Προς το περιεχόμενο

Tropico 5

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είχα κι εγώ αυτό το πρόβλημα με τους homeless και τα σπίτια. Ψάχνοντας λίγο στο ίντερνετ κατάλαβα πως πρέπει να έχω χαμηλά ενοίκια για τις οικονομικά αδύναμες ομάδες, γιατί αλλιώς δεν έχουν χρήματα να μείνουν στα σπίτια. Αυτό γίνεται κατεβάζοντας το budget των σπιτιών.

Δημοσ.

η ανοιγοντας δουλειες για να μην εχεις ανεργους...σκεψου το λογικα...την καθε κινηση σου..πειναει;δωστου φαγητο και δουλεια...να ανοιγεις το almanac να βλεπεις τι θελει ο κοσμος και τι μπορεις να δωσεις.

Δημοσ.

Είχα κι εγώ αυτό το πρόβλημα με τους homeless και τα σπίτια. Ψάχνοντας λίγο στο ίντερνετ κατάλαβα πως πρέπει να έχω χαμηλά ενοίκια για τις οικονομικά αδύναμες ομάδες, γιατί αλλιώς δεν έχουν χρήματα να μείνουν στα σπίτια. Αυτό γίνεται κατεβάζοντας το budget των σπιτιών.

τοβαλα και στο χαμηλοτερο budget παλι τιποτα. φτιαχνανε shacks και το profit του σπιτιου πηγαινε -. απ την αλλη αμα κατεβασεις το budget πεφτει και το housing quality...

Δημοσ.

Για τους homeless θα πρέπει να φτιάξετε σπίτια στις γειτονίες τους και ιδίως διπλα από τις επιχειρήσεις που δημιουργείτε για δουλειές. Παίζει από τι θυμάμαι ότι θα πρέπει να φτιάξετε και σπίτια ανάλογα με το κοινωνικό τους status δλδ ένας δάσκαλος θέλει και τα ανάλογα σπίτια για να μείνει αλλιώς προτιμά να μένει σε παράγκα. :P 

Αν και το game σαν πρώτη επαφη φαίνετε απλό έχει αρκετό micromanagment και αρκετές τέτοιες λεπτομέρειες που χρειάζεται να τις γνωρίζεις για να παίξεις σωστά. Αυτή είναι και η ομρφιά των tropico. Διαβάστε κανα guide υπάρχουν αρκετά στο internet που εξηγούν τα πάντα και πως μπορείς να στήσεις μια πόλη σωστά.

Δημοσ.

Είναι ευχάριστο και ενδιαφέρον αν και μου λείπουν πράγματα και μενού που υπήρχαν στο 4. Γενικά η σειρά δεν προχωράει και πολύ και ενώ η ιδέα των εποχών φαινόταν καλή αρχικά δε λειτουργεί και τόσο χαλώντας το όποιο immersion. Το campaign είναι πολύ παλαιάς κοπής όπου συνέχεια αρχίζεις σχεδόν από την αρχή όπως στα pharaoh/ceasar/zeus θα μπορούσε να έχει λίγο παραπάνω ενδιαφέρον. Αρκετά προκλητικό στο hard, ίσως ένα τσακ λιγότερο από το 4. Ευχάριστη προσθήκη το σύνταγμα και οι τεχνολογίες. Το χιούμορ όπως πάντα κορυφαίο. Για αγορά στα 20ευρώ αξίζει, αλλιώς καλύτερα να περιμένετε λιγάκι παίζοντας το πλέον πάμφθηνο 4.

Δημοσ.

Σωστο ολοκληρομενο guide που υπαρχει ρε παιδια ?

Γιατι μου γινονται διαφορες μαμακιες χωρις λογο στο tropico

Δημοσ.

Σωστο ολοκληρομενο guide που υπαρχει ρε παιδια ?

Γιατι μου γινονται διαφορες μαμακιες χωρις λογο στο tropico

Αν googlarεις στο νετ θα βρεις αρκετά!Εκτός αν ψάχνεις κάτι στα ελληνικά οπότε εκεί είναι πιο δύσκολά τα πράγματα!

Δημοσ.

