Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλα συγκρίνεις το λειψό android με τα windows 8?

Σε που υπερεχουν αν επιτρέπεται?

Ο μονος λογος που κρατιέται ακομη στα tablet το android ειναι οι χαμηλές τιμες των κινεζικων και οι ψηλες τιμες που εχουν ακομη τα windows8 tablets!

Οταν θα αρχίσουμε να βλεπουμε windows8 tablets στα 200-300€ θα δουμε ποσο θα αντεξει το android στα tablets!

Δεν είναι θέμα ικανότητας του λειτουργικού. Και στα Desktops μπορώ να κάτσω να σου απαριθμήσω ένα σωρό features του Linux που κάνουν τα Windows 7/8 να φαίνονται λειψά. Κι όμως, ο ένας έχει 90% market share ο άλλος με το ζόρι 2%.

Το market share το φτιάχνει το adaption από τους developers και τους oems. Και το Android το "αγαπάνε" και οι δυο. Και ο απλός ο χρήστης βλέπει το αποτέλεσμα: μια διαδεδομένη ανταγωνιστική συσκευή με πληθώρα εφαρμογών. Και το android (όπως τα windows 7/8 στο desktop) είναι όντως αυτό. Βρίσκεται παντού, και στηρίζεται από όλους τους μεγάλους κατασκευαστές και χιλιάδες developers. Για κάθε ανάγκη, υπάρχει ένα δωρεάν android app που να την ικανοποιεί.

Σαν προσωπική εκτίμηση πάντως, για εμένα τα 200-300 ευρώ για ένα tablet παραμένουν πολλά (για τα 7ιντσα τουλάχιστον), εγώ δεν θα τα έδινα με την καμία (εκτός αν πια αντικαθιστούσα το desktop μου με το ταμπλετ, όσο το έχω για παιχνιδάκια, youtube και χαλαρό mobile browsing, θα το βλέπω σαν ψιψιψίνι και πάνω από 80-100ε δεν έδινα).

Ναι, εντάξει αυτα που λές...αλλα απ'τη στιγμη που είναι android...γιατι να μην παρεις ενα κινητο; να τα'χεις σε μία συσκευη;

αυτα που κάνεις στο ταμπλετ των 100 € τα κανει κ το android κινητο, περα απο αυτο το android πραγματικα ειναι σε beta φαση...η apple ολα φοσφωριζε και μελια αλλα τουλαχιστον πουλαει κατι standard, το οτι προγραμματιζονται ευκολα τα προγραμματα στην android, δεν πα να πει πως συγκρινεται με την μεγιστανα microsoft η apple, ως λειτουργικό λεμε παντα.

Για να απαντήσω για εμένα, εγώ έχω ένα κόλλημα με τα κλασσικά κινητά, με τα κουμπιά. Σε μια φάση της ζωής μου, σκεφτόμουν να αποχωριστώ με δάκρυα στα μάτια τα 100ε που είχα μαζέψει και να αποκτήσω μια android συσκευή (είχαμε φτάσει αισίως στο Android 4 και εγώ δεν είχα ιδέα τι λένε αυτές οι συσκευές, μου είχε γίνει κόλλημα). Θεωρώντας πως με το touch κινητό θα αγανακτήσω, και βλέποντας πως με τα λεφτά που έψαχνα τα κινητά είχαν 600άρηδες cpu και 256-384MB ram και κάτι ψιλοMB εσωτερική μνήμη, ενώ τα ταμπλετ 1GHz cpu, 512ΜΒ ram και 4GB μνήμη (παράλλημα με 7ιντση οθόνη αντί για 2.8 που είχαν όλα τότε σε αυτά τα λεφτά), αποφάσισα να πάρω 7ιντσο τάμπλετ. Δεν μπορώ να πω ότι το μετάνιωσα.

• Like 1
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μια χαρά λειτουργικό είναι τα RT. Λείπουν όμως οι χιλιάδες εφαρμογές που έχουν τα άλλα λειτουργικά, αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι καλό σαν λειτουργικό. Έχει εξελιχθεί για να τρέχει σε ταμπλέτες με ARM επεξεργαστές και λειτουργεί μόνο το modern UI φυσικά αφού τις ταμπλέτες τις χειρίζεται κανείς με τα δάκτυλα! Για πέιτε μου όλοι εσείς που κράζετε με πάθος τα RT έναντι των 8 πως θα δουλέψετε desktop εφαρμογές σε 10" και κάτω με τα δάκτυλα; Γιατί κράζετε τη MS που τόλμησε να βγάλει αυτό το "άχρηστο RT" ειδικά για ταμπλέτες και όχι την Apple που δεν κυκλοφόρησε το MacOS για το iPad ή την Google που δεν ανέπτυξε ένα πλήρες desktop linux για ταμπλέτες;   

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρά λειτουργικό είναι τα RT. Λείπουν όμως οι χιλιάδες εφαρμογές που έχουν τα άλλα λειτουργικά, αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι καλό σαν λειτουργικό. Έχει εξελιχθεί για να τρέχει σε ταμπλέτες με ARM επεξεργαστές και λειτουργεί μόνο το modern UI φυσικά αφού τις ταμπλέτες τις χειρίζεται κανείς με τα δάκτυλα! Για πέιτε μου όλοι εσείς που κράζετε με πάθος τα RT έναντι των 8 πως θα δουλέψετε desktop εφαρμογές σε 10" και κάτω με τα δάκτυλα; Γιατί κράζετε τη MS που τόλμησε να βγάλει αυτό το "άχρηστο RT" ειδικά για ταμπλέτες και όχι την Apple που δεν κυκλοφόρησε το MacOS για το iPad ή την Google που δεν ανέπτυξε ένα πλήρες desktop linux για ταμπλέτες;   

Δημοσ.

καλα ετσι και βγαλει η google λειτουργικο για desktop αντε γεια windows 8,9,10...και φυσικα να τα υποστηριξει για games που ηδει υπαρχουν για pc.Αλλα πιστευω πως δεν το κανει οχι γιατι δεν μπορει αλλα εχουν χωρισει τα τσανακια τους...

Δημοσ.

καλα ετσι και βγαλει η google λειτουργικο για desktop αντε γεια windows 8,9,10...και φυσικα να τα υποστηριξει για games που ηδει υπαρχουν για pc.Αλλα πιστευω πως δεν το κανει οχι γιατι δεν μπορει αλλα εχουν χωρισει τα τσανακια τους.....

Learn : Chrome OS .... Epic Fail ...

Δημοσ.

καλα ετσι και βγαλει η google λειτουργικο για desktop αντε γεια windows 8,9,10...και φυσικα να τα υποστηριξει για games που ηδει υπαρχουν για pc.Αλλα πιστευω πως δεν το κανει οχι γιατι δεν μπορει αλλα εχουν χωρισει τα τσανακια τους...

Δεν ξερω τι εχουν χωρισει η MS εχει ομως λειτουργικο για Mobile συσκευες ετοιμο, αρα το θεμα ειναι τι θα γινει το android ετσι και αρχισουν και βγαινουν εφαρμογες για αυτα με το ρυθμο των αλλων 2 λειτουργικων. Αρα το ενα ειναι μια υποθεση και το αλλο πραγματικοτητα

Δημοσ.

το θέμα είναι πως ούτε εφαρμογές πολλές βγαίνουν, ούτε ο κόσμoς αγοράζει και επίσης η ms τα έχει κάνει αχταρμά 

έχει για mobile συσκευές:  wp8 , rt και τα κανονικά win 8 με μόνο πραγματικό mobile λειτουργικό αυτό των κινητών και τα άλλα 2 να μην έχουν φτιαχτεί αποκλειστικά για ταμπλέτες, συνεπώς να έχουν και τα μειονεκτήματά τους

καλά τα rt δεν τα υπολογίζουμε για ευνόητους λόγους, αλλά τα win8 τι νόημα έχουν σε τάμπλετ; τι νόημα υπάρχει στο να έχεις στη διάθεσή σου το ένα κάρο desktop εφαρμογές χωρίς να έχεις τα απαραίτητα χειριστήρια? 

όποιος έχει τέτοια ανάγκη γιατί να μην πάρει απευθείας ένα λάπτοπ; (μικρό και ελαφρύ με καλύτερα χαρακτηριστικά στα ίδια λεφτά) 

πιστεύω ότι στις ταμπλέτες οι απαιτήσεις του κοινού είναι διαφορετικές και το να έχεις κανονικά windows ή ακόμα χειρότερα "ανάπηρα" windows με ελάχιστες εφαρμογές δεν έχει νόημα για αυτό και δεν τραβάει εμπορικά το όλο θέμα 

η apple κάνει καλά που διαχωρίζει το mobile λειτουργικό με αυτό των κανονικών υπολογιστών(και δεν κάνει τον λανθασμένο διαχωρισμό της ms μεταξύ tablet/κινητών)  και η google αν δε βγάλει από το μυαλό της την εμμονή με το cloud δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι στους προσωπικούς υπολογιστές

της έκατσε το android, αλλά  γενικά η συγκεκριμένη εταιρεία μετράει πολλαπλάσιες αποτυχίες σε σχέση με τις επιτυχίες της 

βέβαια δε περιμένει να τα κονομήσει από τα διάφορα project της, η διαφήμιση της δίνει και θα συνεχίσει να της δίνει το μεγάλο όγκο εσόδων της 

Δημοσ.

Απόλυτα σωστος, εμένα πάντως και οι ταμπλέτες με το πλήρες λειτουργικό δεν με πειράζουν μιας και στην ουσία ειναι ultrabooks
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι θέμα ικανότητας του λειτουργικού. Και στα Desktops μπορώ να κάτσω να σου απαριθμήσω ένα σωρό features του Linux που κάνουν τα Windows 7/8 να φαίνονται λειψά. Κι όμως, ο ένας έχει 90% market share ο άλλος με το ζόρι 2%.

Το market share το φτιάχνει το adaption από τους developers και τους oems. Και το Android το "αγαπάνε" και οι δυο. Και ο απλός ο χρήστης βλέπει το αποτέλεσμα: μια διαδεδομένη ανταγωνιστική συσκευή με πληθώρα εφαρμογών. Και το android (όπως τα windows 7/8 στο desktop) είναι όντως αυτό. Βρίσκεται παντού, και στηρίζεται από όλους τους μεγάλους κατασκευαστές και χιλιάδες developers. Για κάθε ανάγκη, υπάρχει ένα δωρεάν android app που να την ικανοποιεί.

Σαν προσωπική εκτίμηση πάντως, για εμένα τα 200-300 ευρώ για ένα tablet παραμένουν πολλά (για τα 7ιντσα τουλάχιστον), εγώ δεν θα τα έδινα με την καμία (εκτός αν πια αντικαθιστούσα το desktop μου με το ταμπλετ, όσο το έχω για παιχνιδάκια, youtube και χαλαρό mobile browsing, θα το βλέπω σαν ψιψιψίνι και πάνω από 80-100ε δεν έδινα).

Το ιδιο θα απαντουσε ενας χρηστης windows,για να σου αποδειξει ποσο λειψο ειναι το linux σε σχεση με τα windows!

Και μια και μιλουμε για tablet,θα ηθελα να μαθω ποια linux μπορει να συγκριθει με τα windows8 και σε ποιο επιπεδο?

Ολα τα desktop linux ειναι αθλια οταν μιλαμε για touch εμπειρία,ανταποκριση,smoothness και touch applications!

Απο την αλλη το android,πρωτο δε μπορει να σταθει μονο του σαν λογισμικο και χρειάζεται desktop os για να μπορεσει να εχει νοημα η υποστηρίξει απο τους ανεξαρτητους developers!Με αλλα λογια αν εχω android κινητο,πολυ πιο χρησιμο θα μου ηταν ενα windows tablet,παρα ενα android tablet!

Ακομη το android αν και πετσοκομμενο mobile os,σέρνεται σε σύγκριση με τα windows8 που υποτίθεται ειναι ενα πιο βαρυ desktop os!

Και τι να πουμε ακομη για τα 700 000 apps της πλακας vs τα 5 000 000 με παραπολλα απο αυτα να ειναι επαγκελματικες σουιτες απο ολους τους χωρους των επαγγελματων!

Να μιλησουμε για γελιο multitasking των android,μια δυνατοτητα που ειναι πολυ χρησιμη για μια ταμπλετα των 10".Για τα περιφεριακα που νομιζουν μερικοι οτι υποστηριζει που αν βαλω το 100€ mouse μου στο nexus10 θα μου το μετατρεψει σε mouse των 5€,γιατι εκτος απο αριστερο και δεξι κλικ τιποτα αλλο δε υποστιριζει!Μηπως θελεις να μιλησουμε για backup δυνατοτητες σε ενα ταπλετ χωρις να γινει root με τη ΒΟΉΘΕΙΑ ενός PC!

Γενικα υπαρχουν πολλα που θα μπορουσαν να υποθουν για την λειψοτητα των android και ποσο αχρηστο ειναι ενα μηχάνημα στις 10" και πανω, με android ,για ενα οποιοδηποτε τυπο user!

το θέμα είναι πως ούτε εφαρμογές πολλές βγαίνουν, ούτε ο κόσμoς αγοράζει και επίσης η ms τα έχει κάνει αχταρμά 

έχει για mobile συσκευές:  wp8 , rt και τα κανονικά win 8 με μόνο πραγματικό mobile λειτουργικό αυτό των κινητών και τα άλλα 2 να μην έχουν φτιαχτεί αποκλειστικά για ταμπλέτες, συνεπώς να έχουν και τα μειονεκτήματά τους

καλά τα rt δεν τα υπολογίζουμε για ευνόητους λόγους, αλλά τα win8 τι νόημα έχουν σε τάμπλετ; τι νόημα υπάρχει στο να έχεις στη διάθεσή σου το ένα κάρο desktop εφαρμογές χωρίς να έχεις τα απαραίτητα χειριστήρια? 

όποιος έχει τέτοια ανάγκη γιατί να μην πάρει απευθείας ένα λάπτοπ; (μικρό και ελαφρύ με καλύτερα χαρακτηριστικά στα ίδια λεφτά) 

πιστεύω ότι στις ταμπλέτες οι απαιτήσεις του κοινού είναι διαφορετικές και το να έχεις κανονικά windows ή ακόμα χειρότερα "ανάπηρα" windows με ελάχιστες εφαρμογές δεν έχει νόημα για αυτό και δεν τραβάει εμπορικά το όλο θέμα 

η apple κάνει καλά που διαχωρίζει το mobile λειτουργικό με αυτό των κανονικών υπολογιστών(και δεν κάνει τον λανθασμένο διαχωρισμό της ms μεταξύ tablet/κινητών)  και η google αν δε βγάλει από το μυαλό της την εμμονή με το cloud δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι στους προσωπικούς υπολογιστές

της έκατσε το android, αλλά  γενικά η συγκεκριμένη εταιρεία μετράει πολλαπλάσιες αποτυχίες σε σχέση με τις επιτυχίες της 

βέβαια δε περιμένει να τα κονομήσει από τα διάφορα project της, η διαφήμιση της δίνει και θα συνεχίσει να της δίνει το μεγάλο όγκο εσόδων της

Οτι εχει γινει ενας αχταρμας δε θα διαφωνισω!

Αλλα αυτο που πρεπει να καταλάβουμε οτι η ms εχει διαφορετικη φιλοσοφια στο θεμα tablets και οτι το λογισμικο της τρεχει σε touch οθονες πανω απο μια 10ετια μπορω να σου πω οτι ειναι πλεων πολυ ευχριστο σαν λογισμικο σε touch οθονη ακομη και στο desktop ui!

