aekoriginal21 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Γειά σας παιδιά. Σε ένα μήνα και κάτι θα ξεκινήσω την φοιτητική μου ζωή. Έχω μπεί σε διάφορα διλλήματα για το τι θα με βόλευε περισσότερο. Ένα laptop ή ένα tablet (ipad κατα προτίμηση). Πολλοί μου έχουν πεί πως για τέτοιες δουλείες, όσο αναφορά τις σχολές, το laptop είναι μονόδρομος. Έσεις τι γνώμη έχετε πάνω σε αυτό; Εάν συμφωνείτε με το οτι το laptop είναι καλύτερη επιλογή, έχετε κάτι να μου προτείνετε μέχρι 550 ευρώ; Με ενδιαφέρει να έχει καλή οθόνη και δυνατό (κατά τα δυνατά βάσει χρημάτων) επεξεργαστή. Για παιχνίδια στο laptop δεν ενδιαφέρομαι. Επίσης σημαντικός παράγοντας για μένα θα ήταν και η ποιότητα κατασκευής. Να τρέχω δηλαδή άνετα word, excel κλπ και στο multitasking να μην χωλαίνω. Να αναφέρω πως σταθερό υπολογιστή έχω αρκετά καλό (υπογραφή). Ευχαριστώ.
Xristaras12 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 επειδη βρισκομαι στη θεση σου εδω και 1 χρονο περιπου και τυγχανει να εχω απ ολα τα ειδη(οπως βλεπεις και στην υπογραφη)το ταμπλετ θα σε βοηθησει απλα να περασεις την ωρα σου στη σχολη συν το διαβασμα σημειωσεων(pdf κλπ)σε καμια περιπτωση δεν μπορει να αντικαταστησει τον υπολογιστη. Σκεψου να χρειαζεσαι καποιο προγραμμα για μια εργασια που τρεχει σε windows,αναγκαστικα δεν μπορεις να το τρεξεις. Αν θες να παρεις κατι για τη σχολη θα ειναι ενα λαπτοπ,ακριβως οπως το χαρακτηρισες(καλη οθονη και επεξεργαστη)βεβαια στα χρηματα αυτα δεν ξερω τι επιλογες εχεις γνωμη μου ειναι να βρεις κατι σε dell,lenovo,asus με τουλαχιστον i5 και 4 γιγα ραμ.Οσο για την "καλη" οθονη συνηθως στην κατηγορια χρηματων που κοιταζεις παιζουν tn panels με μικρες γωνιες θεασης κλπ. 1
aekoriginal21 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Το έψαξα και κάτι λεπτό και δυνατό στα λεφτά που λέω πιο πάνω δεν βρίσκω εύκολα. Μπάς και με ένα ipad + ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο έκανα καλύτερα την δουλειά μου;
Fulgore1 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μα αφου ειχες ηδη ανοιξει ενα θεμα για το τι να αγορασεις http://www.insomnia.gr/topic/494458-smartphone-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-500/,γιατι ανοιξες και αλλο??? '''Επίσης σημαντικός παράγοντας για μένα θα ήταν και η ποιότητα κατασκευής. Να τρέχω δηλαδή άνετα word, excel κλπ και στο multitasking να μην χωλαίνω. ''' Τι δουλεια εχει η ποιοτητα κατασκευης με το word και το excell.Σε αυτο παιζει ρολο η cpu,και στα λεφτα αυτα βρισκεις οπως σου ειχα απαντησει και στο αλλο θεμα laptop με i5 ακομα και i7 σε προσφορες.Και αφου δεν το θελεις για παιχνιδια οπως ανεφερε και παραπανω σωστα ο Xristaras δινεις βαση στην cpu,και σε ram.Τωρα οπως σου ειπαμε και σε προηγουμενα σχολια ειναι καθαρα το τι σε βολευει εσενα. Μου κανει εντυπωσει οτι σαν χρηστης υπολογιστη δεν ανεφερες το Laptop απο την αρχη και ησουν μεταξυ galaxy note και tablet .
aekoriginal21 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Εν ριπεί του λόγου μπερδεύτηκα, έχεις δίκιο, πάντως καταλαβαίνεις θεωρώ τι θέλω να πω. Ενδιαφέρομαι τόσο για ποιότητα κατασκευής όσο και για καλές επιδόσεις. Το γράφω εδώ φίλε καθώς μάλλον καταλήγω στο να πάρω laptop και το section αυτό είναι πιο εξειδικευμένο πάνω σε αυτό που ζητάω. Αμφιταλαντεύομαι όμως στο αν θα πρέπει να αποκλείσω το ενδεχόμενο να αγοράσω ipad με δεδομένο οτι κοστίζει λιγότερο + οτι δεν παίρνω και κανα πολύ καλό laptop με 550 ευρώ.
Fulgore1 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μα εσυ ανεφερες για tablet στο αλλο topic,πως να σου πουν για laptop αν εσυ ανεφερεις ολη την ωρα οτι σε ενδιαφερει το tablet???Τα ιδια ατομα που κοιτανε το ενα topic τα ιδια κοιτανε και αυτο.Α ξεχασα να ρωτησω για τι σχολη μιλαμε και ειναι μακρυα απο το σπιτι σου??Εχει σημασια αυτο που ρωταω.
aekoriginal21 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Πληροφορικής. Και όχι δεν είναι μακρυά, αντιθέτως είναι πολύ κοντά απο εκεί που θα μένω.
