Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για streaming φτάνουν, αλλά όταν αντιγράφω μεγάλο όγκο δεδομένων πχ 50GB μαζί. Άλλο να στέλνω στο nas με 15mb/s και άλλο να στέλνω με 100+. Για steaming σίγουρα φτάνουν και αυτά αλλά στη μεταφορά δεδομένων μέρα  με νύχτα, ειδικά σε τέτοιο όγκο. Αν στέλνω κανένα μικρό βιντεάκι ή καμιά φωτογραφία παλεύεται. Εξ αρχής ήθελα η μεταφορά των δεδομένων να μην έχει πολύ μεγάλη απόκληση από την μεταφορά σε εσωτερικό δίσκο. Λίγο πάνω από 100mb/s βγάζω με τους εσωτερικούς sata 2 που έχω τώρα και είμαι ικανοποιημένος.

ναι πραγματι.αν πας να γεμισεις ενα Nas με data θα καταλαβεις οτι ειναι σαν να γεμιζεις καρτα sd class 10.it takes Hours απλα.δενειναι για γρηγορες εγγραφες και μεταφορες.ειναι για απλο backup τα μικρα Nas.

Δημοσ.

Ακριβώς. Θα σέρνεται το σύμπαν. Ειδικά το πρώτο καιρό που θα έχω να μεταφέρω περίπου 2.5tb αρχεία. Θα πάρει εβδομάδα άνετα. Μην πω και παραπάνω. Τώρα έχω ψηθεί και για το νέο HP microserver gen8....:P

Δημοσ.

Ακριβώς. Θα σέρνεται το σύμπαν. Ειδικά το πρώτο καιρό που θα έχω να μεταφέρω περίπου 2.5tb αρχεία. Θα πάρει εβδομάδα άνετα. Μην πω και παραπάνω. Τώρα έχω ψηθεί και για το νέο HP microserver gen8.... :P

gen8??/to n54l λες?

κατα τα αλλα για να μην λενε οτι προμοταρω την hp αμα θελεις μπορεις να φτιαξεις και εσυ μονος σου ενα τετοιο pc.απλα εμενα μαρεσει με το Hp που ειναι ετοιμο το παιρνω και φευγω .

Δημοσ.

Ακριβώς. Θα σέρνεται το σύμπαν. Ειδικά το πρώτο καιρό που θα έχω να μεταφέρω περίπου 2.5tb αρχεία. Θα πάρει εβδομάδα άνετα. Μην πω και παραπάνω. Τώρα έχω ψηθεί και για το νέο HP microserver gen8.... :P

gen8??/to n54l λες?

κατα τα αλλα για να μην λενε οτι προμοταρω την hp αμα θελεις μπορεις να φτιαξεις και εσυ μονος σου ενα τετοιο pc.απλα εμενα μαρεσει με το Hp που ειναι ετοιμο το παιρνω και φευγω .

Επειδή το έψαξα λίγο, για να φτιάξεις μόνος σου τέτοιο pc θες αρκετά παραπάνω χρήματα. Τόσα χρόνια έχω φτιάξει και αναβαθμίσει δεκάδες pc είτε δικά μου είτε γνωστών και πλέον έχω βαρεθεί. Θέλω πλέον να παίρνω κάτι και να είναι έτοιμο με το που θα το βγάλω από το κουτί του.Επίσης τέτοιο μικρό κουτί δεν βρίσκεις αν πας να φτιάξεις μόνος σου. Είδα στο Internet ότι με κάτι πατέντες δέχεται μέχρι 6 δίσκους και όχι μέχρι 4 που λέει η HP. Επίσης η RAM πάει μέχρι 16 και όχι μέχρι 8 που λέει η HP. Γενικότερα έχει δυνατότητες που δεν τις λέει η HP επίσημα αλλά παίζουν. Τον n40l με το n54l έχουν 20 ευρώ διαφορά, οπότε πήγαινα απευθείας στο n54l με 200 ευρώ γιατί έχει καλύτερο επεξεργαστή και περισσότερη RAM. Αυτά και τα δύο είναι gen7 και υπάρχουν στην αγορά για 2 χρόνια περίπου. Η HP έβγαλε πριν 1-2 μήνες τα νέα gen8 τα οποία βασίζονται σε intel CPUs και μάλιστα στους celeron και pentium δίνοντας 2 φορές τις επιδόσεις του gen7. Πολύ πιο ωραία εμφανισιακά, πολύ καλύτερο cable management και πρόσβαση στους δίσκους, μικρότερη κατανάλωση(χρήσιμο μιας και θα είναι 24/7 ανοιχτό), πολύ πιο εύκολη πρόσβαση μέσα για αναβάθμιση, ενσωματωμένο DVD, ενώ μπορείς εύκολα να βάλεις από ότι λένε άλλοι έναν i5 3470T (που έχει χαμηλή κατανάλωση) αλλά χάνεις το ECC support. Μετράει αλλά κάνει περίπου 100 ευρώ πάνω.Ψάξε στο google και θα δεις περισσότερες πληροφορίες.Sent from my iPhone using Insomnia
Δημοσ.

Επειδή το έψαξα λίγο, για να φτιάξεις μόνος σου τέτοιο pc θες αρκετά παραπάνω χρήματα. Τόσα χρόνια έχω φτιάξει και αναβαθμίσει δεκάδες pc είτε δικά μου είτε γνωστών και πλέον έχω βαρεθεί. Θέλω πλέον να παίρνω κάτι και να είναι έτοιμο με το που θα το βγάλω από το κουτί του.Επίσης τέτοιο μικρό κουτί δεν βρίσκεις αν πας να φτιάξεις μόνος σου. Είδα στο Internet ότι με κάτι πατέντες δέχεται μέχρι 6 δίσκους και όχι μέχρι 4 που λέει η HP. Επίσης η RAM πάει μέχρι 16 και όχι μέχρι 8 που λέει η HP. Γενικότερα έχει δυνατότητες που δεν τις λέει η HP επίσημα αλλά παίζουν. Τον n40l με το n54l έχουν 20 ευρώ διαφορά, οπότε πήγαινα απευθείας στο n54l με 200 ευρώ γιατί έχει καλύτερο επεξεργαστή και περισσότερη RAM. Αυτά και τα δύο είναι gen7 και υπάρχουν στην αγορά για 2 χρόνια περίπου. Η HP έβγαλε πριν 1-2 μήνες τα νέα gen8 τα οποία βασίζονται σε intel CPUs και μάλιστα στους celeron και pentium δίνοντας 2 φορές τις επιδόσεις του gen7. Πολύ πιο ωραία εμφανισιακά, πολύ καλύτερο cable management και πρόσβαση στους δίσκους, μικρότερη κατανάλωση(χρήσιμο μιας και θα είναι 24/7 ανοιχτό), πολύ πιο εύκολη πρόσβαση μέσα για αναβάθμιση, ενσωματωμένο DVD, ενώ μπορείς εύκολα να βάλεις από ότι λένε άλλοι έναν i5 3470T (που έχει χαμηλή κατανάλωση) αλλά χάνεις το ECC support. Μετράει αλλά κάνει περίπου 100 ευρώ πάνω.Ψάξε στο google και θα δεις περισσότερες πληροφορίες.Sent from my iPhone using Insomnia

ναι δεν το ειχα δει το gen8.πολυ πιο ωραιο indeed.και εγω για αυτο το ειπα.εχει ωραιο κουτακι ετοιμο και δεν μπλεκεις με τιποτα.το ecc support δεν σε πολυνοιαζει βεβαια.νομιζα οτι τα microserver δεν θα τα αγοραζε πολυς κοσμος και θα τελειωνε η ιστορια τους αδοξα αλλα σε αρκετους πελατες τα εχω δει.μερικοι τα κανουν για τηλεφωνικα κεντρα φαντασου

Δημοσ.

