Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Διάβασες ότι ήθελες να διαβάσεις νομίζω! Θα πρέπει να αποβιβαστούν μαζί του προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία αναφέρει, όχι ότι θα τον αφήσουν να φύγει Και αν αυτος σηκωθει και φυγει οταν κατεβουν τι μπορουν να του κανουν ??? 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Διάβασες ότι ήθελες να διαβάσεις νομίζω! Θα πρέπει να αποβιβαστούν μαζί του προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία αναφέρει, όχι ότι θα τον αφήσουν να φύγει Ξαναρωτάμε λοιπόν. Η χρήση βίας για να ακινητοποιήσει ο ελεγκτής τον παραβάτη είναι νόμιμη; Αν ναι τι έντασης βία μπορεί να χρησιμοποιήσει; Επιτρέπεται να μου κρατήσει το χέρι για να μην φύγω; Αν μου κρατήσει το χέρι έχω δικαίωμα στην αυτοπροστασία και να το τραβήξω; Αν αρχίσει τους τραμπουκισμούς έχω το δικαίωμα να επικαλεστώ απειλή της σωματικής μου ακεραιότητας; Αν είναι γυναίκα μπορεί να ισχυριστεί σεξουαλική παρενόχληση; (π.χ. στο γήπεδο μια γυναίκα έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ζητήσει σωματικό έλεγχο απο γυναίκα αστυνομικό). Αν αρχίσω να τρέχω τί επιτρέπεται να κάνει για να με ακινητοποιήσει; Απο ποιό σημείο και μετά θεωρείται χρήση βίας κατα το νόμο; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Απο το παραπανω link : Ο καταλαμβανόμενος ως παραβάτης είναι υποχρεωμένος, αν δεν καταβάλλει αμέσως το πρόστιμο, να επιδείξει στον αρμόδιο για τον έλεγχο και την καταβολή του προστίμου υπάλληλο την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο έγγραφο από το οποίο αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Σε περίπτωση άρνησης ο υπάλληλος ελεγκτής μπορεί να ζητήσει τη συνδρομή αστυνομικού οργάνου -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Αν ο παραβάτης εκφράσει την επιθυμία να αποβιβαστεί από το μέσο μεταφοράς, ενώ η επιβολή προστίμου βρίσκεται σε εξέλιξη, τότε οι ελεγκτές θα πρέπει να αποβιβαστούν μαζί με τον παραβάτη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Συμπερασμα : Οποιαδηποτε ασκηση βιας χωρις συνδρομη αστυνομικου οργανου ειναι παρανομη.Και φυσικα ο επιβατης δεν μπορει να κρατηθει μεχρι να εμφανιστει...ο απο μηχανης Θεος αστυνομικος Ο Ο.Α.Σ.Α αποκρύπτει το προφανές, πως δηλαδή σε περίπτωση άρνησης, τότε αυτεπαγγέλτως διώκεται ο επιβάτης για απείθεια.Άλλο που οι ελεγκτές δεν θέλουν να μπλέξουν και προσπαθούν να μην κάνουν μηνύσεις και γενικά να κινηθούν δικαστικά. Βία ή απειλή βίας, ή δέσμευση του επιβάτη απαγορεύεται. Και όσον αφορά τους αγακτισμένους του φόρουμ, οι οποίοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, ελπίζω για άλλη μια φορά να μην κλειδωθεί τόπικ γιατί μερικοί νομίζουν πως για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι.Το ότι π.χ κάποιοι γονείς δεν το δίδαξαν πως η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα, ποιος φταίει;Ο ελεγκτής;
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Ο Ο.Α.Σ.Α αποκρύπτει το προφανές, πως δηλαδή σε περίπτωση άρνησης, τότε αυτεπαγγέλτως διώκεται ο επιβάτης για απείθεια.Άλλο που οι ελεγκτές δεν θέλουν να μπλέξουν και προσπαθούν να μην κάνουν μηνύσεις και γενικά να κινηθούν δικαστικά. Βία ή απειλή βίας, ή δέσμευση του επιβάτη απαγορεύεται. Και όσον αφορά τους αγακτισμένους του φόρουμ, οι οποίοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, ελπίζω για άλλη μια φορά να μην κλειδωθεί τόπικ γιατί μερικοί νομίζουν πως για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι.Το ότι π.χ κάποιοι γονείς δεν το δίδαξαν πως η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα, ποιος φταίει;Ο ελεγκτής; Αυτο νομζω ειναι η απολυτη απαντηση στο αρχικο μου ερωτημα. 1
REDODIN7 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Κανονικά πρέπει να πληρώνουμε εισιτήριο τουλάχιστον όσοι έχουμε και μπορούμε αλλά για μένα το θέμα είναι ότι πολλοί ελεγκτές ειδικά μια A ηλικίας είναι μεγάλοι μαλάκες!!! Έχω πετύχει στην Θεσσαλονίκη ελεγκτή που έκανε ρεζίλη μια γριούλα επειδή δεν είχε εισιτήριο, αν πάθαινε καμία συγκοπή η γριά ήθελα να ξέρα δεν θα είχε τύψεις ? Σε εμένα έχει τύχει να πέσω σε ελεγκτή στόκο είχα κόψει φοιτητικό εισιτήριο και μου ζήτησε πάσο και επειδή το είχα μέσα στο τσαντάκι που γινόταν της πουτάνας και δεν μπορούσα να το βρω νόμιζε ότι τον κοροϊδεύω για να κερδίσω χρόνο και μου έκοψε κλίση φυσικά πήγα καπάκι και μου την έσβησαν.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Κάτι που ξέχασα για να μην παρερμηνευτώ. Βία ή απειλή βίας, ή δέσμευση του επιβάτη απαγορεύεται. Βία ή απειλή βίας απαγορεύεται από τον οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε. Η δέσμευση(το να σου βάλουν χειροπέδες δηλαδή), δεν μπορεί να γίνει από τον ελεγκτή.Μπορεί να γίνει όμως από αστυνομικό όργανο.
Xorxhs! Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Καλα οτι να ναι. Δηλαδη εσυ τι προσθετεις στο θεμα captain obvious; Πολλοι καθημερινα προσπαθούν να την σκαπουλαρουν. Δυστυχως αυτη την φορα η επιλογη του αποθανοντα ηταν λανθασμένη και τραγική. Δηλαδη για την επιλογη του αυτη φταιει το συστημα, οι ελεγκτες κτλ; το παιδί ειναι ΝΕΚΡΟ, πώς μπορέις να το υπεραπλουστευεις ετσι? Τι παιδεια, τι αρχές έχετε λάβει από την οικογένεια σας? Είναι φοβερή η υποκρισία που κρύβεται πίσω από νομοτυπίες και δήθεν παραβατικές συμπεριφορές..
TheDevilMayCare Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δεν υπάρχει παραθυράκι, υπάρχει πόρτα, πατάς το κουμπάκι έκτακτης ανάγκης, ανοίγει, πηδάς και σκοτώνεσαι. Έχουμε πάρει αφορμή πάλι ένα τραγικό περιστατικό, και του έχουμε γ.....ει την μάνα ε. Ο ένας ψάχνει να βρει πώς ο ελεγκτής θα σε κρατήσει χωρίς να ασκήσει βία, ο άλλος ψάχνει να βρει ποιοι νόμοι της φυσικής σε ρίχνουν κάτω με το κεφάλι, ο άλλος επικαλείται τον Δαρβίνο για να υποστηρίξει πως οι ηλίθιοι πρέπει να πεθαίνουν και άλλος ψάχνει να δει αν ήταν τσαμπατζής ή άνεργος, λες και στον τσαμπατζή αξίζει να πεθάνει λίγο παραπάνω. Είστε απίθανοι. Το γεγονός είναι ένα, ένας πιτσιρίκος επέλεξε να πηδήξει από ένα τρόλεϊ που βρισκόταν σε κίνηση για να αποφύγει ένα πρόστιμο ή μια πιθανή σύλληψη. Στο διάολο τα εισιτήρια σας, οι ελεγκτές και τα πρόστιμα σας, μαλάκες. Νομιζω οτι αρκετοι, μεχρι τα 18-20 μας, εχουμε κανει τουλαχιστον 1 πραγμα (η και περισσοτερα) που κοιταζοντας τωρα λεμε ειχαμε αγιο που σωθηκαμε, η μας εκατσε καλα το 50-50 ζω-πεθαινω Οσο για την προσπαθεια εξοδου, την καταλαβαινω: φαντασου οτι και εγω στο Λυκειο, καθισμενος τερμα πισω σε μπλε λεωφορειο, οταν εσκασε ελεγχος απο μπροστινη εισοδο δεν ειχα εισητηριο & δεν ανοιγε τις πορτες θεωρησα απολυτως λογικη [!] επιλογη μου να βγω...απο μικρο πισω παραθυρο Το τι σκεφτομουν (?) Αστο.
pournaras Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Κάτι που ξέχασα για να μην παρερμηνευτώ. Βία ή απειλή βίας, ή δέσμευση του επιβάτη απαγορεύεται. Βία ή απειλή βίας απαγορεύεται από τον οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε. Η δέσμευση(το να σου βάλουν χειροπέδες δηλαδή), δεν μπορεί να γίνει από τον ελεγκτή.Μπορεί να γίνει όμως από αστυνομικό όργανο. Αφου λοιπον, δεν μπορει να μου παρει τα στοιχεια (γιατι μπορω να ισχυριστω οτι δεν εχω ταυτοτητα και ειμαι ο Κανενας Κανενοπουλος), και παραλληλα ζητωντας με καποιο τροπο τη συνδομη της αστυνομιας δε μπορει να με κρατησει, δε μπορει να με κλεισει μεσα στο λεοφωρειο, ποιος ο σκοπος του ελεγκτη; Να μαθει στατιστικα ποσοι εκοψαν εισητηριο και ποσοι οχι; 1
Bspus Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Χωρις να θελω να μειωσω την τραγικοτητα του θανατου ενος παιδιου, ας δουμε λιγο και το θεμα απο τη σκοπια του ελεγκτη. Θεωρει κανεις οτι δεν πρεπει να υπαρχουν ελεγκτες στα ΜΜΜ? Εφοσον δεν υπαρχει η απαραιτητη μηχανογραφηση που αναφερθηκε (σκεφτειτε μονο την καθυστερηση που θα υπηρχε εαν επρεπε ολος ο λαος που μπαινει σε καποιες στασεις να σκαναρει την καρτα του πριν ξεκινησει το λεοφωρειο, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα). Οποιος θεωρει οτι δεν πρεπει να υπαρχουν ελεγκτες, η οτι δεν πρεπει να εχουν δικαιωμα να σε αναγκασουν να πληρωσεις ειναι σαν να λεει οτι η πληρωμη του εισητηριου πρεπει να εξαρταται απο τη συνειδηση του καθενος. Μακαρι οντως να ηταν δημοσιο αγαθο και δωρεαν για ολους αλλα δεν ισχυει, και το κρατος περιμενει εσοδα απο τα ΜΜΜ. Οποτε εχουμε αυτον τον ανθρωπο που πρεπει να κανει αυτο το αχαρο επαγγελμα. Το να ζητησει απο τον παραβατη να τον συνοδεψει ως το τερμα δεν ειναι κατι παραλογο, εφοσον βεβαια δεν ασκει βια με κανενα τροπο. Οσες φορες εχω πετυχει εγω ελεγκτη, οχι μονο δεν βλεπω να φερονται ασχημα, αλλα το τι ακουνε απο επιβατες που δηθεν χασαν το εισητηριο τους η απλα δε γουσταρουν να πληρωσουν με εκνευριζει αφανταστα. Πραγματικα το χαιρομαι οταν μετα απο τοσο ρεζιλι (των επιβατων) τελικα τους κοβει και προστιμο. Ενας απο αυτους αποφασισε να ανοιξει με τη βια την πορτα και να πεσει εξω... και φταιει ο ελεγκτης? σοβαρα? Επειδη ειχε... το θρασος να κανει τη δουλεια του? Παντως για τους εργαζομενους που εξυπηρετουνται απο λεοφωρεια, ειναι χαζο να μην βγαζουν ετησια καρτα. Με 200 ευρω καθαριζεις για ολο το χρονο, αν δε θες μετρο/ΗΣΑΠ 4
akpe Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Ενας απο αυτους αποφασισε να ανοιξει με τη βια την πορτα και να πεσει εξω... και φταιει ο ελεγκτης? σοβαρα? Επειδη ειχε... το θρασος να κανει τη δουλεια του? Αν η συμπεριφορά του ελεγκτή ήταν όπως την περιγράφουν κάποιοι επιβάτες (γεγονός που δεν έχω κανέναν λόγο να απορρίψω αφού έχω δει ως ελεγχόμενος αλλά και ως τρίτος την συμπεριφορά αρκετών από αυτών), ναι, για εμένα έχει αρκετά μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
Apoll Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 προς ''Apoll'', #21Ποινικός Κώδικας - Εγκλήματα κατά της Τιμής Άρθρο 365. Προσβολή της μνήμης νεκρού. Όποιος προσβάλλει τη μνήμη νεκρού με βάναυση ή κακόβουλη εξύβριση ή με συκοφαντική δυσφήμηση (άρθρ. 363) τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών. Δεν έχεις ιδέα τί είναι προσβολή νεκρού, οπότε άνοιξε λεξικό. Και σε προκαλώ να με καταγγείλεις στης Αρχές ότι τον είπα μλκ για την πράξη του. Και όλοι οι "επαναστάτες" του πληκτρολογίου όπως εσύ, που κόπτεστε περί ελεύθερίας του Λόγου, η υποκριτική και επιλεκτική επιλογή των διατάξεων της νομοθεσίας έχει κανταντήσει αηδία. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Super Moderators Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Αφου λοιπον, δεν μπορει να μου παρει τα στοιχεια (γιατι μπορω να ισχυριστω οτι δεν εχω ταυτοτητα και ειμαι ο Κανενας Κανενοπουλος), και παραλληλα ζητωντας με καποιο τροπο τη συνδομη της αστυνομιας δε μπορει να με κρατησει, δε μπορει να με κλεισει μεσα στο λεοφωρειο, ποιος ο σκοπος του ελεγκτη; Να μαθει στατιστικα ποσοι εκοψαν εισητηριο και ποσοι οχι; εφόσον υπάρχει νομικό κενό, τι θες να κάνουμε?
Sellers Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Οποτε εχουμε αυτον τον ανθρωπο που πρεπει να κανει αυτο το αχαρο επαγγελμα. Το να ζητησει απο τον παραβατη να τον συνοδεψει ως το τερμα δεν ειναι κατι παραλογο, εφοσον βεβαια δεν ασκει βια με κανενα τροπο. Οσες φορες εχω πετυχει εγω ελεγκτη, οχι μονο δεν βλεπω να φερονται ασχημα, αλλα το τι ακουνε απο επιβατες που δηθεν χασαν το εισητηριο τους η απλα δε γουσταρουν να πληρωσουν με εκνευριζει αφανταστα. Πραγματικα το χαιρομαι οταν μετα απο τοσο ρεζιλι (των επιβατων) τελικα τους κοβει και προστιμο. Ενας απο αυτους αποφασισε να ανοιξει με τη βια την πορτα και να πεσει εξω... και φταιει ο ελεγκτης? σοβαρα? Επειδη ειχε... το θρασος να κανει τη δουλεια του? Αυτά ήθελα να γράψω και βαριόμουν. Τραβάν μεγάλο ζόρι οι ελεγκτες ενω απλά προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους. Προφανώς και η κατάληξη σήμερα ήταν πολύ τραγική και μακάρι να μην είχε γίνει ετσι, αλλά δεν μπορεί να ξέρει και ο ελεγκτης την κατάληξη της κάθε κατάστασης. Πάντως, σε αντίθετη περίπτωση, που οι ελεγκτες ήταν ζαμαν φου και δεν τους ένοιαζε, θα είχαμε άλλο τόπικ με το πόσο στα αρχίδια τους είναι οι ελεγκτές στο Ελλαδιστάν, ενώ στην Σουηδία αν σε πιάσουν χωρίς εισητήριο σου παίρνουν την πισω αριστερη ρόδα του αυτοκινήτου σου για 5 μήνες. 5
akpe Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Αφου λοιπον, δεν μπορει να μου παρει τα στοιχεια (γιατι μπορω να ισχυριστω οτι δεν εχω ταυτοτητα και ειμαι ο Κανενας Κανενοπουλος), και παραλληλα ζητωντας με καποιο τροπο τη συνδομη της αστυνομιας δε μπορει να με κρατησει, δε μπορει να με κλεισει μεσα στο λεοφωρειο, ποιος ο σκοπος του ελεγκτη; Να μαθει στατιστικα ποσοι εκοψαν εισητηριο και ποσοι οχι; Από συζήτηση σε ιστοσελίδα, «καλούν την αστυνομία και δίνουν την περιγραφή του λαθρεπιβάτη, τη γραμμή του δρομολογίου κ.λπ.» Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω αν τρολλάρει
Προτεινόμενες αναρτήσεις