Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ασε τις φιλοσοφιες, φιλε. Μπορεις να απαντησεις στην απλη ερωτηση:

-Οταν καποιος πληρωνει κανονικα το εισιτηριο του, τον πειραζει κανεις;

Όπως αποδεικνύεται το πρόστιμο δεν έχει τιμωρητικό/αποτρεπτικό χαρακτήρα αλλά ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ. Με λίγα λόγια αφήνουν να υπάρχουν οι προϋποθέσεις λαθρεπιβίβασης έτσι ώστε να υπάρχουν παραβάτες απο τους οποίους μπορούν να κόψουν πρόστιμα. Εδώ στον προυπολογισμό του ο ΟΑΣΑ υπολογίζει έσοδα απο ΠΡΟΣΤΙΜΑ και όχι απο μείωση της λαθρεπιβίβασης.

Τι σχέση έχει αυτό θα μου πεις; Εγώ προσωπικά π.χ. βγάζω κάθε μήνα κάρτα των 45 ευρώ εδώ και 3 χρόνια. Μου έχει τύχει αρκετές φορές να έχει παει 1 ο μήνας και να το έχω ξεχάσει (δεν έτυχε βέβαια να με πιάσουν).

Αν με έπιαναν θα ήμουν "τζαμπατζής" και θα έκλεβα το δημόσιο; Είναι ηθικό να τιμωρηθώ για την αμέλειά μου;

Δεν δικαιούμαι ελαφρυντικό για όλα τα προηγούμενα χρόνια που ήμουν υποδειγματικός πελάτης;

Μου έχει τύχει επίσης να ξεχάσω την κάρτα απεριορίστων, γιατί ξέχασα και το πορτοφόλι στο οποίο είχα μέσα τη ταυτότητα. Εκείνη τη μέρα ήμουν καθόδον να δώσω εξετάσεις...αν με είχαν πιάσει θα την είχα @#@%σει γιατί θα έπρεπε να πάω και για εξακρίβωση και θα έχανα και τις εξετάσεις. Όλα αυτά ενω ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 45αρι.

Θα μου πεις μλκα ας μην ξέχναγες...πάντως τζαμπατζής δεν θα ήμουν.

Άρα ναι μπορείς να πληρώσεις ΚΑΝΟΝΙΚΑ το εισιτήριο το οποίο σε αυτή τη περίπτωση είναι η κάρτα και να βρείς το μπελά σου (και να χαρακτηριστείς και τζαμπατζής).

• Like 1
  • Απαντ. 820
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όπως αποδεικνύεται το πρόστιμο δεν έχει τιμωρητικό/αποτρεπτικό χαρακτήρα αλλά ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ. Με λίγα λόγια αφήνουν να υπάρχουν οι προϋποθέσεις λαθρεπιβίβασης έτσι ώστε να υπάρχουν παραβάτες απο τους οποίους μπορούν να κόψουν πρόστιμα. Εδώ στον προυπολογισμό του ο ΟΑΣΑ υπολογίζει έσοδα απο ΠΡΟΣΤΙΜΑ και όχι απο μείωση της λαθρεπιβίβασης.

Τι σχέση έχει αυτό θα μου πεις; Εγώ προσωπικά π.χ. βγάζω κάθε μήνα κάρτα των 45 ευρώ εδώ και 3 χρόνια. Μου έχει τύχει αρκετές φορές να έχει παει 1 ο μήνας και να το έχω ξεχάσει (δεν έτυχε βέβαια να με πιάσουν).

Αν με έπιαναν θα ήμουν "τζαμπατζής" και θα έκλεβα το δημόσιο; Είναι ηθικό να τιμωρηθώ για την αμέλειά μου;

Δεν δικαιούμαι ελαφρυντικό για όλα τα προηγούμενα χρόνια που ήμουν υποδειγματικός πελάτης;

Μου έχει τύχει επίσης να ξεχάσω την κάρτα απεριορίστων, γιατί ξέχασα και το πορτοφόλι στο οποίο είχα μέσα τη ταυτότητα. Εκείνη τη μέρα ήμουν καθόδον να δώσω εξετάσεις...αν με είχαν πιάσει θα την είχα @#@%σει γιατί θα έπρεπε να πάω και για εξακρίβωση και θα έχανα και τις εξετάσεις. Όλα αυτά ενω ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 45αρι.

Θα μου πεις μλκα ας μην ξέχναγες...πάντως τζαμπατζής δεν θα ήμουν.

Άρα ναι μπορείς να πληρώσεις ΚΑΝΟΝΙΚΑ το εισιτήριο το οποίο σε αυτή τη περίπτωση είναι η κάρτα και να βρείς το μπελά σου (και να χαρακτηριστείς και τζαμπατζής).

Αν γίνει κάτι τέτοιο αποδέχεσαι το πρόστιμο γιατί το λάθος ήταν δικό σου. Κανένας δε θα σε κατηγορήσει για τζαμπατζή άμα δεν κάνεις φασαρία. Αν κάνεις και πας να δικαιολογηθείς εγώ γιατί να σε πιστέψω, σε ξέρω κι από χθες. Σε μένα είσαι 50-50, είτε κάποιος που από δικό του λάθος πρέπει να πληρώσει ένα πρόστιμο είτε κάποιος που βρίσκει δικαιολογίες για να τη σκαπουλάρει. Δε θα σε πω σόνυ και καλά τζαμπατζή και μόνο.

Επιβράβευση καλού πελάτη από την άλλη δε νομίζω να υπάρχει σε αυτούς τους οργανισμούς.

• Like 2
Δημοσ.

Αν γίνει κάτι τέτοιο αποδέχεσαι το πρόστιμο γιατί το λάθος ήταν δικό σου. Κανένας δε θα σε κατηγορήσει για τζαμπατζή άμα δεν κάνεις φασαρία. Αν κάνεις και πας να δικαιολογηθείς εγώ γιατί να σε πιστέψω, σε ξέρω κι από χθες. Σε μένα είσαι 50-50, είτε κάποιος που από δικό του λάθος πρέπει να πληρώσει ένα πρόστιμο είτε κάποιος που βρίσκει δικαιολογίες για να τη σκαπουλάρει. Δε θα σε πω σόνυ και καλά τζαμπατζή και μόνο.

Επιβράβευση καλού πελάτη από την άλλη δε νομίζω να υπάρχει σε αυτούς τους οργανισμούς.

Δεν αποδέχομαι τίποτα απολύτως. Ο σκοπός όπως είπα του προστίμου θα έπρεπε να είναι αποτρεπτικός. Υπο αυτή την έννοια δεν αποτρέπει εμένα απο το να είμαι λαθρεπιβάτης γιατί έχω αποδείξει συστηματικά ότι δεν είμαι λαθρεπιβάτης. Απλά εκμετταλεύεται το λάθος μου για να εισπράξει παραπάνω. Γι'αυτό και ακριβώς τον λόγο αν παρατηρήσεις οι περισσότεροι έλεγχοι γίνονται τις πρώτες μέρες του μήνα που για να πιάσουν τέτοιες περιπτώσεις. Αυτό είναι πέρα για πέρα ανήθικο. 

Ειδικά σε τέτοια περίπτωση, επειδή ακριβώς νιώθω ότι και το ηθικό κομμάτι είναι με το μέρος μου θα έκανα τεράστια φασαρία.

Στη περίπτωση δε που έχω απλά ξεχάσει τη κάρτα σπίτι και με γράψουν αυτό είναι καθαρή εκμετάλλευση (αν και νομίζω τη σκαπουλάρεις αν πας και κάνεις ένσταση σε αυτή τη περίπτωση).

Δημοσ.

Αν έχεις ληγμένη κάρτα είσαι λαθρεπιβάτης, το ότι ξέχασες να την ανανεώσεις ευθύνεσαι εσύ ο ίδιος. Το ότι έχει εισπρακτικό χαρακτήρα συνδέεται άμεσα και με την προτροπή να είσαι πιο υπεύθυνος. Κανονικά θα πρεπε να κόψεις εισιτήριο.

Αν την έχει ξεχάσει σου δίνουν κανονικά το πρόστιμο και τον λόγο του, πηγαίνεις με την κάρτα και η κλήση διαγράφεται.

• Like 3
Δημοσ.

Ούτε αν είχε αμάξι! Ο καπιταλισμός του έχει προσφέρει ήδη ένα σωρό ευκαιρίες να γίνει πλούσιος, αν ήταν έξυπνος θα τις είχε εκμεταλλευτεί σαν κάποιους άλλους που έκαναν λαθρεμπορία καυσίμων (ξέρεις, αυτοί που μαγκιά τους, γιατί έτσι είναι το σύστημα, και αυτοί δεν είναι τσαμπατζήδες, είναι οι μεσσίες της ανάπτυξης), και θα οδηγούσε τη μερσεντέ του. Καλά τα πάω;

Δε χρειάζεται να γίνει πλούσιος για να έχει 1€ να πληρώσει το εισιτήριο του!

Εμείς οι υπόλοιποι που είμαστε συνεπείς κοκαΐνη πουλάμε;;;

Κουνήστε το λίγο το ρημάδι γιατί προκειμένου να "την πείτε" στον άλλο πάτε από βλακεία σε βλακεία!

Ασχετο παντως ως προς την ευθυνη του ελεγκτη κ την υποθεση θανατου του νεαρου το ποιος ξεκινησε το προβλημα. ακομα κ σπιτι σου να μπω (αρα ξεκιναω το "προβλημα") δεν εχεις κανενα δικαιωμα να με σκοτωσεις κ αν με σκοτωσεις θα εισαι παρανομος.

Θα σου πω το ίδιο που είπα και για το θέμα του εισιτηρίου:

Πήγαινε στην Αμερική π.χ. και μπες σε ξένο σπίτι,να δούμε αν θα βγεις ζωντανός από αυτό!

Στην Ελλάδα (που όπως προανέφερα,είναι ΣΚΑΤΟΧΩΡΑ με ΣΚΑΤΟΠΟΛΙΤΕΣ) εννοείται πως μπορείς να μπεις σε σπίτι άνετα,να κλέψεις ότι θες κι αν σηκώσει χέρι πάνω σου ο σπιτονοικοκύρης να τον τρέχεις για σωματική βλάβη,αντί να σε τρέχει αυτός!

Όπως και οι αστυνομικοί π.χ. που αν πυροβολήσουν έναν αληταρά της κοινωνίας βρίσκουν το μπελά τους!

Είσαστε πράγματι τόσο θρασείς που ακόμη προσπαθείτε να μας πλασάρετε ότι παθογένεια και μαλακία λαμβάνει χώρα στη ΣΚΑΤΟΧΩΡΑ που ζούμε για "καλό";

• Like 3
Δημοσ.

Θα σου πω το ίδιο που είπα και για το θέμα του εισιτηρίου:

Πήγαινε στην Αμερική π.χ. και μπες σε ξένο σπίτι,να δούμε αν θα βγεις ζωντανός από αυτό!

Στην Ελλάδα (που όπως προανέφερα,είμαι ΣΚΑΤΟΧΩΡΑ με ΣΚΑΤΟΠΟΛΙΤΕΣ) εννοείται πως μπορείς να μπεις σε σπίτι άνετα,να κλέψεις ότι θες κι αν σηκώσει χέρι πάνω σου ο σπιτονοικοκύρης να τον τρέχεις για σωματική βλάβη,αντί να σε τρέχει αυτός!

Όπως και οι αστυνομικοί π.χ. που αν πυροβολήσουν έναν αληταρά της κοινωνίας βρίσκουν το μπελά τους!

Είσαστε πράγματι τόσο θρασείς που ακόμη προσπαθείτε να μας πλασάρετε ότι μαλακία συμβαίνει στη ΣΚΑΤΟΧΩΡΑ που ζούμε για "καλό";

Tα λες με επιθετικό τρόπο αλλά έχεις δίκιο. Βέβαια η Αμερική είναι άλλο άκρο, έχει πολύ σκληρούς νόμους και αν παρατηρήσεις εκεί γίνονται τα πιο σκληρά εγκλήματα. Αντιθέτως υπάρχουν πολιτισμένες χώρες στην Ευρώπη που το σύστημα λειτουργεί άψογα και υπάρχει συνείδηση.  Εδώ όλα τα απίστευτα.

Δημοσ.

Δεν αποδέχομαι τίποτα απολύτως. Ο σκοπός όπως είπα του προστίμου θα έπρεπε να είναι αποτρεπτικός.

Άρα τι προτείνεις;

Δημοσ.

Αν έχεις ληγμένη κάρτα είσαι λαθρεπιβάτης, το ότι ξέχασες να την ανανεώσεις ευθύνεσαι εσύ ο ίδιος. Το ότι έχει εισπρακτικό χαρακτήρα συνδέεται άμεσα και με την προτροπή να είσαι πιο υπεύθυνος. Κανονικά θα πρεπε να κόψεις εισιτήριο.

Αν την έχει ξεχάσει σου δίνουν κανονικά το πρόστιμο και τον λόγο του, πηγαίνεις με την κάρτα και η κλήση διαγράφεται.

Φθηνές δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν τον παντελώς άδικο εισπρακτικό χαρακτήρα του μέτρου. Εδώ έγκλημα μπορείς να κάνεις και το δικαστήριο σου αναγνωρίζει ελαφρυντικό "πρότερου έντιμου βίου".

Θα ήταν πολύ εύκολο να δείξεις την προηγούμενη κάρτα σου για να αποδείξεις ότι ξέχασες να την ανανεώσεις. Αν έφαγες το πρόστιμο 1-2 του μηνός και είχες προηγούμενη γιατί να μη μπορεί να γίνει αποδεκτή μια ένσταση; Αν έφαγες το πρόστιμο στις 20 τότε οκ. Αλλά όχι θέλουν να πατήσουν πάνω στην αμέλεια και όχι ανευθυνότητα όπως πολύ εύκολα λέγεται. Είναι στυγνή και καθαρή εκμετάλλευση.

Δημοσ.

Φθηνές δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν τον παντελώς άδικο εισπρακτικό χαρακτήρα του μέτρου. Εδώ έγκλημα μπορείς να κάνεις και το δικαστήριο σου αναγνωρίζει ελαφρυντικό "πρότερου έντιμου βίου".

Θα ήταν πολύ εύκολο να δείξεις την προηγούμενη κάρτα σου για να αποδείξεις ότι ξέχασες να την ανανεώσεις. Αν έφαγες το πρόστιμο 1-2 του μηνός και είχες προηγούμενη γιατί να μη μπορεί να γίνει αποδεκτή μια ένσταση; Αν έφαγες το πρόστιμο στις 20 τότε οκ. Αλλά όχι θέλουν να πατήσουν πάνω στην αμέλεια και όχι ανευθυνότητα όπως πολύ εύκολα λέγεται. Είναι στυγνή και καθαρή εκμετάλλευση.

να πω κατι offtopic σε αυτο που εχω bold-αρει...

Επειδη τελευταια εχω βρεθει 2-3 φορες μαζεμενες σε δικαστικη αιθουσα σαν μυνητης και σαν μαρτυρας και περιμενοντας να ερθει η σειρα μου μπανισα ποοοολλες υποθεσεις... αυτο με το προτερο εντιμο βιο δεν παιζει ΠΑΝΤΑ.

Σε μια υποθεση μου , εβγαλε καταδικαστικη αποφαση για τον "αντιπαλο" ο δικαστης και πεταγεται η δικηγορος του και ζητησε αναγνωριση προτερου εντιμου βιου.

Η απαντηση του εισαγγελεα ηταν "ειναι στην διακριτικη ευχερια του δικαστηριου αν θα τον αναγνωρισει ή οχι.Το οτι δεν εχεις ποινικο μητρωο δεν παει να πει οτι δεν εχεις εγκληματισει.Πολυ απλα μπορει να μην σε εχουν ...πιασει"

Για την ιστορια δεν το δεχθηκανε.Γενικοτερα οι εισαγγελεις βαρανε στο ψαχνο...

Να πεις οτι οι περισσοτερες υποθεσεις πανε σε " χ χρονια με τριετη αναστολη" ..εκει ναι..ειναι μαλακια τελειως.

Βαλτε περισσοτερους στην μπουζου να δεις τι ωραια αποτρεπτικα δουλευει το συστημα :)

offtopic off :)

Αν ξεχασες την καρτα..απλα βγαλε ενα ημερησιο εισιτηριο...και αλλη φορα πιο προσεκτικος.Κανεις δεν ξερει το background σου ουτε μπορει να το επιβεβαιωσει οταν σε τσεκαρει για εισιτηρια..Γιατι να σε πιστεψει ?Φαινεται το φωτοστεφανο σου περισσοτερο απο τους αλλους για καποιον λογο ? :)

• Like 1
Δημοσ.

να πω κατι offtopic σε αυτο που εχω bold-αρει...

Επειδη τελευταια εχω βρεθει 2-3 φορες μαζεμενες σε δικαστικη αιθουσα σαν μυνητης και σαν μαρτυρας και περιμενοντας να ερθει η σειρα μου μπανισα ποοοολλες υποθεσεις... αυτο με το προτερο εντιμο βιο δεν παιζει ΠΑΝΤΑ.

Σε μια υποθεση μου , εβγαλε καταδικαστικη αποφαση για τον "αντιπαλο" ο δικαστης και πεταγεται η δικηγορος του και ζητησε αναγνωριση προτερου εντιμου βιου.

Η απαντηση του εισαγγελεα ηταν "ειναι στην διακριτικη ευχερια του δικαστηριου αν θα τον αναγνωρισει ή οχι.Το οτι δεν εχεις ποινικο μητρωο δεν παει να πει οτι δεν εχεις εγκληματισει.Πολυ απλα μπορει να μην σε εχουν ...πιασει"

Για την ιστορια δεν το δεχθηκανε.Γενικοτερα οι εισαγγελεις βαρανε στο ψαχνο...

Να πεις οτι οι περισσοτερες υποθεσεις πανε σε " χ χρονια με τριετη αναστολη" ..εκει ναι..ειναι μαλακια τελειως.

Βαλτε περισσοτερους στην μπουζου να δεις τι ωραια αποτρεπτικα δουλευει το συστημα :)

offtopic off :)

Αν ξεχασες την καρτα..απλα βγαλε ενα ημερησιο εισιτηριο...και αλλη φορα πιο προσεκτικος.Κανεις δεν ξερει το background σου ουτε μπορει να το επιβεβαιωσει οταν σε τσεκαρει για εισιτηρια..Γιατι να σε πιστεψει ?Φαινεται το φωτοστεφανο σου περισσοτερο απο τους αλλους για καποιον λογο ? :)

Εδω όμως αποδεικνύεται πολύ εύκολα. Αν εγώ καταθέσω ένσταση και τους πάω όλες τις κάρτες που έχω βγάλει εδώ και 3 χρόνια αποδεικνύεται ή όχι ότι είμαι "καλός πελάτης"; Ακόμα και τον προηγούμενο μήνα να είχα βγάλει κάρτα και να έφαγα το πρόστιμο στις 1-2 του μηνός στοιχειοθετείται εύκολα ότι "απλά ξέχασα να ανανεώσω". Είναι η δεν είναι ανήθικο να φάω πρόστιμο;

Αν το πάρω χαμπάρι ότι ξέχασα τη κάρτα ναι οκ θα βγάλω εισιτήριο. Αλλά όταν το καθημερινό κομμάτι της ρουτίνας σου είναι να περνάς απο τα μηχανήματα χωρίς να χτυπάς ποτέ(αφού έχεις τη κάρτα), ε είναι πολύ πιθανό να μην το πάρεις χαμπάρι ότι άλλαξε ο μήνας.

Το θέμα όμως δεν είναι εγώ που ξέχασα. Το θέμα είναι η αντιμετώπιση του ΟΑΣΑ ότι ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ βγάζουν τους περισσότερους ελεγκτές τις πρώτες μέρες του μήνα, ΟΧΙ για να πιάσουν λαθρεπιβάτες, αλλά για να πιάσουν ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ οι οποίοι απλά ξέχασαν! Δεν υπάρχει τίποτα πιο αισχρό και ανήθικο απο αυτό.

Δημοσ.

20 ευρώ το κεφάλι εννοώντας; Καλά, η εγκύκλιος είχε κυκλοφορήσει και αρκετό καιρό νωρίτερα, στο περιστατικό στου Ρουφ, με τους μισούς και βάλε ελεγκτές να ακυρώνουν οτιδήποτε αναφέρει περι ευγένειας, σαρκασμού, και ειρωνίας με το «καλημέρα».

Για καθε προστιμο παιρνει 20 ευρω οποτε καπιοι θα εκαναν τα παντα 

Δε χρειάζεται να γίνει πλούσιος για να έχει 1€ να πληρώσει το εισιτήριο του!

Φιλε μου ειναι 1.4 να πας και 1.4 να ερθεις μπορει να μην σου ακουγονται πολλα και ισως να μην ειναι αλλα για εναν που δεν δουλευει (εσυ λογικα εισαι τυχερος γιατι εχεις δουλεια) ειναι πολλα με τα ιδια λεφτα μπορει να παει για ενα καφε η ενα φαει δυο σουβλακια κατι για καποιον που δεν εχει ειναι απο της λιγες "πολυτελιες" που του εχουν μεινει.

Αλλα και να δουλευει οταν παιρνεις 400 ευρω το να δινεις 45 ευρω για καρτα παλι ειναι πολλα αλλα τοτε ας πουμε οτι σου "περισσευουν".

Τωρα για τις ΗΠΑ που λες αμα ο ελεκτης με ακουμπησει θα ηταν τυχη γιατι θα του εκανα μια μηνυσαρα και θα του επαιρνα και το σπιτι!

Δημοσ.

Tα λες με επιθετικό τρόπο αλλά έχεις δίκιο. Βέβαια η Αμερική είναι άλλο άκρο, έχει πολύ σκληρούς νόμους και αν παρατηρήσεις εκεί γίνονται τα πιο σκληρά εγκλήματα. Αντιθέτως υπάρχουν πολιτισμένες χώρες στην Ευρώπη που το σύστημα λειτουργεί άψογα και υπάρχει συνείδηση.  Εδώ όλα τα απίστευτα.

Ετσι "from the top of my head" κάποια λίγα σκηνικά τον τελευταίο καιρό στην Ευρώπη όπου λειτουργεί τέλεια το σύστημα.

Νορβηγία - Andreas Breivik

Αγγλία - Ο τύπος που έκοψε τα κεφάλια των μπάτσων στη μέση του δρόμου

Ισπανία - Το τρένο που πήγαινε με 280 και εκτροχιάστηκε

Ιταλία - Costa Concordia

Γαλλία - Σύγκρουση τρένου

Δανία - Πόλεμος συμμοριών και κάψιμο της πόλης στη Κοπεγχάγη

Και αυτά είναι απλά τα λίγα που θυμάμαι απο τη σούπερ γαμάτη Ευρώπη όπου όλα δουλεύουν ρολόι. Δεν νομίζω στην Ελλάδα να έχουμε δει ούτε κατα διάνοια κάτι ανάλογο.

Δημοσ.

