Wise_One Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Καλησπέρα σε όλους... Θα ήθελα μερικές συμβουλές/προτάσεις για την ανάπτυξη ολοκληρωμένης εφαρμογής. Ένας φίλος μου πρότεινε να του κάνω ένα πρόγραμμα και δέχτηκα μιας και θα 'ναι καλή εξάσκηση για μένα. Η εφαρμογή θα έχει σύνδεση με βάση δεδομένων, προβολή των ερωτημάτων σε πίνακες της εφαρμογής, διάβασμα/γράψιμο σε αρχεία... Αρχικά σκέφτηκα να δουλέψω με JavaFX και FXML μιας κι έχω εμπειρία με Java και θα 'ναι ευκολότερο να προγραμματίσω έτσι, εκτός αυτού οι JavaFX εφαρμογές είναι πανέμορφες και με CSS μπορούν να πάρουν οποιοδήποτε design. Το πρόγραμμα τρέχει και σ' οποιαδήποτε λειτουργικό σύστημα, μια χαρά. Μετά σκέφτηκα, μήπως να πάω σε .ΝΕΤ; Η C# έχει μεγάλη ομοιότητα με τη Java και θα 'ναι αρκετά εύκολο να προγραμματίσω σ' αυτή, νομίζω πως αρκετά πιο εύκολα κάνεις σύνδεση με βάση κι εμφάνιση των αποτελεσμάτων κλπ κλπ... Το βασικό πρόβλημά μου είναι ότι δεν ξέρω πως να χτίσω μια ολοκληρωμένη εφαρμογή. Οι χαζο-εφαρμογές που κάναμε στη σχολή ήταν command line κι εντάξει, θέλω έτσι κι αλλιώς να κάνω GUI. Επομένως, .ΝΕΤ ή JavaFX για "άμεσα αποτελέσματα"; Μπορώ πάντα αργότερα να ξαναγράψω την εφαρμογή σε άλλη πλατφόρμα αλλά προς το παρόν δεν έχω κανέναν τρόπο να ξεκινήσω να γράφω "γρήγορα"... 1
theodoros8 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Νομιζω πως με .ΝΕΤ και C# θα βρεις πολλα samples και πολλους να σε βοηθησουν σε forums οπως stack overflow. Επισης το IDE για C# ειναι το πιο απλο και μαζι δυνατο για WYSIWYG GUI.
παπι Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Οποια και να επιλεξεις, αμεσα αποτελεσματα θα εχεις.
jmaster18 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 C# σου προτεινω, απλα και μονο λογω Visual Studio θα δεις διαφορες. Εχω φτιαξει εφαρμογες που συνδεονται με database με ελαχιστες γνωσεις SQL. Το interface του app το φτιαχνεις με drag n drop και properties.
Wise_One Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Τώρα εδώ που τα λέμε μάλλον με Visual Basic θα είχα πιο "rapid" ανάπτυξη αλλά δε θέλω ν' ασχοληθώ. Παίζει τελικά να ξεκινήσω με C#, έχω το Visual Studio από τη σχολή και θα το εγκαταστήσω για να κάνω μερικές δοκιμές. Το stackoverflow είναι πραγματικά θησαυρός και νωρίτερα βρήκα κώδικα σε JavaFX που κάνει κάτι που θέλω. Έχω ακούσει ότι με Visual Studio αναπτύσεις πιο γρήγορα εφαρμογές, η Java είναι πιο μπερδεμένη σε κάποια πράγματα. Θα δω πως θα πάει το θέμα στις δοκιμές μου και κανονίζω από εκεί και μετά. Thanks guys
Timonkaipumpa Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Δεν είναι VS ότι αναπτύσσεις πιο γρήγορα εφαρμογές ούτε μπορείς να συγκρίνεις μία γλώσσα προγραμματισμού με ένα IDE. Προσωπική μου γνώμη είναι να αρχίσεις με JAVA Swing και Netbeans IDE. Το community είναι μεγάλο, βρίσκεις ό,τι θέλεις, έχει πολλά πράγματα έτοιμα, ωραίο (πλέον) feel στο GUI, ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ και είναι ΕΛ/ΛΑΚ. 3
