zarzonis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω ένα bay για NAS Server στο οποίο θα βάλω ένα δίσκο των 3TB και ίσως αργότερα ακόμη ένα. Θα ήθελα αν μπορείτε να μου προτείνετε ένα καλό bay για NAS Server μέχρι 100 ευρώ με 2 θέσεις για δίσκους. Παραπάνω δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω ποτέ. Αυτά που θέλω να κάνω είναι να καταργήσω τους διάφορους μικρούς εσωτερικούς που έχω για αποθήκευση και να βάλω όλα τα αρχεία εκεί και να κρατήσω μόνο τον SSD με το OS X. Το λειτουργικό που χρησιμοποιώ είναι Mac OS X Mountain Lion και σε ένα άλλο pc με ubuntu 13.04. Θα δημιουργήσω ένα partition για να κάνω backup μέσω time machine τον SSD που έχω τα OS X. Επίσης θα ήθελα αν γίνεται να έχω πρόσβαση και από παντού μέσω ίντερνετ και να κάνω streaming καμιά HD ταινία τόσο στου κύριους υπολογιστές μου που θα είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο με το NAS όσο και σε κάποιο άλλο υπολογιστή εκτός δικτύου. Πχ να πάω σε κάποιο άλλο σπίτι και να μπορούμε να δούμε μια ταινία από το δίσκο μου. Αυτές είναι οι κύριες χρήσεις που το θέλω. Αν τώρα υπάρχει κάποιο σε αυτά τα χρήματα που να μπορώ να του βάζω να κατεβάζει και torrent θα με ενδιέφερε αλλά δεν καίγομαι κιόλας γι'αυτό το χαρακτηριστικό. Ελπίζω να μη ζητάω πολλά...
poulinos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 απο φτηνα Nas Μην περιμενεις ουτε ταχυτητες ουτε κατι αλλο.ειχα δυο Nas και ηταν απλα και τιποτα τρελλο.εγω θα προτιμουσα με τα λεφτα του Nas Να παω να παρω ενα hp microserver που ειναι Pc και παιρνει μεχρι 4 δισκους πανω.
zarzonis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Οι τέσσερις δίσκοι δεν μου χρειάζονται γιατί δεν πρόκειται να βάλω ποτέ τόσους. Ζήτημα να βάλω δεύτερο. Οταν λες να μην περιμένω ταχύτητες από φθηνά nas τι εννοείς ακριβώς; Για τί ταχύτητες μιλάμε; Οπως είπα και πριν δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις. Να μπορώ να αποθήκευω όλα μου τα δεδομένα εκεί και να μπορώ να έχω πρόσβαση από παντού ώστε να κάνω κανένα stream ταινιών, μουσικής, φωτογραφιών κτλ. Αυτά θα μπορώ να τα κάνω με ένα nas των 100 ευρώ πχ το d-link DNS 320l; Αν πάρω το server που λες αυτά που θέλω να κάνω θα τα κάνω καλύτερα και ευκολότερα; sorry αλλά είμαι λίγο άσχετος με τα nas και τώρα προσπαθώ να μάθω κάποια πράγματα. Sent from my iPhone using Insomnia
poulinos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 με ενα κανονικο pc ναι πιο καλα θα παιξεις.πχ εδω θα δεις ενα comparison Με ταχυτητες.κατι φτηνα των 100 ευρω δεν βγαζουν ουτε 15 mbyte transfer rate. http://www.smallnetbuilder.com/nas/nas-charts/view
zarzonis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 <p>με ενα κανονικο pc ναι πιο καλα θα παιξεις.πχ εδω θα δεις ενα comparison Με ταχυτητες.κατι φτηνα των 100 ευρω δεν βγαζουν ουτε 15 mbyte transfer rate.</p> <p><a href="http://www.smallnetbuilder.com/nas/nas-charts/view">http://www.smallnetbuilder.com/nas/nas-charts/view</a></p> Αυτό που έλεγα εγώ είναι από τα χειρότερα. Με ένα hp micro server θα βγάζω περίπου στα 100 mb ή και πιο πάνω; Αυτό το hp micro server μετά πως το στήνω; Τι λειτουργικό θα του βάλω πάνω; Sent from my iPhone using Insomnia
poulinos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Αυτό που έλεγα εγώ είναι από τα χειρότερα. Με ένα hp micro server θα βγάζω περίπου στα 100 mb ή και πιο πάνω; Αυτό το hp micro server μετά πως το στήνω; Τι λειτουργικό θα του βάλω πάνω; Sent from my iPhone using Insomnia τα φτηνα νας ειναι παντα αργα.τα qnap και αλλα ειναι πανακριβα.ειχα western digital my world 2 και ειχα και το netgear stora.απλα φτηνα αργα nas.το hp microserver ειναι ενα κανονικο pc που του βαζεις οτι λειτουργικο θες επανω.παιζει με amd dual core και απλα θελειλιγο μνημη γιατι εχει 1 gbyte η 2 πανω απο default.οποτε θα σου βγαλει επιδοσεις ενος pc.gigabit καρτα φοραει πανω οσο θυμαμαι.
zarzonis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Αυτό που έλεγα εγώ είναι από τα χειρότερα. Με ένα hp micro server θα βγάζω περίπου στα 100 mb ή και πιο πάνω; Αυτό το hp micro server μετά πως το στήνω; Τι λειτουργικό θα του βάλω πάνω; Sent from my iPhone using Insomnia τα φτηνα νας ειναι παντα αργα.τα qnap και αλλα ειναι πανακριβα.ειχα western digital my world 2 και ειχα και το netgear stora.απλα φτηνα αργα nas.το hp microserver ειναι ενα κανονικο pc που του βαζεις οτι λειτουργικο θες επανω.παιζει με amd dual core και απλα θελειλιγο μνημη γιατι εχει 1 gbyte η 2 πανω απο default.οποτε θα σου βγαλει επιδοσεις ενος pc.gigabit καρτα φοραει πανω οσο θυμαμαι.Σίγουρα μπορώ να του βάλω ό,τι λειτουργικό θέλω εφόσον είναι κανονικό pc αλλά δεν πρέπει να βάλω κάποιο λειτουργικό που να είναι optimize για server; Αν του βάλω windows 8 τι μπορώ να το κάνω; Οπότε μετά θα βγάζει ταχύτητα όσο είναι η κάρτα δικτύου του; Σε αυτό θα μπορώ να έχω πρόσβαση μόνο στους σκληρούς του από τα Mac και τα Linux αλλά και να κάνω stream χωρίς κολλήματα από άλλους υπολογιστές εκτός δικτύου;Σε ποιο μοντέλο αναφέρεσαι συγκεκριμένα; Στο n40l ; Αυτό κάνει 180 ευρώ και όντως έχει 1GB Ram. Υπάρχουν και άλλα ακριβότερα αλλά το budget δεν τα επιτρέπει σε καμία περίπτωση.Sent from my iPhone using Insomnia
poulinos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Σίγουρα μπορώ να του βάλω ό,τι λειτουργικό θέλω εφόσον είναι κανονικό pc αλλά δεν πρέπει να βάλω κάποιο λειτουργικό που να είναι optimize για server; Αν του βάλω windows 8 τι μπορώ να το κάνω; Οπότε μετά θα βγάζει ταχύτητα όσο είναι η κάρτα δικτύου του; Σε αυτό θα μπορώ να έχω πρόσβαση μόνο στους σκληρούς του από τα Mac και τα Linux αλλά και να κάνω stream χωρίς κολλήματα από άλλους υπολογιστές εκτός δικτύου;Σε ποιο μοντέλο αναφέρεσαι συγκεκριμένα; Στο n40l ; Αυτό κάνει 180 ευρώ και όντως έχει 1GB Ram. Υπάρχουν και άλλα ακριβότερα αλλά το budget δεν τα επιτρέπει σε καμία περίπτωση.Sent from my iPhone using Insomnia το πιο καλο που ηδιαφορα ειναι μονο σε cpu ειναι το n54l μετα ειναι το λιγο πιο παλιο N40l και το n36l.επειδη ειναι serv er δεν σημαινει οτι πρεπει να βαλεις λειτουργικο για server.μπορεις να βαλεις οτι λειτουργικο θες.treat it like a pc.γενικως θα σου δωσει ταχυτητες που θα σου δωσει ενα κανονικο pc.τα nas εχουν μικρες cpu και δεν αντεχουν πολλα.θα βλεπεις τα κοινοχρηστα αρχεια μπορεις να τα τραβας απο αλλες συσκευες δεν εχεις θεμα.οσο αντεχει ο δισκος θα στο βγαλει.απλα μην το αφησεις με ενα giga μνημη διοτι ειναι λιγο.ακομα και Linux θα μπορουσε καποιος να βαλει για πιο ελαφρυ η ακομα και xp.
zarzonis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δεν θα ήταν όμως καλύτερο να του βάλω ένα λειτουργικό optimized για servers; Η δημιουργία του δικτύου μετά για πρόσβαση εσωτερικά και εξωτερικά του δικτύου είναι εύκολη ή έχει πολύ διαδικασία; Γιατί με ένα nas κουτί ακολουθείς ένα οδηγό και έτοιμο. Sent from my iPhone using Insomnia Αν πάω στο n54l που κάνει 200 ευρώ, έχει 2GB Ram. Αυτά φτάνουν ή θα πρέπει να πάω σε 4GB; Sent from my iPhone using Insomnia
poulinos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δεν θα ήταν όμως καλύτερο να του βάλω ένα λειτουργικό optimized για servers; Η δημιουργία του δικτύου μετά για πρόσβαση εσωτερικά και εξωτερικά του δικτύου είναι εύκολη ή έχει πολύ διαδικασία; Γιατί με ένα nas κουτί ακολουθείς ένα οδηγό και έτοιμο. Sent from my iPhone using Insomnia Αν πάω στο n54l που κάνει 200 ευρώ, έχει 2GB Ram. Αυτά φτάνουν ή θα πρέπει να πάω σε 4GB; Sent from my iPhone using Insomnia δεν εχει σημασια αν θα του βαλεις λειτουργικο για server.δεν ειναι κανας τρελλος server.εσυ το θες για αλλη δουλεια.αναλογα το λειτουργικο που θα βαλεις πανω.μπορειςνα το αφησεις με 2 gb για αρχη και αργοτερα βαζεις 4 αμα θες.απο εκει και περα θα κανεις δικτυο οπως θα εκανες με ενα οποιοδηποτε pc.γενικα ενα pc ειναι.αν καποιος μετα θελει να του βαλει και αλλα προγραμματα πανω για να κανει οτιδηποτε μπορει να το κανει.το netgear to stora που ειχα εγω για nas το εχει και καποιος αλλος εδωμεσα και μου ελεγε οτι ειχε dlna server μεσα αλλα ηταν της πλακας. και γενικα οι ταχυτητες αντιγραφης δεν ηταν ουτε 20 mbyte/sec.και κατα τα αλλα σου λενε gigabit interface που ομως παιζει σαν 100αρι δικτυο καιαμα.ολοι λενε οτι ενα pc ειναι καλυτερο απο ενα nas απλα το pc πιανει περισσοτερο χωρο και καιει παραπανω ρευμα.αλλα ειναι pc και το κανεις οτι θες εσυ.επισης ειχα ξενερωσει με το nas διοτι formare τον δισκο σε δικο του format.αμα γινει κατι με το Nas καιδεν βρεις το ιδιο παιζει να μην καταφερεις να βρεις τα αρχεια σου ετσι απλα .πολλα μειον για μενα τα Nas και ειδικα τα μικρα nas.αμα ειναι τωρα να σκασω 500 ευρω για καλο nas Οχι ευχαριστω παιρνω pc.
zarzonis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δεν θα ήταν όμως καλύτερο να του βάλω ένα λειτουργικό optimized για servers; Η δημιουργία του δικτύου μετά για πρόσβαση εσωτερικά και εξωτερικά του δικτύου είναι εύκολη ή έχει πολύ διαδικασία; Γιατί με ένα nas κουτί ακολουθείς ένα οδηγό και έτοιμο. Sent from my iPhone using Insomnia Αν πάω στο n54l που κάνει 200 ευρώ, έχει 2GB Ram. Αυτά φτάνουν ή θα πρέπει να πάω σε 4GB; Sent from my iPhone using Insomnia δεν εχει σημασια αν θα του βαλεις λειτουργικο για server.δεν ειναι κανας τρελλος server.εσυ το θες για αλλη δουλεια.αναλογα το λειτουργικο που θα βαλεις πανω.μπορειςνα το αφησεις με 2 gb για αρχη και αργοτερα βαζεις 4 αμα θες.απο εκει και περα θα κανεις δικτυο οπως θα εκανες με ενα οποιοδηποτε pc.γενικα ενα pc ειναι.αν καποιος μετα θελει να του βαλει και αλλα προγραμματα πανω για να κανει οτιδηποτε μπορει να το κανει.το netgear to stora που ειχα εγω για nas το εχει και καποιος αλλος εδωμεσα και μου ελεγε οτι ειχε dlna server μεσα αλλα ηταν της πλακας. και γενικα οι ταχυτητες αντιγραφης δεν ηταν ουτε 20 mbyte/sec.και κατα τα αλλα σου λενε gigabit interface που ομως παιζει σαν 100αρι δικτυο καιαμα.ολοι λενε οτι ενα pc ειναι καλυτερο απο ενα nas απλα το pc πιανει περισσοτερο χωρο και καιει παραπανω ρευμα.αλλα ειναι pc και το κανεις οτι θες εσυ.επισης ειχα ξενερωσει με το nas διοτι formare τον δισκο σε δικο του format.αμα γινει κατι με το Nas καιδεν βρεις το ιδιο παιζει να μην καταφερεις να βρεις τα αρχεια σου ετσι απλα .πολλα μειον για μενα τα Nas και ειδικα τα μικρα nas.αμα ειναι τωρα να σκασω 500 ευρω για καλο nas Οχι ευχαριστω παιρνω pc.Θέλω αν γνωρίζεις να μου απαντήσεις κάτι ακόμα. Θα μπορώ κανονικά να συνδεθώ μόνο στους σκληρούς του server από άλλο υπολογιστή εκτός δικτύου; Η ταχύτητα που θα μεταφέρει μετά τα δεδομένα στον άλλο υπολογιστή θα είναι αυτή του download του δικτύου που θα είναι συνδεδεμένος ο άλλος υπολογιστής;Sent from my iPhone using Insomnia
poihths Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 η ταχυτητα θαναι αναλογη του upload που εχεις σπιτι σου δηλαδη 1mbit max εκτος κ αν εχεις vdsl.
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Θέλω αν γνωρίζεις να μου απαντήσεις κάτι ακόμα. Θα μπορώ κανονικά να συνδεθώ μόνο στους σκληρούς του server από άλλο υπολογιστή εκτός δικτύου; Η ταχύτητα που θα μεταφέρει μετά τα δεδομένα στον άλλο υπολογιστή θα είναι αυτή του download του δικτύου που θα είναι συνδεδεμένος ο άλλος υπολογιστής;Sent from my iPhone using Insomnia οπως ειπε ο φιλος απο κατω η ταχυτητα που θα κατεβαζεις απο το pc εκτος δικτυου θα ειναι το 1 mbit αν εχεις adsl που ειναι το upload της συνδεσης που ειναι ο server.αν εχεις vdsl παμε στα 2,5 η 5 mbit upload.απο εκει και περα αναλογα τιθες να κανεις.μπορεις με remote desktop η vnc η team viewer να ελεγχεις ολο το pc και οχι μονο τους σκληρους.ολα γινονται.
zarzonis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Αρα με 1mbit transfer rate ξεχνάω streaming ταινιών σε άλλο σπίτι ε; Εσωτερικά του δικτύου μου όμως η ταχύτητα από τι εξαρτάται; Sent from my iPhone using Insomnia
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Αρα με 1mbit transfer rate ξεχνάω streaming ταινιών σε άλλο σπίτι ε; Εσωτερικά του δικτύου μου όμως η ταχύτητα από τι εξαρτάται; Sent from my iPhone using Insomnia το ξεχνας με 1 mbit.πολυ λιγα πραγματα γινοντα με 1 mbit. εσωτερικα στο δικτυο παιζει ρολο αν παιζεις ethernet η wireless .τι pc εχεις ή τι Nas εχεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα