gdp77 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2003 Αν μπορείτε κάντε αυτο το τεστ και πείτε μου τα αποτελέσματα. Κοστίζει μόνο 2 λεπτά σε χρόνο. Ευχαριστώ πολύ http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=16885
georgeadams Δημοσ. 13 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2003 Αν μπορείς να περιμένεις μέχρι την Κυριακή που γυρνάω στην Αθήνα, θα το δοκιμάσω στο 1712 μου...
gdp77 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2003 Σε ευχαριστώ πολύ. Φυσικά και θα περιμένω. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά εδώ: http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=16797 για να δεις τι ακριβώς παρουσιάζει. Και μάλιστα ολα τα τεστ έγιναν και σε δεύτερο σύστημα φίλου, όποτε δεν τίθεται άλλο θέμα πλην της συκευής αυτής καθαυτής. Η διαίσθησή μου είναι ότι μάλλον είναι πρόβλημα έκδοσης firmware, αλλά για να το αποδείξω χρειάζομαι και μια δεύτερη γνώμη.
steliosdj Δημοσ. 13 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2003 μου φαινεται πως θα συμφωνησω .... Θα σου απαντησω 100% με σιγουρια λιγο αργοτερα. Υπαρχει θεμα !
steliosdj Δημοσ. 13 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2003 UPDATE !!! Λοιπον ... και σε εμενα υπαρχει προβλημα τελικα !! Motherboard με i875 Intel Canterwood To καλο της υποθεσης ειναι πως ειχα το 1712 μαζι με το DVDRW ......και αστα να πανε ! Τον τελευταιο καιρο μου ειχε κανει weak burn. Ετσι φαινονται τα dvd's απο κατω ! Σε μερικα σημεια δηλαδη βλεπεις αντι για "καμμενο" υλικο να ειναι λες και δεν εχει γραφτει. Τελικα χαλασα 7 αδεια dvdr .... απο αυτα καταφερα να αλλαξω τα 3 και μαλιστα σημερα το μεσημερι πηγα να κανω αυτη την αλλαγη Εβγαλα λοιπον το 1712 απο την καλωδιοταινια και ολα ειναι ΟΚ πλεον! Εγραψα ηδη 2 dvdr χωρις ΚΑΝΕΝΑ προβλημα ! .. διαβαζονται κανονικα παντου. Αρα λοιπον ... υπαρχει καποιο προβλημα με το 1712. gdp77 ... ποια εκδοση του 1004 firmware δουλευεις ??? .. την official ή την πειραγμενη ???
gdp77 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2003 Έχω δοκιμάσει και με τις δύο. Και στις δυο περιπτώσεις δημιουργεί προβλήματα. Ακόμα και αν του αλλάξω διαυλο και το βάλω στο άλλο κανάλι μαζί με τον σκληρό και αφήσω το recorder μονο του η ταχύτητα εγγραφής μου κανονικοποιείται, αλλά εκει που το recorder γράφει με 52x, φτάνει μέχρι 48x top. Δεν έχω δοκιμάσει να το αφήσω σε δίαυλο μόνο του εντελλώς και αυτό γιατί θα πρέπει να αγοράσω κάποιον επιπλέον controller. Προσέξτε τι μου απάντησαν τα ΝΟΥΜΕΡΑ του toshiba supporτ σε σχετικό mail mou: -------------------- Dear Sir, thank you for your inquiry. Sorry, if your device is producing some problems. In this case please visit your dealer for exchange/repair of your drive. Regards ---------------------------------- τους ξαναρωτάω: I am sorry, but I didn't fully understand what are u saying... Are u suggesting that this is a fault of the specific device I have and I should return it to the shop I bought it from? I have some technical knowledge and the whole issue looks like a faulty firmware issue to me. I mean it doesn't look like a device failure, since the device by itself reads both cds and dvds perfectly. So, I would like to ask again: The devices you have in your labs don't cause these issues in a recorder device when they are both connected in the same channel? I am asking again because getting a new device that causes the same problem, isn't a solution for me. Για να εισπράξω την ΗΛΙΘΙΑ απάντηση: Dear Sir, what I meant is, that you are the first one with this performance from the drive. So at my opinion it's got to be the drive which shows this strange behavior and so for it is the drive which is to be exchanged. Regards Εγώ φυσικά αυτό που κατάλαβα είναι ότι ούτε που έκατσαν να συνδέσουν μαζι το toshiba με ένα recorder, να δουν τι συμβαίνει... Εγώ αυτό που υποψιάζομαι είναι ελαττωματικό firmware. Εκτός και αν μιλάμε για προβληματικό hardware και η toshiba πρέπει να κάνει ανάκληση... Κανείς άλλος καμιά ιδέα?
steliosdj Δημοσ. 13 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2003 Θα κανω μερικες δοκιμες ακομη ... κατι με προβληματιζει.
gdp77 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2003 Πες μου τι σκέφτεσαι. Εγώ πάντως με δύο συτήματα στο σπίτι και σε ένα τρίτο φίλου έκανα τους άπειρους πειραματισμούς τόσο με software όσο και με hardware και πάντα κατέληγα στο ίδιο συμπέρασμα. Φταίει το toshiba. Από κει και πέρα δε νομίζω να μπορώ να κάνω τίποτα άλλο απ'το να προσπαθήσω να πείσω και το support της toshiba ότι το drive τους... κάτι έχει. Και δυστυχώς αυτό που έχει είναι δύσκολο να το βρει ή να το παρατηρήσει ο ανυποψίαστος χρήστης. Ίσως και γι αυτό δεν έχει γίνει ντόρος ακόμα.
steliosdj Δημοσ. 14 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2003 Δεν μπορω να πω ακομη 100% σιγουρα ... 99% πρεπει να φταιει. Διαπιστωσα οτι κατι δεν παει καλα πριν απο 10 μερες. Στην αναγνωση δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Επισης στα cdr δεν υπαρχει προβλημα ... ολα γραφονται κανονικα Στα dvdr ομως ... φρικη ! Αν τελικα φταιει αυτο , απλα θα παω Πλαισιο και θα το κανω αλλαγη. Τοσο καιρο (απο το Μαρτιο εχω αυτα τα δυο optical drives που τα αγορασα μαζι) τα ειχα σε ξεχωριστη αλυσιδα. Πριν κανα μηνα τα εβαλα μαζι και στη συνεχεια διαπιστωσα οτι κατι δεν παει καλα. Το προβλημα μου ειναι οτι δεν υπαρχει δυνατοτητα simulation σε dvdr .. οποτε ή θα πρεπει να καψω αρκετα αδεια dvd για να καταληξω , ή να βαλω καποιο αλλο cdr στην αλυσιδα αυτη. Θα προσπαθησω να κανω το δευτερο . Νομιζω πως με συμφερει Θελουμε καναδυο ατομα ακομη που να εχουν το ιδιο προβλημα ! ... τοτε θα ειμαστε σιγουροι 100% ...
gdp77 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2003 Ένας κολλητός μου έχει ακριβώς το ίδιο recorder και dvd με μένα, αλλά γυρνάει σε μερικές μέρες Αθήνα. Θέλω σε παρακαλώ να κάνεις ενα write transfer test σε cd με το nero. (αν υπάρχει η δυνατότητα με το dvdr). Παρατήρησε την γραμμή εγγραφής και πες μου αν σου κάνει σκαμπανεβάσματα η είναι ευθεία. Θα πρέπει αναγκαστικα να περιμένουμε μέχρι Κυριακή να μας πει και ο georgeadams.
steliosdj Δημοσ. 14 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2003 Δεν εχω δοκιμασει ακομη με αλλο writer ... το Sony Dru500AX ΠΑΝΤΑ εχει fluctuation στο cdr write speed . Λειτουργει ετσι ! Βεβαια συγκρινοντας τις παραστασεις χωρις το 1712 και με το 1712 υπαρχουν καποιες συγκεκριμενες διαφορες αλλα δεν ειναι ευκολο να καταληξεις στο αν υπαρχει οντως προβλημα. Το οτι με το που εβγαλα το 1712 εγραψα dvdr δισκακια χωρις προβλημα ειναι οντως ενα στοιχειο. Για dvdr θα κανω δοκιμη με καποιο επαννεγραψιμο .
steliosdj Δημοσ. 14 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2003 Τελικα υπαρχει προβλημα ! ... θα δωσω links σε λιγη ωρα με φωτοφραφιες και θα καταλαβετε τι ακριβως συμβαινει
gdp77 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2003 steliosdj μήν το ψάχνεις η συσκευή έχει πρόβλημα. Ακόμα και o georgeadmas την Κυριακή το ίδιο πρόβλημα θα βρει. Έψαξα σε όλο το internet και πουθενά δεν υπήρχε αναφορά σε αυτό. Αυτό συμβαίνει γιατί το πρόβλημα είναι πολύ "ύπουλο" και πρέπει να είσαι πολύ μα πολύ ψαγμένος για να το εντοπίσεις. Για καλή μου (μας) τύχη μίλησα με έναν τέτοιο τύπο σε ένα forum ο οποίος μου είπε ότι έχει αναφερθεί (που βρε αδερφέ;; πρόβλημα με την UDMA λειτουργία αυτής της συσκευής. Η μόνη λύση προς το παρόν είναι να απενεργοποιήσεις το UDMA από το BIOS έτσι ώστε να την δει ο υπολογιστής ως PIO MODE 3 ή κάτι τέτοιο. Πρόσεξε όμως μην απενεργοποιήσεις το "UDMA if available" από τα Windows. Τα windows τώρα θα την βλέπουν ως Multi Word DMA και ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα θα εξαφανιστούν. Επίσης η αλλαγή αυτή δεν επηρεάζει την ταχύτητα της συσκευής αφού πετυχαίνει την max speed άνετα. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ ότι ίσως μπορεί να επηρεάσει είναι τις αντιγραφές on the fly λόγω της απενεργοποίησης του UDMA, αλλά και πάλι θέλει ψάξιμο κάτι τέτοιο για να επαληθευτεί. Η συζήτηση που έγινε είναι εδώ: http://club.cdfreaks.com/showthread.php?s=&postid=452693#post452693 Τα δικά μου διαγράμματα μπορείς να τα βρεις εδώ: http://www.geocities.com/gdp77/index
gdp77 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2003 Update: Έκανα κάποια test και δυστυχώς απενεργοποιώντας το UDMA βοηθάει αν είναι το Toshiba σε άλλο IDE κανάλι από το recorder. Αν βρίσκονται και το δύο στο ίδιο κανάλι... άστα να πάνε... PIO mode δεν δοκιμάζω κάθολου γιατί απλά δεν είναι λύση. Δηλαδή, όντας σε ξεχωριστά κανάλια το recorder Μου πήγαινε μέχρι 48x, αν απενεργοποιούσα από bios και το UDMA πήγαινε 52x. Δυστυχώς αν βρίσκονται στο ίδιο κανάλι και οι δυο συσκευές, τα ΄σκαμπανεβάσματα" που γίνονται στην ταχύτητα εγγραφής του recorder είναι απίστευτα. Και η γ@μημένη toshiba ακόμα να στείλει απάντηση...
steliosdj Δημοσ. 15 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2003 Να σου δωσω δυο tips ! 1) Δοκιμασε με το πορτακι του toshiba ανοιχτο 2) Δοκιμασε με ενα δισκακι μεσα στο toshiba. Θα διαπιστωσεις οτι και στις δυο περιπτωσεις δουλευει κανονικα. Αρα κατι πρεπει να συμβαινει oταν ειναι idle το μηχανημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.