Όπως είχες πει άλλωστε, είναι pc οπότε μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όπως θες. Τα παίρνουν άτομα και τα χρησιμοποιούν για λόγους που ίσως η HP δεν τους είχε σκεφτεί καν. Ακόμα το gen8 δεν κυκλοφόρησε αρκετά. Θα περιμένω 1-2 μήνες να κυκλοφορήσει σε περισσότερα καταστήματα μιας και ανέβηκε η τιμή που θα διαθέσω και πρέπει να μαζέψω τα επιπλόν χρήματα. Αν το βρίσκω στα 300-350 ευρώ, θα πάρω gen8. Αλλιώς πάω στο n54l με 200 ευρώ και μπορεί να έχει πέσει κι'άλλο η τιμή του.

Πραγματικά δεν ξέρω πως να σε ευχαριστήσω με την όλη βοήθεια. Μου άνοιξες τα μάτια. Θα πετούσα 100 ευρώ έτσι και δεν θα αγόραζα κάτι άχρηστο για τις απαιτήσεις μου.

Δυο τελευταίες ερώτησεις. Λες να κάνω κάποιο RAID για ασφάλεια ή να βάλω απλά ένα δίσκο μέσα και τέλος;

Σε δίσκο που θέλω 3TB, να πάρω ένα WD Red που είναι optimized για NAS, ή να πάρω ένα απλό WD Green;

Δημοσ.

Όπως είχες πει άλλωστε, είναι pc οπότε μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όπως θες. Τα παίρνουν άτομα και τα χρησιμοποιούν για λόγους που ίσως η HP δεν τους είχε σκεφτεί καν. Ακόμα το gen8 δεν κυκλοφόρησε αρκετά. Θα περιμένω 1-2 μήνες να κυκλοφορήσει σε περισσότερα καταστήματα μιας και ανέβηκε η τιμή που θα διαθέσω και πρέπει να μαζέψω τα επιπλόν χρήματα. Αν το βρίσκω στα 300-350 ευρώ, θα πάρω gen8. Αλλιώς πάω στο n54l με 200 ευρώ και μπορεί να έχει πέσει κι'άλλο η τιμή του.

Πραγματικά δεν ξέρω πως να σε ευχαριστήσω με την όλη βοήθεια. Μου άνοιξες τα μάτια. Θα πετούσα 100 ευρώ έτσι και δεν θα αγόραζα κάτι άχρηστο για τις απαιτήσεις μου.

Δυο τελευταίες ερώτησεις. Λες να κάνω κάποιο RAID για ασφάλεια ή να βάλω απλά ένα δίσκο μέσα και τέλος;

Σε δίσκο που θέλω 3TB, να πάρω ένα WD Red που είναι optimized για NAS, ή να πάρω ένα απλό WD Green;

το gen8 δεν το ειχα δει.δεν εχει ερθει ελλαδα ακομα κλασσικα.εδω εχουν ακομα ακριβα το n54l μερικοι.για μενα αν τα δεδομενα σουειναι σημαντικα κανε ενα raid 1.δεν εχεις λογο να παρες wd red.αλλα ουτε να παρεις green διοτι παρκαρε συνεχεια τις κεφαλες και δεν ειναι οτι καλυτερο για το δισκο.αν θες κατι καλο παρε ειτε black ειτε raid edition.

Δημοσ.

black λίγο που είδα δεν υπάρχει 3TB έκδοση. Οι raid edition δίσκοι είναι πολύ ακριβοί. Με όλους τους δίσκους κάνω raid έτσι; Δεν χρειάζεται να πάρω κάποιους συγκεκριμένους.

Δημοσ.

οπως τα ειπε ο φιλος αποπανω.απλα στο ειπα για τους raid edition.αλλα οκ παρε blue η black δενεχεις θεμα.αλλα ναι καλο ειναι να ειναι ιδια μαρκα μοντελο και οτι εγραψε ο αποπανω:P

• Like 1
Δημοσ.

Οι caviar black ξέρω ότι είναι για επιδόσεις. Επίσης ξεφεύγουν σε τιμή. Θα πάρω 2 caviar red που είναι optimized για storage και nas και είναι σημαντικά πιο φθηνοί. Θα κάνω raid 1 για ασφάλεια.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...