Ό,τι θες ρώτα και εδώ, νομίζω οι περισσότεροι έχουμε λιώσει πολεμώντας rebels σε τροπικά νησιά. ;)

Εχω πολλες αποριες...η οποιες δεν λυνονται απλα με κατι topics στο steam που λενε διαφορα μεταξυ τους..

Π.χ 1)γτ εχω ελλειψη προσωπικου σε ορισμενα buildings ? εχω βαλει και υψηλα την τιμη που τους δινω ..

2)τι ειναι αντικειμενικα το teamsters office ? 

3)ποια edicts αξιζει να εχεις ? και ποια ειναι χρησιμα ?

4)food variety: πως μπορω να την αυξησω ? 

κι αλλα πολλα δεν μου ερχονται τωρα :P

Δημοσ.

1) Γιατί είτε δεν έχεις αρκετό κόσμο στο νησί σου για να καλύψει όλες τις θέσεις ή γιατί χρειάζεται εκπαίδευση λυκείου-πανεπιστημίου ως προσόν και δεν έχεις τέτοιους εκπαιδευμένους εργάτες.

2)Είναι οι τύποι που παίρνουν τις πρώτες ύλες από το κάθε μέρος και τις μεταφέρουν σε λιμάνια και αποθήκες ή σε βιομηχανίες. Εμπειρικά χτίζεις όταν βλέπεις να υπάρχει κόλλημα πρώτων υλών ενώ παράγεις.

3)Κυρίως το double rations για να είναι πιο ευτυχισμένος ο λαός και πριν τις εκλογές αν μπορείς tax cut. Γενικά είναι εξειδικευμένα ανά περίσταση

4)Αν έχεις corn farm μόνο, χτίσε και ψαράδικα, φάρμες με άλλα φρούτα, φάρμες με αγελάδες κτλ για να έχουν περισσότερη ποικιλία φαγητών στο νησί.

ό,τι άλλο θες ;)

Δημοσ.

Καλά τα λέει ο Γοδεφρείδος, να συμπληρώσω λίγο κι εγώ.

Teamsters είναι οι φορτηγατζήδες, οι υπεύθυνοι μεταφορών, το κυκλοφορικό σύστημα του νησιού. Μεταφέρουν εργάτες, εμπορεύματα και πρώτες ύλες όπου χρειάζονται, οπότε φρόντισε να έχεις παραπάνω από όσους χρειάζεσαι για να μην αγωνιάς για deadlines, στοίβες από προιόντα που σαπίζουν και άλλα τινά.

Επίσης εκτός από το θέμα του αριθμού των κατοίκων και της εκπαίδευσης (το τελευταίο φαίνεται έτσι κι αλλιώς) πολλές φορές παίζει ρόλο η προσβασιμότητα. Σε μια φάρμα στην άκρη του κόσμου, ακόμα και αν θεωρητικά γεμίσουν οι θέσεις, οι εργάτες θα φτάσουν πολύ αργότερα και παρόλο που είσαι δικτάτορας δεν είσαι ο Dungeon Keeper να τους αρχίσεις στις φάπες. Γενικά τα Tropico λειτουργούν πολύ καλύτερα με αποκεντρωμένα συστήματα: φάρμες για τρόφιμα στο κέντρο περίπου, βιοτεχνίες και βιομηχανίες ακτινωτά γύρω τους, κατοικίες και φορτηγατζήδες κοντά στις μονάδες παραγωγής, ένα κομμάτι του νησιού ξεκομμένο για τουρισμό και μόνο με τις απαραίτητες κατοικίες. Σχολεία, εργοστάσια ρεύματος κλπ, μπορείς να τα βάλεις όλα μαζί κάπου.

Ποικιλία στο φαϊ επίσης χρειάζεται και γενικά είναι τόση που δε χρειάζεται να εκβιάσεις καταστάσεις φτιάχνοντας μη παραγωγικές καλλιέργειες. Ειδικά προϊόντα όπως ο καπνός, η ζάχαρη και ο καφές, που χρειάζονται ειδικές συνθήκες, δεν είναι μονόδρομος.

Για μένα, οι οικονομίες μου ήταν πάντα κατά βάση αγροτικές, με μπόλικο φαϊ και ελάχιστο στρατό, και 1 - 2 ακριβά προϊόντα (συνήθως πούρα και ρούμι). Ο τουρισμός είναι το κερασάκι στην τούρτα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...