Εγω προσωπικα βρισκω μακραν πιο ευχρηστο τον ie του desktop ui παρα οποιοδηποτε browser του android!

Οσο γιατι η ms εχει desktop os για τα tablets και οχι mobile os,ειναι γιατι γι'αυτη τα tablets ειναι προεκταση των netbooks και αυτο που πλασσαρει σε αντιθεση με τους υπολοιπους ειναι η υβρηδικη χρηση και μορφη αυτων των μηχανηματων!Δε θελει να δωσει μονο ενα internogadget αλλα ενα πραγματικο εργαλείο με διπλη δυνατοτητα!

Πολλοι μπορεί να ειναι ευχαριστημενοι με το gadgetoandroid tablet τους,αλλα σαν χρηστης υβρηδικου tablet απο το 2008,εχω απογοητευτει απιστευτα με τις limit δυνατοτητες και τα 200€ που εδωσα για το nexus7!Αν ηταν να διαλεξω τωρα θα εδινα ανετα ακομη 200-300€ παραπανω για να παρω ενα windows8 tablet παρα να δωσω μονο 200€ για ενα τοσο limit μηχανημα!

• Like 1
Δημοσ.

Quiz: Σε ποιο OS που τρέχει σε συσκευή με ARM CPU μπορώ χρησιμοποιήσω σχεδόν οποιαδήποτε USB συσκευή με πλήρες λειτουργικότητα χωρίς να κάνω κάτι παραπάνω από να τα συνδέσω? Π.χ. USB ακουστικά, External Camera, Printer, 3G/4G dongle, RF mouse/keyboard

Δημοσ.

Quiz: Σε ποιο OS που τρέχει σε συσκευή με ARM CPU μπορώ χρησιμοποιήσω σχεδόν οποιαδήποτε USB συσκευή με πλήρες λειτουργικότητα χωρίς να κάνω κάτι παραπάνω από να τα συνδέσω? Π.χ. USB ακουστικά, External Camera, Printer, 3G/4G dongle, RF mouse/keyboard

Απαντηση:

Σε ΚΑΜΙΑ!

Η RT δεν ειναι πλήρως συμβατη με ολες τις usb συσκευες και δε δινει πλήρης προσβαση σε ολες τις δυνατότητες μιας συσκευης!

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδια τα RT δεν ειναι τα windows 8 για ARM cpu?

Ναι αλλα του λειπουν ολες οι desktop εφαρμογες που τρεχουν σε ολα τα x86 windows,πραγμα που τα καθηστα ελειπες σαν os σε σύγκριση με τα υπολοιπα λογισμικα σε tablet.Οπως επισης του λείπει και η πλήρης υποστηριξει των usb και λοιπων περιφεριακων και αρκετές αλλες δυνατότητες που εχουν τα windows της x86!

Με αλλα λογια,πρεπει η ms να "ανοίξει" το desktop ui σε τριτους developers και να δώσει εργαλεία που θα επιτρεπουν το τρεξιμο .exe εφαρμογων και περισσοτερη υποστηριξη σε περιφεριακα!

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλα του λειπουν ολες οι desktop εφαρμογες που τρεχουν σε ολα τα x86 windows,πραγμα που τα καθηστα ελειπες σαν os σε σύγκριση με τα υπολοιπα λογισμικα σε tablet.Οπως επισης του λείπει και η πλήρης υποστηριξει των usb και λοιπων περιφεριακων και αρκετές αλλες δυνατότητες που εχουν τα windows της x86!

Με αλλα λογια,πρεπει η ms να "ανοίξει" το desktop ui σε τριτους developers και να δώσει εργαλεία που θα επιτρεπουν το τρεξιμο .exe εφαρμογων και περισσοτερη υποστηριξη σε περιφεριακα!

Ευχαριστώ ήσουν αναλυτικότατος :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...