα και με αλλα dvdrom's ...

Ας πουμε με το Pioneer DVD-120s ειχε παρομοια προβληματα ενα φιλαρακι μου.

Βασικα το διαπιστωσα καπως αργα αυτο το προβλημα γιατι μεχρι πριν 20 μερες , δουλευα το dvdrw με adapter στο SATA ;) . Ειναι η καλυτερη λυση για να αποφευγεις τετοια μπερδεματα ...

...Που να το φανταστω ομως οτι θα ειχα προβληματα.

Εχω δυο λυσεις ... 1η) να παω το 1712 στο Πλαισιο για να παρω καποιο αλλο ... (Εχουν φερει το Plextor 116 στο πλαισιο ??? )

2η) Να ξαναβαλω το Sony στο SATA !

Προτιμω να αλλαξω το 1712 με το Plextor και να βαλω το Sony στο SATA .

Aυτο θα κανω ;)

Οσο για το Ασχετο ... οχι δεν εχω ασχοληθει για να βρω κατι αλλο ... απο τη σελιδα τους κανω το upload.

Δημοσ.

Η μητρική μου δυστυχώς διαθέτει μόνο δύο κανάλια ATA 133 οπότε η καλύτερη λύση είναι να αγοράσω έναν ΑΤΑ 100 controller και να βάλω εκεί το dvd.

Όσο για τα άλλα DVD που λές, αν παίζει κάποιο πρόβλημά θα παίζει μόνο με τα πιο καινούρια 16x48x. Πειράματα που έκανα με ένα παλαιότερο (και πιο αργό) Accer φίλου δεν έδειξαν κανένα πρόβλημα. Το recorder δούλευε άψογα.

Δημοσ.

Paidia, egw me to plextor cd-r 48-24-48 kai to toshiba 1712 den exw problhma. To pc mou einai 500 celeron kai ta ide kalwdia pou exw einai ta palia (oxi ta 100pina). Pantws to bios anagnwrizei ws udma 33 kai ta 2 drives.

Kai kati allo: gdp77 den mporw na dw tis selides me tis eikones apo ta test sou. Mou leei o ie na katebasw kati gia na ta dw alla ayto den katebainei

Δημοσ.

Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι το dvd προκαλεί πρόβλημα με την UDMA λειτουργεία του. Ίσως επειδή έχεις παλιό controller και καλώδια δεν "παίζει" κάτι τέτοιο. Μπορείς να μου πεις στο device manager πώς βλέπει το λειτουργικό τις συσκευές? A! και τι λειτουργικό έχεις? Σε όσα συστήματα έχω δικιμάσει και έχει εμφανιστεί το πρόβλημα, είχαν XP PRO.

Όσο για τις εικόνες:

Εδώ βλέπεις τι κάνει στο recorder μου όταν είναι στο ίδιο κανάλι

http://users.panafonet.gr/gdp77/withdvd.jpg

Εδώ όταν είναι σε διαφορετικά κανάλια

http://users.panafonet.gr/gdp77/withdvd1.jpg

Και εδώ με "ξεκαρφωμένο" εντελλώς το DVD

http://users.panafonet.gr/gdp77/nodvd.jpg

Δημοσ.

gdp77 εχουμε ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο προβλημα. Κατα διαστηματα δημιουργουνται spikes !

Προς το παρoν εβαλα το dvdr παλι στο SATA ....

Οταν το Πλαισιο φερει το Plextor PX116 θα τους παω το toshiba για αλλαγη ...;)

Δημοσ.

Συγνωμη, αλλά απ'όσο γνωρίζω δεν γίνεται αλλαγή με άλλη συσκευή. Θα την στείλουν στην αντιπροσωπεία να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα και αν υπάρχει θα την αντικαταστήσουν με άλλη ίδια. Τώρα, αν όλη η παρτίδα παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα, δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά φαντάζομαι και πάλι είναι θέμα αντιπροσωπείας και όχι Πλαισίου. Άσε και τη μια τουλάχιστον εβδομάδα που θα χάσεις προκειμένου τα "ξυπνοπούλια" του εκάστοτε τμήματος service να διαπιστώσουν το πρόβλημα. Εγώ πάλι ελπίζω να είναι θέμα firmware και με κάποιο update να διορθωθεί. Για 40€ δεν πρόκειται να ταλαιπωρούμαι στην Αθήνα με πήγαινε-έλα και χάσιμο χρόνου να προσπαθώ να εξηγήσω στον κάθε άσχετο τι έχει η συσκευή. Βέβαια θα "κυνηγήσω" την toshiba μέχρι τελικής πτώσεως προκειμένου να παραδεχτούν το πρόβλημα, έτσι για το γαμώ το. Και θα τους κάνω ρόμπα σε όσα περισσσότερα forum μπορώ. Και 10 πωλήσεις που λέει ο λόγος να τους "κόψω" ευχαριστημένος θα είμαι. Έτσι επιλέγω να τιμωρώ τους κάφρους που δεν σέβονται τον καταναλωτή.

Δημοσ.

Λοιπόν, να'μαι κι εγώ!

Έχω το DVD της Toshiba συνδεδεμένο σαν Secondary Master και το CD-R Sony 52x24x52 (βελτιωμένο με το firmware της Lite-On) στο ίδιο καλώδιο (Secondary Slave). Στο 1o IDE κανάλι έχω 2 δίσκους. Η motherboard που χρησιμοποιώ είναι η Epox 8RDA+ με nForce2 chipset.

Τα αποτελέσματα του Nero CD/DVD Speed είναι:

1. Με το Toshiba συνδεδεμένο, χωρίς δισκάκι μέσα του (idle)

sony_with_toshiba_idle.jpg

2. Με το Toshiba συνδεδεμένο, με ανοικτό tray

sony_with_toshiba_tray_open.jpg

3. Με το Toshiba συνδεδεμένο, με δισκάκι CD μέσα του

sony_with_toshiba_loaded.jpg

4. Με το Toshiba αποσυνδεδεμένο (το CD-R μόνο του στο καλώδιο σαν slave)

sony_without_toshiba.jpg

Τα αποτελέσματα είναι περίπου όπως τα περιγράφετε, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ δεν είχα προβλήματα στις εγγραφές CD όσο καιρό έχω το συνδιασμό αυτό. :?

Δημοσ.

Όλοι μας έχουμε καινούρια recorder και γι αυτό ίσως δεν έχουμε προβλήματα εγγραφής. Σε κάποιο παλαιότερο recorder σίγουρα θα παρουσιάζονται αρκετα c2 errors.

Επίσης δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο ή όχι, αλλά μετά από 2 μήνες συνύρπαξης του Toshiba με ένα MSI recorder, το τελευταίο παρέδωσε πνεύμα. Μήπως αυτά τα spikes προκαλούν φθορά στο μηχανισμό εγγραφής; Δεν ξέρω, ρωτάω...

Δημοσ.

Παιδιά θα σας ταράξω λίγο τα νερά (μακάρι όχι δηλαδή) αλλά το ίδιο πρόβλημα φαίνεται να παρουσιάζεται και σε εμένα με DVD-RW Pioneer A05 στο ίδιο κανάλι με το DVD Pioneer 120. Πουθενά Toshiba δηλαδή.

Είχα κάνει αναφορά παλιότερα στο πρόβλημα ( http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=353262 ) αλλά δε βρέθηκε κανείς να του παρουσιάζεται το ίδιο και είχα απογοητευτεί.

Αυτό που κάνει τέλος πάντων και σε εμένα είναι αυτά τα weak writings με αποτέλεσμα κάτω απ'το dvd να διακρίνονται σκούρες κηλίδες, σα να μην έγραψε ποτέ το dvd-r σ'αυτή την περιοχή. Αυτό δε λέτε κι εσείς?

Και όπως είναι προφανές υπήρχαν CRC errors και δε μπορούσα να αντιγράψω το dvd πάλι πίσω στον σκληρό δίσκο εκτός από τυχερές περιπτώσεις όπου το error-correction κατάφερνε και δούλευε.

Αυτό που μένει τώρα είναι να αρχίσω τα nerotests και να ποστάρω screenshots αλλά για την ώρα δεν έχω άδεια dvd-r, οπότε αναμείνατε μέχρι το βραδάκι!

Δημοσ.

NeTeD αυτο ακριβως λεω .

Με CDR ποτε δεν ειχα προβληματα. Ολα τα εγραφε σωστα Και τα επαιζε σωστα.

Οταν εγραφα dvdr υπηρχε το προβλημα που αναφερεις (weak burn) με τις κυλιδες .

Aν δεις σε προηγουμενο post μου το αναφερω (Eιναι το 5ο post στο θεμα αυτο) . ;)

Επισης σε αυτη τη σελιδα (2η) στο 3ο ποστ αναφερω οτι υπαρχει προβλημα και με το 120s.

Πιστευω λοιπον , πως ειναι λιγο γενικοτερο το προβλημα και υπαρχουν αρκετα μηχανηματα στην αγορα που δημιουργουν τετοιες καταστασεις.

Φαινεται πως τα dvdr ειναι πιο ευαισθητα σε τετοιου ειδους "ενοχλησεις"

Εσυ gdp77 εχεις προβλημα μετα στην αναγνωση των γραμμενων cd's ???

Δημοσ.

Όσο καιρό είχα το Toshiba μαζί με ένα MSI recorder, κάποια δισκάκια καιγόντουσαν (burn failed) και κάποια γραφόντουσαν με errors (ήταν όμως αναγνώσιμα). Τότε δεν είχα εντοπίσει το πρόβλημα ακόμα. To MSI παρέδωσε το πνεύμα (δεν ξέρω αν ευθύνεται το Toshiba) και αμέσως πήρα το Teac, οπότε και εντοπίζω το πρόβλημα που δημιουργούσε το Toshiba. Στα λίγα δισκάκια που έγραψα με τις δυο συσκευές στον ίδιο δίαυλο, δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα, πέραν των spikes που έκανε η ταχύτητα εγγραφής προς τα πάνω και προς τα κάτω. Κανένα δισκάκι όμως δεν κάηκε και όλα ήταν αναγνώσιμα χωρίς errors.

Δεν μπορώ να είμαι και απόλυτος όμως, αφού εντόπισα ότι το πρόβλημα ήταν στο Toshiba και του άλλαξα κανάλι. Δηλαδή με τα δύο μαζί στον ίδιο δίαυλο δεν πρέπει να έχω γράψει πάνω από 5-6 δισκάκια, οπότε...

NeteD είναι σίγουρο ότι το Pioneer δημιουργεί το ίδιο πρόβλημα? Περιμένω με μεγάλη περιέργεια να δω τις εικόνες που θα ποστάρεις. Γιατί αν και το Pioneer έχει το ίδιο πρόβλημα, τότε τι να πω? Η ειρωνία είναι ότι πουθενά σε κανένα review δεν έχουν αναφερθεί όλα αυτά και το πιθανότερο ένα σωρό κόσμος να καίει τζάμπα τα δισκάκια του και να ρίχνει το φταίξιμο στην "Χ άχρηστη συσκευή" ή στην "Χ άχρηστη μάρκα κενών CD". Πραγματικά ελπίζω να βρούμε κάποια άκρη. Παιδιά στείλτε email στην Toshiba και Pioneer μην το αφήσετε έτσι. Εγώ ήδη τα έχω χώσει χοντρά στην Toshiba και περιμένω απάντηση.

Δημοσ.

Εμένα μήπως είναι για πέταμα? :shock: :shock:

Με το Pioneer120 πάνω:

with120.GIF

Xωρίς το 120:

without120.GIF

Βλέπω όμως stelio εσύ το δοκιμάζεις με DVDRW (άρα μικρότερη ταχύτητα από την μέγιστη του dvd-r σου ή όχι?) και μάλιστα +. Μήπως παίζει ρόλο?

Εγώ με DVD-R το δοκίμασα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...