Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις άλλαξα σε Forthnet λόγο 3play. Πριν ήμουν σε Cyta και λειτουργούσα τους DNS από Unblock Us για να βλέπω Netflix και να ακούω Pandora και γενικά κάτι αμερικανιές. Τώρα πλέον δεν λειτουργούν καν. Τους είχα περάσει στο pc μου, στο android μου και στο WD media box μου. Έχω το Technicolor της forthnet για ρούτερ. Τι μπορεί να παίζει; Προσπάθησα να μπω στο router για να αλλάξω από εκεί τους DNS αλλά δεν υπάρχει κάποια επιλογή

και επειδή το tech support της 4net ειναι απαράδεκτο και ανύπαρκτο (με ερωτήσεις του στυλ, "έχετε βάλει φίλτρο στο τηλέφωνο;¨, που σκ..α κολλάει αυτό δηλαδή....) ρωτάω εδώ.. Ευχαριστώ

Δημοσ.

και επειδή το tech support της 4net ειναι απαράδεκτο και ανύπαρκτο (με ερωτήσεις του στυλ, "έχετε βάλει φίλτρο στο τηλέφωνο;¨, που σκ..α κολλάει αυτό δηλαδή....) ρωτάω εδώ..

Καλά κάνεις και ρωτάς αλλά η forthnet δεν είναι υποχρεωμένη να σε βοηθήσει για τη μη σωστή λειτπουργεία υπηρεσίας τρίτου. Αν το καζανάκι σου τρέχει, θα πάρεις την ευδαπ ή το μαγαζί που το αγόρασες;

Μόλις άλλαξα σε Forthnet λόγο 3play. Πριν ήμουν σε Cyta και λειτουργούσα τους DNS από Unblock Us για να βλέπω Netflix και να ακούω Pandora και γενικά κάτι αμερικανιές. Τώρα πλέον δεν λειτουργούν καν. Τους είχα περάσει στο pc μου, στο android μου και στο WD media box μου.

Μπορείς να μπεις σε άλλες σελίδες εκτός της Netflix;

Αν ναι δοκίμασε πρώτα το παρακάτω από την unblockus. Επειδή άλλαξες  Ip ίσως πρέπει να μπεις στο λογαριασμό σου να τους ενημερώσεις.

http://support.unblock-us.com/customer/portal/articles/1016534-why-has-my-service-stopped-working-

Έχω το Technicolor της forthnet για ρούτερ. Τι μπορεί να παίζει; Προσπάθησα να μπω στο router για να αλλάξω από εκεί τους DNS αλλά δεν υπάρχει κάποια επιλογή

Ποιο μοντέλο και ποια έκδοση έχεις; Το απογευμα θα εχω πρόσβαση σε τετοιο router γιατί αν θυμάμαι καλά οι dns μπαίνουν μεσω telnet.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Ρώτησα και την UnBlock Us και η απάντηση ήταν αυτή:

Hello,

There's a possibility that your new ISP has imposed some restriction with our service however I would need to ask you to perform some test so I could verify it.

Please send us a screenshot of where you typed our DNS in your device so we could investigate further. Also, type this command on the command line followed by the enter key and then reply back with a screenshot taken so I could investigate further.

If you're using a Mac computer here's how to run the command.

nslookup[space]check.unblock-us.com[space]xxx.xxx.xx.xx

έκανα όλα τα τεστς και έστειλα και screenshots. Θες να σου στείλω σε PM τα screenshots? για να μην δει κάθε καρδιάς καρύδι κάποια στοιχεία

αυτό το router έχω Technicolor TD5130

Δημοσ.

τελικά το ηλίθιο ρουτερ της 4νετ έφταιγε. Έβαλα το p.rg av4202n που είχα από CYTA VDSL και όχι μόνο λύθηκε το πρόβλημα με τους DNS αλλά ανέβηκε από 12mbps στα 15.6 η ταχύτητα.. 

Δημοσ.

Άρω αυτό που σου είπα για το απόγευμα γιατί δεν εχω το td5130. Ας δούμε τι θα σου απαντήσουν οι unblock και βλέπουμε.

EDIT: Γράφαμε μαζί. Όλα καλα λοιπόν.

Δημοσ.

Και αυτοί δεν βγάζανε άκρη και τα ρίχνανε στο ρούτερ. Τέλος καλό όλα καλά. Πάντως μου έκανε εντύπωση που ανέβηκε στα 15.6 από το 12. Τους είχα πει να μου αλλάζανε προφίλ ή να μου κατεβάσουν το sn και μου λέγανε δεν γίνεται και μα μου. Αν αλλάξω όλη την καλωδίωση του σπιτιού σε UTP θα δω καλύτερα αποτελέσματα; 

Δημοσ.

Η μέτρηση που εχεις τώρα είναι στην κεντρική πρίζα που μπαίνει στο σπίτι;

Αν ναι, τοτε και να αλλάξεις utp δε θα βοηθήσει σημαντικά (για να μην πω καθόλου).

Αν δεν είναι η κεντρική πρίζα εισόδου, μέτρησε το εκεί απευθείας και βλέπουμε τα νουμερα και αν αξίζει.

Η πρώτη μου γνώμη ειναι οτι δεν αξίζει, αλλά δες τα παραπανω και βλεπουμε

Δημοσ.

Και αυτοί δεν βγάζανε άκρη και τα ρίχνανε στο ρούτερ. Τέλος καλό όλα καλά. Πάντως μου έκανε εντύπωση που ανέβηκε στα 15.6 από το 12. Τους είχα πει να μου αλλάζανε προφίλ ή να μου κατεβάσουν το sn και μου λέγανε δεν γίνεται και μα μου. Αν αλλάξω όλη την καλωδίωση του σπιτιού σε UTP θα δω καλύτερα αποτελέσματα; 

α.για το td5130 υπαρχει firmware update στο site της forthnet.δοκιμασε το.β.γραψε μας τα χαρακτηριστικα της γραμμης απο το ρουτερ που εχεις τωρα οπως και τα χαρακτηριστικα της γραμμης απο το thomson με τα details για να δουμε και σε τι dslam πεφτες.αλλα κανονικα εφοσον τους βαζεις καρφωτα στην καρτα ακομα και να μην τους αλλαζες στο ρουτερ θα πρεπε να παιξεις.κατα τα αλλα ναι απο cli αλλαζουν οι dns.απο εκει και περα για να δεις το max πρεπει να δοκιμασεις κατανεμητη.

στο support δεν θα σε βοηθησουν με dns και β.απο default παιζεις σε  6 αρι Profile.αν εισαι στο 6 ναι δεν αλλαζει πιο κατω το profile εκτος αν εισαι σε alcatel(broadcom) chipset)

Δημοσ.

το πρόβλημα είναι ότι ούτε απο telnet μπόρεσα να τους αλλάξω. Είδα ένα σωρό οδηγούς αλλά δεν.. Τώρα όσο για την κεντρική μπρίζα του σπιτιού είναι αυτή που είναι με το που μπαίνεις στο σπίτι; δίπλα στην πόρτα; γιατί νομίζω ένας τεχνικός μια φορά είχε πει κάτι τέτοιο.. Αν ναι και εκεί έπιανα χαμηλές ταχύτητες. Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί από το dslam απέχω 800 μέτρα περίπου και μου βγάζει τρελό θόρυβο η γραμμή και η πολυκατοικία είναι σχετικά καινούργια. Από ότι θυμάμαι είχα 10.1 attenuation 

Δημοσ.

το πρόβλημα είναι ότι ούτε απο telnet μπόρεσα να τους αλλάξω. Είδα ένα σωρό οδηγούς αλλά δεν.. Τώρα όσο για την κεντρική μπρίζα του σπιτιού είναι αυτή που είναι με το που μπαίνεις στο σπίτι; δίπλα στην πόρτα; γιατί νομίζω ένας τεχνικός μια φορά είχε πει κάτι τέτοιο.. Αν ναι και εκεί έπιανα χαμηλές ταχύτητες. Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί από το dslam απέχω 800 μέτρα περίπου και μου βγάζει τρελό θόρυβο η γραμμή και η πολυκατοικία είναι σχετικά καινούργια. Από ότι θυμάμαι είχα 10.1 attenuation 

ας τα παρουμε ενα ενα.ναι η κεντρικη πριζα συνηθως ειναι αυτη που μπαινεις μεσα.το 10 attenuation ειναι λογικα για τα 800 μετρα.μπορει να εχει γινει καμια βλακεια και ο ηλεκτρολογος να εχει  συνδεσει ολα τα ζευγαρια μαζι και τα αναπληρωματικα για αυτο να γινεται αυτο το προβλημα.δεν εχει σημασια που ειναι καινουρια η πολυκατοικια.αμα ο ηλεκτρολογος ειναι βλακας τα κανει λαθος.και τα πιο πολλα λαθη τα εβλεπα σε δυο περιπτωσεις.α.στις καινουριες πολυκατοικιες που δεν ειχε μπει ακομα τηλεφωνο οποτε ολα ηταν αστα να πανε και β.στις πολυκατοικιες με πολλα πριζακια.και εκει οι ηλεκτρολογοι τα δικα τους.ενω σε παλια σπιτι με ενα πριζακι ολα δουλευαν ρολοι.

μονο αν δεις στον κατανεμητη ποσο πιανεις θα σιγουρευτεις.

Δημοσ.

έχω ακυρώσει και όλες τις πρίζες και κράτησα μόνο 2. Αυτήν για το τηλέφωνο και την άλλη για το ιντερνετ. Μήπως να φέρω κάνα ηλεκτρολόγο να το τσεκάρει;

Δημοσ.

αν πιανουν τα χερια σου δοκιμασε στον κατανεμητη.επισης γραψε μας τα χαρακτηριστικα της γραμμης που ζητησα πιο πανω και κανε και το firmware update στο td5130

Δημοσ.

το καταραμενο το 5130 δεν λεει σε τι dslam πεφτεις.αν εισαι σε alcatel ισως δικαιολογειται που κουμπωνεις καπως χαμηλα.αυτα που μου γραψες τα ειδες αφου πατησες το details σωστα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...