zarzonis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Αρα με 1mbit transfer rate ξεχνάω streaming ταινιών σε άλλο σπίτι ε; Εσωτερικά του δικτύου μου όμως η ταχύτητα από τι εξαρτάται; Sent from my iPhone using Insomnia το ξεχνας με 1 mbit.πολυ λιγα πραγματα γινοντα με 1 mbit.εσωτερικα στο δικτυο παιζει ρολο αν παιζεις ethernet η wireless .τι pc εχεις ή τι Nas εχεις. Εσωτερικά του δικτύου έχω ένα router των 300mbps και στον υπολογιστή μια κάρτα wireless tplink dual band 450mbps. Γνωρίζεις περίπου τι ταχύτητες θα βγάζω με αυτά;Sent from my iPhone using Insomnia
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Εσωτερικά του δικτύου έχω ένα router των 300mbps και στον υπολογιστή μια κάρτα wireless tplink dual band 450mbps. Γνωρίζεις περίπου τι ταχύτητες θα βγάζω με αυτά;Sent from my iPhone using Insomnia παλι εχει να κανει ποσο καλο σημα εχεις.αλλα οκ streaming κανεις δεν εχεις θεμα.τωρα οπου μπορεις να ριξεις καλωδιο ethernet και να παιξεις gigabit εννοειται το κανεις.
zarzonis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Εσωτερικά του δικτύου έχω ένα router των 300mbps και στον υπολογιστή μια κάρτα wireless tplink dual band 450mbps. Γνωρίζεις περίπου τι ταχύτητες θα βγάζω με αυτά;Sent from my iPhone using Insomnia παλι εχει να κανει ποσο καλο σημα εχεις.αλλα οκ streaming κανεις δεν εχεις θεμα.τωρα οπου μπορεις να ριξεις καλωδιο ethernet και να παιξεις gigabit εννοειται το κανεις.Το σήμα του pc από το router είναι full. Είναι στο ένα μέτρο απόσταση χωρίς τίποτα ανάμεσα. Αντιγραφή στο server θα κάνει με περίπου 100mb/s ; Ή άμα κάνω αντιγραφή κανένα μεγάλο αρχείο θα περιμένω πόση ώρα να γίνει; sorry για τις πολλές ερωτήσεις αλλά προσπαθώ να μάθω όσα περισσότερα μπορώ πριν προβώ στην αγορά του hp microserver.Sent from my iPhone using Insomnia
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Το σήμα του pc από το router είναι full. Είναι στο ένα μέτρο απόσταση χωρίς τίποτα ανάμεσα. Αντιγραφή στο server θα κάνει με περίπου 100mb/s ; Ή άμα κάνω αντιγραφή κανένα μεγάλο αρχείο θα περιμένω πόση ώρα να γίνει; sorry για τις πολλές ερωτήσεις αλλά προσπαθώ να μάθω όσα περισσότερα μπορώ πριν προβώ στην αγορά του hp microserver.Sent from my iPhone using Insomnia αμα εισαι στο ενα μετρο τοτε οτι μπορεις να το βαζεις με καλωδιο ethernet.το μεγιστο θεωρητικο του gigabit ειναι 125 mbyte το δεπτερολεπτο.απο εκει και περα θες και δισκο που να μπορει να διαβαζει τοσο γρηγορα.αλλα οτι και να κανεις δεν χρειαζεται 100 mbyte /second.οχι οτι θα εχεις θεμα να τα πετυχεις αν εχεις καλο δισκο.σαν αποδοσεις η cpu του ειναι πολυ καλη.δεν ειναι I7 αλλα μεταφορα αρχειων θες οχι Photoshop.τετοια νουμερα δεν προκειται να τα πετυχεις με nas εκτος αν σκασεις παρα πολλα λεφτα.απλα εννοειται θες και gigabit switch για να παιξει gigabit το pc.γενικα επειδη δενεχει atom πανω δεν εχεις θεμα.προβλημα θα ειχες αμα ηταν atom η cpu που εκει θα σηκωνε στην αντιγραφη πολυ μεγαλο cpu usage.
