Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα σε ολους.

Θελω να αγορασω ενα καινουριο PC το οποιο προοριζεται για επαγγελματικη χρηση.

Θα ηθελα να μου προτεινετε ενα configuration. Οθονη δεν χρειαζομαι, μονο tower.

Οι χρησεις ειναι κυριως Photoshop, Office, OCR/Text Encoding, Αντιγραφες/Backup σε CD/DVD και browsing.

Σκεφτομαι να παρω 2 ιδιους σκληρους για να κανω raid οποτε αν χαλασει καποτε ο ενας να υπαρχουν ολα αυτοματα στον δευτερο αν και ειμαι ασχετος οποτε θελω εξηγησεις και σε αυτο. Αν κανω κατι τετοιο μαλλον ξεχναω και SSD, σωστα?

Επισης για καρτα γραφικων δεν ξερω αν χρειαζομαι η αν καλυπτομαι με την onboard. Για tower θελω κατι αξιολογο, για να μην εχω θεματα με υπερθερμανση, οπως επισης καλο θα ηταν να εχει αρκετες usb (3.0 κατα προτιμηση) θυρες πισω αλλα και εμπρος.

Windows 7 64bit λειτουργικο θα πρεπει να το αγορασω, οποτε και αυτο μεσα στην τιμη.

Σας ευχαριστω!

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δημοσ.

Σε ευχαριστω. Ποιος ο λογος ομως να βαλω SSD αφου το λειτουργικο ειναι που θα θελω να σωσω αν χαλασει ο δισκος και δεν σκοπευω να εχω partitions. Το ξερω οτι χανω σε ταχυτητα αλλα οι ssd ειναι πιο επιρρεπεις, πιο ακριβοι και θα πρεπει να παρω 2 αν θελω να τους κανω raid.

Για επεξεργαστη σε αυτο το budget δεν παιζει μεγαλο ρολο αν βαλω AMD η Intel, σωστα?

Και 350W πιστευεις ειναι αρκετα για PSU?

Δημοσ.

Σε ευχαριστω. Ποιος ο λογος ομως να βαλω SSD αφου το λειτουργικο ειναι που θα θελω να σωσω αν χαλασει ο δισκος και δεν σκοπευω να εχω partitions. Το ξερω οτι χανω σε ταχυτητα αλλα οι ssd ειναι πιο επιρρεπεις, πιο ακριβοι και θα πρεπει να παρω 2 αν θελω να τους κανω raid.

Για επεξεργαστη σε αυτο το budget δεν παιζει μεγαλο ρολο αν βαλω AMD η Intel, σωστα?

Και 350W πιστευεις ειναι αρκετα για PSU?

1) Αυτό που σου πρότεινα δεν είναι επεξεργαστής αλλά APU !!!

APU ειναι ένας επεξεργαστής μαζί με το northbridge, μαζί με τον memory controller και με μια κάρτα γραφικών επάνω του !

Η κάρτα γραφικών ΔΕΝ είναι σχεδιασμένη μόνο για να κάνει απεικόνιση αλλά και για να κάνει συν επεξεργασία μέσω OPENCL (PHOTOSHOP CS6) μαζί με τον επεξεργαστή !!!

Δηλαδή τον βοηθάει στην επιτάχυνση της εφαρμογής !!!

Συμπερασματικά μιλάμε για ΣΥΝΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ !!!

2) Το σύστημα θα σου καταναλώνει 30Watt σε κατάσταση ηρεμίας !!! και 140Watt σε πλήρες φορτίο όλου του συστήματος (κάρτα γραφικών, επεξεργαστής, σκληροί δίσκοι, απώλεις τροφοδοτικού, μνήμες κ.λ.π. !!

3) Ο λόγος που βάζεις SSD είναι η αύξηση της απόδοσης και της σπιρτάδας του συστήματός σου !@

Εκεί θα φορτώσεις το λειτουργικό και τα λοιπά προγράμματα που χρησιμοποιείς !

Τα αρχεία σου θα τα έχεις στον σκληρό δίσκο !!!

Αν θες να έχεις ασφάλεια για το λειτουργικό θα τραβήξεις ένα backup στον HDD και αυτό ήταν ....

RAID 1 με έναν 2ο σκληρό θα κάνεις μόνο αν ενδιαφέρεσαι να μην χαθούν τα αρχεία που έχεις στον hdd.

Αν εν τέλη δεν θες 2 σκληρούς παίζει και άλλο σύστημα δυνατότερο για εσένα.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις διευκρινισεις. Δεν ηξερα καν την υπαρξη APU φαντασου..

Το θεμα με τους δισκους ομως ειναι πως αν τυχον καποια στιγμη τα παιξει ο ssd που θα εχω τα windows πανω θα θελω καποια ωρα και διαδικασια για να τα ξαναπερασω ολα απο την αρχη. Ενω εχοντας raid στους 2 WD π.χ. δεν θα χρειαστει κατι τετοιο, απλα βαζω τον δευτερο να δουλεψει για main και συνεχιζω οπως ημουν. Πες μου αν κανω καπου λαθος.

Οταν λες backup στον HDD για το λειτουργικο εννοεις καποιο προγραμμα που κανει image π.χ. Acronis?

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις διευκρινισεις. Δεν ηξερα καν την υπαρξη APU φαντασου..

Το θεμα με τους δισκους ομως ειναι πως αν τυχον καποια στιγμη τα παιξει ο ssd που θα εχω τα windows πανω θα θελω καποια ωρα και διαδικασια για να τα ξαναπερασω ολα απο την αρχη. Ενω εχοντας raid στους 2 WD π.χ. δεν θα χρειαστει κατι τετοιο, απλα βαζω τον δευτερο να δουλεψει για main και συνεχιζω οπως ημουν. Πες μου αν κανω καπου λαθος.

Οταν λες backup στον HDD για το λειτουργικο εννοεις καποιο προγραμμα που κανει image π.χ. Acronis?

Ναι αυτο εννοω.

Το να χαλασει ενας SSD είναι πολύ πιο απίθανο από το να χαλάσει ένας HDD .. γιατί πολύ απλά δεν έχει κινητά μέρη. Η αξιοπιστία του είναι πολύ μεγαλύτερη.

Για να περάσεις τον κλώνο ξανά στον ssd δεν θες πάνω από 15 λεπτά....

Μπορείς επίσης να φορτώσεις σε ένα μικρό κομμάτι του HDD σου ένα δεύτερο λειτουργικό να το έχεις για τέτοιες περιπτώσεις.

Αυτό σου το λέω γιατί πολυ απλά με τον SSD είσαι πολύ πολύ καλύτερα. Καμιά σχέση με τους συμβατικούς δίσκους.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω νομιζα πως ειναι το αντιθετο για την αξιοπιστια των SSD επειδη και η τεχνολογια τους ειναι σχετικα καινουρια σε σχεση με τους απλους δισκους. Και εναν Crucial M4 που εχω στο PC, μου ειχε δημιουργησει καποια προβληματακια στο παρελθον.

Οποτε με το config που προτεινεις, βαζω λειτουργικο και προγραμματα στον SSD και τους δυο WD τους κανω raid 1?

Δημοσ.

Ναι εκτός και αν δεν θες 2 σκληρούς για raid 1 .... :-D

Αν τα αρχεία σου δεν είναι και τόσο σημαντικά μπορείς να πας σε 1 HDD και να βλυτώσεις 60€ ! :-)

Δημοσ.

Αρκετά είναι . αργότερα αν δεν σε καλύπτουν προσθέτεις. :-D

Απλά να είναι στα 2133Mhz γιατί βοηθούν την κάρτα γραφικών να τραβάει καλύτερα !

Δημοσ.

Καινουργια τεχνολογια παντως οι ssd δεν ειναι πλεον. Επισης μονο το γεγονος οτι δεν εχουν μηχανικα μετακινουμενα μερη τους κανει 4φορες πιο αξιοπιστους απο τους απλους.

Δημοσ.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις.

Για να κανω raid στους δισκους χρειαζεται καποιο ειδικο hardware οπως π.χ. καποιος controller? Η και καποιο ειδικο software?

Επισης για τα Windows 7 pro που βλεπω σε αυτο το site λεει Refubrished και κατω κατω: OEM - Έκδοση τρίτου κατασκευαστή , και άδεια χρήσης για 1 Η/Υ
και αρχικη τιμη στα 150 ευρω η οποια ειναι σβησμενη και τα δινουν με 76 ευρω. Τι παιζει ακριβως, μπορειτε να καταλαβετε?

www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=23365&catid=35

Κατι που ξεχασα να προσθεσω ειναι πως θα βαλω πανω 2 η 3 DVD drives για copying τα οποια τα εχω ηδη στο παλιο PC, ειναι sata.

Το PC θα πρεπει να αγοραστει ψιλοαμεσα το πολυ σε καμια 15αρια μερες οποτε αν εχετε κατι ακομα να προτεινετε πειτε μου γιατι με τα windows μαζι δεν θελω να δωσω πανω απο 550.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...