sonyxp Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 Δεν θα σταθώ πολύ στην επιλογή της γλώσσας, Είναι μια απλή εφαρμογή που είτε την κάνεις σε Java είτε σε C# το ίδιο θα σου κάνε, άρα!, μην πας με το σκεπτικό "i want speed". (εξαρτάται τώρα! αν δουλεύεις με πολλά και πολύπλοκα δεδομένα φυσικά και πρέπει να το δεις το θέμα, πχ! έχεις 100κ εγγραφές και θες να εφαρμόσεις κάποιο φίλτρο αναζήτησης, θα τα καταφέρει η Java να στα φέρει-εμφανίσει σε εύλογο χρόνο; (δεν ξέρω) ) Όσο για το πως θα ξεκινήσεις, 1.Θα πάρεις παράδειγμα άλλες εφαρμογές και θα φτιάξεις κάτι δικό σου (όχι copy-paste ε, απλά να δεις την λογική με τα παράθυρα) 2.1 Πρόσεχε το style του προγράμματος. Στο λέω γιατί υπάρχουν εφαρμογές από κορυφαίες εταιρίες που είναι για μπατσες εμφανισιακά (απλά σε αυτή τη ζωή οι Δημόσιες Σχέσεις μετράνε, εμ! σου λένε! έχουμε όνομα ρε! ρίξε εκεί 1-2 Buttons και ότι βγει, ας μην είναι και πολύ εμφανίσιμα) (Να ξεκαθαρίσω ότι ελάχιστες εφαρμογές είναι, προς θεού! μην τα πάρει η μπάλα όλα). 2.2 Πρέπει τα παράθυρα να είναι πολύ εύχρηστα-ευχάριστα στον χρήστη. 3. Σχεδίασε σε ένα χαρτί(ή στο υπολογιστή) τι θέλεις, ποια ακριβώς είναι τα παράθυρά σου. (Έχουμε μια συνήθεια όλοι να πηγαίνουμε στα τυφλά και στο περίπου... αυτό θα σε δυσκολέψει, αν έχεις έναν στόχο, δηλαδή τι θέλεις να φτιάξεις θα το καταφέρεις εύκολα... έχω φάει μέρες με ένα παιχνίδι που είχα σαν εργασία μόνο και μόνο επειδή δεν μου άρεσε το γρασίδι, δεν μου άρεσαν τα πλακάκια ξερω γω!) ΥΓ: Έχε υπόψιν σου όταν το σχεδιάσεις άλλες εκδόσεις ΛΣ (XP Πχ, πως θα φαίνονται; και άλλες αναλύσεις.
ParhsG Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 Αναλογα την εφαρμογη παιζει ρολο και η γλωσσα. Γενικα στη ΝΕΤ τα καλα δεν ειναι δωρεαν. Δηλαδη στη .ΝΕΤ αν θες καλη reporting engine δωρεαν δεν εχεις.Ενω java βαζεις jasper πχ
Wise_One Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Το UI έχει ήδη καθοριστεί, μου είπε ο φίλος μου τι θέλει και θα το κάνω έτσι. Μία φόρμα θα είναι όλη κι όλη, η δουλειά θα γίνεται σ' αυτή. Επειδή είναι και το θέμα της βάσης δεδομένων, θα φτιάξω πρώτα τη βάση και θα κάνω πρόχειρα προγράμματα και σε JavaFX και σε C# να δω πως αποκρίνεται και στα δύο. Θα ξεκινήσω με SQLite κι αν δε βολέψει, MySQL. (Απλά το πρόβλημα είναι ότι η βάση είναι χωρισμένη σε αρχεία κειμένου και πρέπει να πάρω τα δεδομένα με Regular Expressions). Γενικά δεν αγχώνομαι, το πρόγραμμα θα το κάνω ο κόσμος να χαλάσει. Ο λόγος που πρώτα πρώτα σκέφτηκα JavaFX είναι αυτό που ανέφερε ο sonyxp, ίδιο UI και Feel&Look σ' όλα τα λειτουργικά συστήματα. Κι επειδή βρήκα ήδη κώδικα που κάνει πολλά απ' αυτά που θέλω, ξεκινάω με JavaFX. Τουλάχιστον, τ' όλο θέμα θα είναι πολύ καλή εξάσκηση
sonyxp Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2013 ε δεν νομίζω ο φίλος σου να έχει εκατοντάδες χιλιάδες εγγραφές, εσύ όμως δοκίμασε μια με ενα δοκιμαστικό πρόγραμμα ένα απλό DataView να τραβήξεις τα δεδομένα από την βάση και να τα παρουσιάσεις, επίσης προσπάθησε να εφαρμόσεις φίλτρα (δεν ξέρω τώρα τι γίνεται με τα φίλτρα, τα φορτώνει όλα και εφαρμόζει το φίλτρο ή φορτώνει από την βάση σύμφωνα με το φίλτρο) Δεν ξέρω πολλά από βάσεις, επίσης δοκίμασε 1-2 sql providers (SQLite, OLEDB (βασικά δεν ξέρω τι υπάρχει))
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα