chisao Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μου έφερε ένας φίλος το laptop του το οποίο είχαμε περάσει linux mint 15 για να τα δοκιμάσει. Δυο τρεις βδομάδες όλα καλώς μέχρι σήμερα που μου το έφερε και δεν έχω ιδέα τι έχει κάνει. Δεν μπαίνει σε γραφικό περιβάλλον και γενικά έχω την εντύπωση ότι λείπουν διάφορα πακέτα. Το laptop έχει intel κάρτα γραφικών που σημαίνει ότι δεν είναι πρόβλημα drivers. Ούτε ο ίδιος δεν ξέρει τι έκανε... Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν έχω σύνδεση για να μπορέσω να εγκαταστήσω κανένα πακέτο. Στο /etc/network/interfaces έχω τα εξής: auto lo iface lo inet loopback auto eth0 iface eth0 inet dhcp Όταν λοιπόν ξεκινάει να φορτώνει τα διάφορα μου λέει waiting for network και κάτι τέτοια. Τελικά κάνω login και μου βγάζει -bash: /usr/bin/mint-fortune: Δεν υπάρχει τέτοιο αρχείο ή κατάλογος δίνω ifconfig και μου δίνει τα eth0 και lo Αν δώσω sudo dhclient eth0 απλά περιμένει εκεί και πρέπει να το σταματήσω με ctrl+C... Γενικά μου κάνει κουλά και δεν μπορώ να τα γράψω όλα γιατί ψάχνομαι κάμποση ώρα τώρα και έχω ζαλιστεί. Αν μπορεί κάποιος να μου πει τι να τσεκάρω βήμα βήμα μήπως και αποκτήσω πάλι internet να δω μήπως μπορώ να το επαναφέρω... Φυσικά το ping μου δίνει uknown host... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosLouis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δοκίμασες να του περάσεις static ip; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chisao Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δοκίμασα αλλά τίποτα, θα ξαναδοκιμάσω μήπως και δεν το έκανα σωστά. Δοκίμασα και ασύρματα με iwconfig αλλά τίποτα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosLouis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Καλά εκεί θες wpa-supplicant αν έχεις wpa και άλλα τέτοια τρελά. Όταν λες ότι δεν σε βάζει σε γραφικό περιβάλλον απλά ανοίγεις τον υπολογιστή και σε πετάει σε ένα login τερματικό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chisao Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Ναι...Του ξαναέδωσα static και έδωσα και ένα sudo apt-get update και τώρα προσπαθεί να κατεβάσει τα πακέτα αλλά τελικά βγάζει σφάλμα και προχωράει αργά αγνοώντας τελικά τα αποθετήρια. Το ίδιο μου έκανε και πριν όταν έδινα dhclient eth0. Έδινα την εντολή, περίμενα κάμποση ώρα και μετά το ακύρωνα και έπειτα αν προσπαθούσα να ενημερώσω τα πακέτα μου έκανε το ίδιο πράγμα. Για το ασύρματο, το άνοιξα και το άφησα χωρίς κωδικό αλλά δεν τα κατάφερα ούτε έτσι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosLouis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 .... Όταν λες ότι δεν σε βάζει σε γραφικό περιβάλλον απλά ανοίγεις τον υπολογιστή και σε πετάει σε ένα login τερματικό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chisao Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Ναι αυτό εννοώ....Το ναι στο προηγούμενο ποστ μου πήγαινε σε αυτή την ερώτηση αλλά μάλλον δεν ήταν ξεκάθαρο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Universal Soldier Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Aμα δεν μπορείς να το φτιάξεις κάντο backup και πάλι format Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chisao Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Αυτό προσπαθώ να αποφύγω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosLouis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 δώσε ως εντολή : sudo startx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martinoff Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 ping router τι λεει ; ping google ; cat /etc/resolv.conf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chisao Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Το έχω κάνει και αυτό και μου ανοίγει ένα τερματικό στο οποίο δεν μπορώ να πληκτρολογήσω μπορώ μόνο να επιλέξω από το μενού του ( αρχείο επεξεργασία προβολή αναζήτηση τερματικό βοήθεια). Η υπόλοιπη οθόνη είναι μαύρη. Αν το κλείσω επιστρέφει στην κονσόλα. Με lsmod βλέπω ότι είναι φορτωμένος ο i915 για την κάρτα γραφικών... ping router τι λεει ;<br>ping google ;<br>cat /etc/resolv.conf unknown host router uknown host www.google.com nameserver 208.67.222.222 nameserver 208.68.220.220 Συγνώμη που δεν τα κάνω copy paste αλλά γράφω από το κινητό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chisao Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 (επεξεργασμένο) Έβαλα ένα στικάκι μήπως και συνδεθώ με αυτό. Δίνω <br> sudo dhclient wlan2 μήπως και πάρει ip αλλά αυτό αναβοσβήνει και γω περιμένω. Θα δοκιμάσω να του δώσω στατική... Edit: Τίποτα και με την στατική... Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2013 από chisao Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosLouis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Σου προτείνω να κάνεις format. Από ότι φαίνεται το cinnamon ή το mate που είχες έχουν πάει βόλτα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chisao Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Τελικά κατάφερα να αυνδεθώ!!! Τώρα όμως προσπαθώ να εγκαταστήσω το cinnamon αλλά δεν με αφήνει λόγω εξαρτήσεων...τι διάολο? Arch είναι? Θα προσπαθήσω να δω αν το καταφέρω και μετά θα φάει φορμάτ... (devil) Πώς σκ@τά τα κατάφερε και τα έκανε έτσι δεν μπορώ να καταλάβω!!! Μου φαίνεται ότι θα έβγαλε καμιά πρίζα πάνω στο upgrade... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα