Προς το περιεχόμενο

network από το terminal σε linux mint 15

chisao

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μου έφερε ένας φίλος το laptop του το οποίο είχαμε περάσει linux mint 15 για να τα δοκιμάσει. Δυο τρεις βδομάδες όλα καλώς μέχρι σήμερα που μου το έφερε και δεν έχω ιδέα τι έχει κάνει. Δεν μπαίνει σε γραφικό περιβάλλον και γενικά έχω την εντύπωση ότι λείπουν διάφορα πακέτα. Το laptop έχει intel κάρτα γραφικών που σημαίνει ότι δεν είναι πρόβλημα drivers. Ούτε ο ίδιος δεν ξέρει τι έκανε... Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν έχω σύνδεση για να μπορέσω να εγκαταστήσω κανένα πακέτο. Στο /etc/network/interfaces έχω τα εξής:

auto lo

iface lo inet loopback

auto eth0

iface eth0 inet dhcp

Όταν λοιπόν ξεκινάει να φορτώνει τα διάφορα μου λέει

waiting for network και κάτι τέτοια. Τελικά κάνω login και μου βγάζει

-bash: /usr/bin/mint-fortune: Δεν υπάρχει τέτοιο αρχείο ή κατάλογος

δίνω ifconfig και μου δίνει τα

eth0 και lo

Αν δώσω 

sudo dhclient eth0 απλά περιμένει εκεί και πρέπει να το σταματήσω με ctrl+C...

Γενικά μου κάνει κουλά και δεν μπορώ να τα γράψω όλα γιατί ψάχνομαι κάμποση ώρα τώρα και έχω ζαλιστεί. Αν μπορεί κάποιος να μου πει τι να τσεκάρω βήμα βήμα μήπως και αποκτήσω πάλι internet να δω μήπως μπορώ να το επαναφέρω...

Φυσικά το ping μου δίνει uknown host...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά εκεί θες wpa-supplicant αν έχεις wpa και άλλα τέτοια τρελά.

Όταν λες ότι δεν σε βάζει σε γραφικό περιβάλλον απλά ανοίγεις τον υπολογιστή και σε πετάει σε ένα login τερματικό;

Ναι...Του ξαναέδωσα static και έδωσα και ένα sudo apt-get update και τώρα προσπαθεί να κατεβάσει τα πακέτα αλλά τελικά βγάζει σφάλμα και προχωράει αργά αγνοώντας τελικά τα αποθετήρια. Το ίδιο μου έκανε και πριν όταν έδινα dhclient eth0. Έδινα την εντολή, περίμενα κάμποση ώρα και μετά το ακύρωνα και έπειτα αν προσπαθούσα να ενημερώσω τα πακέτα μου έκανε το ίδιο πράγμα.

Για το ασύρματο, το άνοιξα και το άφησα χωρίς κωδικό αλλά δεν τα κατάφερα ούτε έτσι...

Το έχω κάνει και αυτό και μου ανοίγει ένα τερματικό στο οποίο δεν μπορώ να πληκτρολογήσω μπορώ μόνο να επιλέξω από το μενού του ( αρχείο επεξεργασία προβολή αναζήτηση τερματικό βοήθεια). Η υπόλοιπη οθόνη είναι μαύρη. Αν το κλείσω επιστρέφει στην κονσόλα. Με lsmod βλέπω ότι είναι φορτωμένος ο i915 για την κάρτα γραφικών...

ping router τι λεει ;<br>ping google ;<br>cat /etc/resolv.conf

unknown host router

uknown host www.google.com

nameserver 208.67.222.222

nameserver 208.68.220.220

Συγνώμη που δεν τα κάνω copy paste αλλά γράφω από το κινητό...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έβαλα ένα στικάκι μήπως και συνδεθώ με αυτό. Δίνω <br>

sudo dhclient wlan2 μήπως και πάρει ip αλλά αυτό αναβοσβήνει και γω περιμένω. Θα δοκιμάσω να του δώσω στατική...

Edit: Τίποτα και με την στατική... :(

Επεξ/σία από chisao

Τελικά κατάφερα να αυνδεθώ!!! Τώρα όμως προσπαθώ να εγκαταστήσω το cinnamon αλλά δεν με αφήνει λόγω εξαρτήσεων...τι διάολο? Arch είναι?

Θα προσπαθήσω να δω αν το καταφέρω και μετά θα φάει φορμάτ... (devil)

Πώς σκ@τά τα κατάφερε και τα έκανε έτσι δεν μπορώ να καταλάβω!!! Μου φαίνεται ότι θα έβγαλε καμιά πρίζα πάνω στο upgrade...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...