Τωρα για τις ΗΠΑ που λες αμα ο ελεκτης με ακουμπησει θα ηταν τυχη γιατι θα του εκανα μια μηνυσαρα και θα του επαιρνα και το σπιτι!

Αν σε έπιανε χωρίς εισιτήριο και του κανες τσαμπουκά?? Με την καμία. Εγώ πάντως δε θα ρίσκαρα να έρθω αντιμέτωπος με την εν λόγω αστυνομία, γιατί αμέσως θα βρισκόταν στο σημείο. Βαράν στο ψαχνό για πλάκα.

Δημοσ.

Αν σε έπιανε χωρίς εισιτήριο και του κανες τσαμπουκά?? Με την καμία. Εγώ πάντως δε θα ρίσκαρα να έρθω αντιμέτωπος με την εν λόγω αστυνομία, γιατί αμέσως θα βρισκόταν στο σημείο. Βαράν στο ψαχνό για πλάκα.

Αλλο αστυνομια και αλλο ελεγκτης και δεν θα εκανα μαγκες απλα θα ελεγα δεν εχω εισητηριο τωρα αν εκανε το λαθος και με ακουμπουσε...

Δημοσ.

Εδω όμως αποδεικνύεται πολύ εύκολα. Αν εγώ καταθέσω ένσταση και τους πάω όλες τις κάρτες που έχω βγάλει εδώ και 3 χρόνια αποδεικνύεται ή όχι ότι είμαι "καλός πελάτης"; Ακόμα και τον προηγούμενο μήνα να είχα βγάλει κάρτα και να έφαγα το πρόστιμο στις 1-2 του μηνός στοιχειοθετείται εύκολα ότι "απλά ξέχασα να ανανεώσω". Είναι η δεν είναι ανήθικο να φάω πρόστιμο;

Αν το πάρω χαμπάρι ότι ξέχασα τη κάρτα ναι οκ θα βγάλω εισιτήριο. Αλλά όταν το καθημερινό κομμάτι της ρουτίνας σου είναι να περνάς απο τα μηχανήματα χωρίς να χτυπάς ποτέ(αφού έχεις τη κάρτα), ε είναι πολύ πιθανό να μην το πάρεις χαμπάρι ότι άλλαξε ο μήνας.

Το θέμα όμως δεν είναι εγώ που ξέχασα. Το θέμα είναι η αντιμετώπιση του ΟΑΣΑ ότι ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ βγάζουν τους περισσότερους ελεγκτές τις πρώτες μέρες του μήνα, ΟΧΙ για να πιάσουν λαθρεπιβάτες, αλλά για να πιάσουν ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ οι οποίοι απλά ξέχασαν! Δεν υπάρχει τίποτα πιο αισχρό και ανήθικο απο αυτό.

καποιος που σε ξερει ναι πειθεται. αλλα η λογικη σου ειναι λαθος.

το οτι εβγαζες για 200 χρονια μηνιαια καρτα , αυτο δεν παει να πει οτι αυτον τον μηνα δεν ξεκινησες να γινεσαι τζαμπατζης...(παραδειγμα φερνω).

Δεν ειναι λογικη επαγωγικη σκεψη δηλ οτι αφου βγαζω καθε μηνα καρτα για τα τελευταια 2000 χρονια , αυτο τον μηνα απλα ξεχασα...

Μπορει απλα να σπαστηκες με το συστημα και δεν γουσταρεις να πληρωνεις αλλο πια... μια χαρα υποθεση ειναι και αυτη :)

Το να ξεχασεις να βγαλεις καρτα ναι οκ ανθρωπινο ειναι..αλλα αν ησουν ελεγκτης εκεινη την στιγμη θα πειθοσουν?

Τεσπα το συστημα δεν ειναι αποτρεπτικο..κανενα δεν ειναι...παντα ειναι εισπρακτικο..και περιμενει απλα το συστημα με αυξημενα προστιμα...να σε αποτρεψει απο την παρανομια...

Απλα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...