Xristaras12 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 τι αναγκες εχει ξερεις; αν σε καιει τοσο πολυ(επειδη σε βλεπω προθυμο)παρε το Ipad να τελειωνει το θεμα μιας και desktop εχεις ηδη. σκεψου ομως για τι χρηση το θες(και μην πεις να κρατας σημειωσεις ετσι γιατι πχ στα μαθηματικα δεν γινετια για κανενα λογο)
Fulgore1 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Εννοω πχ εισαι Αθηνα και εχεις περασει σε Τει/Πανεπ. Αθηνας ή πχ μενεις Αθηνα και εχεις περασει εκτως αθηνων?
aekoriginal21 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Επαρχία είναι η σχολή, στην ίδια πόλη με την σχολή θα μένω κι εγώ. 2 βήματα απο την σχολή είναι βασικά.
Xristaras12 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 ωραιοτατα. Αν χρειαστει να τρεξεις καποια εφαρμογη(visual basic,compilers κλπ)αν δεν εχεις το desktop δεν θα μπορεις να παραδοσεις εργασιες.
Fulgore1 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Γιαυτο το λογο και παιρνεις Laptop,το Ipad επειδη τα εχεις ''χασει'' λιγο ειναι οπως το κινητο απλα με μεγαλυτερη οθονη ας το πουμε ετσι.Τα περι σχολης δεν θα μπορεις να τα κανεις αρα καταλληγεις σε laptop.Οσο για word,excell αυτα υπηρχαν απο Pentium 4 σε i5 και i7 δεν θα τρεχουνε??? Για παραδειγμα πχ αυτο δεν σε καλυπτει ή αλλα παρομοια με αυτο?http://www.skroutz.gr/s/3619539/Fujitsu-LifeBook-AH532-i7-3632QM-8GB-750GB.html ή αυτο http://www.skroutz.gr/s/2859625/Toshiba-Satellite-C855-22M-i5-3230M-4GB-500GB.html????Απλα παραδειγματα δειχνω οτι υπαρχουν laptop που σου υπερκαλυπτουν τις αναγκες σου. Και μην ξεχνας οτι οι πιο πολλοι φοιτητες ουτε Laptop δεν εχουν και περνανε τα μαθηματα .
aekoriginal21 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Ευχαριστώ για τις συμβουλές παιδιά. Ξέρω οτι μπορεί να σε ζαλίζω fulgore, αλλά ξέρεις οτι η περίπτωση μου είναι κάπως περίεργη. Καθώς με ένα 800άρι περίπου θα πρέπει να πάρω και κινητό και laptop, Και κάλλιστα θα μπορούσα να δώσω και τα 800 για το laptop και να πάρω κάτι πολύ καλό, αλλά έτσι θα έμενα με το κινητό που έχω, των 20 ευρώ. Σε ένα μήνα απο τώρα ευελπιστώ να έχουν πέσει λίγο ακόμα οι τιμές ώστε να μην έχω θέμα. Όποιος άλλος έχει να προτείνει λάπτοπ σαν αυτά που περιγράφω πιο πάνω, θα του ήμουν ευγνώμων. ΥΓ: Γράφεις πως πολλοί περνάνε χωρίς λάπτοπ. Φυσιολογικότατο μου ακούγεται. Μπάς και δεν χρειάζεται κάτι για την σχολή; (ώστε να επενδύσω πχ σε ένα smartphone και να τελειώνει η υπόθεση) Όποιος πάει σε κάποια σχολή ας μας πεί αν του είναι απαραίτητο ένα λάπτοπ. 1
Fulgore1 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μα δεν χρειαζεσαι παραπανω λεφτα για Laptop Με αυτα που ζητας.Και με 370-400ευρο Laptop κανεις την δουλεια σου.Η περιπτωση σου απλη ειναι απλα εσυ την κανεις στο μυαλο σου να φενεται δυσκολη και περιπλοκη.Αγοραζεις το κινητο που θες που οπως αναφερθηκε προηγουμενως στο αλλο topic,μιας και θα ειναι το πρωτο σου smartphone και αν το θελεις για χρηση οπως(τηλεφωνα,internet,τραγουδια,sms,καμια φωτογραφια)δεν χρειαζεται να δωσεις πχ 500ευρο για κινητο. Παραπανω απο αυτα που προσφερουν απο Android http://www.skroutz.gr/s/2911050/LG-Nexus-4-16GB.html http://www.skroutz.gr/s/1828505/Samsung-Galaxy-S-III-I9300-16GB.html Windows Phone http://www.skroutz.gr/s/2554080/Nokia-Lumia-920.html?from=catspan ή αν κοιταξεις πχ σε Iphone used σε αυτα τα λεφτα απο Αpple Κινητα,διαφορα δεν θα δεις. Αφου διαλεξεις το κινητο που θελεις και θα το χρησιμοποιεις και πολυ περισσοτερο ειδικα στις αρχες απο τον υπολογιστη,μετα με τα υπολοιπα λεφτα βλεπεις να βρεις ενα laptop με specs πανω κατω οπως τα παραπανω που ανεφερα.Δες και σε καμια προσφορα απο eshop για crazy Sundays αρκει βεβαια να προσεχεις με τις εγγυησεις στα laptop, σε αυτο να δωσεις περισσοτερη βαση. Και με πιο φτηνα laptop οπως http://www.skroutz.gr/s/2518542/HP-Pavilion-15-b002-ev-i3-3217U-6GB-500GB.html κανεις την δουλεια σου μην τρελαθουμε πρωτοετης φοιτητης εισαι.
aekoriginal21 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Ok το έπιασα. Αυτό που είπες τώρα στο τέλος με έκανε να πάρω την απόφασή μου. Να ΄σαι καλά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα