Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να φτιάξω ένα αρχείο κειμένου με ταμπέλες, ας πούμε για να το έχω πιο οργανωμένο από ότι θα το έκανα πχ με bold γράμματα κτλ σε word. Για παράδειγμα ανοίγεις το αρχείο και πάνω σου έχει σε ταμπέλες τις επικεφαλίδες που θα έβαζες ώστε να είναι πιο συμμαζεμένο και να μην επικρατεί ένα μπάχαλο. 

Δημοσ.

http://notepad-plus-plus.org/

Κατι τετοιο θες?

Σε αυτο μπορεις να βαλεις ταμπελες αν εννοεις tabs και μπορεις να γραψεις και κωδικα...Τωρα δεν θυμαμαι βεβαια ποιες γλωσσες υποστηριζει...

http://www.notepadtabs.com/

Μετα πας σε αυτο δεν το εχω δοκιμασει αλλα μου το εβγαλε πρωτο στο search

Δημοσ.

Το Notepad++ το έχω και το δουλεύω εδώ και χρόνια αλλά δεν μπορώ να βρω πως γίνεται αυτό που λες. Τα μόνα tabs που έχει είναι ότι μπορείς να ανοίξεις σε ένα παράθυρο όσα .txt θέλεις. Ας με διαψεύσει κάποιος αν ισχυεί αυτό που αναζητώ.

Δημοσ.

Θέλεις και να είναι σαν λινκ για να πατάς και να σε πάει στην ανάλογη ενότητα; Αυτό γίνεται σε word με τον διαχωρισμό στα κεφάλαια. Τα txt αρχεία δεν υποστηρίζουν τέτοιες μορφοποιήσεις.

Δημοσ.

Ας πούμε, πως ανοίγεις έναν browser που σου βγάζει το site κι έχει πάνω τα tabs, κάτι τέτοιο θέλω κι εγώ. Μόνο που να είναι απλό κείμενο. 

Πχ να φτιάξω ένα αρχείο, (λέμε τώρα) με ανέκδοτα, το ένα tab να λέει τοτός, το άλλο κωστίκας και γιωρίκας και πάει λέγοντας.

Δημοσ.

Τώρα κατάλαβα. Κάνεις έναν φάκελο με πολλά αρχεία txt χωρισμένα σε κατηγορίες και τα ανοίγεις όλα μαζί με το notepad++ που σου τα ανοίγει όλα σε ξεχωριστά tabs.

Σε ένα αρχείο κειμένου δεν μπορείς να κάνεις τέτοιες μαγκιές.

Δημοσ.

Τώρα κατάλαβα. Κάνεις έναν φάκελο με πολλά αρχεία txt χωρισμένα σε κατηγορίες και τα ανοίγεις όλα μαζί με το notepad++ που σου τα ανοίγει όλα σε ξεχωριστά tabs.

Σε ένα αρχείο κειμένου δεν μπορείς να κάνεις τέτοιες μαγκιές.

Αυτό το σκέφτηκα αλλά επειδή έχω ορισμένα κείμενα που είναι μονίμως ανοιχτά αποφεύγω να τα κλείνω. Και θα αναγκαστώ κάθε φορά θέλω να ανοίξω το συγκεκριμένο session να το κάνω.

Μπορείς, αλλά μετά το λένε html :)

Θα σε πείραζε να μου εξηγήσεις τι εννοείς και πως γίνεται αυτό;

Δημοσ.

Το html, που είναι για να φτιάχνεις ιστοσελίδες, είναι αρχείο κειμένου με διάφορες δυνατότητες,απλά μόνο όταν ανοίγει με browser δουλεύουν όλες αυτές οι δυνατότητες αν το ανοίξεις με το notepad θα είναι απλά κώδικας μαζί με κείμενο.

Έτσι όμως μπορείς σχετικά εύκολα να έχεις μια αρχική λίστα με συνδέσμους,για της διάφορες ενότητες που θέλεις και όταν πατάς πάνω σε κάποιον από αυτούς να ανοίγει στο ίδιο ή σε άλλο παράθυρο το κείμενο που θέλεις.

Δημοσ.

Το θέμα με τα html όμως είναι ότι οι συνδέσμοι είναι hard linked και αν μετονομάσεις ή αλλάξεις όνομα σε ένα αρχείο δεν θα δουλεύει το λινκ. Επίσης, αν θέλεις να προσθέσεις κάτι πρέπει να ξαναεπεξεργαστείς το html αρχείο.

Δημοσ.

Το Notepad++ το έχω και το δουλεύω εδώ και χρόνια αλλά δεν μπορώ να βρω πως γίνεται αυτό που λες. Τα μόνα tabs που έχει είναι ότι μπορείς να ανοίξεις σε ένα παράθυρο όσα .txt θέλεις. Ας με διαψεύσει κάποιος αν ισχυεί αυτό που αναζητώ.

Εγω καταλαβα οτι θες να ανοιξεις πολλα παραθυρα σε ενα txt program σαν τα tabs του browser...Αυτο που θες εσυ αν καταλαβα καλα ειναι καποιες λεξεις που να μπορεις να πατας πανω τους και να σου ανοιγει ενα καινουργιο txt με πληροφοριες που εχεις φτιαξει ποιο πριν...

Δημοσ.

Όχι ακριβώς

Να σου δώσω να καταλάβεις κάνω κάποια εργασία και θέλω να δημιουργήσω ένα αρχείο κειμένου (δεν με απασχολεί να είναι απαραίτητα .txt) και θέλω να το χωρίσω σε κεφάλαια/ενότητες ας πούμε.. Το excel θα με βόλευε πχ αλλά δεν παίρνει μεγάλα κείμενα.. 

Δημοσ.

Όχι ακριβώς

Να σου δώσω να καταλάβεις κάνω κάποια εργασία και θέλω να δημιουργήσω ένα αρχείο κειμένου (δεν με απασχολεί να είναι απαραίτητα .txt) και θέλω να το χωρίσω σε κεφάλαια/ενότητες ας πούμε.. Το excel θα με βόλευε πχ αλλά δεν παίρνει μεγάλα κείμενα.. 

Δοκίμασε την χρήση Markdown με κάποιο πρόγραμμα όπως το Mou ή με online editors

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...