zarzonis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Gigabit switch εννοείς Ethernet θύρα στον υπολογιστή; Sent from my iPhone using Insomnia
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 gigabit switch εννοω οτι εκει που θα συνδεθει ο microserver να ειναι gigabit.αν ο Microserver συνδεθει πανω στο ρουτερ θα πρεπει το ρουτερ να εχει gigabit ethernet για να εκμεταλευτεις την gigabit του Hp
zarzonis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Κάτι σαν αυτό δηλαδή έτσι; http://www.netgear.com/home/products/switches-and-access-points/unmanaged-switches/GS605.aspx#two Για τον υπολογιστή δεν υπάρχει θέμα μετά που συνδέομαι ασύρματα στο router;
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 ναι κατι σαν αυτο.αν τωρα το Hp το συνδεσεις με gigabit πανω σε αυτο αλλα το Laptop πχ τραβαει wireless απο το ρουτερ εννοειται οτι θα παιζει το ολο συστημα με την ταχυτητα του πιο αργου δηλαδη του wireless.για αυτο σου ειπα οτι μπορεις συνδεσε το με ethernet για να παιζεις καλυτερα.πρεπει να εχεις καλο wireless για να τραβας γρηγορα την ταινια απο το Microserver.αν εχεις 802.11g τοτε σε μεγαλα αρχεια mkv ισως να εχεις κολληματα οχι λογω του hp microserver αλλα λογω του ασυρματου που θα τραβαει την ταινια αργα.
zarzonis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δεν έχω laptop. Σταθερό έχω που του έχω βάλει τα OS X. Λόγω συμβατότητας, έχω βάλει μια TP Link ασύρματη κάρτα αρκετά καλή γιατί μόνο αυτή υποστηριζόταν. http://www.amazon.co.uk/gp/product/B006PMX964/ref=oh_details_o04_s00_i00?ie=UTF8&psc=1 Το switch που έστειλα link πριν, λέει ότι έχει max 1000mbit στο Gigabit άρα 125mb/s Το router μου είναι αυτό αυτή τη στιγμή το οποίο όμως θα το αλλάξω τώρα που θα γίνω φοιτητής επειδή αυτό θα μείνει στο σπίτι των γονιών μου. http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0031SUB4S/ref=oh_details_o03_s00_i00?ie=UTF8&psc=1 Είναι 300mbps άρα έχει max ταχύτητα 37.5mb/s Η ασύρματη κάρτα είναι 450mbps άρα έχει max ταχύτητα 56.25mb/s Βάζοντας το switch που λες, θα εξαλείψω τον περιορισμό των 300mbps του router και θα περιορίζομαι στα 450mbps της ασύρματης κάρτας που έχω;
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 σου ειπα πιο πριν max 125 mbyte/second δηλαδη 1000mbit/second.ναι 300Mbps ειναι το ρουτερ σε N.η καρτα παρολο που ειναι 450 δεν θα παιξει 450 αφου το ρουτερ υποστηριζει 300.αν συνδεσεις το Pc με καλωδιο τοτε μονο θα παιξει 1000mbit.1000mbit παιζει η ενσυρματη καρτα.αν παιζεις ασυρματα τοτε μενεις στα 300 πραγματικα αφου το ρουτερ δεν σηκωνει παραπανω.
zarzonis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Τώρα πιστεύω το κατάλαβα. Αν συνδέσω και το pc ενσύρματα, τότε η συνδεσμολογία είναι η εξής: Βάζω το pc με ethernet στο switch και το server επίσης με ethernet στο switch βγάζοντας το θεωρητικό 1000mbit. Tο router δεν έχει καμία σχέση και δεν συνδέεται κάπου, απλά χρησιμοποιείται για να έχω internet στο pc μέσω της ασύρματης κάρτας. Σωστά ως εδώ; Επειδή όπως είπα σύντομα θα αλλάξω αναγκαστικά router, λέω να πάρω κάτι καλό. Σκεφτόμουν αυτό που έχει και gigabit http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00B1NSB8S/ref=noref?ie=UTF8&psc=1&s=computers Αν πάρω αυτό, ουσιαστικά καταργώ το switch, σωστά; Συνδέω πάνω με καλώδιο το pc και τον server Και θα μπορώ με το καλώδιο ethernet από το pc να έχω πρόσβαση και στο server αλλά και στο internet καταργώντας και την ασύρματη κάρτα του pc. Σωστά;
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 σωστα ολα.αν κανεις την πρωτη λυση ολα τα pc Πανω στο gigabit και το ρουτερ πανω στο gigabit για να σουδινει ιντερνετ και στα 2 pc με ethernet.αν δεν θες να αλλαξεις η ρουτερ το gigabit switch ειναι μια καλη λυση γιατι ειναι σχετικα φτηνο.
zarzonis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Το switch είναι όντως καλή και φθηνή λύση. Αυτό που έβαλα link πριν κάνει 25 ευρώ. Όμως router αλλάζω αναγκαστικά αφού μετακομίζω για φοιτητής και θα έδινα ένα 60αρι περίπου για ένα ποιοτικό router που να έχει και τα χαρακτηριστικά που θέλω χωρίς όμως gigabit. Από το να δώσω άλλα 25 ευρώ μετά για το switch, καλύτερα να τα δώσω σε ένα καλύτερο router σαν αυτό που έβαλα πριν και να έχω όλα όσα χρειάζομαι σε μια συσκευή. Στην ίδια τιμή περίπου βγαίνει. Πάντως ευχαριστώ πάρα πολύ για την όλη βοήθεια. Θα έπερνα ένα nas με 100 ευρώ που βγάζει περίπου 15mb/s και θα πήγαινε για πέταμα κυριολεκτικά γιατί όταν θα πήγαινα να κάνω κάποια αντιγραφή θα σερνόταν. Καλύτερα να δώσω κατευθείαν κάτι παραπάνω αλλά να πάρω αυτό που χρειάζομαι παρά να δώσω λιγότερα στην αρχή και μετά να ξαναδώσω χρήματα για να πάρω αυτό που θέλω.
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Το switch είναι όντως καλή και φθηνή λύση. Αυτό που έβαλα link πριν κάνει 25 ευρώ. Όμως router αλλάζω αναγκαστικά αφού μετακομίζω για φοιτητής και θα έδινα ένα 60αρι περίπου για ένα ποιοτικό router που να έχει και τα χαρακτηριστικά που θέλω χωρίς όμως gigabit. Από το να δώσω άλλα 25 ευρώ μετά για το switch, καλύτερα να τα δώσω σε ένα καλύτερο router σαν αυτό που έβαλα πριν και να έχω όλα όσα χρειάζομαι σε μια συσκευή. Στην ίδια τιμή περίπου βγαίνει. Πάντως ευχαριστώ πάρα πολύ για την όλη βοήθεια. Θα έπερνα ένα nas με 100 ευρώ που βγάζει περίπου 15mb/s και θα πήγαινε για πέταμα κυριολεκτικά γιατί όταν θα πήγαινα να κάνω κάποια αντιγραφή θα σερνόταν. Καλύτερα να δώσω κατευθείαν κάτι παραπάνω αλλά να πάρω αυτό που χρειάζομαι παρά να δώσω λιγότερα στην αρχή και μετά να ξαναδώσω χρήματα για να πάρω αυτό που θέλω. δυστυχως πολυς κοσμος δεν το ξερει αυτο με τα nas διοτι ακουει οτι το Nas εχει gigabit και λες οκ θα βγαζει τερμα οτι μπορει να δωσει ο δισκος.για αυτο σου εδειξα τα συγκριτικα για να δεις οτι τα φτηνα nas απλα σερνουν και δενειναι για τρελες δουλειες.οχι οτι τα 15 mbyte δεν φτανουν για streaming αλλα αν ειναι να δωσεις 100 για Nas δινεις 200 για ολοκληρο pc που μπορεις να το εχεις για 1002 δουλειες.ναι αν σκοπευεις να αλλαξεις ρουτερ παρτο με gigabit απο την αρχη.
zarzonis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 δυστυχως πολυς κοσμος δεν το ξερει αυτο με τα nas διοτι ακουει οτι το Nas εχει gigabit και λες οκ θα βγαζει τερμα οτι μπορει να δωσει ο δισκος.για αυτο σου εδειξα τα συγκριτικα για να δεις οτι τα φτηνα nas απλα σερνουν και δενειναι για τρελες δουλειες.οχι οτι τα 15 mbyte δεν φτανουν για streaming αλλα αν ειναι να δωσεις 100 για Nas δινεις 200 για ολοκληρο pc που μπορεις να το εχεις για 1002 δουλειες.ναι αν σκοπευεις να αλλαξεις ρουτερ παρτο με gigabit απο την αρχη. Για streaming φτάνουν, αλλά όταν αντιγράφω μεγάλο όγκο δεδομένων πχ 50GB μαζί. Άλλο να στέλνω στο nas με 15mb/s και άλλο να στέλνω με 100+. Για steaming σίγουρα φτάνουν και αυτά αλλά στη μεταφορά δεδομένων μέρα με νύχτα, ειδικά σε τέτοιο όγκο. Αν στέλνω κανένα μικρό βιντεάκι ή καμιά φωτογραφία παλεύεται. Εξ αρχής ήθελα η μεταφορά των δεδομένων να μην έχει πολύ μεγάλη απόκληση από την μεταφορά σε εσωτερικό δίσκο. Λίγο πάνω από 100mb/s βγάζω με τους εσωτερικούς sata 2 που έχω τώρα και είμαι ικανοποιημένος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα