Johnny Em Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Καλημέρα παιδιά Έχω ένα PC όπου μέσα του έχω έναν μόνο, WD Caviar Black 1T και είναι χωρισμένος σε δύο partition (system 200GB , Data το υπόλοιο). Στον system συνολικά όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιώ μαζί με το λειτουργικό (Win 7 Pro 64bit) ποιάνουν 90BG περίπου. Τώρα σκέφτομαι επιτέλους να πάρω έναν δεύτερο σκληρό για να τον έχω καθαρά για το system. Και οι ερωτήσεις τώρα:1) Πόσα GB πρέπει να είναι ένας SSD για να λειτουργεί άνετα με αυτά τα δεδομένα;Το ρωτάω, γιατί κάπου άκουσα ότι όσο γεμίζει ένας SSD τόσο χάνει απόδοση...Αλήθεια;2)SSD ή Hybrid? Το ρωτάω, γιατί έχω ακούσει αρκετούς απογοητευμένους χρήστες SSD, όσον αφορά την απόδοση σε βαριά προγράμματα (3Ds MAX, Photoshop k.a)
antonl Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 1) Ο 120/128άρης νομίζω πως είναι οριακός για σένα (πραγματική χωρητικότητα ~110GB), οπότε θα πρότεινα μεγαλύτερο. Ναι, αν υπάρχει ελάχιστος ελεύθερος χώρος, υπάρχει μια μικρή πτώση στις επιδόσεις και στη διάρκεια ζωής του (όχι κάτι τραγικό). 2) SSD. Δεν έχω ακούσει κανέναν που να μετάνιωσε για την αγορά SSD πάντως Μπορώ να φανταστώ μόνο κανέναν που περίμενε κάτι υπερβολικά θεαματικό ή κάποιον που δεν ήξερε σε τι ακριβώς θα τον βοηθούσε ένας SSD.
SPANK Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δεν μασάει ευκολα ο SSD ας ειναι και ψιλογεμάτος καλύτερη και οικονομικότερη λύση για εμένα ειναι ενας στα 120 gb και θα εισαι κομπλέ . δες σε samsung τον 840 (απλο) http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=31967&cat=6&sub=318&pmanuf=21&sort=undefined&step=undefined και τον pro http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=31969&cat=6&sub=318&pmanuf=21&sort=undefined&step=undefined , μετα στα 250 gb ανεβαίνουν οι τιμές ανάλογα τον δίσκο http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=31970&cat=6&sub=318&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined.
Vasilis 07 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 1)90GB είναι τα WIndows+ software ? Έχεις και games ? Στην περιπτωσή σου ένας 128αρης πχ Samsung 840Pro σε φτάνει ίσως οριακά. Αν σε παίρνει οικονομικά κοίτα και σε 240-256GB. Ο κανόνας είναι ένα 30% να είναι ελεύθερο. Δηλ. στο 128αρη μην το γεμίσεις πάνω από 100GB για max απόδοση. 2) SSD. Όσοι πήραν και κράζουν ή δεν ξέρουν τί πήραν ή τον έχουν σετάρει λάθος.
Johnny Em Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Vasilis 07 έχω αρκετά προγράμματα μέσα, οπως, 3Ds MAx, AutoCAD, ArchiCAD, Photoshop, Illustrator, γι αυτό και τόσος όγκος. Από μία γρήγορη ματιά που έρειξα, νωμίζω ότι ο Samsung ο 250αρης που μου προτείνεις SPARK είναι καλός. Μήπως θέλουν κάποιο ιδικό σετάρισμα για να μπορούν να αποδώσουν τα μέγηστα και γι αυτό δεν μένουν ικανοποιημένοι;
Vasilis 07 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 1) Είσαι σίγουρος ότι με 128GB δεν είσαι καλλυμένος ? 2) Διάβασε αυτό http://www.hwbox.gr/news-ssd/33114-ssd-round-up-2013-a.html
SPANK Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δες και εδω http://www.insomnia.gr/topic/337668-ssd-tips-tweaks-trim-support/ μερικα tips
Vasilis 07 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Και αν βαριέσαι το πολύ διάβασμα (γνώμη κάντο για να σχηματίσεις ο ίδιος γνώμη) VFM είναι αυτός http://www.skroutz.gr/s/1711770/Kingston-HyperX-3K-SSD-240GB-stand-alone-drive.html?from=catspan
TheELF Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Μήπως θέλουν κάποιο ιδικό σετάρισμα για να μπορούν να αποδώσουν τα μέγηστα και γι αυτό δεν μένουν ικανοποιημένοι; Αν περιμένουν ότι με τον ssd θα γίνει ποιο γρήγορα το rendering στα προγράμματα που αναφέρεις προφανώς και θα απογοητευτούν,αφού δεν έχει καμιά σχέση με αυτό,βελτιώνει μόνο το φόρτωμα του προγράμματος,άντε και το scratch του photoshop ή γενικά κάποιο temp αν σου χωράει να το βάλεις στον ssd. Γενικά μιας και τα τα μεγάλα (τεράστια πολλές φορές)αρχεία που επεξεργάζονται τέτοιου τύπου προγράμματα κατά 99% θα τα έχεις σε άλλον δίσκο δεν θα δεις διαφορά με αυτά τα προγράμματα.
Vasilis 07 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Vasilis 07 έχω αρκετά προγράμματα μέσα, οπως, 3Ds MAx, AutoCAD, ArchiCAD, Photoshop, Illustrator, γι αυτό και τόσος όγκος. Από μία γρήγορη ματιά που έρειξα, νωμίζω ότι ο Samsung ο 250αρης που μου προτείνεις SPARK είναι καλός. Μήπως θέλουν κάποιο ιδικό σετάρισμα για να μπορούν να αποδώσουν τα μέγηστα και γι αυτό δεν μένουν ικανοποιημένοι; Αν τα δίνεις τα 220+ που έχει ο Pro προχώρα. Ότι θέλουν κάποια βασικά tips (έβαλε το link ο SPANKS) ναι το θέλουν. Μια άλλη λύση αν θέλεις τις απόλυτες επιδόσεις είναι να πάρεις 2 ποιό οικονομικούς (σαν τον Kingston) και τον δεύτερο να τον έχεις ώς αποθήκη. Αλλά γνώμη μου πάρε έναν για αρχή και αργότερα ανάλογα με τις ανάγκες σου βλέπεις.
venumis Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Ποιοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τον ssd τους? Πρώτη φορά το ακούω αυτό! Όλα αυτά τα προγράμματα που έχεις στον c για ποιον λόγο τα έχεις και στον ssd? Το Photoshop, AutoCAD κτλ μπορείς να τα έχεις στον μηχανικό δίσκο. Πάρε έναν 120αρη και θα είσαι κομπλέ.
Johnny Em Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Αν περιμένουν ότι με τον ssd θα γίνει ποιο γρήγορα το rendering στα προγράμματα που αναφέρεις προφανώς και θα απογοητευτούν,αφού δεν έχει καμιά σχέση με αυτό,βελτιώνει μόνο το φόρτωμα του προγράμματος,άντε και το scratch του photoshop ή γενικά κάποιο temp αν σου χωράει να το βάλεις στον ssd. Γενικά μιας και τα τα μεγάλα (τεράστια πολλές φορές)αρχεία που επεξεργάζονται τέτοιου τύπου προγράμματα κατά 99% θα τα έχεις σε άλλον δίσκο δεν θα δεις διαφορά με αυτά τα προγράμματα. Το ξέρω ότι δεν πρόκειται να δω διαφορά στους χρόνους του render! Στο μονο που θα δω διαφορά είναι στο πόσο γρήγορα θα ανοίγουν τα windows και τα προγράμματα που θα είναι μέσα στον SSD. Σωστά; Όλα τα αρχεία τα έχω στον μηχανικό και εκεί θα παραμείνουν. Δεν υπάρχει λόγος να τα έχω στον SSD. Όλα αυτά τα προγράμματα που έχεις στον c για ποιον λόγο τα έχεις και στον ssd? Το Photoshop, AutoCAD κτλ μπορείς να τα έχεις στον μηχανικό δίσκο. Προς το παρόν δεν έχω SSD, άλλα σε αυτόν που θα πάρω θέλω να τα έχω όλα εκεί (προγράμματα και λειτουργικό), για να έχω τον μηχανικό για όλα τα αρχεία από τα prodject που δουλεύω. Όπως έκανα και παλιότερα δηλαδή μου είχα δύο μηχανικούς. Έναν για το σύστημα και έναν για αποθήκευση. Αν τα δίνεις τα 220+ που έχει ο Pro προχώρα. Ότι θέλουν κάποια βασικά tips (έβαλε το link ο SPANKS) ναι το θέλουν. Μια άλλη λύση αν θέλεις τις απόλυτες επιδόσεις είναι να πάρεις 2 ποιό οικονομικούς (σαν τον Kingston) και τον δεύτερο να τον έχεις ώς αποθήκη. Αλλά γνώμη μου πάρε έναν για αρχή και αργότερα ανάλογα με τις ανάγκες σου βλέπεις. Μάλλον πως θα πάω για τον απλό 250αρη Samsung, άλλα θα μελετήσω πρώτα όλα αυτά που μου στείλατε και μετά θα αποφασίσω. Όσο για την λύση των 2 SSD μάλλον είναι ένα όνειρο μακρινό!!
qsis Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 1)90GB είναι τα WIndows+ software ? Έχεις και games ? Στην περιπτωσή σου ένας 128αρης πχ Samsung 840Pro σε φτάνει ίσως οριακά. Αν σε παίρνει οικονομικά κοίτα και σε 240-256GB. Ο κανόνας είναι ένα 30% να είναι ελεύθερο. Δηλ. στο 128αρη μην το γεμίσεις πάνω από 100GB για max απόδοση. 2) SSD. Όσοι πήραν και κράζουν ή δεν ξέρουν τί πήραν ή τον έχουν σετάρει λάθος. δε νομίζω ότι είναι απαραίτητο να πέσουν οι επιδόσεις αν τον γεμίσεις σχεδόν τελείως εξαρτάται από το μοντέλο
TheELF Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Το ξέρω ότι δεν πρόκειται να δω διαφορά στους χρόνους του render! Στο μονο που θα δω διαφορά είναι στο πόσο γρήγορα θα ανοίγουν τα windows και τα προγράμματα που θα είναι μέσα στον SSD. Σωστά; Όλα τα αρχεία τα έχω στον μηχανικό και εκεί θα παραμείνουν. Δεν υπάρχει λόγος να τα έχω στον SSD. Ναι έτσι,και αν μίλησες μόνο με κόσμο που ασχολείται με τα προγράμματα που ανέφερες τότε κατά την γνώμη μου αυτός είναι και ο λόγος που απογοητευτικαν,αν θέλεις π.χ. 6 ώρες για ένα render και κερδίσεις 30" από την εκκίνηση λόγου του ssd,ε για πολλούς θα ήταν απογοητευτικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα