Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να ανεβάσω το portfolio μου στο ίντερνετ (σε site και σε cloud).
Το σκάνερ μου είναι για Α4 ενώ τα σχέδια μου (αυτά στο χέρι) είναι 35x50cm και πάνω, (ίσως κάποια χωράνε και σε Α3 αλλά όχι όλα). 
Πού θα βρω τέτοιο σκάνερ για να μου τα περάσουν μετά σε στικάκι; Σε μαγαζί με φωτοτυπίες;
Γίνεται βασικά; και αν ναι, χρεώνουν με το σχέδιο; 

Βρήκα να αγοράσω εκτυπωτή/σκάνερ σε Α3 μέγεθος, αλλά λογικά δεν θα με συμφέρει γιατί θα γίνει 2-3 φορές αυτή η δουλειά. 

ίσως χαζή η ερώτηση, αλλά απαραίτητη :P 

Δημοσ.

σάρωσε 2,3 η παραπάνω κομμάτια κάθε σχέδιο, και σύνδεσε τα σε ένα με ένα πρόγραμμα τύπου mspaint, ή photoshop. Δεν βλέπω τον λόγο να γίνει με μια σάρωση η δουλειά από την στιγμή που ήδη έχεις A4 σαρωτή. Θέλει λίγο προσοχή ώστε τα κομμάτια να έχουν ένα μικρό ποσοστό που είναι κοινό από κομμάτι σε κομμάτι και στην τοποθέτηση να μην χρειάζεται μεγάλες διορθώσεις περιστροφής.

Δημοσ.

σάρωσε 2,3 η παραπάνω κομμάτια κάθε σχέδιο, και σύνδεσε τα σε ένα με ένα πρόγραμμα τύπου mspaint, ή photoshop. Δεν βλέπω τον λόγο να γίνει με μια σάρωση η δουλειά από την στιγμή που ήδη έχεις A4 σαρωτή. Θέλει λίγο προσοχή ώστε τα κομμάτια να έχουν ένα μικρό ποσοστό που είναι κοινό από κομμάτι σε κομμάτι και στην τοποθέτηση να μην χρειάζεται μεγάλες διορθώσεις περιστροφής.

θα φανεί σκιά στα κομμάτια γιατί δεν θα κλείνει το σκάνερ. το έχω δοκιμάσει σε σχέδιο μικρό που είχα. Επειδή είναι στη μέση το σχέδιο, φαίνονται σκιές κτλ. (δεν θέλω να τα πιέσω γιατί δεν πρέπει να τσαλακωθεί και το χαρτί). 

Δημοσ.

Θα πας σε μεγάλα φωτοτυπάδικα όπου έχουν πλόττερς και θα τα σκανάρεις εκεί. Θα στα δώσουν σε tiff μορφή λογικά.

Κόστος, όσο σα να τύπωνες, απο 1.2-2.0ε ανά τμ.

Αν είσαι θεσ/νικη, πας γαλόνη και καθάρισες.

• Like 1
Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ πολύ!
Αθήνα είμαι. Όσους έχω ρωτήσει που έχουν πλότερ με κοιτάνε με μισό μάτι. Οπότε θα κατέβω κέντρο κοντά στο πολυτεχνείο λογικά θα έχει κάτι. 
το tiff ανοίγει με photoshop ? 

Δημοσ.

Kοίτα, μπες γκουγκλ και δες που εχει πολεοδομίες στην Αθήνα. Πήγαινε στη πιο κοντινή σου. Εκεί 100% θα έχει φωτοτυπάδικο...

Ναι με φοτοσοπ ανοίγει. Αλλα θαρρώ πως μπορούν να στο δώσουν και σε άλλες μορφές. Για κάποιο λόγο που δε γνωρίζω, συνήθως τα σχέδια, χάρτες κτλ μας τα δίνουν σε tiff.

Δηλαδή και κάποια επίσημα αρχεία της τοπογραφικής που έχω και χαρτών ΓΥΣ σε tiff τα εχω πάρει...

• Like 1
Δημοσ.

Αν τα εβγαζες μια φωτο και τα ανεβαζες πιο το κακο?

Δεν θα είναι σωστή η κλίμακα μετά.. άσε που κάποια είναι και με μολύβι και δεν θα φαίνεται τίποτα. 

Τα διακοσμητικά που έχω σε πινακίδες παρουσίασης, αναγκαστικά με φωτογραφία θα τα ανεβάσω, αλλά δίπλα θα βάλω και το αρχικό σχέδιο. 

Δημοσ.

θα φανεί σκιά στα κομμάτια γιατί δεν θα κλείνει το σκάνερ. το έχω δοκιμάσει σε σχέδιο μικρό που είχα. Επειδή είναι στη μέση το σχέδιο, φαίνονται σκιές κτλ. (δεν θέλω να τα πιέσω γιατί δεν πρέπει να τσαλακωθεί και το χαρτί). 

Αν δεν κλεινει το scanner, βαζεις πανω στο σχεδιο σου κατι αλλο π.χ. χαρτονι, χαρτι κ.λπ.

Οι σκιες που αναφερεις, αν μιλαμε για ασπρομαυρο, μπορεις μετα να τις "εξαφανισεις" &

σχεδον 100%: παιζοντας με brightness / contrast, σε προγραμμα επεξεργασιας εικονας :-) 

το tiff ανοίγει με photoshop ? 

Tα .tiff ανοιγουν κανονικα με Photoshop, βασικα ακομη & με Paintshop Pro του 2000 (!) ανοιγουν,

οποτε μην σε ανησυχει αυτο. Βεβαιως τα tiffακια, μπορει να ειναι (πολυ) μεγαλα αρχεια, ειδικα σε

τετοιες διαστασεις & 300 dpi.... Εκτος και τα σωζουν, με LZW compression, μα δεν εχω ιδεα, αν

αν εχουν ιδεα ή νοιαζονται, να προνοησουν για κατι τετοιο. Κι αυτο παντως, μην σε ανησυχει :-)

Δημοσ.

Αν δεν κλεινει το scanner, βαζεις πανω στο σχεδιο σου κατι αλλο π.χ. χαρτονι, χαρτι κ.λπ.

Οι σκιες που αναφερεις, αν μιλαμε για ασπρομαυρο, μπορεις μετα να τις "εξαφανισεις" &

σχεδον 100%: παιζοντας με brightness / contrast, σε προγραμμα επεξεργασιας εικονας :-)

Tα .tiff ανοιγουν κανονικα με Photoshop, βασικα ακομη & με Paintshop Pro του 2000 (!) ανοιγουν,

οποτε μην σε ανησυχει αυτο. Βεβαιως τα tiffακια, μπορει να ειναι (πολυ) μεγαλα αρχεια, ειδικα σε

τετοιες διαστασεις & 300 dpi.... Εκτος και τα σωζουν, με LZW compression, μα δεν εχω ιδεα, αν

αν εχουν ιδεα ή νοιαζονται, να προνοησουν για κατι τετοιο. Κι αυτο παντως, μην σε ανησυχει  :-)

merci! αν είναι θα δοκιμάσω τα πιο μικρά μου σχέδια στο δικό μου σκάνερ. 

Αυτό με το χαρτόνι πάνω στο σχέδιο δεν κατάλαβα. Εννοείς να βγάλω το καπάκι του σκανερ και να "γεμίσω" το κενό με χαρτόνι στο χρώμα του σχεδίου; 

Δημοσ.

Δοκίμασα να σκανάρω μόνη μου. Δεν... απαπα! 
κανένα σχέδιο δεν χώραγε στο σκάνερ για να το κάνω σε κομμάτια που αναφέρθηκε. Και το μόνο που "ψιλοχώραγε" βγήκε έτσι: 

post-238235-0-07101200-1376639501_thumb.jpg

Δημοσ.

Δε καταλαβαίνω γιατί παιδεύεσαι...

Με μικρό κόστος θα κάνεις σωστά τη δουλειά σου, γρήγορα και οικονομικά. ΟΚ, το να πληρώνεις για σκανάρισμα τα ιδια λεφτά με εκτύπωση ειναι νταβατζηλίκι, αλλά οποιος επενδύει σε μηχανήματα πρέπει να κανει και απόσβεση.

Οπότε μη διϋλίζεις τον κώνωπα μαζί με φορουμίστες για ψύλλου πήδημα δουλειά.

Θα πρεπε να είσαι ήδη στο κέντρο και να σκανάρεις.

Δημοσ.

Δε καταλαβαίνω γιατί παιδεύεσαι...

Με μικρό κόστος θα κάνεις σωστά τη δουλειά σου, γρήγορα και οικονομικά. ΟΚ, το να πληρώνεις για σκανάρισμα τα ιδια λεφτά με εκτύπωση ειναι νταβατζηλίκι, αλλά οποιος επενδύει σε μηχανήματα πρέπει να κανει και απόσβεση.

Οπότε μη διϋλίζεις τον κώνωπα μαζί με φορουμίστες για ψύλλου πήδημα δουλειά.

Θα πρεπε να είσαι ήδη στο κέντρο και να σκανάρεις.

είναι 52 σχέδια  (εδώ κλαίμε!) χαχα! 

Κέντρο θα κατέβω σίγουρα για να την κάνω τη δουλειά αλλά πρέπει πρώτα να βρω μεταφορικό να με πάει. :P Γι'αυτό κοίταξα μήπως ξεκινούσα και τίποτα από εδώ. 

Δημοσ.

Το "βγήκε έτσι" δεν το καταλαβαίνω. Πως έπρεπε να βγει δηλαδή;

Α! και που είσαι σαρωτή μεγαλύτερο από A3 θέλει πολύ ψάξιμο μιλάμε 1 στους 40 αν έχει. Στην Αριστείδου θυμάμαι ένα καλό φωτοτυπάδικο μέσα σε μια στοά είχε και καλές τιμές αλλά πάνε κάτι χρόνια που ασχολήθηκα με το άθλημα οπότε .......

Δημοσ.

Επειδή πλέον το σκανάρισμα με τον 4014 εχει γίνει must, και όσοι δεν είχαν, έχουν σκάνερ Α0 (για φωτοτυπάδικα ομιλώ, διότι εμείς με το ζόρι ένα πλοτερ συντηρούμε)

Διότι πολύ απλά όλοι οι μηχανικοί πρέεπει να σκανάρουμε τα υφιστάμενα σχέδια σε pdf.

52 σχέδια, λογικά κατόψεις, όψεις θα χεις αφού μιλάς για αρχιτεκτονικά, άρα Α1 χαρτί συνήθως...0.60Χ1.0 μέτρο να βάλω (που δε το νομίζω), μιλάμε για 0.60τμ * 52= 31.20 τμ * 2ε να βάλω (που ειναι υψηλή τιμή) με 70ε καθαρισες (βαζω και τα εισητήρια του μετρο,τραμ,ηλεκτρικο,αστικο, δε ξέρω τι διαολο εχετε εκεί...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...